Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors bufets lliures de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Bufet lliure a l'hotel W
Foto: Iván Giménez Bufet lliure a l'hotel W

Els millors bufets lliures de Barcelona

A Barcelona hi ha un grapat de bufets lliures on val la pena entaular-se per menjar amb qualitat i sense restriccions

Per Ricard Martín
Advertising

El bufet lliure viu en la dualitat de les cantines afartapobres i els salons de gran luxe que malbaraten menjar fresc. És el debat entre el concepte d'alimentar pobres amb molt menjar i els grans banquets de luxe, on es malbarata menjar fresc d’alta gamma. Però a Barcelona hi ha un grapat de bufets lliures que valen la pena. Des de restaurants de sushi amb cinta giratòria fins a tapes catalanes, passant per les altures de l'Hotel W o la cuina sueca. Un recull de restaurants per atipar-se sense complexes i sense malbaratar diners. De totes les opcions que ofereix la nostra ciutat, us deixem 8 bufets que cal visitar.

NO T'HO PERDIS: els millors llocs per fer el 'brunch'

8 bufets lliures que valen la pena

El Puma Barcelona 2019
El Puma Barcelona 2019
Foto: restaurant New Puma Barcelona

1. El Puma

Restaurants Mediterrània La Nova Esquerra de l'Eixample

Recordeu el bufet lliure de l’hotel de la vostra infantesa? Aquell tres estrelles de Roses amb tones de menjar boníssim, quan la verdura era un malson relegat a casa. Topar de cara amb el bufet d’El Puma –obert el 12, rebatejat com a New Puma– és proustià. I esclar, de seguida vols recuperar el temps perdut, a base de clavarte un primer amb canelons, russa, braves, calamars i croquetes, i de segon un entrecot fet a la brasa de pedra davant dels teus nassos. L’oferta està ancorada al 87, però tot el que vaig menjar tenia una evident mà casolana. El local és tan gegantí i vintage que en qualsevol moment t’esperes que aparegui Jack Torrance.

Biocenter
Biocenter
Foto: restaurant Biocenter Barcelona

2. Biocenter

3 de 5 estrelles
Restaurants Vegetariana El Raval

Uns altres que no perden pistonada, des del 18. La seva fórmula vegetariana –fusió entre bufet lliure d’amanides i platcalent self-service– és imbatible per menjar sa i bé de preu al centre. Quantitat i qualitat: abans de decidir-vos pel segon, costa controlar-se i no repetir tres vegades de delícies senzilles i tendres, com quinoa amb remolatxa, hummus d’albergínia i l’amanida de col amb vinagreta de poma. I còmode: a diferència del veí –i també molt recomanable L’Hortet–, el local és enorme, i sempre hi trobareu lloc sense fer cua. Els segons –aquelles mandonguilles de carbassa amb salsa!– són per sucar-hi pa.

Advertising
Restaurant japonés Toyo
Restaurant japonés Toyo
Foto: Iván Giménez

3. Toyo

Restaurants Japonesa

Veure-hi cada dia cues pot induir a pensar que regalen sexe i diners. Però no: el Toyo és un bufet lliure giratori de sushi: 11 euros al migdia! És –no exagero!– l’únic que he tastat en la vida que per aquest preu ofereix un sushi notable en lloc de morralla ultracongelada. La senyora Yen té clara la fórmula: “Oferta limitada però fresca. Quan vam començar, el 2010, la cuina japonesa era elegant i fresca però cara. Com ara, però aquí poden gaudir-ne tots”. Mossego sorprès makis i nigiris que poc tenen a envejar als de cases d’alta gamma. Cal ull de tigre i astúcia de mico: no us llanceu en planxa als arrebossats, espereu al sushi (fet en cuina oberta).

Restaurant Fifteen Les Corts
Restaurant Fifteen Les Corts
Foto: restaurant Fifteen Les Corts

4. Fifteen

Restaurants Mediterrània

D’acord, això no és un bufet lliure (només l’amanida d’entrant) però per singularitat i preus mereix una ressenya: a la cantina del Parc Científic de Barcelona us podreu afartar com lladres de teca fresca i ben cuinada, per 8,21 euros (aigua i postres inclosos). A la cua ho pregunto: “Això és un bufet lliure?” “No, però jo et vaig posant menjar i tu em dius quan he de parar”, em diu el cuiner, sorneguer. Em decideixo per una amanida de verds i un segon de peix espasa a la planxa amb patates rostides, fresc i amb el punt de graella just (ni cru ni ressec). La varietat de l’oferta és enorme, no us aclapareu.

Advertising
Plat Bufet Pappa Sven
Plat Bufet Pappa Sven
Foto: Iván Giménez

5. Pappa Sven

Restaurants Sueca Eixample

Pappa Sven fa deu anys en plena forma, brillant i cofoi en la seva posició d’únic restaurant suec de Barcelona (Ikea no compta). Al migdia hi trobareu un bufet d’entrants molt complet i segons, però per viure l’experiència smörgåsbord –bufet lliure suec– cal sopar-hi. “És una immersió en la cuina sueca, amb ren i salmó que fumem nosaltres, i tot fet aquí, pa i pastissos inclosos”, explica la Nina Olsson: a Suècia, un bufet lliure és l’expressió pura d’un àpat festiu tradicional. Hi descobrireu delícies com la skagen toast, amanida de gambes servida en torrada. Llaminers: les postres son un deliri!

Plat al restaurant Kata
Plat al restaurant Kata
Foto: Iván Giménez

6. Kata

Restaurants Mediterrània Sant Martí

Un secret al final de Pujades: el 2011 els socis del Kata van decidir obrir un bufet giratori a la catalana. El pas del temps no ha minvat l’efectivitat de la fórmula (un dilluns de febrer està a petar): per la cinta transportadora desfilen generoses mitges racions –quatre primers, quatre segons, quatre postres– que cacem al vol amb l’alegria d’un depredador. No són qualsevol cosa: uns boníssims cigrons especiats vegetarians, llom de porc amb curri, pastís de patata amb allioli suau o cheesecake, per exemple. La fórmula: quatre plats (12 euros amb aigua, generós) o un desfici sense límits per 16 euros. Podeu rebentar o menjar equilibrat.

Advertising
Còctels al Crazy Monkey Barcelona
Còctels al Crazy Monkey Barcelona
Foto: bar Crazy Monkey

7. Crazy Monkey

Bars i pubs Bars de tapes

En aquest món no hi ha res que surti de franc. Bé, sí, dues coses: l’amistat desinteressada i l’aperitiu italià. Les podeu cultivar totes dues al Crazy Monkey, una cocteleria italiana d’excel·lent nivell i receptes d’autor. Cada divendres hi ha un assortiment il·limitat d’aperitiu italià de 18 a 22 h; res de xaronades que associem a la tapa gratis d’aquí, sinó pica-pica italià més que digne: bruschetta de tomàquet i mortadel·la de Bolonya, bocinets de pizza o amanida de pasta freda amb salsa de formatges... No sigueu garrepes, i demaneu almenys dues cerveses de tirador, pilsner suau decantada amb mà d’or. A l’hora de l’aperitiu, tots elscòctels d’autor baixen a 7 euros.

Brunch Retox Hotel W
Brunch Retox Hotel W
Foto: Iván Giménez

8. Hotel W Barcelona

Hotels Hotels de luxe Ciutat Vella

D’acord, bufet lliure sol tenir connotacions d’afartapobres o de luxe dilapidador de menjar. Doncs bé, en el cas del brunch dominical de l’hotel W, ni una cosa ni l’altra. A 26 pisos per damunt de la Barceloneta –la panoràmica del litoral no talla l’alè, el desintegra!– tindreu un subministrament a demanda de platets que són meravelles de cuina en miniatura. Com un filet Wellington mida canapè, amb una demi-glace que t’esclata a la boca. Els bao de cansalada, l’arròs amb llamàntol o un porro confitat amb maionesa de romesco... Alta cuina d’hotel en petites racions. Luxe sí, però aquí no es desaprofita res. I tots els còctels que us pugueu empassar.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising