Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Premis Time Out 2017

Premis Time Out Barcelona 2017

Aquí teniu els millors de l’any, aquells que heu escollit amb les vostres votacions!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

A principis de novembre us vam demanar que triéssiu els establiments, els creadors, els plats i els projectes amb més empenta d'aquest any. A excepció del Premi Time Out Barcelona, que atorga la publicació com a distinció a una trajectòria, tots els guanyadors de les diferents categories han estat escollits per vosaltres, mitjançant una votació popular a través d'internet que ha durat un mes.

Aquests són els herois de la cultura i l'oci de Barcelona del 2017: músics, escriptors, restaurants, clubs...

Els premiats

Premi Time Out 2017: Lita Cabellut
© Maria Dias

Premi Time Out 2017: Lita Cabellut

Aquest any hem volgut reconèixer Lita Cabellut, que durant massa temps ha estat més reconeguda internacionalment que a casa seva. Perquè tot i estar instal·lada des de fa anys a la Haia, des d’on ha llançat la seva carrera fins a l’estratosfera del mercat de l’art, l’artista continua considerant Barcelona, on va passar els primers anys de la seva vida, la seva ciutat. “L’essència de la llibertat, els carrers, poder moure’m lliure. Sense grans condicions, que és el que m’ha format també per ser artista” rememora de la seva infància al Raval, barri que defineix com “una espècie de poble; una comunitat dels herois de la nit”. Artista poderosa, d’obra enèrgica i abundant, assegura que per ella “és una necessitat vital aixecar-me, pintar, estar en contacte amb l’art i tot el que l’envolta, que és l’ètica, la filosofia i la poesia”. Més de 20.000 persones han passat des de l’octubre per l’Espai Volart per veure la mostra que la Fundació Vila Casas li ha dedicat. Quan se li comenta aquest èxit, Cabellut riu i pregunta: “Alguna cosa bona hem hagut de fer entre tots, no creus?”. Si encara no heu vist Retrospective, aneuhi i entendreu per què no ens podíem estar de donar-li el Premi Time Out.

Hem fotografiat els premiats davant d’obres de la Lita que s’exposen a la retrospectiva de l’Espai Volart!

Publicitat
 • Restaurants
 • Cuina creativa
 • El Carmel
 • preu 2 de 4

Quan un escolta intencions saludables des d’un restaurant, tendeix a posar-se en guàrdia. Ara bé, de l’encisador Mala Hierba –antiga Casa Fausto al capdamunt del Carmel, a un salt de barana del parc de la Creueta– només en pots dir coses bones. La seva és una cuina amb arrels (literalment), flors i herbes, aplicades a plats carregats de sabor, delicadesa i subtilitat. El lector sens dubte ha valorat també la pau i el bon rotllo que desprèn el seu enclavament idíl·lic en la decisió per premiar-lo.

Fabio Gambiras i Roser Asensio

Publicitat
 • 3 de 5 estrelles
 • Bars i pubs
 • La Barceloneta
 • preu 1 de 4

El que fa especial un bar, més que les canyes que tiren, el menjar que hi serveixen o la música que hi sona, és com de lliure i acollit t’hi sents. Fa més de mig segle que la Leo, granadina de cap a peus resident a Barcelona, regala llibertat i alegria a una clientela que abraça totes les generacions i tipus de públics. El bar Leo, temple dedicat al cantant de flamenc Bambino, és un bar universal i tant de bo que també etern.

 • Música
 • Espais musicals
 • Ciutat Vella

Si tancaven el 2016 celebrant el seu concert número 5.000, aquest 2017 l’acomiaden bufant les espelmes del 35 aniversari. Una edat amb què aquesta subterrània sala de concerts generosa amb els grups que comencen i club guitarrer que tot i la seva ubicació al vòrtex guiri de la plaça Reial no dóna l’esquena als barcelonins –sabeu que sempre hi podeu comptar les nits de ‘jo no volia sortir, però...’–, assoleix la maduresa però es resisteix a abandonar la joventut.

Xavier Zaera (Wookie), Juan Ruiz, Roberto Tierz i Fátima Mellado

Publicitat
Millor creadora: Núria Graham
© Iván Moreno

Millor creadora: Núria Graham

Si esperàveu que 'Does it ring a bell?' (2017), el seu segon LP, fos un calc de l’ensomniat debut 'Bird eyes' (2014) o del visceral EP 'In the cave' (2016), desenganyeu-vos: la jove cantautora de Vic adverteix que ella no és de les que s’estanca. Només era una adolescent quan es va donar a conèixer amb una maqueta ('First tracks', 2013) que va tenir una repercussió que ja voldrien molts àlbums. I és que el millor és que, com diu ella, això tot just acaba de començar: ens ha de donar tantes alegries, encara...

 • Música
 • Rumba i flamenc

Una jove 'cantaora' catalana que es va abocar al flamenc no per sang ni per tradició familiar, sinó per pura vocació. Fins a l’any passat era el secret (a crits) més ben guardat de la ciutat, però ha esdevingut la revelació musical del 2017 gràcies a la seva veu i arte, i a aquest debut en què, acompanyada i produïda per Raül Fernández, Refree –també el seu còmplice en directe en l’exitosa gira a duo amb què l’han presentat–, s’ha fet seus cantes amb solera. El present i el futur d’un flamenc que obre els seus braços als neòfits.

Publicitat
 • Què fer
 • La Sagrera

Xavier Ballaz i la resta de l’equip de Difusor –també responsables del festival Open Walls Barcelona– van veure ràpidament totes les possibilitats que ofereix la Nau Bostik i han convertit els seus murs en el primer Museu d’Art Urbà de Barcelona! A més d’exhibir les obres de reputats muralistes i grafiters com Sixe Paredes, BToy, Fernando León i Sheone –i d’altres que s’hi afegeixen periòdicament–, també és un espai de reflexió i debat al voltant de l’art urbà.

Marta Ballesta, Xavier Basiana, Ana Manaia i Xavier Ballaz

Millor Iniciativa Ciutadana: Casa Nostra Casa Vostra
© Iván Moreno

Millor Iniciativa Ciutadana: Casa Nostra Casa Vostra

En comptes de girar-se d’esquena davant el drama dels refugiats i de les persones migrants que perden la vida cercant un futur, van cridar ben fort que Barcelona és una ciutat d’acollida. La campanya Casa Nostra Casa Vostra agrupa entitats que treballen a Catalunya perquè els migrants i els refugiats siguin ciutadans de ple dret i en igualtat de condicions que la resta de la població, formant part de la nostra cultura de pau.

Lara Costafreda

Els finalistes

Finalistes a Millor Restaurant
© Cristina Reche

Finalistes a Millor Restaurant

Gresca 
Si hi ha algú que ha establert una categoria de restaurant barceloní aquest és Rafa Peña. Onze anys després, exerceix en un local ampliat, ple de potència, classicisme i fons. Aneu-hi!
Provença, 230 (Eixample Esquerre). T. 93 451 61 93.

Sant Antoni Gloriós 
Aquest nouvingut posa a la barra l’essència del que va ser un dels grans restaurants de la ciutat, el Bohèmic, sense oblidar la tasca noble per a totes les butxaques. Sant Antoni el necessitava.
Manso, 42 (Sant Antoni). T. 93 424 06 28.

Finalistes a Millor Plat
© Maria Dias

Finalistes a Millor Plat

Pizza carbonara de tòfona
Al Frankie Gallo Cha Cha Cha fan aquesta pizza de carn viada amb mozzarella de la bona i un pecorino deliciós que es desfà en un toll d’oli de tòfona. Per caure de cul.
Frankie Gallo Cha Cha Cha.Marquès de Barberà, 15 (Raval). T. 93 159 42 50.

Tagliatelle de moniato amb salsa de nous de macadàmia i tòfona negra
El demanes pensant que et portaran un plat de pasta i, oh, sorpresa: les tallarines són perfectes cintes de moniato. Sofisticada bomba vegetariana no apta per a apetits frugals.
The Green Spot. Reina Cristina, 12 (Barceloneta).

Publicitat
Finalistes a Millor Bar

Finalistes a Millor Bar

Caribbean Club
González, deixeble de Boadas i Gotarda, un bàrman enciclopèdic i imaginatiu, ha sabut revigoritzar un local clàssic sense treure’l del camí de l’ortodòxia, sense haver de destil·lar la seva ratafia o fer còctels amb una torrija al damunt.
Sitges, 5 (Raval). T. 93 302 21 82.

D’Clot
Un temple del vermut al carrer Rogent, petit i càlid. Va obrir portes l’any 2015 i es va convertir immediatament en un lloc de referència, amb clientela habitual.
Rogent, 52 (Clot). T. 616 04 75 22

Finalistes a Millor Festa o Club

Finalistes a Millor Festa o Club

La Ká
Quan tothom pensava que ja no hi havia espai per a més festes d’ambient, l’equip de la Ká ho va canviar tot: un diumenge al mes il·lumina el Plataforma amb celebracions temàtiques carregades de rauxa, bon rotllo i petardeig.

BeGood
La gent de L’Afluent –l’equip que va fer un temple de l’Heliogàbal– en va assumir la programació i han convertit el seu petit escenari en un dels més ben programats de la ciutat.
Sancho de Ávila, 78 (Poblenou)

Publicitat
Finalistes a Millor Creador
Foto: ©Maria Dias

Finalistes a Millor Creador

Iván Morales 
El director, actor i dramaturg ha fet aquest 2017 el seu gran salt de l’indie al teatre comercial amb l’excel·lent posada en escena de La calavera de Connemara a La Villarroel.

Carlos Zanón
Aquesta tardor ha publicat 'Taxi' (Salamandra), una de les millors novel·les de Barcelona, amb fusta de clàssic. També és el comissari de la BCNegra. Ara treballa en un nou llibre de Pepe Carvalho.

Finalistes a Millor Obra
© Maria Dias

Finalistes a Millor Obra

Bodas de sangre 
Oriol Broggi va aconseguir trobar la poesia de Lorca gràcies a la gran feina de Clara Segura i Nora Navas a la Biblioteca de Catalunya, en una de les grans obres de l’any.

Estiu 1993
L’òpera prima de la barcelonina Carla Simón és la gran sorpresa del cine català d’aquest any. Després d’haver rebut premis a Berlín i a Màlaga, ara es prepara per a la cursa als Oscars.

Publicitat
Finalistes al Premi Holaluz al Projecte Innovador
© Maria Dias

Finalistes al Premi Holaluz al Projecte Innovador

La (3) 
De dia, un espai on hi passen coses. De nit, un espai obert al cel com a les domus romanes per descansar del clubbing. L’Apolo s’obre a un nou univers de programació. à Sala Apolo.
Nou de la Rambla, 113 (Poble-sec).

Van Van Var 
Aquest és un bar per a temps líquids i canviants. Literalment. El Van Van Market ha obert un bar amb les dimensions i equipaments exactes d’un food truck: 18 m² i dues entrades. I cada setmana hi cuina un food truck diferent!
Pujades, 27 (Poblenou)

Finalistes a Millor Iniciativa Ciutadana
© Amadalvarez (Wikipedia)

Finalistes a Millor Iniciativa Ciutadana

Sindicat de llogaters
Sorgit de la necessitat més imperiosa, aquest sindicat treballa perquè els preus dels lloguers siguin justos, contra l’abús immobiliari i perquè tothom tingui un habitatge digne.

www.sindicatdellogateres.org


On Són les Dones
La iniciativa #OnSónLesDones s’encarrega de la necessària tasca de visibilitzar la discriminació sistemàtica de les dones als mitjans de comunicació de Catalunya.

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat