Comarques de Barcelona

Tot el que cal saber per planificar escapades a prop de la ciutat

Les cites imprescindibles del calendari cultural


Més escapades

L'Anoia

Amb un paisatge sorprenent en el qual conviuen camps de conreu, boscos de roures, molins de vent i barraques de vinya, l'Alta Anoia és un territori poc conegut que cada cop guanya més adeptes. Recórrer el seu cel però també la seva terra, i viatjar des de l'Edat Mitjana fins a la història més recent són alguns dels reptes que us suggerim durant les properes 48 hores. Esteu llestos?

El Bages

El Bages és una comarca força extensa, però us proposem recórrer-ne un tram molt concret i en què ja hi trobarem molts atractius que ens ompliran de dalt a baix el cap de setmana: el quadrat que conformen Cardona, Súria, Balsareny i Sallent. Les dues primeres poblacions marcades pel pas del riu Cardener, i les altres dues pel del Llobregat, i totes elles pel seu passat en què foren terra frontera i s'hi alçaren fortaleses i castells. Fins a tres castells visitarem en aquesta escapada, cadascun ben diferent.

El Berguedà

Un recorregut per conèixer Berga i algunes de les poblacions i joies naturals que acull aquesta comarca

El Maresme

Passem 48 hores a la comarca del Maresme, allí on s'entrecreuen la gastronomia, l'art i l'esport

El Vallès Occidental

Sorpreses de pedra, verd i fum a la rebotiga de BarcelonaQuè visitar en els comarques de Barcelona

Museu Episcopal de Vic

Declarat museu d'interès nacional per part de la Generalitat de Catalunya, sobretot per la magnífica col·lecció d'art medieval que conté, però també per les mateixes instal·lacions museístiques, situades al costat de la Catedral de Vic. S'hi exhibeixen unes 29.000 peces de pintura i escultura del romànic i el gòtic català, així com de les arts industrials i decoratives i una magnífica col·lecció de teixit i indumentària litúrgica. Entre les seves obres mestres, la Majestat de Santa Maria de Lluçà, el Baldaquí de Ribes o el Davallament d'Erill la Vall, tots aquests del segle XII.

  1. Plaça del Bisbe Oliba, 3, 08500
Informació

mNACTEC

El vapor modernista Aymerich, Amat i Jover acull, des de fa un parell de dècades, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Nacional, sí, i fora del centrípet cap i casal. En una desena de muntatges fixos i altres de temporals, reflecteix com els avenços científics ens han canviat la vida, i vetlla pel nostre patrimoni industrial. I compte: aquí no s’acaba el mNACTEC, que continua a 25 museus territorials. La Generalitat preveu d’integrar-lo dins el nou Museu Nacional d’Història.

  1. Rambla d’Ègara, 270, 08221
Informació

Kursaal – Espai d’arts escèniques Manresa

El coliseu municipal manresà registra una activitat frenètica, que abasta espectacles de totes les disciplines imaginables, formació i un servei educatiu. Ah: i bar-restaurant. Som en un edifici noucentista dels anys 20 que va tancar als 80 i que va ressuscitar el 2007 com a teatre-auditori gràcies a allò que en diuen la societat civil. A la sala gran hi caben més de 800 ànimes; a la petita, polivalent, unes 200. El gestiona l’associació El Galliner i atrau uns 75.000 espectadors cada any.

  1. Passeig de Pere III, 35, 08242
Informació

Castell de Claramunt

Més que equipaments, els castells són monuments; aquest, un dels 13 del Museu d’Història de Catalunya. Mil·lenari amb escreix, el castell de Claramunt és una de les icones de la comarca, una de les fortificacions més espectaculars del país i la principal de la recomanable Ruta dels Castells de Frontera de la comarca. S’hi accedeix a peu: la caminada de 25 minuts fins al capdamunt del turó té recompensa. L’itinerari el completen les fortaleses d’Òdena, la Tossa, Miralles i Vilademàger.

  1. Camí del Castell, s/n, 08787
Informació

Biblioteca-Museu Víctor Balaguer

Fundat l’any 1884 pel polític i escriptor Víctor Balaguer i Cirera, el nucli original de la Biblioteca-Museu Balaguer està format pel conjunt de llibres i obres d'art que l'intel·lectual havia aplegat al llarg de la seva vida juntament amb la multitud de donacions que va rebre per part de destacades personalitats. Els fons artístics del Museu estan formats per més de vuit mil peces. A l’exposició permanent destaca especialment la col•lecció d’art del segles XIX i XX, que pel seu valor i qualitat van convertir el Museu Balaguer en secció del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

  1. Avinguda de Víctor Balaguer, s/n, 08800
Informació

Thermalia

A la planta baixa hi ha l'oficina de turisme de Caldes de Montbui, imprescindible d'acudir-hi si voleu saber tot allò que podeu visitar en aquest municipi. Però aprofiteu per entrar a veure tot allò que té Thermalia, perquè no només hi trobareu la història del termalisme a Caldes, sinó també una important selecció d'obres de l'escultor Manolo Hugué, que visqué a la vila molts anys, i peces del seu amic Pablo Picasso. A la sala d'exposicions temporals també hi trobareu sempre mostres de gran interès.

  1. Plaça de la Font del Lleó, 20, 08140
Informació
Veure més equipaments de les comarques de Barcelona

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques