0 M'encanta

Coses per fer a Barcelona el divendres a la nit

Les millors propostes per començar el cap de setmana

Mark Knopfler

Mark Knopfler torna al Poble Espanyol amb la gira de presentació del seu nou àlbum, 'Tracker' (2015), el novè en la seva carrera en solitari, en el qual compta amb la col·laboració d'artistes com Ruth Moody, Bruce Molsky, Nigel Hitchcock o Phil Cunningham. En aquesta nova gira, Knopfler es presenta a l'escenari acompanyat per set músics amb els quals ha compartit la seva carrera al llarg de les últimes dues dècades -Guy Fletcher (teclats), Richard Bennett (guitarra), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (flauta), John McCusker (violí i cistro), Glenn Worf (baix) i Ian Thomas (bateria)–. Es tracta del retorn de l'exlíder de Dire Straits després de la seva exitosa gira de 2013, quan va presentar 'Privateering.

Llegir-ne més
Poble Espanyol Divendres 31 juliol 2015

Cinema a la fresca 2015: O Menino e o Mundo

Alê Abreu, Brasil, 2013.Un nen petit viu amb la seva família en una idíl·lica zona rural del Brasil, fins que el seu pare ha de marxar a treballar a la ciutat. El nen decideix emprendre un viatge per trobar-lo, una aventura apassionant que el portarà a descobrir un altre món controlat per la tecnologia, les màquines i els mitjans de comunicació. Una realitat que el nen contemplarà amb els seus ulls d’infant, intentant sobreviure sempre de la manera més juganera i innocent. Un viatge líric i oníric animat que il·lustra els dilemes del món actual sota la mirada innocent d’un nen. Abans hi haurà directe amb Gafieira Miúda (música brasilera).

Llegir-ne més
Fossar de Santa Eulàlia Divendres 31 juliol 2015

La Banda a la Plaça del Rei

Recomanat

De mica en mica, aquest concert de la Banda Municipal de Barcelona s'està convertint en una tradició i alhora en una mena de benvinguda a les vacances del mes d'agost. Aquesta vegada el repertori estarà format majoritàriament per música d'autors catalans, com Manel Oltra, Xavier Montsalvatge, Elisenda Fàbregas, Enric Morera, i també s'hi podrà sentir una selecció d'El amor brujo, de Falla.

Llegir-ne més
Plaça del Rei Divendres 31 juliol 2015 Gratis

Mata el teu alumne

Autor i director: Carles Mallol. Amb: Pepo Blasco, Maria Pau Pigem, Quim Ávila.Interessant i atrevida proposta de Carles Mallol que juga amb una història de realitats paral·leles, o millor dit sobreposades. Mallol planteja com una ficció pot influir sobre el comportament  i,  si arribat el cas, l’autor de la ficció esdevé responsable intel·lectual dels fets. La invitació del títol, que molts mestres entendran perfectament, ens introdueix en la vida d’un escriptor que en el seu últim llibre ha descrit les crispades relacions d’un alumne amb el seu mestre, que l’acabarà matant a cops de raqueta de tennis. Si l’autor de ficció assegura que només l’importa la versemblança, Mallol dibuixa uns notables personatges inversemblants i de reaccions eixelebrades, però la seva posada en escena no juga prou fort i, esclar, aquesta carta requeria probablement una direcció més experimentada.

Llegir-ne més
SALA FlyHard Fins al Divendres 31 juliol 2015

Terrats en Cultura: Pau Alabajos

El cantautor Pau Alabajos, un dels màxims exponents de la cançó en català, tanca temporada del Terrats en Cultura. Hereu dels compositors més privilegiats, el seu repertori va des de les balades més intimistes fins a la denúncia de la corrupció urbanística o els escàndols polítics i humans a València, a Catalunya i a la resta del món. L'aforament és limitat i per assistir-hi s'ha de confirmar assistència abans del 28 de juliol. L’adreça del lloc es facilitarà un cop confirmada l’assistència.

Llegir-ne més
Barcelona-Ciutat Divendres 31 juliol 2015 - Dissabte 1 agost 2015

Grec 2015: Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano

Autor i director: Mario Gas. Amb: Josep Maria Pou, Borja Espinosa, Carles Canut, Guillem Motos, Amparo Pamplona, Ramon Pujol, Pep Molina.   Sòcrates no va deixar ni una línia escrita. Però tenia un escriba excepcional: Plató. El deixeble va recollir els seus debats filosòfics i es va erigir en el seu principal biògraf, sobretot dels seus últims dies, el seu judici, condemna i mort per cicuta. Quan Josep Maria Pou s'aixeca investit de dignitat i es dirigeix ​​a la invisible assemblea amb aquestes paraules: "Jo no sé, atenesos, la impressió que haurà fet en vosaltres el discurs dels meus acusadors. Pel que fa a mi, confesso que m'he desconegut a mi mateix; tan persuasiva ha estat la seva manera de dir. No obstant això, no han dit una sola paraula que sigui veritat"; només està reproduint l'inici de 'Apologia de Sòcrates'. Quan Carles Canut visita el filòsof a la seva cova-presó i l'insta a escapar, només està recollint la situació plantejada a 'Critó'.Plató és la font primigènia de la qual Mario Gas i Alberto Iglesias han estat els últims a beure-hi. No hi ha alternativa. L'interès d'aquests textos se centra a comprovar com el pensament socràtic s'usa com a mètode de defensa, amb una exemplaritat dialèctica que sembla el motlle de les bones pel·lícules judicials. Els altres personatges són tan subalterns al discurs principal que el més lògic és que s'hagués optat pel monòleg. Tenen l'actor perfecte per mantenir-se en soledat.Encara que Canut i Borja Espinosa ofereixen treball

Llegir-ne més
Teatre Romea Fins al Diumenge 2 agost 2015

Los mercenarios 2

Simon West. EUA, 2012. VOSE. 103 '.   Stallone es va tornar a reunir amb els seus amics, estrelles del cinema d'acció dels vuitanta com Dolph Lundgren, Chuck Norris, Bruce Willis i Arnold Schwarzenegger per venjar-se de Jean-Claude Van Damme.

Llegir-ne més
Phenomena Divendres 31 juliol 2015

La Pista

Autor: Jaume Viñas. Direcció: David Maqueda. Amb: Aïda Bellet, Boris Cartes, Oriol Escalé, Oriol Guillem, Marc Joy,  David Maqueda, Marina Mulet, Núria M. Montes, Joana Sureda.   'Danzad, danzad malditos' és una de les millors pel·lícules de Sidney Pollack i és comprensible que encara avui dia commogui els espectadors novells pel duríssim retrat de la lluita per la supervivència dels protagonistes. El que ja no és tan entenedor és que els membres de la jove companyia Menuteatral decidissin debutar amb un text hereu directe del film sense ponderar les enormes dificultats del projecte, que pel que fa sobretot a la posada en escena requeria, al nostre entendre, unes habilitats fora del seu abast.   Pensem si el que els va fascinar, realment, encara que no ho sabessin, és el paral·lelisme entre els participants del concurs i la seva pròpia experiència en el teatre. O és que aquest esforçat espectacle no expressa la lluita de tots el membres de la companyia per sobreviure en el difícil i també cruel món teatral?

Llegir-ne més
Teatre Gaudí Barcelona Dijous 30 juliol 2015 - Diumenge 9 agost 2015

David Guapo

És un dels humoristes més populars del país. David Guapo és un showman que domina l’art del monòleg, tot i que també té una faceta com a cantant. La seva presència habitual en programes humorístics d’actualitat alimenta el personatge, que actua al Club Capitol.

Llegir-ne més
Club Capitol Dijous 30 juliol 2015 - Diumenge 27 setembre 2015

Daddy Yankee

Daddy Yankee, un dels pioners del reggaetón, torna a Barcelona per començar la seva gira europea. L'artista porto-riqueny, creador d'èxits com 'Gasolina', 'Rompe' o 'Lo que pasó, pasó' s'ha convertit en un dels hispans més influents del planeta des que va vendre més de 11 milions de discos del seu primer àlbum, 'Barrio fino' (2004).

Llegir-ne més
Razzmatazz Divendres 31 juliol 2015

Comentaris

0 comments