2 M'encanta
Guarda-ho

Forns de pa artesans de Barcelona

Us presentem una selecció de les fleques que preparen el millor pa de Barcelona

Fins fa ben poc, molts forn prenien el camí de la industralització i el pa sense ànima. Per sort, cada cop hi ha més fleques que volen recuperar el pa de debò, el dels nostres avis. Si sou panarres exigents, aquest és el vostre reportatge.

Forn Baluard

Amb un forn de llenya fet a mida i botiga de fusta clara, el Baluard s’ha fet un racó en l’univers panarra de tot Barcelona, després de quatre anys de vida, a poc a poc, i sense fer gaire soroll. Els seus pans ens recorden la fleca del nostre barri que ja va tancar i aquell viatge pel sud de França, en definitiva una passió heretada per quatre generacions de forners... Una teoria que tenim és que el nom de la fleca, Baluard, no només és el nom del carrer on es troba sinó la metàfora del que és aquest lloc, un defensor de la cultura de la farina, el llevat i el temps reposat. Un simple tall del seu pa de fruits secs us farà entendre la meravellosa simplicitat de la natura.

Llegir-ne més

Forn Europa

És l’alegria del carrer. Un mostrador i unes prestatgeries plenes de pans i pastes fan reviure aquesta via curta, estreta i gairebé sense comerços de Gràcia Nova. Uns cartells anunciant els pans del dia aturen el vianant, que en entrar-hi no sap quina varietat escollir. Si és una mica agosarat, el pa d’espinacs amb panses i pinyons és una elecció original. Si prefereix els clàssics, el pa de parròquia serà perfecte per sucar-lo amb tomàquet.

Llegir-ne més
Gràcia
Advertising

Ideal

Benvinguts a cal forner! Visitar aquesta petita fleca a tocar de la plaça Joanic és fer un petit viatge en el temps. Dempeus des de fa 150 anys, amb uns altres forners, manté les portes de fusta i vidre, un taulell alt i uns prestatges plens de pans grossos i ben cuits que fan les delícies dels més nostàlgics. El pagès i el rústic són els pans estrella de la casa.

Llegir-ne més

Cloudstreet Bakery

4 de 5 estrelles

Equipada amb un forn de llenya restaurat, de l'any 1926, aquesta fleca ofereix un pa extraordinari: el secret és un forn en què la flama entra per un conducte al forn, està en contacte directe amb el pa, no només l’escalfa. I guanya un sabor fumat singular. Fan pans de tota mena, i el 90 % del cereal és ecològic. També fan pastissos i brioixeria amb tocs anglesos o fins i tot australians, com el lamington, pa de pessic arrebossat de xocolata i coco.

Llegir-ne més
L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Advertising

Boix

Uns alemanys van ensenyar a l’avi de les propietàries com fer el pa integral. Des d’aleshores aquesta fleca ha combinat farines de tota mena i llavors diverses, deixant al pa blanc una participació testimonial. Els pans de motlle són una bona compra per als amants del pa tou.

Llegir-ne més

Fleca Balmes

Experimentar amb les masses, jugar amb els temps, els llevats i l’addició d’ingredients és una de les passions d’Eduard Crespo. Del seu obrador en va sortir el pa de Sant Jordi, que ara competeix amb d’altres varietats com el pa dels mariners, un pa rodó i tendre gràcies a la mantega i el sucre, i que aguanta 20 dies, o el pa del centenari, per celebrar l’aniversari de la fleca. El pa de masia és un dels que té més èxit.

Llegir-ne més
Advertising

Forn Baltà

El Forn Baltà és un dels comerços més populars del barri des que s'hi va establir el 1934. A banda dels pans gastronòmics i dels de tota la vida, tenen tres peces amb majúscula: el Pa a la pedra, el Pa rústic i el Pa antic.

Llegir-ne més
Sants - Montjuïc

Forn La Trinitat

En els últims anys aquest forn de barri i de caire familiar va fer un ascens meteòric fins a situar-se com a un dels millors forns de l’Estat. En gran part va ser per la visió creativa, i enfocada a la restauració d’en Daniel –un dels germans Jordà hereus del negoci– que també trobareu en el rànquing. Ara que s’ho ha muntat pel seu compte, la Trinitat continua fent allò que havia fet sempre, servir a la clientela del barri des de la botiga. Amb l’afegit d’una col·lecció de pans que no es troba a tot arreu, de grandíssima qualitat.

Llegir-ne més
Advertising

Forn Cruixent

4 de 5 estrelles
Recomanat

A Cruixent, al Poblenou, Josep Anton Ribas hi serveix una coca molt aromàtica i d’aparença més atapeïda, sense grans alvèols. El secret és fruit dels anys de feina com a assessor d’una farinera: una fórmula que combina farines de blat forment i blat de moro a més del llevat natural i una fermentació llarga. Hi trobareu, a més de coques, pans de tota mena i brioixeria, tot excel·lent.

Llegir-ne més
El Poblenou

Fleca Fortino

El Fortino no podria estar en cap altre barri que no fos Gràcia. Té aquella idiosincràsia de comerç de barri alternatiu, que va a la seva, que es resisteix a ser engolit per la gran ciutat i la forma de viure accelerada. Aquí treballen amb farines ecològiques integrals per fer un munt de pans diferents que inunden la petita botiga. Hi tenen una gran oferta de pans de motlle i algunes especialitats tradicionals, però nosaltres ens rendim davant del seu pa de kamut perquè ens recorda el pa artesanal del Marroc, amb aquella crosta màgicament dolcenca i anisada que no hem sabut trobar a cap altre lloc de la ciutat.

Llegir-ne més
Gràcia
Advertising
Mostra'n més

Comentaris

17 comments
Marià G

Falta el Forn Elias, el millor forn de Camp de l'Arpa -Clot, al carrer Rogent-Freser.

Marta C

Hi falta el forn Pa Serra, al C/de L'Olivera, 31 al barri del Poble Sec, qualsevol de les especialitats son excel•lents, i al mateix barri, el forn Santa Madrona del C/Blai, que ha canviat de propietaris i fan uns pans especials deliciosos.

antonijover

Us deixeu el Forn de Pa Artesà del carrer Regomir 12, fan un pa de pagès (i moltes altres coses) que mmmm!

Joan L

Hi ha un a Nou Barris, a la Plaça 9 Pins que porta poc però és el que fa el millor pa que he probat mai!

Taniarole

@Joan L La cistella del pa!! Bonísssssim TOT! Artesanal, ecològic... ho té tot :)

Carrer dels Nou Pins, 62

Nou Barris

Telf: 617124956

la cistella d

@Taniarole @Joan L Moltes gràcies per compartir!! i estem molt contents que us agradi tant el nostre pa! però el telèfon de contacte és un altre: 

93 140 48 64


Moltes gràcies!
TerJudit

Forn del Roser d' Igualada! 

Armand R

Naturalment falta Cal Mingo al Poblenou

ilwai .

@Armand R  Sí, i el Santanach també


pol

Y Obrador no? deu meu senyor!

Xavier

Us felicito per la selecció però més enllà de Barcelona us recomano una visita al forn d'Olot Carme 13: http://goo.gl/OlZEbC Tot artesanal, amb massa mare natural, fet com el pa d'abans, amb un gust i una qualitat difícils de trobar avui dia. El pa estrella es el Croscat, i si mai feu una guia dels forns de Catalunya val la pena que aneu a tastar-ho i jutgeu vosaltres mateixos! Endavant amb la iniciativa i gràcies per ajudar-nos a descobrir i conèixer millor el nostre territori i els bons productes que tenim a casa.

Elisabet

Quines ganes d'anar a tastar els que em són desconeguts! El Ginebra el recordo des de petita, igual que el Baltà, era una festa i un goig entrar-hi. Però no puc deixar d'esmentar les delicioses ensaïmades farcides de cabell d'àngel o sense farcir del Mistral! El forn de la meva àvia. Comprar ensaïmades i tornar a casa per menjat-les amb una bona xocolata desfeta era -i és- un plaer i un luxe!

Carmen

No tinc gens que criticar tot és !!Excel-lent!! En el Forn BALTÄ !!!!!!ENHORABONA!!!!!

Jose Mª

A esta lista tan completita, le falta una panaderia que hace el pan mas bueno de todo San Andres-Sagera. Esta en la calle Marti Molins, 55 Forn Santanach

pol

I l´Obrador? estem bojos tots? Quin escàndol!