Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Teatre

Grec 2016: 13 espectacles imprescindibles

Els millors espectacles de teatre, dansa i circ del festival

Llegir-ne més

El millor teatre de Barcelona

Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Llegir-ne més
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Llegir-ne més
Teatre

Les obres d'aquí que has de veure

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Llegir-ne més
Teatre

Invasió de musicals

El gènere més popular també és a la cartellera

Llegir-ne més

Últimes crítiques

Teatre

Es fa fosc

Una de por amb zombis a la Flyhard. El debut de Jordi Centelles com autor i director planteja un tema clàssic del cinema de terror. Un noi i una noia (parella) tancats en un soterrani després de fugir del que sembla un tiroteig. No saben què passa fins que truca a la porta l’amiga rara amb qui estaven en una barbacoa. Hi ha una plaga de zombis, els diu. Ells no se n’havien adonat: com si es tractés d’una vaga de metro.  

Time Out diu
  • 2 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Paulina

Reduir a 55 minuts les quatre hores de 'La casa de la fuerza' d’Angélica Liddell és una feina impossible. Aconseguir el que aconseguia la performer madrilenya en aquell grandiós espectacle que vam veure al Lliure fa cinc anys és, en el cas de Clémence Caillouel, inassolible. Si no llegim la sinopsi, si no haguéssim vist el muntatge original, sortiríem de La Seca amb la sensació de no haver entès res.  Més indeferents que estupefactes.

Time Out diu
  • 2 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Qui bones obres farà

Si haguéssim d'enumerar la llista de raons que fan recomanable 'Qui bones obres farà', la "txekhoviana" de Pep Tosar al TNC, caldria situar en posició destacada l'homenatge a Imma Colomer. El personatge que ha creat Tosar per a l'actriu és un delicat dibuix d'un ésser a la frontera de la consciència. Primera fase d'una demència senil que li permet, en la seva confusió i retirada de la realitat, jugar amb el significat de les paraules equivocades, sincerar-se amb qui no havia de conèixer els seus secrets i mantenir glorioses converses amb morts insignes.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 1 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

En veu baixa

El conflicte entre protestants i catòlics a Irlanda del Nord va durar 30 anys i va generar milers de víctimes. La pau de l’Acord del Divendres Sant de 1998 va tancar les hostilitats però no podia guarir les ferides. 'En veu baixa' mostra la trobada d’un home que va perdre el pare en un atemptat i qui va tirar la bomba quan tots dos tenien setze anys. L’obra d’Owen McCafferty és un crit a favor del difícil perdó. 

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Pretty

Neil LaBute és un expert a mostrar els nostres comportaments primaris. A 'Pretty' tot comença per un comentari de l'Edu quan parla amb el seu amic Tony. La seva companya Carla li ha explicat a la Meritxell que l'Edu havia dit que la Meritxell tenia una cara... normal. I aquesta s’ha posat com una moto, i no és un recurs literari. 'Pretty' parla bàsicament de com els homes i les dones és valoren pels seus atributs físics.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Totes les crítiques

Comèdia

Berto Romero sigue con nosotros

Els rumors eren certs. Berto Romero estava passant una etapa complicada. La fama li havia pujat al cap, els traumes que arrossegava des de petit pel seu aspecte físic i la complicada relació amb la seva família li havien fet anar donant tombs.  Diguem-ho clar: no estava bé. Però Berto ha tornat. Ara és un pare responsable, un còmic respectat i està assolint la maduresa. A un pas d'arribar als quaranta, creu haver après algunes bones lliçons que vol compartir amb nosaltres.    Ha superat els complexos i traumes que el van tenallar en el passat, i tot apunta que està desenvolupant-ne de nous. A més a més, segueix obstinat a cantar, ballar i a explicar la seva vida. I la dels altres.

Llegir-ne més
Comèdia

Tributo Pepe Rubianes

Un altre actor que sap que no és Pepe Rubianes però que des d'un respecte profund per la seva figura i el seu art, s'atreveix a oferir-se com a nou canal de la seva màgia. Només la seva veu, la seva presència i les seves històries a escenari buit convoquen l'esperit d'algú que ens va fer ser feliços tantes vegades que no volem, no podem oblidar. Ave Pepe, els que et recorden, et convoquen.

Llegir-ne més
Comèdia

Comix: Godoy 'Godoy y yo'

A 'Godoy y yo', Godoy es despulla, metafòricament parlant, davant del públic. Batalletes , anècdotes i històries meitat veritat meitat fantasia, tot això amb l'incomparable estil que aquest vell llop dels escenaris ha desenvolupat al llarg de més de 50 anys recorrent cafès - cantants i tuguris de dubtosa reputació primer , i sales, auditoris i teatres després.

Llegir-ne més
Més comèdia

Entrades

La plaza del Diamante

Autora: Mercè Rodoreda. Adaptació: Joan Ollé i Carles Guillén. Direcció: Joan Ollé. Amb: Lolita Flores.   A l'onada d'entusiasme es puja o no es puja. Si es tria observar el fenomen des de la riba –com un surfer amb amnèsia nadatòria– aquesta distància prudencial pemet valorar la Colometa de Lolita Flores en la seva meritòria mesura. Una artista que com a experiència teatral immediata només pot acreditar dues tandes de monòlegs de celebració femenina, i que ara es presenta sola, amb l'única companyia de les paraules de Rodoreda. Última protagonista de l'excel·lent adaptació que Joan Ollé i Carles Guillén van fer de 'La plaça de Diamant', primer per a tres i després per a una sola actriu.Tot i reconèixer la bona feina, costa sumar-se a la festa laudatòria que des de la seva estrena ha despertat la Sra. Flores. Costa no tenir en compte que de les tres edats que recorre el personatge ella es quedi amb la tessitura de la jove Natàlia. Només per un instant madura aquesta veu per tornar després a l'atiplada immaduresa. Veu que contrasta amb el gest que recorda les formes de les comares de vetlla, com una germana de Lola Herrera a 'Cinco horas con Mario', però aquest cop davant del cos d'Antoni.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Be God Is

Autors, directors i actors: Oriol Pla, Blai Juanet i Marc Sastre.   Una afirmació tan agosarada com certa: si el concepte espectacle es pot definir amb un espectacle, l’espectacle en qüestió és Be God is. Que tothom prengui nota d’aquest nom: Espai Dual. I dels seus integrants: Blai Juanet Sanagustín, Oriol Pla i Marc Sastre; dels seus tres bigotis i dels tres barrets que accionen la palanca d’un joc embruixador.   Som davant de tres personatges muts que es prenen molt seriosament el joc, com a forma de vida, amb una ingenuïtat i una senzillesa que fa pensar en els germans Marx i les maneres de Chaplin. Aquí hi ha coses que només es poden aprendre al carrer, parlant pels descosits i observant d’una manera obsessiva. Hi ha vida. Gairebé tothom de la ciutat ja sap qui és Oriol Pla. L’hem vist a 'Animals', l’opera prima de Marçal Forés, o a la família disfuncional de 'Jo mai', d’Iván Morales. Ara també a 'Truman', l’última pel·li de Cesc Gay. Qui l’ha vist sap del carisma i el domini físic salvatge que té, i que aquí brilla a tota potència acompanyat de dos intèrprets excel·lents: Marc Sastre i una guitarra que sembla que sigui un òrgan, i Blai Juanet, que pot tocar una melodia romanticona al saxo mentre aguanta una rosa en equilibri sobre el nas i fa ullets al públic. Aquí hi ha molta classe, hi ha ritme i hi ha vida, un cop més. Això és Espai Dual i 'Be God is' és la seva carta de presentació dins del circuit professional. –Maria Junyent

Time Out diu
  • 5 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Romeu i Julieta

Autor: William Shakespeare. Traducció: Marc Chornet i Anna Maria Ricart. Direcció Marc Chornet. Amb: Carlos Cuevas, Clàudia Benito, Alba José, Roser Tapias, Rosa Serra, Toni Guillemat, Martí Salvat, Neus Pàmies, Jordi Llordella.'Romeu i Julieta' és la història d’un primer i últim amor. La història de dos joves per desprendre’s del llegat d’odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l’amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que el seu amor estarà condicionat per l’odi entre les seves famílies que és l’inici d’un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L'herència els assassina. 'Romeu i Julieta' és la història de la impossibilitat de desprendre’s del propi llegat. Després d’abordar 'Hamlet' de la mà de Raimon Molins, Projecte Ingenu insisteix en l’obra shakesperiana amb un muntatge dirigit per Marc Chornet i protagonitzat per Carlos Cuevas i Clàudia Benito.

Llegir-ne més

Últims reportatges i entrevistes

Teatre

Pol López i els gossos

Llegir-ne més
Teatre

Així s'ha creat 'Hamlet'

Llegir-ne més
Teatre

Laia Marull

Llegir-ne més
Teatre

Georges Lavaudant

Llegir-ne més
Teatre

Els actors i les actrius més sexis

Llegir-ne més

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Llegir-ne més

Teatre Nacional de Catalunya

Llegir-ne més

Mercat de les Flors

Llegir-ne més

Teatre Tivoli

Llegir-ne més

Teatre Romea

Llegir-ne més

La Villarroel

Llegir-ne més