Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Delivery Fest
Time Out BarcelonaDelivery Fest

Arriba el Delivery Fest d'Estrella Damm i Time Out

Del 12 al 14 de març se celebra el primer festival gastronòmic de delivery de Barcelona, amb deu dels millors restaurants de la ciutat i actuacions exclusives

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La sacsejada de la Covid-19 està tocant de prop la viabilitat de molts sectors de negoci, especialment el de la restauració. Cal ser optimistes: algun dia tornarem a seure de vint en vint, a riure i a tirar-li un os de pollastre al cap al de màrqueting en un sopar d’empresa. Però, de moment, serrem les dents i remem en la mateixa direcció. Gaudint en la mesura del possible, això sí.

I d’això va el Delivery Fest que organitzen Estrella Damm i Time Out: del divendres 12 al diumenge 14 de març, us hem preparat el cap de setmana gastronòmic de l’any. Deu dels millors restaurants de Barcelona han creat menús gastronòmics exclusius perquè els encarregueu des de la comoditat del sofà de casa.

Poca broma, perquè per un preu d’entre 30 i 65 euros per barba us arribaran a casa menús inèdits i abundants de deu restaurants de primera fila: Dos Palillos –indiscutible rei de la creativitat asiàtica –, Via Veneto –el paradigma del restaurant elegant i clàssic–, Nectari –institució de la cuina catalana d’autor–, Yakumanka –EL (en majúscules) restaurant peruà, l’únic de Gastón Acurio a la ciutat –, Kao Street –el millor menjar de carrer del sud-est asiàtic–, Nomomoto –japonès clàssic i creatiu de nivell immillorable–, Teresa Carles –el vegetarià més gastronòmic que fa deu anys en plena forma–, Sintonia –alta cuina amb esperit popular i sabors brutals–, Mirch by Tandoor –la visió creativa del 'street food' vista per un jove català d’arrels índies–, i la inclassificable i exquisida alta cuina de producte de La Gormanda. Resumint: dues Michelin i un quadre d’honor de les grans cuines de Barcelona perquè la nostra comunitat de lectors segueixi gaudint de la millor gastronomia a preus més que raonables

Teresa Carles
Foto: Scott ChasserotTeresa Carles

QUATRE ESPECTACLES EXCLUSIUS
A més, els comensals tindran accés a tres concerts i un espectacle d'humor gravats a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, només per als seus ulls i creats per a l’ocasió. Com amb el menjar, us portem el milloret de l’escena: tindrem a Ferran Palau amb el 'Parc' acabat de publicar i un format de concert de luxe i poc usual, un duet amb el guitarrista Jordi Matas; David Carabén de Mishima en solitari en la seva vessant més íntima; el pop tendre i punyent de la mallorquina Maria Jaume, artista revelació de l’any passat en tàndem amb Núria Graham –ara la seva bateria!–, i l’humor corrosiu de Charlie Pee i Marc Sarrats, amb un xou de 'stand-up comedy' que us farà plorar de riure.  

COM FUNCIONA EL FESTIVAL  

1. Entra a la web i tria
A partir del dijous 25 vés a timeout.cat/deliveryfest i fes la teva tria de menú o menús. El mínim de menús que es poden comprar són dos. Solitaris, és el moment perfecte per buscar companyia. Hi haurà opcions per a celíacs i vegetarians. 

2. Quan m’arribarà?
Les dates del festival són el divendres 12 de març per sopar, i el dissabte 13 i el diumenge 14 per dinar i sopar. Tindreu el menjar a casa entre les 13 i les 14.30 h per dinar; i les 20 i les 21.30 h per sopar.

3. Què inclou un menú?
El menjar –un àpat gastronòmic que té de dos a tres plats i postres–, un passi per a tots els espectacles exclusius, l’entrega a domicili, un vídeo de benvinguda del xef i una 'tote bag' amb obsequis. Rebreu el passi pels xous el divendres 12 a les 18 h.

