Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Teatre

Els 9 secrets de Pau Miró

Pau Miró s’estrena a la sala gran del TNC amb ‘Victòria’, una obra que recull el seu imaginari del Raval, però a la Barcelona del 1951, durant la vaga dels tramvies

Llegir-ne més

El millor teatre de Barcelona

Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Llegir-ne més
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Llegir-ne més
Teatre

Les obres d'aquí que has de veure

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Llegir-ne més
Teatre

Invasió de musicals

El gènere més popular també és a la cartellera

Llegir-ne més

Últimes crítiques

Teatre

Wasted

Segur que quan la companyia Íntims va proposar-li 'Wasted' a Iván Morales, el dramaturg, actor i director va pensar en 'Jo mai', aquell gran projecte sobre el trànsit de l'adolescència a l'edat adulta, els primers xocs amb la vida, que li va deixar un regust adredolç, de cosa que podia haver arribat més lluny. Perquè el text de l'MC britànica Kate Tempest assolia fites que Morales no va ensumar. Potser per l'empremta txekhoviana de 'Wasted', perquè és una història més senzilla, la de l’Edu, la Carlota i en Dani.  

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Broken Heart Story

'Broken heart story' comença amb una omissió figurada: "Hi havia una vegada". El text de la finlandesa Saara Turunen és un conte amb la crueltat de Hans Christian Andersen. Si a 'La reina de les neus' el petit Kay arrossega un cor gelat per un resquill maleït, en aquesta odissea dramàtica l'Ànima fugida de l'escriptora –com una ombra somiada i segrestada per Hofmannsthal– es passeja pel seu relat amb els trossos del seu cor trencat guardats en una bossa. Una Ànima que vesteix de vermell com la Caputxeta i se sap de memòria els diàlegs de 'Pretty woman'.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

17 simpàtiques maneres d'acabar amb el capitalisme

Es pot perdonar un títol com '17 simpátiques maneres d'acabar amb el capitalisme' si la banda sonora està composta per obres mestres de Britney Spears. Primer gest subversiu d'un espectacle que és més cabaret àcrata-pop que manifest revolucionari. Encara que són moltes les diferències és inevitable que sorgeixi la imatge de la conya bakuniana de 'Mongolia, el musical'. La proposta de la Cia Casa Reial és molt més acurada i estudiada però posseeix les mateixes ganes de soscavar l''status quo' pervertint el pitjor de la cultura pop de masses.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

L'amant

No sembla que hi hagi dubtes sobre que el pas del temps disminueix la passió sexual a les parelles, fins i tot quan no hi ha nens pel mig. I per recuperar la passió, la Sarah i el Richard hi posen molta imaginació a través d’un acord que els permet tenir amants i parlar d’ells amb total sinceritat i aparent naturalitat. L’obra de Harold Pinter amaga més del que explica. És una mirada sobre el món de la sexualitat de la parella, i per això sobre la parella, entesa al cap i a la fi com un joc d’aparences que no resisteix confrontar-se amb la realitat.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més

De com la inèrcia condiciona la mecànica

A altes hores de la nit i en una barra de bar podem trobar aquell home que no para de beure i de xerrar. Aquell home que se t’adreça i et fa un discurs on conviuen el món i la vida en una barreja que al principi pot encuriosir però que quan pares l’orella planteja molts dubtes sobre l’origen de la seva loquacitat. Molt ens sembla que, conscient o inconscientment, Joan Fullana s’ha inspirat en un d’aquests perfils. Esclar que l’home de llargs cabells, ulleres fosques i una bossa blanca on arrossega cerveses no és a cap bar, sinó a la reunió d’una comunitat de propietaris.

Time Out diu
  • 2 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Totes les crítiques

Comèdia

Berto Romero sigue con nosotros

Els rumors eren certs. Berto Romero estava passant una etapa complicada. La fama li havia pujat al cap, els traumes que arrossegava des de petit pel seu aspecte físic i la complicada relació amb la seva família li havien fet anar donant tombs.  Diguem-ho clar: no estava bé. Però Berto ha tornat. Ara és un pare responsable, un còmic respectat i està assolint la maduresa. A un pas d'arribar als quaranta, creu haver après algunes bones lliçons que vol compartir amb nosaltres.    Ha superat els complexos i traumes que el van tenallar en el passat, i tot apunta que està desenvolupant-ne de nous. A més a més, segueix obstinat a cantar, ballar i a explicar la seva vida. I la dels altres.

Llegir-ne més
Comèdia

Comix: Ignatius Farray 'Stand-up comedy'

Després de més de 12 anys fent Stand-up Comedy, segueix creient que aquest és l'estil més genuí i autèntic de fer comèdia, justament per la implicació personal que cal tenir en el que es diu o s'explica des de l'escenari. Al llarg de l'espectacle, Ignatius explicarà a cor obert les seves vivències i opinions, amb la creença de què el riure, més tard o d'hora, arribarà.

Llegir-ne més
Comèdia

Comix: Loulogio 'Achuchao'

Si coneixes el vídeo de 'la batamanta' ja sabràs qui és Loulogio. Ara ens presenta el seu nou espectacle 'Achuchao'. Un show on l'humor intel·ligent i la comèdia agosarada es fusionen per portar a l'espectador, en un tres i no res, cap a una experiència còmica única i irrepetible. Si encara no has gaudit del carisme de Loulogio , ara és el moment de sentir-te...'Achuchao'.

Llegir-ne més
Comèdia

Tributo Pepe Rubianes

Un altre actor que sap que no és Pepe Rubianes però que des d'un respecte profund per la seva figura i el seu art, s'atreveix a oferir-se com a nou canal de la seva màgia. Només la seva veu, la seva presència i les seves històries a escenari buit convoquen l'esperit d'algú que ens va fer ser feliços tantes vegades que no volem, no podem oblidar. Ave Pepe, els que et recorden, et convoquen.

Llegir-ne més
Més comèdia

Entrades

Nuestras Mujeres

Autor: Eric Assous. Direcció: Gabriel Olivares. Intèrprets: Gabino Diego, Antonio Garrido, Antonio Hortelano. Tres amics de tota la vida, que interpreten Antonio Garrido, Gabino Diego i Antonio Hortelano. Han quedat per a la seva habitual partida de cartes, però un d'ells es retarda inexplicablement. Té un motiu de pes: ha assassinat a la seva dona. La societat està molt sensible, i no és per menys, amb els feminicidis. En les sinopsis d'una obra de teatre també es poden amagar els bitxets del sexisme i el masclisme. Veurem què fan aquests tres homes davant d'un esdeveniment tan terrible com aquest, veurem si realment és possible un debat entre què és correcte i el que és incorrecte. Veurem si els homes es qüestionen de veritat.

Llegir-ne més

La plaza del Diamante

Autora: Mercè Rodoreda. Adaptació: Joan Ollé i Carles Guillén. Direcció: Joan Ollé. Amb: Lolita Flores.   A l'onada d'entusiasme es puja o no es puja. Si es tria observar el fenomen des de la riba –com un surfer amb amnèsia nadatòria– aquesta distància prudencial pemet valorar la Colometa de Lolita Flores en la seva meritòria mesura. Una artista que com a experiència teatral immediata només pot acreditar dues tandes de monòlegs de celebració femenina, i que ara es presenta sola, amb l'única companyia de les paraules de Rodoreda. Última protagonista de l'excel·lent adaptació que Joan Ollé i Carles Guillén van fer de 'La plaça de Diamant', primer per a tres i després per a una sola actriu.Tot i reconèixer la bona feina, costa sumar-se a la festa laudatòria que des de la seva estrena ha despertat la Sra. Flores. Costa no tenir en compte que de les tres edats que recorre el personatge ella es quedi amb la tessitura de la jove Natàlia. Només per un instant madura aquesta veu per tornar després a l'atiplada immaduresa. Veu que contrasta amb el gest que recorda les formes de les comares de vetlla, com una germana de Lola Herrera a 'Cinco horas con Mario', però aquest cop davant del cos d'Antoni.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Be God Is

Autors, directors i actors: Oriol Pla, Blai Juanet i Marc Sastre.   Una afirmació tan agosarada com certa: si el concepte espectacle es pot definir amb un espectacle, l’espectacle en qüestió és Be God is. Que tothom prengui nota d’aquest nom: Espai Dual. I dels seus integrants: Blai Juanet Sanagustín, Oriol Pla i Marc Sastre; dels seus tres bigotis i dels tres barrets que accionen la palanca d’un joc embruixador.   Som davant de tres personatges muts que es prenen molt seriosament el joc, com a forma de vida, amb una ingenuïtat i una senzillesa que fa pensar en els germans Marx i les maneres de Chaplin. Aquí hi ha coses que només es poden aprendre al carrer, parlant pels descosits i observant d’una manera obsessiva. Hi ha vida. Gairebé tothom de la ciutat ja sap qui és Oriol Pla. L’hem vist a 'Animals', l’opera prima de Marçal Forés, o a la família disfuncional de 'Jo mai', d’Iván Morales. Ara també a 'Truman', l’última pel·li de Cesc Gay. Qui l’ha vist sap del carisma i el domini físic salvatge que té, i que aquí brilla a tota potència acompanyat de dos intèrprets excel·lents: Marc Sastre i una guitarra que sembla que sigui un òrgan, i Blai Juanet, que pot tocar una melodia romanticona al saxo mentre aguanta una rosa en equilibri sobre el nas i fa ullets al públic. Aquí hi ha molta classe, hi ha ritme i hi ha vida, un cop més. Això és Espai Dual i 'Be God is' és la seva carta de presentació dins del circuit professional. –Maria Junyent

Time Out diu
  • 5 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Romeu i Julieta

Autor: William Shakespeare. Traducció: Marc Chornet i Anna Maria Ricart. Direcció Marc Chornet. Amb: Carlos Cuevas, Clàudia Benito, Alba José, Roser Tapias, Rosa Serra, Toni Guillemat, Martí Salvat, Neus Pàmies, Jordi Llordella.'Romeu i Julieta' és la història d’un primer i últim amor. La història de dos joves per desprendre’s del llegat d’odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l’amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que el seu amor estarà condicionat per l’odi entre les seves famílies que és l’inici d’un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L'herència els assassina. 'Romeu i Julieta' és la història de la impossibilitat de desprendre’s del propi llegat. Després d’abordar 'Hamlet' de la mà de Raimon Molins, Projecte Ingenu insisteix en l’obra shakesperiana amb un muntatge dirigit per Marc Chornet i protagonitzat per Carlos Cuevas i Clàudia Benito.

Llegir-ne més

Últims reportatges i entrevistes

Teatre

Així s'ha creat 'Hamlet'

Llegir-ne més
Teatre

Laia Marull

Llegir-ne més
Teatre

Georges Lavaudant

Llegir-ne més
Teatre

Els secrets de Sixto Paz

Llegir-ne més
Teatre

Els actors i les actrius més sexis

Llegir-ne més

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Llegir-ne més

Teatre Nacional de Catalunya

Llegir-ne més

Mercat de les Flors

Llegir-ne més

Teatre Tivoli

Llegir-ne més

Teatre Romea

Llegir-ne més

La Villarroel

Llegir-ne més