Flors al Mercat
Foto: FaM
Foto: FaM

Coses per fer a Barcelona el divendres a la nit

Les millors propostes per començar el cap de setmana

Publicitat

Que aixequi la mà qui senti que el divendres és el seu dia preferit. Amb ell comença el cap de setmana, uns dies per gaudir de la família, els amics, el temps lliure i de tot el que ens ofereix la ciutat. Aquí teniu una llista amb diferents plans per fer divendres a la tarda i a la nit a Barcelona. Des de concerts i obres de teatre fins a festes, mercats i pel·lícules.

NO T'HO PERDIS: El cap de setmana ideal a Barcelona.

Fes clic aquí si vols més informació sobre els nostres estàndards editorials i les nostres directrius ètiques per crear aquest contingut.

Tapes, clubs, música en directe, plans gratuïts

  • Bars de tapes

Els bars de tapes són una religió laica i una excusa perfecta per reunir-se amb amics i passar una bona estona. Poden ser un aperitiu perfecte abans d'un àpat potent, o un festival variat que es justifica per si mateix. Les tapes són les reines dels bars i del bon menjar i beure (amb especial volença per patates braves i croquetes). On menjar les millors tapes de Barcelona? Us recomanem que us deixeu guiar per aquesta llista de bars amb tapes infal·libles. Visca la tapa!

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

  • Què fer

Què podeu fer gratis avui a Barcelona? Moltes coses. A la ciutat hi ha un munt d'activitats gratuïtes, propostes culturals molt interessants que no necessiten grans quantitats de calés. De fet, tenim obres de teatre, museusexposicions gratis, concerts, mercats i encara moltes altres propostes que no costen ni un cèntim. Us fem una tria d'activitats perquè les gaudiu sense treure el moneder. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Publicitat
  • Clubs
Les millors discos i clubs de Barcelona
Les millors discos i clubs de Barcelona

Ets a Barcelona una nit amb amistats i tens ganes de prendre alguna cosa i ballar una mica, però no saps on anar? Aquesta ciutat no descansa mai durant la nit, i és per això que hem posat el termòmetre als locals nocturns de Barcelona per descobrir-ne els més calents, els que combinen la millor música i l'ambient més animat per enviar-nos al llit tard, feliços i exhaustos. No et perdis aquesta llista per poder-ho donar tot a la pista ballant electrònica, reggaeton, pop, R&B, punk, techno i molt més, als millors locals nocturns de la capital catalana. 

No t'ho perdis!: Els 100 millors bars de Barcelona

  • Música

Barcelona és una cuina on s'experimenta amb tons, escales, melodies, notes, ritmes i instruments. Tot això dona pas a una cultura musical vibrant que no només té lloc a les sales de concerts de petit i mitjà format; als grans recintes; als festivals de tota mida, o als centres cívics i altres equipaments públics. Aquesta és una efervescència que, malgrat les dificultats, també es trasllada als bars de la ciutat. En aquests quinze locals podreu anar a fer una copa mentre veieu jam sessions, concerts de jazz, cantautors amb guitarra, flamenc i molt més. 

NO T'HO PERDIS:

🎤  Llocs de Barcelona on veure jam-sessions, 'open mics', comèdia i altres espectacles de petit format

🎸 Els millors concerts del mes a Barcelona

  • Art
  • Art popular
  • Sant Martí

La Fira d’Abril del 2025 celebra la seva 52a edició a Barcelona, organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC). Com en anys anteriors, l’esdeveniment té lloc al Parc del Fòrum i es duu a terme durant nou dies, del 25 d’abril al 4 de maig. Durant aquest període, la ciutat s’omple d’ambient andalús, amb més de cent casetes on es pot gaudir de la gastronomia típica, música i espectacles de flamenc en directe.

La imatge oficial de la fira ret homenatge a l’artista Joan Miró, amb un cartell dissenyat per Christian Fernández que combina l’esperit flamenc amb l’univers colorit i surrealista del pintor barceloní.



  • Què fer

La Fira Internacional del Disc de Barcelona celebra la seva 38a edició els dies 2, 3 i 4 de maig de 2025 a la cèntrica Estació del Nord. Aquesta fira, que se celebra des de principis dels anys 80, compta amb la mateixa organització des de l’any 2003, i es consolida any rere any com un esdeveniment imprescindible dins del panorama musical europeu.

Amb gairebé quaranta anys d’història, es manté com la fira més important d’Espanya en el seu àmbit i figura entre les tres millors d’Europa. A més, lidera a escala continental diverses activitats, destacant per la qualitat dels expositors i pel volum de negoci que genera per empresa.

 

Publicitat
  • Què fer
  • Sants - Montjuïc

Els amants de la cervesa i el menjar alemany tenen un oasi al Biergarten, la festa cervesera que arriba al Poble Espanyol el 25, 26, 27 de maig i el 1, 3 i 4 de maig. A més de gastronomía a casa, també hi ha tallers, degustacions, música en directe i DJ.

S'ofereixen entre vint varietats de cervesa diferents i especialitats alemanyes de menjar: frànkfurt, bratwurst, pikantwurst, cervela, garró, amanida kartoffel... així com opcions veganes i propostes pels més petits.

  • Art
  • Fotografia

Si penses en una exposició, segur que t'imagines una sala plena d'obres d'art o una mostra curiosa sobre ciència o història. I sí, no t'equivoques, Barcelona és plena de cultura i hi ha exposicions de tota mena! Per això tenim sales, galeries i museus que exposen fotografia: des del fotoperiodisme a la fotografia històrica, passant per la pràctica més artística i experimental. Quines són les millors exposicions de fotografia que es poden veure a Barcelona ara mateix? En les mostres que llistem a continuació hi trobaràs grans noms de la disciplina, locals i internacionals, ja sigui en centres que s'hi dediquen exclusivament o en museus i galeries que aposten pel vuitè art.

 

Publicitat
  • Què fer
  • Sant Gervasi - La Bonanova

CosmoCaixa acull l’exposició Extraterrestres. Hi ha vida fora de la Terra? del 25 de febrer de 2025 al 30 d’agost de 2026: un llibre obert de gran rigor científic que resol i posa de manifest alguns dels dubtes que existeixen sobre el nostre lloc en el cosmos, què significa vida o com la literatura i el cinema han construït un imaginari col·lectiu sobre els extraterrestres. La mostra ha comptat amb l’ajuda i el suport d’experts i assessors científics. Per fer-ho, es val d’audiovisuals, interactius, experiències sensorials immersives i alguns objectes i plànols originals de la NASA o d’altres institucions de prestigi. Per exemple, podreu veure escenografies amb maquetes com la del rover Perseverance o la de l’helicòpter Ingenuity.

L’exposició ens proposa recórrer cinc àmbits diferents que van resolent interrogants universals sobre l'Espai i possibles formes de vida alternatives. En el primer apartat, Aquí estem, ens posa en context, situant-nos en el cosmos. Entre el zero i l’infinit és un viatge a través de la història i explica el gran debat filosòfic entre els partidaris de la unicitat de la vida a la Terra i els defensors de l’existència d’altres mons habitats. Ficció versus realitat plasma com l’art i els mitjans han anat construint l’imaginari col·lectiu sobre els altres mons i els alienígenes. La recerca reflecteix la inquietud científica de trobar respostes i com hem sortit de la Terra per fer-ho. L’últim punt, Estem sols?, conclou tot el que s’ha presentat.

  • Què fer

El Palau Robert acull la mostra La Cubana. 45 anys jugant a fer teatre, oberta al públic de forma gratuïta del 7 de febrer al 25 de maig a la sala 3, una col·laboració entre la Direcció General de Difusió i el grup teatral La Cubana, amb el comissariat de Jordi Milán i el disseny de la mateixa companyia.

L’exposició ofereix un recorregut per la trajectòria de La Cubana, companyia de teatre fundada a Sitges el 1980, coneguda per la seva capacitat de portar el teatre més enllà dels escenaris tradicionals, intervenint en carrers, aparadors, mercats i transports públics. Va originar-se com a grup amateur, fins que es va professionalitzar el 1983 amb Cubana’s Delikatessen, una companyia feta i refeta que no oblida els seus origens i manté el seu estil artesà.

El teatre de La Cubana es basa en l’observació de la quotidianitat per convertir situacions habituals en espectacles plens d’humor, transgressió, sorpresa i interacció amb el públic. La seva proposta teatral ha arribat a més de sis milions d’espectadors. 

Publicitat

Segur que t'ho passes pipa, escarxofat al sofà, demanant menjar a cop d'aplicació: però hi ha gent amb molt talent que s'hi està jugant els quartos i s'hi deixa la pell perquè surtis a dinar o sopar de manera fantàstica. Passem revista a les obertures més excitants i saboroses dels darrers temps. L'escena gastronòmica de Barcelona és d'allò més dinàmica i hi ha noves obertures per a tots els gustos: grecs, llatinoamericans, asiàtics, bars de tapes, entrepans gurmet...

  • Música
  • Música

Des del pròxim 5 d'octubre fins a l'1 de desembre, el Cicle de Clàssica d'Horta-Guinardó omplirà de música en directe diferents equipaments municipals com biblioteques, centres cívics, casals de barri i places del districte. L'objectiu de la iniciativa és trencar el mite que la música clàssica és inaccessible i apropar-la a tots els públics amb un cartell ple d'artistes professionals. Cada any, el cicle se centra en una temàtica diferent i la d'enguany commemorarà el XXV aniversari del projecte amb les emocions com a tema central. Fidels a la temàtica, els intèrprets també compartiran amb el públic la seva opinió i versió sobre el repertori que han escollit i la seva interpretació musical.

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Els amants del terror estan de sort perquè aquest estiu s’inaugura la terrorífica experiència immersiva 'Hotel Drácula' a Westfield La Maquinista. Després d’un recorregut per París i Madrid, aquesta proposta aterra el 25 de juliol a Barcelona en un espai de 350 m² on la realitat virtual i els mítics túnels de terror es combinen per a crear un metavers en què els visitants esdevindran els protagonistes. 

Basant-se en els grans mites del terror, Hotel Dràcula convida els participants a explorar els orígens de la por a través de la simulació virtual. Per cada tongada, fins a 30 participants podran recórrer junts els passadissos de l’Hotel Drácula on, porta a porta, descobriran els hostes del vampir com Frankenstein, el Yeti i altres criatures malignes, endinsant-se així en un malson col·lectiu. 

  • Què fer
  • Ciutat

Ja ha començat el compte enrere per donar la benvinguda a la primera regata de la competició esportiva més antiga del món a Barcelona el pròxim mes d'agost. La 37a edició de la Copa Amèrica de vela se celebrarà per primer cop a la història a la nostra ciutat i, tot i que la podreu veure en directe des dels diferents punts gratuïts que hi haurà habilitats molt a prop de la costa, ara també la podreu viure des de dins amb una nova experiència immersiva que arribarà a finals d'aquest mes de juliol al centre de la ciutat. Del 31 de juliol fins al 6 d'agost, si passeu per plaça Catalunya, podreu visitar de franc una exposició immersiva de la Copa Amèrica amb moltes sorpreses dins.

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Des que som petits que a l'escola ens expliquen en profunditat esdeveniments històrics com l'Holocaust i la Guerra Civil espanyola, però n'hi ha d'altres que es passen més per alt, com és el cas de la cacera de bruixes. Entre 1450 i 1750, Europa va viure un fenomen que perseguia i executava dones que eren acusades de participar en sectes i practicar la bruixeria i, malgrat que mai sabrem el nombre exacte d'assassinades, s'estima que unes 60.000 dones van ser executades. A causa de la desconeixença sobre aquest fet històric, s'han creat prejudicis, mites i fal·làcies sobre el que realment va passar i ara, un gran congrés a Barcelona intentarà desmitificar el fenomen de la bruixeria amb experts d'arreu del món.

Del 4 al 6 de juliol, la Universitat de Barcelona (UB) es convertirà en l'epicentre europeu de la cacera de bruixes a Catalunya amb la celebració del congrés internacional 'Els orígens de la cacera de bruixes a Europa', que reunirà experts de diferents països per discutir els inicis i la difusió de la bruixeria des de perspectives històriques, sociològiques i culturals. La iniciativa es durà a terme a través de l'institut de Recerca de Cultures medievals (IRCVM) i amb el suport del Vicerectorat de Cultura, Memòria i Patrimoni de la UB, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu (CCVÀ) i el Festival Dansàneu i serà dirigit pel professor d'Història medieval de la UB i expert en la història de la bruixeria, Pau Castell.

  • Música
  • Música

En aquesta línia, el programa d’aquesta edició compta amb múltiples aliances, d’entre les quals destaca la col·laboració amb la Casa Batlló per oferir una nova experiència audiovisual que combina música i art digital. Tindrà lloc a The Cube, la sala immersiva situada al soterrani de l'emblemàtic edifici de Gaudí que a partir del 24 de maig oferirà 'Music:Response', una obra 360 graus amb música de The Chemical Brothers i l’imaginari visual dels seus concerts, creat pels dissenyadors digitals de Smith & Lyall. Serà, diuen, com entrar en els espectacles i els videoclips del duo electrònic britànic. 

Publicitat
  • Art
  • Art

Les exposicions immersives han arribat a Barcelona per quedar-s'hi. La ciutat n'ha acollit de tota mena: des de dedicades a Tutankamon i a la civilització de l'antic Egipte, fins a altres que endinsen els visitants en alguns dels quadres més famosos del món, com els de Sorolla. Ara, Barcelona acollirà una altra exposició immersiva d'art, aquest cop dedicada a un dels pintors catalans per excel·lència: Salvador Dalí.

El Reial Cercle Artístic, al número 5 del carrer dels Arcs, inaugurarà la 'Dalí Challenge: no saps res de mi' el pròxim 13 de juny, una exposició que es va estrenar mundialment a Madrid. La mostra fa un homenatge a l'artista de Figueres i presenta les seves obres d'una manera única als espectadors. La iniciativa submergeix el públic dins l'art del pintor a través d'un d'àudio-relat en format pòdcast que s'endinsa dins la vida i la història de Gaudí mentre els visitants fan un recorregut per més de 60 obres digitalitzades. La realitat augmentada, el 'micromapping' i altres elements tecnològics seran els protagonistes d'aquesta exposició sobre una de les icones del surrealisme.

  • Què fer
  • Curiositats fantàstiques

Nedar entremig de centenars de bombolles deu ser molt i molt plaent. O no. Ens hi juguem alguna cosa? El resultat el tindrem a partir del 19 d’abril quan l’experiència immersiva 'Bubble planet' arribi a la ciutat. Es tracta d’una activitat sensorial plena de colors pastels i fantasia que, a partir de la realitat virtual i la constant interacció amb el públic, genera onze entorns temàtics diferents per despertar el nen que tenim dins. I sí, un d’aquests entorns és una enorme piscina de bombolles.

Publicitat
  • Circ

'Alegría' és, sens dubte, l'espectacle més emblemàtic i exitós de Cirque du Soleil. Es va estrenar per primera vegada al Canadà el 1994, i en 19 anys de gira ha captivat més de 14 milions d'espectadors a 255 ciutats de 40 països. El 2019, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari, 'Alegría' es va tornar a estrenar a Montreal sota una llum completament nova, assegurant-se que tots els aspectes del xou –la direcció d'escena, la música, les acrobàcies, l'escenografia, el vestidor, la il·luminació, el maquillatge– fossin tan inspiradors per al públic d'avui com ho van ser en el moment de la seva creació.

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat