Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Activitat infantil al Born CCM
Born CCM

Totes les activitats dels museus de Barcelona per l'estiu 2023

Els espais culturals de la ciutat ofereixen concerts, activitats infantils i visites guiades durant els mesos més calorosos

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López
Publicitat

Durant tot l'any, els museus de Barcelona ofereixen una àmplia programació d'exposicions i activitats. Als mesos d'estiu, l'oferta no disminueix, i aquest any els espais culturals de la ciutat organitzen més de 200 propostes, com concerts i projeccions, visites comentades a les exposicions, i nombroses activitats infantils.

Propostes musicals i projeccions

Un dels plans musicals més destacats d'aquest estiu és el cicle Sala Barcelona. Del 29 de juny al 21 de setembre, el Castell de Montjuïc acull concerts d'artistes com Queralt Lahoz, Socunbohemio, Júlia Colom i Rombo. A més, el Castell també organitza jocs de pistes per a tota la família, rutes guiades per la muntanya, i la visita 'Repressió, atac i defensa. Del procés de Montjuïc a la guerra civil'.

També hi haurà concerts al Monestir de Pedralbes, en el marc del cicle 'Vespres musicals' al juliol. 'L'hora màgica', a més, permet visitar el claustre de manera gratuïta tots els dimarts i divendres d’estiu.

El Museu d'Història de Barcelona presenta el cicle 'Música, dona i ciutat', que compta amb quatre concerts i tres projeccions de cinema entorn el rol de la dona al Park Güell, així com sis itineraris històrics per la ciutat.

I també podeu gaudir, al CCCB, del cicle 'Simfonies de la ciutat', on es projecten set films creats el 2022 per dones cineastes que retraten diverses zones de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Activitats infantils als museus

Al juliol, El Born Centre de Cultura i Memòria obre Arts & Born, un casal d'estiu en què els infants podran viatjar en el temps i viure la història en primera persona a través de l'art del moviment, la interpretació i la mirada.

En el Museu Etnològic, els grups d'esplai i lleure podran descobrir les exposicions del museu per mitjà d'activitats com titelles, tallers de màscares, i jocs de pistes i de taula

Els titelles també estaran presents al Museu Picasso, que n’ofereix un espectacle el 30 de juny per apropar-se a l'obra de l'artista. Aquest museu també acull 'Històries d’estiu', un taller familiar entorn l'exposició 'Carmen Calvo'.

Al llarg de tot l'estiu, molts museus ofereixen visites dinamitzades i teatralitzades a les seves exposicions dedicades als més petits, com ara la Fundació Joan Miró, el Museu de la Música, o el Museu Marítim.

Escola d'estiu, concurs i noves exposicions

Si voleu aprofitar l'inici de l'estiu per a formar-vos entorn la pràctica artística i els seus llenguatges, la Fabra i Coats acull, del 6 al 14 de juliol, l'escola d'estiu de formació i recerca artística Can Mamella.

I, si sou més de competir, aquest any se celebra la setena edició del Quiz Summer Tour, un joc de preguntes per equips que té lloc els dimecres entre el 28 de juny i 26 de juliol a cinc museus diferents.

A més de totes aquestes propostes, els museus inauguren diverses exposicions, com la mostra 'Miralda i Elle' a La Virreina, 'La voluntat de Picasso. Les ceràmiques que van inspirar l’artista' al Disseny Hub, o 'La mà guiada. Josefa Tolrà (1880-1959) i Madge Gill (1882-1961). Dones visionàries' al MNAC.

Per conèixer les exposicions, la majoria de museus ofereixen visites comentades, entre les quals destaquen els 'Vespres de juliol' de la Fundació Antoni Tàpies, o els itineraris nocturns del Born de Nit, que permeten conèixer la història de la Barcelona del 1700.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat