Amagats entre llesques de pa cruixent, hem trobat els farcits més deliciosos i originals que es preparen als bars i restaurants de Barcelona. Queixalada a queixalada, aquí teniu 16 locals de la ciutat perquè gaudiu d'una experiència gastronòmica d'alta volada sense fer malbé la butxaca.

Els cracs de l'entrepĂ
Homenatge a Ossifar: aconseguir certs embotits eĚs tan difiĚcil com la cerca que feĚu Indiana Pons de la porcella rostida. Si n’hi ha algun car de trobar aquiĚ eĚs el pastrami, embotit d’origen jueu fet de la part noble de la vedella en salmorra, despreĚs especiada i fumada. I en un entrepaĚ, ja ni en parlem. Hem trobat les dues coses a la botiga de productes gurmet hongaresos Paprika. En tenen tres varietats: amb cogombres i mostassa de mel, amb xucrut i mostassa de taronja, i amb enciam i maionesa. Feu aquiĚ el vostre primer esmorzar amb pastrami: combina la lleugeresa del pernil dolç amb la mateĚria noble de la vedella.
Can Roca eĚs un temple dels esmorzars de forquilla, peroĚ els d’entrepans a dues mans no es queden enrere. Una prova: el de cansalada viada, fina i torradeta, coberta per una picada d’all i julivert i sal de Maldon. La incorporacioĚ de piparra dolça (pebrot verd basc) hi neutralitza el gust picant i salat. Amb un pa ben torrat, eĚs una apoteosi cruixent. Mai el salat no havia sigut tan dolç.
Un cambrer del PenedeĚs, Joan Antoni MiroĚ, va obrir un bar a Barcelona. El va dedicar a la truita: era l’uĚnica cosa que sabia cuinar. 34 anys despreĚs, Les Truites s’ha convertit en un referent, amb unes 150 varietats a la carta (entre elles, de caviar i marisc). Un entrepaĚ de truita? Ell recomana menjar-lo en dues fases: amb un primer tall de truita meĚs suau i un segon meĚs gustoĚs i potent. Com, per exemple, el de truita de bolets i de botifarra negra amb bacoĚ i patata. Cruix el pa i puja la intensitat del gust a la boca, brutal. MiroĚ, que es va inventar ginys per fer les truites que tenia al cap, afirma que se sent “sol com a uĚnic exponent de la truita evolucionada”.
Discover Time Out original video
Â