Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants de l'Alt Penedès

Restaurants de l'Alt Penedès

Els millors restaurants per fer un àpat a la comarca

Advertising

Cal Saldoni

Restaurants

Al cor del Penedès i envoltat de vinyes, Can Saldoni és un local ideal per degustar els millors vins de la comarca: la seva carta compta amb més de 160 referències. Per acompanyar, els millors plats de la cuina autòctona de temporada, amb especial atenció pel gall de Vilafranca i el peix i marisc fresc de Vilanova i la Geltrú i combinacions de mar i muntanya tan originals com el bacallà amb figues i foie.

El Racó de la Cigonya

Restaurants

De presentació agosarada, els plats d’El Racó de la Cigonya estan elaborats amb la millor base de la cuina tradicional catalana. L’objectiu del jove equip de cuiners d’aquest restaurant és despertar els sentits a partir del gust, les aromes i l’estètica. Una proposta: arròs caldós amb sèpia i escamarlans i peus de porc a la brasa i gratinats. Per postres, una senzilla crema catalana, al punt just, tancarà el menú.

Advertising

Cal Blay

Restaurants

Ideal per a grans esdeveniments, Cal Blay compta, també, amb servei de càtering. Hi trobareu plats per a tots els gustos, en diferents fórmules, amb plats autòctons com la cassola de cigrons de l'Anoia, l'esqueixada de bacallà amb romesco o els calamarsets amb mongetes de Santa Pau saltejades amb ceps però també alguns d'exòtics, com els noodles amb shitake. Per postres, podeu provar els gelats artesans o la poma al forn amb gelat de vainilla de Tahití.

Casa Joan

Restaurants

Un interior acollidor, amb mosaics enrajolats, és l'escenari perfecte per a un excel·lent dinar a Casa Joan, al cor de Vilafranca. Aquest restaurant de cuina tradicional d'alta qualitat ofereix des dels plats més nostres −finíssim l'entrant de puré de patata amb tòfona−, fins al filet de vedella amb foie amb salsa de cava, un clàssic de la cuina francesa passat pel sedàs local. Bona carta de vins del Penedès, tot i que si voleu seguir la tradició, el més adequat és que acompanyeu el dinar amb una ampolla de cava.

Advertising

Fonda Neus

Restaurants

Aquest negoci familiar està avalat per quatre generacions d'antiguitat i els seus plats oscil·len dins de la cuina tradicional: vedella amb bolets, vedella al cava o canelons, amb localismes com ara l'amanida de xató o l'ànec del Penedès rostit amb prunes i pinyons. La Fonda Neus ofereix una alta varietat de menús i una carta amb referències com el foie farcit de codony i tòfona o el bacallà amb ceba confitada i sobrassada. Que no falti el vi o el cava del Penedès.

També t'agradarà

Els millors restaurants de les comarques de BCN

Viatge

Alt Penedès El Cigró d'Or Al Penedès, el jove xef Oriol Llavina s'ha convertit en un referent de la cuina de mercat tradicional adaptada als nous temps. Podríem dir que els arrossos -de tot tipus- són una de les seves especialitats, però no es queden enrere les amanides singulars amb ingredients de proximitat, els peus de porc ni el gall del Penedès. El cigró d'or es troba en l'altell del Mercat de la carn de Vilafranca, un edifici del segle XIX rehabilitat que, com els plats de Llavina, també té el seu encant. Sant Jordi Ca la Katy Si us agrada la cuina de caire tradicional podeu fer una visita a aquest restaurant, que ofereix xató, ànec mut del Penedès i suquet d'ànec amb llagostins i rovellons, uns plats típicament penedesencs. Hi trobareu un menú diari molt digne i a preus assequibles, que a més té dues versions, en funció del tamany de la ració. El restaurant també compta amb una extensa carta de vins del Penedès que us permetrà maridar a la perfecció menjar i beure. Ca n'Ayxelà Aquest restaurant és prou conegut pels seus banquets i àpats en grup, però també per les seves calçotades, molt anomenades a l'Alt Penedès. L'edifici és una típica masia catalana amb grans espais en un entorn de vinyes. La cuina que hi trobareu és tradicional, amb carns a la brasa, cargols a la llauna, butifarra amb mongetes, etc. La seva ubicació és molt agradable i compta amb jardí i un parc infantil ideal perquè la canalla també gaudeixi de la vostra visita a la comarca. Cal Blai Vinticinc Amb

Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona

Viatge

48 hores a Osona Només amb la capital d'Osona ja hi podríem estar tot el cap de setmana. I de fet hi passarem força hores en aquesta escapada, a Vic. Aprofitarem també aquestes 48 hores per a acostar-nos a d'altres pobles de la Plana, com Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, o agafar la bicicleta o muntar a cavall per conèixer els entorns naturals. 48 hores al Maresme Els hiverns al Maresme són d'allò més suaus, o sigui que ens atrevim a recomanar-vos en aquesta sortida un parell d'itineraris pels boscos de pins i alzines que cobreixen les seves muntanyes. La majoria de propostes que us fem, però, transcorren per Mataró. I als que us agrada el dolç us llepareu els dits, ja que començarem les nostres passes entrant a les pastisseries per a endrapar coca de Llavaneres o neules tradicionals. 48 hores al Vallès Occidental No és un mer coixí de ciment entre el cap i casal i la Catalunya Central amb un esplendorós passat tèxtil. La segona comarca més poblada del Principat i l'única amb dues capitals –siameses i sempre com gat i gos– no amaga, només, quatre pins aprofitables, sinó tot un bosc espès de propostes urbanes i naturals que estalvien als barcelonins haver d'anar més enllà. Doneu-nos la mà en un càlid volt hivernal pel paisatge de 12 de cada 100 catalans. 48 hores al Bages El cor del país... Si fins i tot en té forma, de cor! Si l'entradeta pretengués ser més poètica que pràctica, no hauria arrencat pas amb la suada metàfora cardíaca. El lloc és tan comú –i tan queco– com

Advertising

Menjar a Sitges (per a totes les butxaques)

Restaurants

Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Tot sobre el Festival de Sitges Menjar a Sitges Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Quan un assisteix al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja sap que les jornades cinematogràfiques seran llargues. Perquè no us quedeu sense forces, us hem seleccionat alguns dels bars i restaurants més interessants de Sitges perquè sacieu l'apetit entre pel·lícula i pel·lícula. El Cable El Cable és ja una institució per a tot autèntic sitgetà: és el bar de tapes de tota la vida, el punt de trobada oficial. Regentat per la tercera generació de la família que li va donar vida l’any 1940, aquest emblemàtic bar de tapes continua delectant tota ànima que s’hi deixi caure amb unes braves de bandera, una truita que us convertirà en devots, i unes croquetes que ni les de l’àvia en un dels seus millors dies. I això només per començar. Continueu investigant les seves delícies casolanes amb una canya ben tirada a la mà que us quedi lliure. Us sentireu com a casa. Nem El Nem és un lloc de sorpreses. Començant perquè la seva carta de tapes i postres canvia cada mes, i continuant perquè tot el que hi trobes surt d’un colador de creació i d’una voluntat insaciable d’experimentar amb gustos i combinacions. Podeu trencar el gel tastant els ‘nems’, els tradicionals rotllets vietnamitas que dónen nom al local, i continuar el banquet sota les recomanacions del personal. Si us topeu a la carta amb el salmó marinat i l’steak tartar

Els grans restaurants del Baix Llobregat

Restaurants

La millor cuina de l'hort de Barcelona Les cireres acaben d’esclatar i prenen el relleu de les carxofes. Carbassons, pebrots, cogombres, albergínies i tomàquets anuncien que l’estiu és a tocar. I vosaltres llegiu l’inici d’aquest reportatge i us penseu que tanta prosa virgiliana és l’extracte d’un tríptic turístic de Tudela. Però no: us parlem del Baix Llobregat, de l’extensíssima horta d’aquesta comarca veïna de Barcelona que, pels pèls, s’ha salvat d’Eurovegas. Barcelonins, celebreu el privilegi raríssim de viure a tocar d’un rebost que us proveeix de productes frescos de primera qualitat. Amb un patrimoni així no és estrany que al voltant del Parc Agrari del Baix Llobregat hi hagi restaurants que calgui conèixer. Nosaltres us en proposem cinc. Dos en unUn cuiner amb ànima d’arquitecte, Jo Baixas, es va imaginar “un restaurant de conte, on les taules no tindrien potes, on els clients s’oblidarien del pas del temps, on els cuiners no estarien tancats i podrien anar a collir les seves herbes, on tot seria una sorpresa...”. El somni s’ha fet realitat. L’espai es divideix en dos: el gastronòmic –alguns dels plats del menú: anguila al safrà; síndria a la brasa, gambes i tomàquet; pit d’ànec i préssec de vinya– i el Follia de Pot, de tapes –croquetes, pop a la gallega, patates braves al seu estil–. Trieu segons l’ocasió: si voleu enamorar, el Follia (uns 60 €). Si voleu compartir, el Follia de Pot (uns 35 €).FOLLIA Creu de Muntaner, 17. Sant Joan Despí. T. 93 477 11 56 Proposta '

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising