0 M'encanta
Guarda-ho

Les crítiques de teatre de la cartellera

Aquí trobareu totes les obres que hi ha a Barcelona que hem vist i valorat

El temps que estiguem junts

4 de 5 estrelles
Recomanat

La primera escena de l'obra que ha escrit Pablo Messiez per a La Kompanyia ja ens deixa bocabadats: una dona que vol llogar el pis de l'àvia, mentre espera els futurs inquilins, destapa els mobles per descobrir-nos gent arraulida que plora de manera desconsolada. Ella no els veu. I ja ens fica de ple en la ficció de dos temps paral·lels, el present de la parella que viurà a la casa, i el passat proper dels ploraners. No han calgut ni cinc minuts. Genial.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 11 març 2018

Frankenstein

3 de 5 estrelles

El muntatge s'anuncia com a 'Frankenstein' de Guillem Morales, basat en la novel·la de Mary Shelley. Però costa de creure que sobre la taula de treball de l'adaptador, al costat del relat, escrit fa 200 anys en un estiu pertorbat per la cendra d'un llunyà volcà, no reposés també la versió que Nick Dear va escriure per a la producció londinenca de 2011.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Dijous 22 febrer 2018 - Diumenge 25 març 2018
Advertising

Si mireu el vent d'on ve

2 de 5 estrelles

Quan corres el risc de versionar 'L'hort dels cirerers' transformant el drama col·lectiu que exposa Txékhov en un drama familiar de telesèrie, tens molts números per fracassar, encara que gaudeixis de dos actors boníssims i unes nobles intencions. Fernando Bernués i tot l'equip de 'Si mireu el vent d'on ve' intenten dotar de poesia el text de Nell Leyshon, de donar-li volada, categoria, però per més que ho intentin, no ho aconsegueixen.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 18 març 2018

Sopa de pollastre amb ordi

4 de 5 estrelles
Recomanat

Es pot viure sense ideals? Com es poden mantenir els ideals quan els fets i la política els qüestionen? Com es combat el desencís? La família Khan tenia ideals socialistes el 1936 i pensaven que un nou món més just i més humà era possible. Vint anys després, només la mare Sarah segueix creient en la lluita per la justícia social i la solidaritat entre els humans. Arnold Wesker va descriure a la perfecció la davallada dels ideals humanistes del comunisme.

Llegir-ne més
Biblioteca de Catalunya (teatre) , El Raval Dimecres 21 febrer 2018 - Diumenge 8 abril 2018
Advertising

Historia de una reventada argentina

2 de 5 estrelles

Quina valentia i generositat la d'Ailin Migliora donant-ho tot enfront una platea amb cinc persones (semifinal de Copa). L'actriu argentina explica la història d’una noia que viatja per fugir, no només de la seva mare, i perquè busca, no sols aquell possible primer amor, al llarg d’un boig itinerari des de Bielorússia a Abu Dhabi tot passant per Oklahoma.

Llegir-ne més
Versus Teatre , Fort Pienc Dijous 22 febrer 2018 - Diumenge 25 març 2018

La tristeza de los ogros

3 de 5 estrelles

Amb 34 anys, el belga Fabrice Murgia és, sens dubte, un dels dramaturgs més prometedors d'Europa. I ho és gràcies a una primera obra, 'Le chagrin des ogres', estrenada el 2009, quan Murgia tenia 25 anys, que vam poder veure en el seu muntatge original a Temporada Alta 2013. Una peça impactant, que posa cara a cara el cas de l'assassí juvenil Bastian Bosse, que va matar els seus companys d'institut, i el cas de Natascha Kampusch, que va aconseguir fugir de l'home que l'havia mantinguda segrestada durant vuit anys.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Gràcia , Vila de Gràcia Fins al Diumenge 25 febrer 2018
Advertising

Llibres per cremar

3 de 5 estrelles

Tres éssers refugiats a la biblioteca de l'amfitrió: un professor hipòcrita (critica el que estima, detesta el que lloa). Sobreviu amb un estudiant idealista i la jove que aquest estima. La biblioteca: un dipòsit de combustible. Bardagil ha dirigit aquest drama filosòfic d'Amélie Nothomb -Camus és l'autor que de veritat crema entre les seves pàgines- com un saló existencialista, més atenta a l'interessant debat que generen els tres personatges que a la seva credibilitat psicològica.

Llegir-ne més
El Maldà , El Gòtic Dijous 22 febrer 2018 - Diumenge 4 març 2018

Moby Dick

3 de 5 estrelles

El 'Moby Dick' que dirigeix ​​Andrés Lima -amb una molt meritòria adaptació de Juan Cavestany- i protagonitza Josep Maria Pou, és una funció sacsejada per les paradoxes. No és la primera vegada que l'oceànica novel·la de Melville (700 pàgines) és portada a l'escenari, però en aquest muntatge teatre i literatura es comporten com aigua i oli.

Compra aquí Llegir-ne més
Teatre Goya , El Raval Fins al Diumenge 15 abril 2018
Advertising

Olvidémonos de ser turistas

3 de 5 estrelles
Recomanat

Si bé la parella protagonista està en un hotel a prop de les catarates d'Iguaçú de vacances, Josep Maria Miró no vol parlar de la bellesa de l’entorn. Miró ('El principi d’Arquimedes') planteja a la seva última i interessant obra una mena de 'road movie' teatral que realitzaran una dona i el seu marit per separat. Ella abandona l’habitació de l’hotel per fumar i no torna. Ell sortirà a buscar-la. Però, què ha provocat una decisió tan dràstica?

Compra aquí Llegir-ne més
Sala Beckett - Poblenou , El Poblenou Dimecres 21 febrer 2018 - Diumenge 25 febrer 2018

Simone

2 de 5 estrelles

Em va agradar molt aquella 'Tortuga de Califòrnia' de Daniela Feixas de fa dos anys, i és difícil d’entendre d’on ha sortit aquest 'Simone' tan radicalment diferent. Potser algú li va dir a l'autora que havia de provar sort en la comèdia, que a la fi fa riure i assegura un més gran interès popular. Potser ella va pensar que el tema del feminisme, tan d’actualitat en aquests moments, tractat amb humor, donaria de si. Sigui com sigui, 'Simone' res no té a veure amb la precisió d’aquell drama sobre la naturalesa de la maldat i amb l’interès d’aquells personatges.

Llegir-ne més
Sala Muntaner , Sant Antoni Dimecres 21 febrer 2018 - Diumenge 25 febrer 2018
Advertising
Mostra'n més

Comentaris

0 comments