0 M'encanta

Coses per fer a Barcelona el divendres a la nit

Les millors propostes per començar el cap de setmana

Barbarians

Coreografia: Hofesh Shechter. Interpretació: Ballarins de la Hofesh Shechter Company.   El nou espectacle de Hofesh Shechter, barbarians, reuneix tres peces breus creades entre novembre de 2014 i juliol de 2015 en les quals l’imprevisible Shechter presenta un món sobri per a tres visions absolutament diferents sobre la intimitat, la passió i la banalitat de l’amor. La primera, la pertorbadora the barbarians in love, és una coreografia elegant i intimista per a 6 intèrprets. Amb la tremolor de l’emoció que rau dins l’ordre, una música eclesiàstica barroca acompanya una confessió veritablement contemporània. A continuació, tHE bAD és una explosió volàtil de ritmes dubstep per a una coreografia quasi urbana amb cinc intèrprets. L’espectacle el completa un duet, que mostra la veu singular i irònica del seu creador i la versatilitat i el talent dels seus intèrprets. Aquesta nova creació és sorprenent per la seva senzillesa, sense escenografia  i amb una il·luminació que cau sense concessions damunt els intèrprets.

Llegir-ne més
Mercat de les Flors , El Poble-sec Fins al Diumenge 7 febrer 2016

Nadia

Autors: Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer. Direcció: Carles Fernández Giua. Amb: Carles Fernández Giua, Nadia Ghulam, Eugenio Szwarcer.   Nadia Ghulam, una noia afganesa protagonitza aquest documental escènic per transmetre’ns la seva experiència, una història que enllaça el seu passat a Kabul amb el seu present a Barcelona i que projecta una mirada d’esperança cap al futur.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Fins al Dimecres 10 febrer 2016

La llista

Autora: Jennifer Tremblay. Direcció: Allegra Fulton. Amb: Laia Marull.   Una dona asseguda en una taula. Tres fills, casa al camp, el marit que no hi és en tot el dia. Ella va voler mudar-se lluny de la ciutat perquè pensava que podria fer més pinya amb la família. Ella ens explica la seva història mentre repassa tot el que ha de fer. Sembla la protagonista de 'Conillet', de Marta Galán, però no és Clara Segura qui li dóna vida, sinó Laia Marull. La posada en escena és més neta, però els problemes de la mare contemporània semblen els mateixos fins que introdueix el personatge de Caroline, una veïna 'working class' que té quatre fills, embarassada del cinquè. I ens adonem que l'obra de Jennifer Tremblay no va sobre la pressió que ha d'aguantar una dona de classe mitjana avui dia, sinó de l'altre, de com ens relacionem amb els que no són com nosaltres. Perquè Caroline sí que les passa putes.Marull fa el seu paper amb la solvència de les actrius que poden amb tot. Però tinc la sensació que la direcció d'Allegra Fulton és tova. De tan pulcre i buit que ha volgut deixar l'espai escènic que ens manlleva l'emoció. L'actriu se'ns apareix distant, com si la veiéssim darrere d'un vidre. Marull té força, però al muntatge li cal alguna cosa més per ser sublim.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 14 febrer 2016

hISTÒRIA

Recomanat

Autor: Jan Vilanova Claudín. Direcció: Pau Roca. Amb: Miquel Gelabert, Vicky Luengo i Pau Roca/Enric Cambray.   S'han acabat les historietes. Les històries d'amor, d'amistat, interessants però de volada curta. Aquesta obra de Jan Vilanova Claudín col·loca la companyia Sixto Paz en un altre nivell. Sí, hi ha una història d'amor, un relat diàfan sobre les relacions pares-fills, sobre la manera en què la feina afecta les relacions amb els nostres, però també hi ha un discurs punyent sobre com s'ensenya la Història en majúscules, com mirem el passat... i moltes coses més. Tot això, en una hora i quart podria semblar excessiu, però Pau Roca ha aconseguit lligar-ho tot amb el naturalisme que identifica la 'troupe' i l'ús de recursos simbolistes de gran eficàcia. L'escena de l'afusellament de Marc Bloch és, ras i curt, excepcional.'hISTÒRIA' juga amb dos plans temporals: el moment en què Bloch és executat pels nazis el 1944 i el present, on tenim un estudiant, el seu professor d'història i la filla d'aquest, que alhora s'embolica amb el noi. Tenim la intimitat de la parella i continus salts endavant i endarrere. I mai no ens perdem, clavats a la cadira a l'espera del que vindrà després. Observem la tragèdia a través dels ulls de Sophie (Vicky Luengo) i Gerard (Roca) mentre el professor (Miquel Gelabert) ens guia pels viaranys de la memòria. Excel·lent.

Llegir-ne més
Sala Beckett , Camp d'en Grassot i Gràcia Nova Fins al Diumenge 21 febrer 2016

Ronda naval sota la boira

Dramatúrgia: Maria Canelles i Adrià Aubert. A partir de l’obra de Pere Calders. Direcció: Adrià Aubert. Intèrprets: Laura Aubert, Eduard Autonell, Bernat Cot, Núria Cuyàs, Xavier Frau, Laura Pau, Lluna Pindado.   Al Maldà hi cap tot un transatlàntic: el 'Panoràmic', paquebot imaginat per Pere Calders en la seva novel·la 'Ronda naval sota la boira'. Singular edició crítica -comentada per l'autor- abans d'entrar per primera vegada a impremta. Relat d'un naufragi perseguit pel capità Maurici amb l'obstinació d'Ahab i ignorat per l'extravagant passatge, en què no falta ni un hipnotitzador com el recalcitrant Lázaro.Una estranya barreja entre guió surrealista dels germans Marx, fantasia al mar dels Sargassos i crònica metafòrica d'un enfonsament, sense decidir-se si ser el 'Titanic' o el 'Lusitania'. Amb aquest estrany material Adrià Aubert capitaneja al capdavant d'Els Pirates una vertiginosa comèdia que pel seu frenètic ritme gairebé és un musical sense música del  Hollywood daurat. Una deliciosa festa de l'absurd en què tot és possible –i el seu contrari–, fascinant d'escoltar i divertida de veure.

Llegir-ne més
El Maldà , El Gòtic Fins al Diumenge 14 febrer 2016

Comentaris

0 comments