0 M'encanta
Guarda-ho

Coses per fer a Barcelona el divendres a la nit

Les millors propostes per començar el cap de setmana

In-Edit Beefeater 2016: Punk Attitude

Don Letts. Regne Unit-EUA, 2005. VOSE. 89'.   El cineasta i ex-DJ mític del club Roxy de l’era punk (va ser ell qui va introduir l’audiència al roots reggae), a més de membre ocasional de B.A.D., s’acosta al fenomen des de la seva prehistòria, i des de dins, sense sensacionalisme ni clixés. 

Llegir-ne més
Aribau Multicines , Eixample Divendres 28 octubre 2016 - Dimarts 1 novembre 2016

El curiós incident del gos a mitjanit

Recomanat

A partir de la novel·la homònima de Mark Haddon. Adaptació: Simon Stephens. Traducció: Cristina Genebat. Direcció: Julio Manrique. Amb: Mireia Aixalà, Ivan Benet, Carme Fortuny, Cristina Genebat, Pol López, Marta Marco, Norbert Martínez, Xavier Ricart.   Julio Manrique aconsegueix amb aquesta funció probablement el seu millor espectacle. I és gràcies sobretot a la sensacional interpretació de Pol López, capaç de fer-nos creure des del primer moment que té quinze anys, tres mesos i tres dies, arrossegant-nos darrere el seu Christopher i establint una tremenda empatia amb els espectadors, quan paradoxalment aquell és incapaç d’establir-la.   L’obra és una  història de superació i una reivindicació de les capacitat dels malats de la síndrome d’Asperger, una especificació de l’autisme, que qüestiona el que entenem per normalitat. La posada en escena està farcida de brillants solucions per traslladar-nos a una dotzena d’espais. El ritme cinematogràfic i l’excel·lent moviment dels actors i actrius, que fan alhora de secundaris i de figurants, donen vida i ànima a un relat commovedor.

Llegir-ne més
Teatre Poliorama , El Raval Dijous 27 octubre 2016 - Diumenge 27 novembre 2016

La piel del huevo te lo da

Direcció: Sol Picó. Intèrprets: Candela Peña, La Shica, Sol Picó. Espectacle on tres artistes, Sol Picó, Candela Peña i La Shica, de tres disciplines diferents com són la dansa, la interpretació i la música, parlen de la dona en aquesta societat, tot i què des d’una visió molt particular, irònica i humorística de vegades, d’altres crua. I ho fan a través del flamenc, llenguatge en el qual cap de les tres són expertes. Un joc a tres bandes, acompanyades de dos músics, entre el despropòsit, la reflexió i el divertiment nascut d’una invitació del festival Ciutat Flamenco 2014.

Llegir-ne més
Mercat de les Flors , El Poble-sec Fins al Divendres 28 octubre 2016

Jorge Oteiza

Alerta. Som davant d’un dels millors artistes peninsulars de tots els temps. El nom de Jorge Oteiza (Orio, 1908 - Donostia, 2003) hauria de figurar, en igualtat de condicions, al costat del de Cézanne, Mondrian i Malevitx. El propòsit experimental dut a terme entre el seu retorn d’Amèrica, el 1948, i l’any 1959, encarna una dècada prodigiosa en l’odissea de l’esperit a la recerca dels confins de l’espai. Conseqüent amb el resultat, en tocar paret va decidir que no pagava la pena seguir, menys encara repetir-se. I es va dedicar a la pedagogia, l’antropologia basca i la poesia. Segons Oteiza, “el que l’artista transforma és a si mateix. I és aquest home, transformat per l’art, qui pot des de la vida transformar la realitat”.L’única ocasió en què vam poder veure una retrospectiva d’Oteiza a Barcelona va ser el 1988. Ara, sempre que vulguem, podem anar al seu museu d’Alzuza (Navarra). Però paga la pena aprofitar i veure a La Pedrera com en poc més de deu anys l’escultor basc passa de la figuració expressionista a la desocupació de l’esfera o del cub, amb unes subtils maneres que entendran abans la nostra ànima que el nostre cervell. Recordeu el monòlit de '2001: Una odissea de l’espai'? Doncs els cubs d’Oteiza són el que devia percebre l’astronauta després de tocar Déu. L’escultor basc és un místic que excava l’espai mitjançant la geometria. El mateix que feia Gaudí, però amb un propòsit totalment oposat. I és que l’un era mediterrani i l’altre atlàntic...

Llegir-ne més
La Pedrera , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 22 gener 2017

La vida moderna

David Broncano, Quequé i Ignatius porten el seu show de ràdio d'humor frenètic 'La vida moderna' al Club Capitol.

Llegir-ne més
Club Capitol , El Gòtic Divendres 28 octubre 2016 - Diumenge 30 octubre 2016

In-Edit Beefeater 2016: Supersonic

Matt Whitecross. Regne Unit, 2016. VOSE. 122'.   Liam i Noel Gallagher, dos germans sonats i insolents, van aconseguir que Oasis es convertís en la banda més gran del planeta. Els productors del documental 'Amy' ens expliquen aquesta biblia plena de drogues, baralles, rock’n’roll, rivalitat consanguínia i britpop global. 

Llegir-ne més
Aribau Multicines , Eixample Divendres 28 octubre 2016 - Dijous 3 novembre 2016

Celestina

Recomanat

Autor: Fernando de Rojas. Direcció: José Luis Gómez. Amb: Marta Belmonte, Diana Bernedo, Miguel Cubero, Palmira Ferrer, José Luis Gómez, Chete Lera, Nerea Moreno, Inma Nieto, Raúl Prieto, José Luis Torrijo.   José Luis Gómez ha fet una revisió lúdica i lúbrica de la tragicomèdia de Calixte i Melibea. Una revisió que conserva l’atmosfera d’un temps passat, remot, però que fa eixir la vigència dels comportaments humans lligats a la satisfacció ràpida dels desitjos en un món regit pel poder del diner i la preeminència del goig sexual. Potser sí que Calixte s’enamora de Melibea, però el que vol és consumar aquest amor, apaivagar el foc de la passió carnal que el consumeix. Té els diners i no hi ha voluntat superior ni norma divina que l’aturi. Ni a ell ni als 5.000, com diu l’obra, que han acudit a la vella i barbuda Celestina per trencar o restaurar hímens. I això queda clar en una còpula amb Melibea que sembla més una violació que un amorós aparellament.   La Celestina és una supervivent amb molt d’enginy que avui per avui hagués pogut vendre preferents als jubilats, i a la qui Gómez habilita un dir andalús que reforça tant la comicitat de les seves màximes com l’eloqüència de les paraules. La funció és de bon i agraït escoltar mercès a un bon repartiment on destaquen els criats José Luis Torrijo (Sempronio) i Miguel Cubero (Pármeno).

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Dimecres 26 octubre 2016 - Diumenge 30 octubre 2016

Art

Autora: Yasmina Reza. Traducció: Jordi Galceran. Direcció: Miquel Gorriz. Amb: Pere Arquillué, Francesc Orella, Lluís Villanueva.   La dramaturga francesa Yasmina Reza és l'autora d'aquest fresc sobre les relacions humanes, la fragilitat, la incapacitat d'entendre i els prejudicis. L'obra, que va valdre-li a Reza un premi Mélies, ha estat traduïda a més de 35 idiomes i és una de les peces més representades per un autor viu, neix d'un malentès relacionat amb l'art.

Llegir-ne més
Teatre Goya , El Raval Fins al Diumenge 15 gener 2017

Comentaris

1 comments