Restaurants

Des de la cuina més tradicional fins a les receptes més exòtiques

Adéu a dos grans cuiners
Blog

Adéu a dos grans cuiners

En poc temps hem hagut de lamentar la mort de Joan Manubens i de Manel Marqués

Ramen a Barcelona
Restaurants

Ramen a Barcelona

Els locals que confirmen el boom del ramen a Barcelona. Amunt els bastonets!

Per als bojos del formatge
Botigues

Per als bojos del formatge

7 botigues (i un restaurant) per als apassionats del formatge

Nous aires andalusos
Restaurants

Nous aires andalusos

Descobriu la nova tapa andalusa: 'mollete' i 'tortita de camarón' per llepar-se els dits!

Restaurants recomanats de Barcelona

Marea Alta
Restaurants

Marea Alta

Només per la vista, el restaurant Marea Alta passa a adquirir el cobejat títol d’atracció turística de primer nivell: a la planta 24 de la Torre Colón, ofereix una visió de 360º de la ciutat espaterrant, inèdita: a 110 metres d’altura, vas descobrint, en el trajecte circular cap al lavabo, els turons del Tibidabo fins a les costes del Maresme. Són 1.000 m² en tres plantes, una terrassa-cocteleria a la 23, un ascensor que et teletransporta... “Però vam partir de la base que estàvem muntant el millor restaurant de peix i marisc possible en un soterrani. Amb l’esperança que, si féssim res d’interessant en un soterrani, la gent hi tornaria”. La vista, considera Enrique Valentí, director, és “un regal al client”. També hi ha una visió de 360º del producte mariner. Ofereixen “una idea senzilla i alhora difícil: peix i marisc en cru, fumat, marinat i a la brasa. Sempre d’alta qualitat: tenim els quatre punts cardinals d’Espanya controlats amb els millors proveïdors”, assegura Valentí. Aquest empresari/cuiner (és important recalcar això darrer) no falla en la conceptualització monotemàtica: després de posar en marxa restaurants d’aus (Chez Coco), carn de boví (Casa Paloma) i la tapa i el guisat (Bar Bas), l’ha tornat a clavar  en aquesta casa. Exemple cru: un salmó amb raifort i pa de sègol torrat, meravella de sabor primordial i concís que no salmoneja (Valentí em diu que això és per la seva tasca de fumat en calent). Cap explosió picant, sinó invasió subtil. I la brasa la treballe

UMA/NOBOOK
Restaurants

UMA/NOBOOK

El menjar és el nou futbol: “Quan la gent els dilluns parla del cap de setmana, parla de què han menjat. I la nostra obligació com a cuiners és donar-los experiències sorprenents. Però en primer lloc que siguin saboroses, esclar”. Aquesta frase podria ser la clàssica boutade vaporosa que ja no impressionaria ni el traginer més polsegós (si en quedessin). Però en boca de l’Iker Erauzkin, un cuiner basc que cuina com parla, ens fa venir ganes de visitar el seu restaurant, l’UMA. L’acrònim té dues direccions: Un Món Apart, o simplement forquilla en suahili. Erauzkin, xef basc autodidacte, el 2014 va obrir un taller de cuinar a Sants, l’UMA, que aviat va començar a acollir clients. Iker, o Un Molt Atrafegat; tanta va ser l’acceptació que va arribar al número u (!) del Trip Advisor en un lloc tan poc turístic com Sants, i es va mantenir en el top deu durant un any i mig. El 2016 Erauzkin es va traslladar a l’Eixample dret per millorar l’oferta d’una experiència que, amb llicència de restaurant, a la ciutat és única: “Només som la meva dona a sala i jo a la cuina. Fem cinc taules per servei, que poden ser 14 persones màxim o deu comensals si són parelles: un servei pausat, però no lent”. Al detall: ja no tenen taula fins d’aquí a tres mesos, i són l’antítesi del malbaratament obscè. “Si tinc dotze comensals, compro dotze vieires”, assegura. Durant tres hores d’UMA, el comensal degustarà 14 passes d’una cuina d’estricta temporalitat –el supòsit legionari del bon cuiner, oi?– que

