Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Kata
© Ivan GimenezKata

Els millors bufets lliures de Barcelona

A Barcelona hi ha un grapat de bufets lliures on val la pena entaular-se per menjar amb qualitat i sense límits

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El bufet lliure viu en la dicotomia de donar menjar a l'engròs –de vegades amb una qualitat dubtosa– i els grans banquets de luxe, en què es malgasta menjar d'alta gamma. La pandèmia va ser un cop dur per al bufet lliure, epicentre de la golafreria obscena. Però a Barcelona hi ha uns quants bufets lliures que valen la pena, amb tota mena de cuines. On trobar un bon bufet lliure? Hi ha molt gat per llebre, però us recomanem des d'un restaurant de cuina catalana amb cinta giratòria a una barra lliure de carn argentina i patates braves. Una llista de restaurants per posar-se fins al cul, parlant de plata. Sigueu responsables: si us ompliu el plat us l'acabeu.

NO T'HO PERDIS: Els millors llocs per fer el 'brunch'

8 bufets lliures que valen la pena

  • Restaurants
  • Italiana
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

Doppietta és una versió actualitzada de la 'salumeria' –la botiga de productes delicatessen italians– amb formatges i embotits de primera (algunes d'elaboració pròpia!). El xef i soci, Nicola Valle, és de Brescia i s'ha empescat una quinzena de segons que van més enllà de la pasta –que també n'hi ha– i agafen el fet popular italià d'una perspectiva gurmet i casolana.

Els caps de setmana hi trobareu la seva versió del brunch, que vindria a ser una derivació del vermut italià en horari de migdia. Cada dissabte i diumenge, en dos torns, i a un preu tancat assequible, endrapes un bufet lliure de delicadeses fredes (sense límits!). I de segon, sis platets servits a taula de tradició italiana suculent: pasta carbonara (un dels hits de la casa), nyoquis als quatre formatges, un risotto de ceps suau i dens, les clàssiques mandonguilles... Per sucar-hi pa. Per si no n'hi hagués prou, el preu inclou un còctel d'aperitiu.  

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Sant Martí
  • preu 1 de 4

Un secret al final del carrer Pujades: el 2011 els socis de Kata van decidir obrir un bufet giratori a la catalana. El pas del temps no ha minvat l'efectivitat de la fórmula: per la cinta desfilen generoses mitges racions –quatre primers, quatre segons, quatre postres– que cacem al vol amb l'alegria d'un depredador.

No són qualsevol cosa: uns boníssims cigrons vegetarians, bunyols de peix amb salsa tàrtara, cassoleta d'espinacs a la crema amb emmental o tiramisú casolà, per exemple. La fórmula: quatre plats (14 euros amb beguda, generós) o amb el ganivet a la boca: bufet lliure per menjar sense límits més una beguda per 19 euros. Podeu rebentar o menjar equilibrat. Això no és un afartapobres: són plats de cuina popular feta des de zero que es passegen girant perquè els enxampis al vol.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Quan el cos demana graellada hi ha dues opcions, fer-lo emprenyar i menjar un burger ronyós o fer-li cas i oferir-li el milloret de la ciutat. Al Caliu de l’Eixample ajusten els preus, però no escatimen en qualitat: carns argentines, botifarres de la terra, filets de bou que semblen de mamut, porc, costelles... L’orgia càrnica és interminable i es complementa amb verdures del dia, entrants irresistibles, cargols i, com no podia ser d’una altra manera, calçotades de moquet, pitet i botó descordat.

Tenen un menú fabulós de graellada a un preu tancat molt llaminer, que no es pot dir que sigui un bufet lliure específicament, però si voleu repetir de qualsevol peça del menú us la prepararan al moment sense problema. 

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Es defineixen com una casa de camp al mig de la ciutat, i la descripció és real! Entres en un local ple de llum i de sostres alts que sembla una masia: és un restaurant en un antic pàrquing de l’Eixample.

Entre setmana hi ha un fabulós menú de migdia mediterrani ple de productes de temporada i de proximitat, que pot tenir tres plats vegetals o acabar amb un principal de proteïna (el pastís de pistatxo i el xai a baixa temperatura en són els plats estrella, per bé que les receptes vegetarianes, com la deliciosa amanida de mongetes verdes i tirabecs alegrada amb cítrics, són una benedicció). I el cap de setmana l’oferta passa per un fastuós brunch de bufet lliure amb tot el que puguis menjar, a 35 euros.

Publicitat
  • Restaurants

Al cor de la Barceloneta hi ha el Papanato, l’únic restaurant argentí de Barcelona especialitzat en patates. Si no podeu viure sense menjar patates en cada àpat, aquest és el vostre lloc. Servides en daus grans, a l’estil de les patates braves, el local té més de 25 opcions que combinen diferents sabors. Des de patates amb cheddar i cansalada, gambes a l’all o xoriço amb mozzarella i chimichurri, l’oferta és sens dubte de les més variades de la ciutat. Fins i tot serveixen ‘Patates Calçotades’ amb romesco i ceba verda!

Apliquen la seva singular identita al bufet lliure; dimarts i dijous es marquen tot el que puguis menjar de patates: de 12 a 24, bacanal d'exuberants receptes d'hidrats per 9'90 €. Si sou creients del pa amb pa, menjar de ximple (que no és el nostre cas), teniu opció de bufet lliure de 7 talls argentins de carn per 16'90 euros.  

  • Restaurants
  • Marisc
  • Les Corts
  • preu 2 de 4

On fa temps hi hagué un restaurant gallec clàssic, ara hi ha Street Fish, un restaurant que es defineix com a "freiduría urbana". I la veritat és que posar-se fins al capdamunt de fruits i bestioles del mar sol sortir tant car que ha esdevingut un acte de proporcions mítiques, que com qui diu només t'imagines fent quan acabes el camí de Santiago. 

Bé, aquí podeu fer-ho, i d'una manera molt original. No és un bufet lliure, però quasi. Per la moderada quantitat de 15 euros per persona, uns portaran ¡una palada! de marisc a planxa que dipositen sense cap mena de cerimònia en una safata perquè us hi llanceu al damunt com taurons afamats. Gambes, navalles, calamars, petxines variades...  Home, per 15 euros per cap no us penséssiu pas que us portin gamba de Roses ni percebes de la ria, però la bacanal de marisc acceptable a un preu democràtic està garantida.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània

D’acord, això no és un bufet lliure (només l’amanida d’entrant) però per singularitat i preus mereix una ressenya: a la cantina del Parc Científic de Barcelona us podreu afartar com lladres de teca fresca i ben cuinada, per 8,21 euros (aigua i postres inclosos). A la cua ho pregunto: “Això és un bufet lliure?” “No, però jo et vaig posant menjar i tu em dius quan he de parar”, em diu el cuiner, sorneguer. Em decideixo per una amanida de verds i un segon de peix espasa a la planxa amb patates rostides, fresc i amb el punt de graella just (ni cru ni ressec). La varietat de l’oferta és enorme, no us aclapareu.

  • Restaurants
  • Llatinoamericana
  • El Putget i Farró
  • preu 1 de 4

El restaurant Anormal no té pretensions saludables sinó hedonistes: no fusionen, sinó que fan icones del menjar de carrer (arepes colombianes, tacos, cebiche...) en versió original i matèria primera de la casa mare. Un desfici a preus d’amic: escureu salsetes patacón en mà!

Això no va de 'fast-good' lleugeret sinó de caloria i greix del bo (encara que hi trobareu de tacos, com els de cochinita pibil, amb una primorosa cocció lenta) i d'empastifar-se les mans a base de bé. I tenen bufet lliure de tacos! El seu Instagram anuncia, cada dilluns i dimarts, tacos il·limitats per 14'95 € (amb mitja ració de nachos cada dues persones). Compte, que la salsa es paga a part, segons es desprèn dels comentaris dels clients.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat