Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Coses per fer l'1 de gener a Barcelona!

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Barceloneta
Shutterstock Barceloneta

Coses per fer l'1 de gener a Barcelona!

Tan important és el final com el principi, per això us proposem una llista de plans per al primer dia de l'any

Per Maria Junyent
Advertising

Aprofiteu aquest Cap d'Any tant estrany per gaudir d'una sensació nova en un primer de gener: la vida sense ressaca. Joan Vinyoli té un poema que es diu 'Primers d’any', recollit al llibre 'Ara que és tard', on escriu: “He pensat que faríem alguna cosa junts: inventarem un núvol de foc? Desviarem un riu? Abaixarem muntanyes? Aturarem el mar? Les mudes flors d’un altre jardí, potser, se’m tornaran paraules”. Pas a pas. Potser abans d’inventar núvols de foc o desviar rius podríem cometre un acte d’inferior heroïcitat, i tanmateix temerari, com fer un bany a la Barceloneta.

També t'agradarà: Coses per fer a Barcelona al gener

5 idees per treure el suc al primer dia del 2021

Bany a la platja
Bany a la platja
Foto: Shutterstock

1. El fred purifica

No hi ha res més infal·lible contra la letargia que un bon bany d’aigua freda. Ni res de més simbòlic per començar l’any que arrencar a córrer cap al mar com si t’hi anés la vida. Aquest cop, però ho hauràs de fer en solitari, perquè el Club Natació Atlètic Barceloneta ha cancel·lat el seu bany col·lectiu del primer dia de l'any, una tradició amb més de vint anys d'història. Si (ets humà i) no t'animes amb un bany de cos sencer, podràs fer el fet remullant-te els peus. No prenguis mal.

Ca la Nuri Platja
Ca la Nuri Platja
Ca la Nuri Platja

2. Aliment per al cos

Després d’una proesa com la d’atrevir-se amb les aigües gèlides de la Barceloneta, res més merescut que un àpat contundent i calent. I si no ho has fet, també. Avui, tothom mereix omplir els budells de felicitat. La solemnitat del dia demana un punt tradicional i amb solera. Com el que ofereix el 7 Portes (ptge. Isabel II, 14), un dels restaurants més antics (i espaiosos) de la ciutat. Una altra opció magnífica és fer un arròs mirant al mar a la Barraca (Pg. Marítim de la Barceloneta, 1) o a la Base By Farré, al costat de la Base Nàutica Municipal. “Ningú no pot pensar bé, estimar bé ni dormir bé si no ha menjat bé”. Ho diu Virginia Woolf a l’assaig 'Una cambra pròpia'. Molt cert.

Advertising
'Els ocells', de La Calòrica
'Els ocells', de La Calòrica
Foto: Anna Fabrega

3. Aliment per a l'ànima

Amb la gana saciada, ja ens podem deixar endur per matèries més elevades. Un bon lloc per fer-ho és La Gleva, on programen Plomes i reclams, escrita per Marc Rosich i intepretada per Elena Martinell i Glòria Garcés. També ens podrem enlairar (intel·lectualment) a la Beckett, on La Calòrica presenten Els ocells, la comèdia d'Aristòfanes aplicada 2.500 anys després. Un altre clàssic recuperat és 'L'héroe', de Santiago Rusiñol, en què un combatent de la guerra Filipines torna amb tots els honors al seu poble.

Emma Stone and Ryan Gosling star in La La Land, directed by Damien Chazelle.
Photo: Dale Robinette.
Copyright: Lionsgate Films. All Rights Reserved.
Emma Stone and Ryan Gosling star in La La Land, directed by Damien Chazelle.
Photo: Dale Robinette.
Copyright: Lionsgate Films. All Rights Reserved.
La La Land

4. Distracció mundana

El dia 1 és un bon moment per fer un repàs cinèfil del millor de l'any o per començar a salivar amb les grans estrenes que vindran. Però encara és millor si aixequem el cul del sofà i gaudim d'una pantalla monumental i un so pristí. Qualsevol sala de la ciutat funcionaria, però per encetar l'any per la porta gran ves al Phenomena i deixa caure la mandíbula davant d'una programació d'alta volada: 'La la land' i 'El caballero oscuro', de Christopher Nolan.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising