Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barceloneta
ShutterstockBarceloneta

Coses per fer l'1 de gener a Barcelona!

Tan important és el final com el principi, per això us proposem una llista de plans per al primer dia de l'any

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Aprofiteu aquest Cap d'Any tant estrany per gaudir d'una sensació nova en un primer de gener: la vida sense ressaca. Joan Vinyoli té un poema que es diu 'Primers d’any', recollit al llibre 'Ara que és tard', on escriu: “He pensat que faríem alguna cosa junts: inventarem un núvol de foc? Desviarem un riu? Abaixarem muntanyes? Aturarem el mar? Les mudes flors d’un altre jardí, potser, se’m tornaran paraules”. Pas a pas. Potser abans d’inventar núvols de foc o desviar rius podríem cometre un acte d’inferior heroïcitat, i tanmateix temerari, com fer un bany a la Barceloneta.

També t'agradarà: Coses per fer a Barcelona al gener

5 idees per treure el suc al primer dia del 2022

El fred purifica
Foto: Shutterstock

1. El fred purifica

No hi ha res més infal·lible contra la letargia que un bon bany d’aigua freda. Ni res de més simbòlic per començar l’any que arrencar a córrer cap al mar com si t’hi anés la vida. Aquest cop, però ho hauràs de fer en solitari, perquè el Club Natació Atlètic Barceloneta ha tornat a cancel·lar el seu bany col·lectiu del primer dia de l'any, una tradició amb més de vint anys d'història. Si (ets humà i) no t'animes amb un bany de cos sencer, podràs fer el fet remullant-te els peus. No prenguis mal.

Aliment per al cos
Ca la Nuri Platja

2. Aliment per al cos

Després d’una proesa com la d’atrevir-se amb les aigües gèlides de la Barceloneta, res més merescut que un àpat contundent i calent. I si no ho has fet, també. Avui, tothom mereix omplir els budells de felicitat. La solemnitat del dia demana un punt tradicional i amb solera. Com el que ofereix el 7 Portes (ptge. Isabel II, 14), un dels restaurants més antics (i espaiosos) de la ciutat. Una altra opció magnífica és fer un arròs mirant al mar a la Barraca (Pg. Marítim de la Barceloneta, 1) o a la Base By Farré, al costat de la Base Nàutica Municipal. “Ningú no pot pensar bé, estimar bé ni dormir bé si no ha menjat bé”. Ho diu Virginia Woolf a l’assaig 'Una cambra pròpia'. Molt cert.

Publicitat
Fam de musical
Teatre Tívoli

3. Fam de musical

Amb la gana saciada, ja ens podem deixar emportar pel ritme i la màgia dels musicals. Un bon lloc per fer-ho és al Teatre Victòria, on triomfa Billy Elliot. El musical, però també podeu fer-ho al Teatre Condal, on aquests dies es representa El màgic d'Oz de La Brutal; al Coliseum, que es converteix en el West End barceloní amb El guardaespaldas, i al Comèdia, on Àngel Llácer i Manu Guix ens mullaran a Cantando bajo la lluvia. Això sí que és començar l'any amb alegria!
  

Distracció en pantalla
Photograph: Niko Tavernise/Twentieth Century Fox

4. Distracció en pantalla

El dia 1 és un bon moment per començar a salivar amb les grans estrenes que vindran. Però encara és millor si aixequem el cul del sofà i gaudim d'una pantalla monumental i un so pristí. Qualsevol sala de la ciutat funcionaria, però per encetar l'any per la porta gran, ves al Phenomena i deixa caure la mandíbula davant d'una programació d'alta volada: el 'West Side Story' de Steven Spielberg i la flamant 'Matrix Resurrections'.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat