0 M'encanta
Guarda-ho

Coses per fer a Barcelona el divendres a la nit

Les millors propostes per començar el cap de setmana

La Gran Ilusión

La revolució de la màgia és aquí i el seu artífex és Antonio Díaz. El seu número de teletransportació a Nova York en directe, des del plató de Buenafuente va deixar l’audiència atònita i el programa que fa a Discovery Max està fent la volta al món. El punt d’inflexió el marca La gran ilusión, el seu últim espectacle. Inspirada en El Show de Truman, la història comença quan el Mago Pop descobreix que tota la seva vida ha estat una ficció que han retransmès per televisió i decideix  demostrar al món tot el que és capaç de fer. La gran ilusión és la seva prova de foc. L’espectacle té tot el que es pot esperar –i tot l’inesperable– d’un show que té l’objectiu últim d’il·lusionar. Durant 90 minuts el públic no pot fer altra cosa que mirar-se’l amb la boca oberta i sense parpellejar. Els jocs de mans són d’una precisió clínica, la màgia de prop és d’una poètica que fa posar la pell de gallina de cap a peus, i en els grans números d’il·lusionisme –atents a la levitació i al retorn a la infància– talla la respiració. Satisfà tant al públic més volgudament entregat com al més escèptic, que tindrà complicacions serioses per trobar-li el cartó. Dalt de l’escenari l’Antonio és una persona carismàtica i intel·ligent que fa partícip al públic, a la platea i a voluntaris per als números, que controla l’escena, i que sap com vestir un espectacle per convertir-lo en una experiència majúscula. A la gran ilusión tot juga a favor de fer créixer el que passa escena. La llum encega i atenua l’amb

Llegir-ne més
Teatre Tívoli , Dreta de l'Eixample Dijous 1 setembre 2016 - Diumenge 18 setembre 2016

Gambeat Weekend 2016

Barcelona es converteix en la capital de la música 'sixties' coincidint amb el Gambeat Weekend, el festival que proposa un viatge per gèneres com el garage, el rythm and blues i el rockabilly de la mà de bandes i dj. La sisena edició reuneix els britànics The Embrooks (dj. 1, 22 h, Marula Cafè) i Bronco Bullfrog (dv. 2, a partir de les 20 h, Upload). Divendres serà el torn del cara a cara entre Sister Cookie i Mambo Jambo, o Los Bengala. Tancaran el festival les actuacions de The Kik, The Morlocks, Paul Orweel & The Night Falls i Moonrite (ds. 3, a partir de les 20 h, Upload), entre d'altres.

Llegir-ne més
Marula Café , El Gòtic Dijous 1 setembre 2016 - Dissabte 3 setembre 2016

Rutines

El pare de La Puntual, l'expert titellaire Eugeni Navarro, juga a casa amb les seves històries més clàssiques, inspirades en la tradició popular europea. En el jazz, d'això en dirien fer un 'estàndard': Navarro manipula els personatges del repertori clàssic, començant per Malic, que ha d'enfrontar-se a una rebel·lió de titelles. Per a tota la família.

Llegir-ne més
La Puntual , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Divendres 2 setembre 2016 - Diumenge 11 setembre 2016

Perdición

Billy Wilder. EUA, 1944. VOSE. 107'. Seduït per la dona d'un dels seus clients, un agent d'assegurances accepta participar en l'assassinat del seu marit. Un film basat en un relat de James M. Cain i amb un coguionista de luxe: Raymond Chandler. Tot un exemple de com una dona pot destruir un home, no tan sols a través del domini de la seva personalitat sinó també de l'aniquilació dels seus valors ètics i morals.

Llegir-ne més
Filmoteca de Catalunya , El Raval Divendres 2 setembre 2016

Mas i Mas Festival 2016: Barcelona Big Blues Band & Blues Messengers

El San Miguel Mas i Mas Festival tanca edició al Jamboree amb una gran festa amb la reunió entre la formació de blues i swing Big Blues Band, dirigida per Ivan Kovacevic amb el grup que va marcar una època ara fa 25 anys en aquesta mateixa escena com van ser els Blues Messengers, que serivrà també per rememorar en viu i en directe els 25 anys de la sala La Boîte.

Llegir-ne més
Jamboree , El Gòtic Diumenge 4 setembre 2016

Setmana del Llibre en Català 2016

La Setmana del Llibre en català arriba a la 34a edició i s'instal·la un any més a l'Avinguda de la Catedral per oferir la oferta més gran de llibres en català de la història. Del 2 a l'11 de setembre la fira acollirà més expositors que mai, i afavorirà el contacte directe, la relació entre llibreters, editors i lectors, que podran trobar totes les novetats, però també llibres de fons, les col·leccions de cada segell. I, com sempre, amb una àmplia proposta d'activitats de tot tipus per a nens i adults que inclouen presentacions, recitals, itineraris literaris i xerrades que també contribueixen a estimular i a promoure la lectura en català.En aquesta edició, a més, la fira vol demostrar el seu compromís social i aquest any, preocupada per la situació dels refugiats, promou un Manifest que se solidaritza amb ells i que vol integrar tots els agents de la cultura escrita. El Manifest es llegirà el 4 de setembre, en el marc d’un matí d’activitats dedicades als refugiats.

Llegir-ne més
Avinguda de la Catedral , El Gòtic Divendres 2 setembre 2016 - Diumenge 11 setembre 2016

Gala de Dansa. BCN City Ballet

L'Espai DanSat! acull l'espectacle 'Gala de dansa', de BCN CITY BALLET, que reunirà sobre l'escenari coreografies noves amb d'altres ja existents. La companyia està formada pels guanyadors escollits pel jurat internacional del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona (CIDCB).

Llegir-ne més
Sat! Sant Andreu Teatre , Sant Andreu de Palomar Divendres 2 setembre 2016

Caiguts del cel

Autor: Sébastien Thiéry. Direcció: Sergi Belbel. Amb: Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Carles Martínez, Anna Barrachina.   Una encesa conversa en ucraïnès entre l’assistenta de la llar (magnifica Anna Barrachina tot i la brevetat del seu paper) i el burgès anestesista Jordi Bosch és el millor d’aquesta oblidable comèdia del francès Sébastien Thiéry. Una obra que beu amb precisió del teatre de bulevard i apunta cap al teatre de l’absurd (en el veí de Carles Martínez ens semblava veure el bomber de La cantant calba) sense aixecar el vol per manca de valentia.   L’obra, però, mostra la perspicàcia de Thiéry per apropar-se al gran públic, ja que no hi ha dubte que els rics van a La Bastille o l’Opéra Garnier i les classes mitjanes, al teatre, les quals fantasiegen amb la riquesa i el luxe al mateix temps que critiquen els rics i reafirmen la seva identitat treballadora i honesta. Ens sembla que el text demanava uns perfils menys convencionals per crear una il·lusió teatral prou divertida. Final amb un gran cop de teatre. 

Llegir-ne més
Teatre Goya , El Raval Dijous 1 setembre 2016 - Diumenge 9 octubre 2016

De Lipchitz a Sol Lewitt. Dibuixant una col·lecció

“Un gran dibuix és com el mapa d’una illa recentment descoberta. Excepte que és molt més fàcil llegir un dibuix que un mapa; davant un dibuix, els cinc sentits esdevenen agrimensors”. M’he trobat amb aquestes línies, del llibre 'Un pintor de hoy' signat per John Berger, just uns dies abans de visitar 'De Lipchitz a Sol LeWitt. Dibuixant una col·lecció' i descobrir amb goig com un galerista es rendeix als caminois del paper sense més pretensions que la de voler assenyalar-ne els noms propis. Marc Domènech conjura, de manera quasi cartogràfica, els principals artistes del segle passat i, a vegades, ho fa per parelles, cercant estètiques semblants i motius que es repeteixen malgrat la distància cronològica. Per començar, 'Estudi per un baix relleu', de principis del segle XX, de Jacques Lipchitz, presentat entre dos Sol Lewitt ('Quadrat' i 'Paral·lelogram', dels 80), un tàndem on hi reverbera una continuïtat formal més que evident. Enmig de dos gargots de Joan Miró, sobresurt un cartó premsat irregular de Gaston Chaissac, i les línies i colors del surrealisme i l’art brut s’entrellacen. Palplantada davant de l’estiuenc 'Home que llança una pedra' (1920) de Picasso, se m’acut que el dibuix és una de les arts més honestes. Mostra el vigor de l’artista, el traç dubtós, l’errada i la correcció, i delata la senzillesa meravellosa en l’execució. No hi ha trampa, la intenció es revela de manera natural. L''Escena camperola' (1912) de Joaquim Torres García amb les marques i les mesures

Llegir-ne més
Galeria Marc Domènech , catalan Fins al Divendres 9 setembre 2016

Mecal Air 2016

Per vuitè any consecutiu, la Plaça del Baluard del Poble Espanyol acollirà el Mecal Air, on es projectaran alguns dels millors curtmetratges de l’anterior edició de Mecal Pro, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona. Les projeccions tenen lloc tots els divendres fins al setembre, i la programació de cada sessió s’articularà a través d’una temàtica concreta: terror, sexe, humor, amor...

Llegir-ne més
Poble Espanyol , Sants - Montjuïc Divendres 2 setembre 2016

Comentaris

1 comments