Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Teatre

5 claus per entendre 'El professor Bernhardi'

Xavier Albertí ens explica la rellevància de la magnífica obra d'Arthur Schnitzler que estrena al TNC

Llegir-ne més

El millor teatre de Barcelona

Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Llegir-ne més
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Llegir-ne més
Teatre

Les obres d'aquí que has de veure

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Llegir-ne més
Teatre

Invasió de musicals

El gènere més popular també és a la cartellera

Llegir-ne més

Últimes crítiques

Teatre

Et planto

Clàudia Cedó ha escrit i dirigit 'El planto', una preciosa cançó d'amor. La tornada sona a 'Inside Out' de Pixar i les estrofes principals i la melodia tenen la surreal innocència de Michel Gondry i les seves màquines d'amors imperfectes. Comèdia romàntica que sobre una base clàssica construeix un sorprenent joc de ruptura de les convencions.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

El Professor Bernhardi

Vivim temps confosos. Una mica com els d’Arthur Schnitzler a principis del segle XX quan a Àustria es gestava l’epidèmia totalitària que arrasaria Europa. No és el mateix, però hi ha actualment molta boira, com la que envaeix poc  a poc el vestíbul de la clínica que dirigeix el professor Bernhardi. La fins ara entre nosaltres inèdita obra exemplifica la utilització perversa del sistema polític per assolir els seus objectius passant per sobre de l’humanisme, la veritat i la justícia.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Panorama des del pont

Queda clar que aquest 'Panorama des del pont' no és un Arthur Miller a l'ús. El que no és tan evident és què vol ser sota la direcció de Georges Lavaudant. Al director francès, pel que sembla, només li ha interessat del text la idea d'una tragèdia –en la seva plenitud clàssica– protagonitzada per un individu corrent. Un ésser sense cap altra destinació que el que el Senyor va oferir a Adam fins que la irrupció de la fatalitat desperta els seus dimonis ocults, capitanejats per la gelosia. Tota la resta sembla ser secundari. 

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Huis Clos (A porta tancada)

Infern, pecat i salvació són tres conceptes essencials de la religió catòlica que fa servir amb certa sorna Jean-Paul Sartre a 'Huis clos' per mostrar la seva mirada pessimista sobre l’esser humà. L’infern són els altres, diu el text. Ja saben, doncs. La mirada del l’altre és allò que més sembla importar els tres personatges tancats a l’infern sartrià sense miralls. La covardia del suposat heroi del periodista Gracin, l’egoisme quasi inconscient d'Estelle i la maldat amarga d’Inés es convertiran en elements de tortura recíproca al temps que en dependència mútua. 

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Fusells

És una gran decisió fer un Brecht i desentendre's del que significa fer-se càrrec d'un dels seus textos. Potser Daniel J. Meyer –director de 'Fusells', la seva versió de 'Els fusells de la senyora Carrar'– va considerar que a hores d'ara del segle les distàncies brechtianes quedaven molt lluny del públic i que només compta el drama de consciència d'un argument que transcorre en plena Guerra Civil espanyola.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Totes les crítiques

Comèdia

Teatre

Be God Is

Autors, directors i actors: Oriol Pla, Blai Juanet i Marc Sastre.   Una afirmació tan agosarada com certa: si el concepte espectacle es pot definir amb un espectacle, l’espectacle en qüestió és Be God is. Que tothom prengui nota d’aquest nom: Espai Dual. I dels seus integrants: Blai Juanet Sanagustín, Oriol Pla i Marc Sastre; dels seus tres bigotis i dels tres barrets que accionen la palanca d’un joc embruixador.   Som davant de tres personatges muts que es prenen molt seriosament el joc, com a forma de vida, amb una ingenuïtat i una senzillesa que fa pensar en els germans Marx i les maneres de Chaplin. Aquí hi ha coses que només es poden aprendre al carrer, parlant pels descosits i observant d’una manera obsessiva. Hi ha vida. Gairebé tothom de la ciutat ja sap qui és Oriol Pla. L’hem vist a 'Animals', l’opera prima de Marçal Forés, o a la família disfuncional de 'Jo mai', d’Iván Morales. Ara també a 'Truman', l’última pel·li de Cesc Gay. Qui l’ha vist sap del carisma i el domini físic salvatge que té, i que aquí brilla a tota potència acompanyat de dos intèrprets excel·lents: Marc Sastre i una guitarra que sembla que sigui un òrgan, i Blai Juanet, que pot tocar una melodia romanticona al saxo mentre aguanta una rosa en equilibri sobre el nas i fa ullets al públic. Aquí hi ha molta classe, hi ha ritme i hi ha vida, un cop més. Això és Espai Dual i 'Be God is' és la seva carta de presentació dins del circuit professional. –Maria Junyent

Time Out diu
  • 5 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Comèdia

50 sombras de Andreu

Primer va ser el llibre, després la pel·lícula i ara arriba... '50 Sombras de Andreu', el monòleg. Un espectacle d'humor que parodia el llibre més polèmic dels últims anys. L'humorista Andreu Casanova reviu els millors moments de la novel·la al costat dels espectadors. Vine a conèixer al veritable el Grey de Barcelona, Andreu Casanova. Això sí, com passa al llibre, Andreu comptarà amb la seva particular companya Anestesia. Un xou d'humor per a fans i detractors del llibre més venut dels últims anys.

Llegir-ne més
Comèdia

David Guapo

És un dels humoristes més populars del país. David Guapo és un showman que domina l’art del monòleg, tot i que també té una faceta com a cantant. La seva presència habitual en programes humorístics d’actualitat alimenta el personatge, que actua al Club Capitol.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Goyo Jiménez: Bytheway

En aquest espectacle podràs rememorar els millors monòlegs de Goyo Jiménez explicats per ell i, com ja t'hauràs adonat, amb moltes novetats que no has vist a la televisió o en altres espectacles, ja que aquí podràs veure que el xou canvia per dies i cada dia veuràs alguna cosa nova que no has vist abans i que probablement només ho puguis veure aquest dia.

Llegir-ne més
Més comèdia

Pàgines especials i entrades

Teatre

7 curiositats d'Ozom, el nou espectacle del Mag Lari

El conegut mag us sorprendrà, no només amb jocs de mans, sinó també amb un munt de trucs d'il·lusionisme i una posada en escena diferent i molt teatral. Quatre il·lusionistes acompanyaran el Mag Lari a l'escenari per fer un espectacle Ozo Compra la teva entrada AQUÍ

Llegir-ne més
Teatre

Compra d'entrades de teatre

Llegir-ne més
Teatre

Els escenaris més barcelonins de '73 raons per deixar-te'

El Toni ronca, la Mercè fuma, ell canta a la dutxa, ell mai li diu que està guapa, ell es queixa de que sempre la rebutja, ell surt massa, ella es lleva massa aviat, ell vol tenir un gat, ella vol tenir un gos... Aquestes són algunes de les raons per les que el Toni i la Mercè decideixen separar-se. Al llarg del musical '73 raons per deixar-se' descobrim la seva relació, com va començar i com, ara, acaba. La seva història d'amor es pot explicar per alguns dels llocs on passa l'obra. Aquí en teniu alguns, això sí, sense spoilers que us esguerrin el final!

Llegir-ne més

Infàmia

Autor: Pere Riera. Direcció: Pere Riera. Amb: Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas, Anna Moliner, Francesc Ferrer.   'Infàmia' és un joc de miralls, d’esferes, de punts de vista. A l’Eva Dolç li ha caigut un tros de món al damunt, i està lesionada, veurem com les ferides que ha patit per la caiguda, fereixen també a dos individus tendres, que encara no són del tot conscients del camí que han pres: la Sara i l’Aleix són dos intèrprets que semblen condemnats a patir l’emergència de ser perpètuament actors “emergents”. I, enmig d’un combat ferotge que farà entrar en crisi les vocacions de tots tres, apareixerà en Toni, un mefistofèlic astut, que els posarà a tots tres en solfa. Remourà tots els fonaments i aclarirà tots els dubtes, perquè els altres acabin entenent d’una vegada per totes, de què va en realitat aquest ofici.

Llegir-ne més

Últims reportatges i entrevistes

Teatre

Els secrets de Sixto Paz

Llegir-ne més
Teatre

Laia Marull

Llegir-ne més
Dansa

Hofesh Shechter

Llegir-ne més
Blog

Per què l'hivern és la millor època per al teatre

Llegir-ne més
Teatre

Els actors i les actrius més sexis

Llegir-ne més

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Llegir-ne més

Teatre Nacional de Catalunya

Llegir-ne més

Mercat de les Flors

Llegir-ne més

Teatre Tivoli

Llegir-ne més

Teatre Romea

Llegir-ne més

La Villarroel

Llegir-ne més