4. I la beguda, què?
Doncs també hi és inclosa. Quan hàgiu triat l’espectacle i el menú, escollireu un maridatge de cervesa Damm entre tres de recomanats. No patiu, els tres seran perfectes per al menú escollit.

5. Hi ha lletra petita?
Doncs no. Només afegir que podeu comprar fins a vuit menús per restaurant i franja horària, però les comandes han de ser sempre del mateix restaurant. I ho sentim molt, però no hi ha menú infantil.

DEU MENÚS IMPRESCINDIBLES

Teresa Carles 
Aquest mes de març el Teresa Carles acompleix deu anys de cuina a Barcelona i ho fa convertit (i convertida) en una icona de la cuina vegetariana. Res millor que celebrar-ho amb un extens menú que recull els seus grans èxits: com les croquetes amb cansalada vegana i de bolets, el tàrtar de mango i alvocat, uns rotllets d’albergínia inoblidables i mandonguilles veganes amb salsa de fruits secs. Un menú generós, de set passes, amb el qual entendreu de la millor manera com la seva complexa visió de la cuina vegetariana l’ha posicionat com a marcadora de tendències.
38 € el menú

Teresa Carles
Foto: Scott ChasserotTeresa Carles

Sintonia
La cuina de Pablo Tomás (ex elBulli) al Sintonia té un afany democratitzador de l’alta gastronomia. Això significa que hi trobarem tota la màgia, la tècnica i la imaginació de l’avantguarda però sense els articles de super-luxe que disparen la factura. Això sí: un menú de cinc passes, amb plats que us deixaran bocabadats. Els dos darrers –un caneló XL amb salsa de foie trufat, i el seu famós bistec tàrtar, aquí tunejat amb anguila fumada, mar i muntanya de tàrtar– són per llançar-s’hi de cap.
48 € el menú

Sintonia
Foto: Scott ChasserotSintonia

Nomomoto
El menú del xef del grup Nomo, Naoyuki Haginoya, és fidel a la seva filosofia: un restaurant japonès excel·lent que pica l’ullet a producte i plat català sense manies. Començant per unes croquetes de cua de bou marinades amb miso. De segon, fideus 'omu yakisoba' –amb vedella i verdures, embolicats en truita– i deu peces de 'makis' variats, una especialitat en què ha trencat tòpics i tabús. I per postres, dorayaki amb mousse de xocolata. Festival a preu amic.
33 € el menú

Nomo
Foto: Scott ChasserotNomo

Via Veneto
No descobrim res si diem que Via Veneto és un dels grans clàssics europeus de l’alta cuina: la Michelin més veterana de Barcelona té més de mig segle d’excel·lència a l'espatlla. El que sí que és rar és que un temple cerimoniós s’adapti al 'delivery'. El jove xef David Andrés ha ideat un menú de vuit passes on circulem pels entrants exquisits –vull les croquetes de pernil de gla!–i culminem amb tres plats de producte superlatiu i toc celestial, com un pollastre 'coquelette' amb salsa de tòfona negra i naps de Talltendre. Història de l’alta cuina del país a domicili.
60 € el menú 

Via Veneto
Foto: Scott ChasserotVia Veneto

Kao Street
La nova proposta del Grup Kao –Josep Maria Kao i les seves filles Meilan i Nayan–és Kao Street , una botiga restaurant que revisa en clau urbana el menjar de carrer del sud-est asiàtic adaptat a les grans capitals occidentals. Però l’estètica no eclipsa l’ètica: duen la marca de la casa plats com les gyoza (fetes a mà i amb vedella trufada) i els fideus amb ou poché i tòfona fresca. Amb set passes, és un viatge de luxe i amb obertura de mires a la cuina xinesa de veritat.
46 € el menú

Kao Street
Foto: Scott ChasserotKao Street

Dos Palillos
L’elit Michelin s’ha enfrontat a la crisis amb tancament o innovació. L’Albert Raurich, xef i propietari del Dos Palillos –i ex responsable d’R+D d’elBulli–, ha fet això darrer. I per al Delivery Fest s’ha tret de la màniga un menú de set passes, que bascula entre El sud-est asiàtic, el bar exquisit i l’avantguarda. Costella de porc de Cal Rovira amb salsa cantonesa, navalles thai amb curri vermell, cebiche indonesi... amb seitons! Poca broma: un dels revolucionaris de la cuina recent us porta el millor de casa seva per 43 euros. Estigueu a l’alçada: pareu bé la taula!
43 € el menú

Dos Palillos
Foto: Scott ChasserotDos Palillos

Mirch by Tandoor
El Mirch, el local de 'street food' indi de l’Ivan Surinder, va néixer amb l’ADN del 'delivery' incorporat. Surinder, un jove xef català d’arrels índies –aglutina la tècnica moderna amb la saviesa del Tandoor, el restaurant familiar que dirigeix–, proposa un menú de set passes de menjar de carrer indi, amb plats que sublimen i refinen els sabors d’una gastronomia popular molt poc coneguda aquí (no és el mateix el menjar de carrer que el de restaurant). Com per exemple, una 'butter chicken pav', la seva versió d'un entrepà que passa de ser de massa de patata a una luxuriosa contracuixa de pollastre desossat, amb un curri a base de tomàquet i mantega. Per 33 euros, un extens viatge de descoberta.
33 € el menú

Mirch
Foto: Scott ChasserotMirch

Nectari
La cuina d’en Jordi Esteve al Nectari, recomanada per la Michelin, és un xut d’hedonisme, sabor i tècnica virtuosa. El millor de l’alta cuina catalana d’esperit creatiu no defuig les ganes de sucar-hi pa. Prepareu-vos per a un menú de quatre plats abundants i gustosos, a càrrec d’un dels cuiners imprescindibles de Barcelona: tàrtar de gamba amb patata rústica i emulsió de cibulet, caneló de tres carns amb beixamel trufada, ploma ibèrica amb Parmentier i pastís de formatge. El millor àpat de festa major, al sofà de casa.
58 € el menú

Nectari
Foto: Scott ChasserotNectari

La Gormanda
Contra la infantilització del paladar, bona cuina. Aquest podria ser un resum de la proposta de La Gormanda; la xef Carlota Claver exerceix la tradició catalana d’una manera molt seriosa. A més de la típica veneració del producte, ella l’hi aplica imaginació i rigor. I sense deslligar-se de marc català, fa que tastem amb paladar nou plats coneguts, on combina ingredients sense tòpics. Ho comprovareu en un festival de cinc passes, amb plats com el suquet de rajada amb cloïsses i carxofes, les cocotxes al pil-pil amb calçots, i la col amb cansalada i xiitake.
52 € el menú

La Gormanda
Foto: Scott ChasserotLa Gormanda

Yakumanka
Gastón Acurio és el Jesús de la cuina peruana – la darrera gran revolució en el panorama mundial–i el xef Jose Olave és el seu profeta a Barcelona. El Yakumanka és l’únic restaurant amb la marca Acurio a Espanya. Això vol dir que el nostre Delivery Fest us portarà a casa el millor menjar peruà sense discussió. Olave ha preparat un menú de sis plats en què podreu gaudir d’un autèntic 'piqueo': croqueta d’ají de gallina, ostra en leche de tigre, empanada criolla, 'anticucho' de pollastre... I la seva magistral versió del cebiche clàssic, avui model del plat a escala mundial.
53 € el menú

Yakumanka
Foto: Scott ChasserotYakumanka

NO T'HO PERDIS: Més informació sobre el festival i reserva de tiquets a timeout.cat/delivery-fest

Últimes notícies

    Publicitat