Galette & Pastim
Botigues

Galette & Pastim

Tenen nom de personatges d’animació, però són tres dones poderoses. Galette –la part dolça– són l’Alba i la Núria, i Pastim –fleca municipal en català antic i, lògicament, la part panarra– és la Mercè. Juntes han regalat a Horta el que tanta falta li feia, un forn de pa on tot es fa de manera artesanal. L’escola Hoffman va ser el germen d’aquest projecte. “L’Alba i jo ens vam conèixer allà i vam tenir molt de feeling des del primer moment. Ella em buscava per fer alguna cosa juntes, però jo necessitava formar-me més. Mai acabes d’aprendre, però ja em veig amb ganes d’anar sola”, diu la Mercè. L’experiència la va adquirir amb Daniel Jordà i Conrad Serra, mentre les Galette tenien un petit obrador on treballaven per encàrrec i feien algunes classes. En aquest 'coworking' obrador, com l’anomenen, hi trobareu pans tradicionals fets amb massa mare i farines de qualitat, pastisseria –sobretot els caps de setmana– i brioixeria –croissants alveolats de mantega, xocolata i pernil i formatge, 'muffins', financiers i 'kouign amann', entre d’altres– i ensaïmades per encàrrec amb sobrassada de Menorca, crema cremada, cabell d’àngel, xocolata i sense farcir. Hi ha una taula gran que volen dinamitzar amb tallers i degustacions, la primera ha sigut de cervesa artesana –no podia ser d’una altra manera–. Ah!, i cafè Nomad, perquè productes tan artesanals com els seus no es poden acompanyar d’un cafè qualsevol!

Dos Pebrots
Restaurants

Dos Pebrots

Anar a fer una cosa, embolicar-se i fer-la ben grossa. Amb dos pebrots. Si fa no fa, això és el que li ha passat a l’Albert Raurich, un dels caps de cuina d’elBulli i propietari del Dos Palillos (i ara del Dos Pebrots). Recordo haver-li preguntat, fa un any, si era cert que obriria un bar de tapes. “Sí, una cosa senzilla, tu, quatre tapetes i bons vermuts”. Dos Pebrots, el resultat, és la nova estella del tronc bullinià. CatalogarRaurich es va repensar el concepte de local. “L’any 1996 totes les croquetes eren congelades. Ara trobes tapes bones a tot arreu”, diu. Raurich va adonar-se que “no tenia sentit fer un bar de tapes més”. Mentre parien el Dos Pebrots –un bar de tapes que interpreta receptes de la Mediterrània, algunes de l’època romana, la majoria d’abans de l’arribada del tomàquet i el pebrot, valgui l’antítesi–, ell i el seu equip anaven a treballar, tres hores a la setmana, recopilant i ordenant dades a la Bullipèdia: “Al Japó tenen 25 maneres diferents de tallar peix. Aquí tres”. I van decidir aplicar el mètode bullinià –la creativitat sistematitzada a través de catalogació i anàlisi– als llibres de cuina antics, cercant receptes en “la història de plats autòctons –es refereix a l’arc mediterrani –i en d’altres que s’han perdut”.     Descodificar'De re coquinaria' (s. I dC), el 'Llibre del Sent Soví' (1324), el 'Llibre del coch' (1520) de Robert de Nola... D’aquests llibres, que sovint la premsa citem com a grimoris, Raurich n’ha extret “interpretacions”. Pel cu

Més restaurants recomanats

Últimes crítiques

Due Spaghi
Restaurants

Due Spaghi

Un italià molt singular

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 3 de 5 estrelles
Cecconi's
Restaurants

Cecconi's

Futura referència italiana a Barcelona

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Etapes
Restaurants

Etapes

La seva filosofia és elaborar una proposta gastronòmica orientada a la recuperació dels sabors i aromes de la nostra cuina. I l’equip que dirigeix ​​en Dídac segueix millorant, posant l’oferta a un nivell cada cop més elevat. Entre els entrants i els ‘per compartir’ sobresurt un bistec tàrtar i un foie gras semicuit curat a la sal, amb anguila fumada. I no només excel·leixen en la carta, variada i temptadora, sinó en el menú de migdia amb autèntiques sorpreses, sobretot per qualitat-preu. Cal reservar-hi taula. Vam acceptar el consell d’en Dídac i vam tastar el tataki de tonyina, amb tàrtar de tomàquet, alvocat, maionesa de wasabi i soja i un mar i muntanya que consisteix en unes vieires, cuites al punt, cansalada ibèrica, crumble de pernil i salsa d’ostres. Entre els plats principals ens vam quedar amb el rap amb salsa de suquet i gamba de costa, el llamàntol amb arròs i, dels arrossos, amb el fumat 25 minuts amb bolets. El ravioli d’ànec ha donat fama a un local hospitalari, ric en colors, fustes i lluminositat, amb un servei proper i familiar molt professional a l’hora d’atendre els clients, cosa que s’agraeix, ja que és una mancança avui gairebé generalitzada. Els plats es fan al moment i l’oferta de vins és exemplar.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Un Capítol de Viêtnam
Restaurants

Un Capítol de Viêtnam

Volia gaudir d’un restaurant vietnamita i vaig escollir l’Un Capítol de Vietnam. Hi ha cua, i la primera impressió és la d’un restaurant de barri, cosa que m’agrada prou. El problema de les cartes d’aquests restaurants asiàtics és que són molt extenses i necessitaries un pla quinquennal tipus soviètic per tastar-ho tot. Amb un sol àpat, sempre et quedes amb la sensació de no haver escollit la millor de les receptes. Vista l’oferta, em decanto pel menú especial del dia, que no sé per què és especial, ja que el menú normal també és poc especial. De primer, demano 'nems'. Uns són fregits, omplerts de carn i amb una fulla d’enciam i menta per embolicar; els altres són frescos, farcits de gambes, fideus, menta i vegetals. De segon demano un 'xá xíu', llom de porc rostit amb maceració vietnamita, acompanyat d’una salsa de cacauet i sèsam. És prou bo, però em fa reflexionar. Aquí s’ha de venir en grup i omplir la taula de plats per picar. Així un pot gaudir transversalment d’una cuina extensa i per a tota mena de paladars. Les postres en aquests restaurants són un drama.

Més crítiques

Restaurants amb reserva online

Macondo

Macondo

El restaurante Macondo és un dels escassos llocs per menjar caribeny a Barcelona. Els propietaris són colombians, i aposten per una gastronomia de productes del Carib, sense casar-se amb cap tradició concreta. Menjar aquí, si no has estat en contacte amb els plats d'aquesta part del con sud, significa descobrir coses com el patacón, platan fregit amb carn desfilada, o una cassola de fruits del mar amb llet de coco. Els aficionats al ceviche aquí gaudiran.

Ceviche 103

Ceviche 103

Juntament amb el Tanta –va obrir poc després–, el Ceviche 103 és el gran abanderat del Perú modern a Barcelona.

Sergi de Meià

Sergi de Meià

Km.0, per oferir cuina d'autor amb voluntat ecològica que ell denomina com a "cuina absolutament de proximitat ".

Tram-Tram
Restaurants

Tram-Tram

L'Isidre i la Reyes han aconseguit imposar-se amb aquest restaurant càlid i familiar, instaŀlat en un casalot de Sarrià amb pati interior.

Il Giardinetto

Il Giardinetto

Inaugurat el 1974, premi FAD d’interiorisme, la història d’Il Giardinetto va estretament lligada a la Barcelona creativa de finals dels 60 i principis dels 70, encara que el seu naixement va ser just en l’instant en què les residències de cap de setmana van aniquilar el moviment de la Gauche Divine. El 2004, Poldo Pomés, fill del fundador, Leopoldo Pomés, va agafar les regnes del restaurant per oxigenar-lo, amb dues idees clares al cap: restaurar la carta i ser fidel a la màgia estètica que el va fer emblemàtic. A Il Giardinetto es respecta la temporalitat dels productes, carxofes amb ous a l’hivern, o tallarines amb trufa blanca a la tardor, i es respecta el llegat Correa-Milà.Però la fidelitat no està renyida amb la modernitat i, per seguir el signe del temps, Poldo va decidir allargar la barra del bar i la va obrir al carrer, animat per l’auge dels platets de barra –minibiquini de foie gras en cruixent de pa de mel i espècies o roques de parmesà amb làmines de mortadeŀla de Bolonya i bresaola marinada– i per l’auge del gintònic i de les copes llargues sota cels sense estació. S’hi està tranquil, a la barra, compartint destiŀlats amb iŀlustres companys, on es parla, sovint, de literatura. Vaig sopar una burrata amb ametlla torrada i tomàquet sec macerat, un tàrtar de tonyina picant amb vinagreta de soja i gingebre, i de postres, bola de coco amb taronja amarga. I per beure, un gintònic de Seagram’s. Un cop a baix, vaig dubtar entre una caipirinha, un mojito, un còctel Marga

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Meatpacking Bistro

Meatpacking Bistro

Aquest originalíssim i bufó local d'aires novaiorquesos combina plats nord-americans com les costelles de porc a la barbacoa, amb cert aire mediterrani a les hamburgueses, com la de tonyina amb maionesa de wasabi. Bon lloc per esmorzar un pastís de formatge com els de Sexe a Nova York, també per dinar i sopar.

MÉS RESTAURANTS AMB RESERVA ONLINE

Els millors restaurants de Barcelona...

Escapades gastronòmiques

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

Els millors restaurants de Girona

Els millors restaurants de Girona

Menjar a Sitges

Menjar a Sitges

Restaurants de les comarques de Barcelona
Viatge

Restaurants de les comarques de Barcelona