Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ciutat de Barcelona
Foto: Shutterstock

Barcelona és una de les 40 millors ciutats del món segons Time Out Internacional

El rànquing s'ha elaborat a partir d'una enquesta global a diversos habitants de ciutats arreu del món, a més de 100 treballadors de Time Out

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out editors
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Què fa que una ciutat sigui una bona ciutat? Alguns li donen més importància als barris i les seves activitats, altres al menjar i la beguda assequibles, i altres a la cultura i les coses per fer; des d'anar a galeries d'art i museus fins a gaudir de la música en directe i del teatre. Fins i tot ens podem fixar en coses com la felicitat dels seus habitants, l'accés a espais verds i el sentiment de comunitat que s'hi respira.

Tots aquests aspectes, i molt més, són els que han valorat a l'enquesta de les millors ciutats del món, elaborada per Time Out Internacional. El rànquing ha enquestat als habitants de diverses ciutats d'arreu del món sobre com és viure, treballar i jugar actualment als llocs on viuen. Gràcies a les opinions dels locals i els experts de Time Out arreu del món, el rànquing global de les millors ciutats del món 2024 ja és aquí, i ja podem conèixer en quina posició ha quedat la nostra ciutat.

Barcelona a la posició 38 de ciutats del món

Barcelona es troba a la posició número 38 del rànquing de les millors 50 ciutats del món gràcies, en part, a les nombroses atraccions magnífiques que la converteixen en un imant per al turisme i per als locals. Per a tots els llocs emblemàtics i atapeïts com la Sagrada Família, i també per les seves joies amagades pendents de ser descobertes, com la Torre Bellesguard de Gaudí.

La gastronomia no ha passat desapercebuda i s'ha mencionat com un dels principals atractius de la ciutat. Alguns dels seus bars, com el SIPS, i restaurants, com el Disfrutar i l'Àbac, es troben constantment entre els millors llocs del món on menjar i beure. La cultura de carrer de Barcelona també atrau any rere any milers de persones a gaudir de festes populars com Llum BCN, Sant Jordi i La Mercè, entre d'altres. I a més, aquest 2024 és l'Any Tàpies, on la ciutat celebrarà els 100 anys del naixement del pintor i escultor barceloní.

Ciutat de Barcelona
Foto: Aleksandra Pasaric

Si això no era suficient, aquest any serà especialment emocionant per a Barcelona. A més de la renovació del seu passeig marítim i la celebració de la Copa Amèrica de vela entre agost i octubre, el punt culminant de l'estiu serà la gran inauguració del Time Out Market Barcelona, just al costat del mar, a la terrassa Maremagnum.

Com s'ha elaborat el rànquing?

Com en anys anteriors, la base del rànquing segueix sent l'enquesta global a les persones que millor coneixen la seva ciutat: els locals. De la mà de l'empresa de recerca Potentia Insight, es van enquestar milers d'habitants de la ciutat sobre la qualitat i l'assequibilitat del menjar, la cultura i la vida nocturna a la seva ciutat. També es va preguntar als locals com els fa sentir la seva ciutat: Hi són feliços? És un lloc preciós? És fàcil establir connexions socials? 

Ara que es preveu que els viatges internacionals recuperin els nivells més alts des del 2019, molts viatgers planejaran una escapada a la ciutat aquest any, de manera que a la llista de 2024 s'ha donat una mica més de pes a l'atractiu global de la ciutat. A cada enquestat se li va preguntar a quina altra ciutat els agradaria més viure, i també s'ha demanat a més de 100 escriptors i editors de Time Out, que han viatjat arreu del món, per saber quines ciutats són llocs especialment interessants per visitar ara mateix.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat