Sortir de nit

La teva guia de bars, clubs i sessions de Barcelona

Depósito Legal: 30 anys fent l'indie

En un panorama dominat pel bipartidisme del clubbing i els grans festivals, reconforta veure que el Depósito Legal, bar musical que il·lumina la nit de l'Hospitalet de Llobregat acompleix aquest mes... trenta anys de vida! Que es diu aviat. Sí, a principis dels noranta el Nitsa va fer explotar l'escena de clubs que ha format la nit de Barcelona. Però molt abans, l'any 1985, quan el heavy metal i Mecano dominaven el cotarro, ells van ser els primers per apostar per la modernitat a l'estil de la Movida Madrileña. I ho van fer des de l'extraradi. La marca de fàbrica del Depo sempre ha sigut fer les coses bé amb un pressupost molt esquifit. Durant molts anys, el seu lema no oficial va ser «al Depo, sempre per la patilla», programant infinitat de sessions i bons concerts gratis. Aquest bar musical –que ha obert les seves portes a la pintura, el grafiti, el teatre...– sempre ha tingut dues potes: l'exquisidesa i el donar l'alternativa a bandes joves. De Manos de Topo a Bigott, de Pau Vallvé a Grushenka, de la Bienquerida a Jilguero... Aquest modus operandi també l'han aplicat als seus festivals: per Tendències FMI, Let's Festival, la Plaça Odissea i Petit Format han passat bandes com Cass Mccombs, The Raveonettes o Maxïmo Park i també gent de la casa als quals han donat suport incondicional: Mishima, Klaus & Kinski o Joe Crepusculo en són els més coneguts. També ha servit de cantera de DJ ja clàssics, com Luis Le Nuit o Monamí. En la celebració del seu trenta aniversari han dispo

Llegir-ne més
Restaurants

Menjar amb còctels

Les cocteleries que mariden amb bon pols mam i teca

Llegir-ne més
Clubs

La ruta de l'absenta

Un recorregut pels locals de Barcelona especialitzats en aquesta beguda psicoactiva

Llegir-ne més
Clubs

Els bars més friquis

Els més desvergonyits, amb personalitat i divertits de la ciutat

Llegir-ne més
Bars i pubs

Antres de perdició de luxe

Sabeu a quina hora entreu, però no quan hi sortireu...

Llegir-ne més

Les 5 sessions de la setmana

Música

BeGun

Amb poc més de dos singles i dos eps, aquest jove músic barceloní ha aconseguit desenvolupar un estil que beu del 'chillwave', el 'futuregarage' i el 'dubstep' i habita un territori fronterer entre el 'dreampop'i l'electrònica paisatgística.

Llegir-ne més
Clubs

Athletic Electronic Club: El_Txef_A + Dj Voz + Ocariz + Jungen Tanz

Aitor Etxebarria Bilbao (aka El_Txef_A) és membre del segell Flumo i del subsegell Fluidos, més experimental. Ha publicat dos àlbums “Slow Dancing in a Burning Room (2012) i We Walked Home Together (2014) en el seu propi segell, Fiakun.  

Llegir-ne més
Clubs

Fatboy Slim + Dubnoise + Allan Ramirez

Norman Cook (aka Fatboy Slim), el DJ anglès ex-membre dels Housemartins responsable, entre d'altres coses, de l'irresistible remix de 'Brimful of Asha' de Cornershop, o de 'Weapon of choice' desembarca al Teatre Principal. Un dels més grans col·leccionadors de discos del món i un paio, així en general, amb un veritable sentit del hit, de la diversió i del ball. Un dels grans.

Llegir-ne més

Els millors clubs de Barcelona

Sala Apolo

Aquesta sala de concerts, amb Nitsa com a residència més important, s’ha convertit en el paradigma del clubbing indie barceloní i la bona música en viu sense etiquetes. Figures emergents i consagrades del pop, rock, folk i electrònica internacional trepitgen l’escenari cada dia de la setmana.

Llegir-ne més

Razzmatazz

Podem posar la mà al foc: aquest club monstruós amb cinc espais diferents és un dels millors -o el millor- de Barcelona. Trobareu rock i indie al Razz Club, techno i house a The Loft, techno-pop a la sala Lolita, electro i pop al Pop Bar i electro-rock a la Rex Room. A les sessions de DJ cal sumar les actuacions en directe de grups i solistes. Per aquí ha passat tothom: des dels Arctic Monkeys a Banarama. L'espai també funciona com a sala de concerts i el públic que hi trobareu és força heterogeni.

Llegir-ne més

Sidecar

El temple soterrani de l'indie rock ha arribat al quart de segle amb una salut envejable, una sessió diferent cada dia i la certesa que la gent cool s'abeura aquí al menys un cop per setmana.

Llegir-ne més

Jamboree

Imprescindible pels aficionats al jazz, el Jamboree ha contribuït en gran part a posar Barcelona en el circuit de gires de les grans estrelles del jazz internacional. Als soterranis de l'antic bar Brindis han actuat mítics de l'escena del jazz com Bill Coleman, Kenny Drew, Chet Baker, Lou Bennet, Stéphan Grappelli, Kenny Clarke, Ornette Coleman o Dexter Gordon. El seu nom significa 'reunió de tribus en zulú. I és que el Jamboree ha estat punt de reunió d'artistes i intel·lectuals, que es trovaben a la cava de jazz, un dels indrets culturalment més actius de la ciutat i motor de la vida cultural a la plaça Reial.

Llegir-ne més

Luz de Gas

Qui no hagi anat mai a Luz de Gas no pot dir que ha sortit per Barcelona. Està situat a l'antic cabaret Belle Époque, i conserva la decoració elegant i juganera amb grans làmpades de cristall i cortines vermelles. És un dels pilars de la música en directe i un clàssic de la nit barcelonina. A més d'artistes internacionals i concerts benèfics, cada nit hi ha residències de jazz, disco, pop-rock, soul i vintage.

Llegir-ne més

BeCool

En aquesta sala hem pogut descobrir propostes nouvingudes d'altres ciutats que es troben al capdavant de les tendències musicals de Berlín o Londres. Des del principi, aquí han sigut fi dels a una premissa bàsica: la de fer que el públic pugui sentir-se a prop del DJ o de l'escenari on toquen els grups. Aquesta és una manera fàcil de crear un ambient absorbent que acabi quedant en el record com una nit memorable. El públic que hi trobareu varia en funció de la sessió, ja que molt sovint es mouen per veure l'artista programat i no tornen fi ns que un altre nom de la cartellera els crida especialment l'atenció.

Llegir-ne més
Més locals nocturns