Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Teatre

L'expresident es confessa

Queco Novell interpreta el primer expresident que confessa els seus errors

Llegir-ne més

El millor teatre de Barcelona

Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Llegir-ne més
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Llegir-ne més
Teatre

Les obres d'aquí que has de veure

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Llegir-ne més
Teatre

Invasió de musicals

El gènere més popular també és a la cartellera

Llegir-ne més

Últimes crítiques

Teatre

Caïm i Abel

Cal agrair la gosadia i l’ambició que Marc Artigau ha posat en la seva darrera obra, que a més dirigeix, però el resultat no és tan intens i atractiu com es proposava. 'Caïm i Abel' no amaga la influència del teatre de Wajdi Mouawad i particularment d’'Incendis', tant pel que fa a l’alè tràgic del relat i a la voluntat de bastir una poètica pròpia, com per la inusual durada de la funció.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Tinc 50 anys i sóc dona

Un monòleg amb el títol 'Tinc 50 anys i sóc dona' amb una publicitat que s'inspira en la famosa foto de Christine Keeler –en l'espectacle l'homenatge és més explícit– porta a altres muntatges que s'estructuren com una successió d'acudits sobre les peculiaritats de gènere. Errònia suposició. El text pòstum que Julià Peiró va regalar a la seva companya, l'actriu Sílvia Alabart, és una peculiar obra protesta sobre com haver arribat als 50 sense haver defallit en l'intent i de pas reivindicar un altre model de dona madura.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Montserrat Roig: Paraules d'avui

A través del pensament de la Montserrat Roig podem, encara ara, cercar de comprendre i dialogar amb els grans i petits esdeveniments que vertebren el nostre dia a dia. És per això que, els mots escrits ahir esdevinguin 'Pessics', actuals i imprescindibles. Amb aquest espectacle tenim l’ocasió de gaudir i fer nostre el pensament i les inquietuds d’una gran figura de les lletres del nostre país, com és la Montserrat Roig, alhora que ofereix una oportunitat excepcional per a donar-la a conèixer a les noves generacions de joves que de ben segur s’han de sentir molt propers a ella.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Balneari Maldà 3: El poder

Humor, fregolisme, cançons i una barra colpidora són la fórmula del Cabaret del Maldà que clou la seva  trilogia amb una mirada sobre el poder on barreja personatges inventats però força estereotipats,com el jutge corrupte,  amb pinzellades d’altres de reals com Ada Colau o Hitler. No es tracta, però, d’una sàtira ni d’una crítica esmolada.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Diari d'una miliciana

Teatre-documental que narra les vicissituds per identificar l'autora d'un breu diari que narra el camí a la derrota i l'oblit d'una dona enrolada en les milícies de la CNT per participar en el "desembarcament de Mallorca" del 36. Tot just unes quartilles interrompudes abruptament que necessiten del suport d'un ampli cançoner (tangos, havaneres, himnes) per adquirir la densitat d'un temps dramàtic mínim.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Totes les crítiques

Entrades

Grec 2016: Confessió d'un expresident

Autoria i traducció: Davide Carnevali. Col·laboració en la traducció: Carles Fernández Giua i Istituto Italiano di Cultura. Direcció: Xavier Ricart. Interpretació: Queco Novell.   El protagonista d'aquesta obra del jove italià Davide Carnevali parla de conceptes que han passat a formar part de la nostra vida com són la crisi financera, la desconnexió de la classe política amb el poble o les privatitzacions des de la llibertat i la tranquil·litat de no ser el responsable d'un pais. Una peça que va néixer en el si del festival PIIGS, dedicat a les noves dramatúrgies europees sorgides al voltant de la crisi econòmica.

Llegir-ne més

Grec 2016: El Bon Pare

Autor i director: David Plana. Actors: Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula.   'El Bon Pare' és una tragicomèdia que parla de la figura masculina i la paternitat a través de la vida de Roger Denís, que interpreta Lluís Soler, un alcalde d'una petita ciutat de províncies a qui la vida se li desmunta de sobte quan les coses no li podien anar millor en la política, però que fan que es plantegi si és tan bon pare com es pensa a partir del retorn de la seva filla adolescent i un vídeo descobert per internet.

Llegir-ne més

Grec 2016: El preu

Autor: Arthur Miller. Traducció: Neus Bonilla i Carme Camacho. Direcció: Sílvia Munt. Interpretació: Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom.   En Víctor i l'Esther, la seva dona, convoquen el germà del primer, en Walter, a la casa on van viure amb els seus pares durant la infantesa. En Víctor és un policia que està a punt de retirar-se i, l'altre, un cirurgià d'èxit. S'han trobat perquè l'edifici ha de ser enderrocat i esperen un taxador que els ha de dir el preu dels mobles de la família que encara omplen les habitacions. Són a les golfes, examinant els objectes dipositats sota una capa de pols, però aquestes velles andròmines no són l'única cosa que hi ha a la casa: també hi ha una pila de records, fantasmes que faran pensar els protagonistes en com podrien haver estat les coses si, en cert moment, haguessin pres unes altres decisions. La directora de teatre i cinema i també actriu Sílvia Munt porta a escena una peça apassionant plena d'il·lusions i rancúnies, de remordiments i malenconia. S'encarrega de donar vida als personatges principals un repartiment esplèndid format per tres actors (Pere Arquillué, Ramon Madaula i Lluís Marco) i una actriu  (Rosa Renom) que reten així homenatge al dramaturg cent anys després del seu naixement.  

Llegir-ne més

Grec 2016: Esplendor

Autora: Abi Morgan. Directora: Carme Portaceli. Traducció: Neus Bonilla Benages i Carme Camacho Pérez. Intèrprets: Míriam Iscla, Lluïsa Castell, Gabriela Flores i Laura Aubert.   On és el president? Quatre dones l'esperen: una corresponsal de guerra que li ha de fer una fotografia, una intèrpret, la dona del mandatari i la seva millor amiga. L'absent és un tirà, l'ambient enrarit presagia el ràpid esclat de la revolució i no se sap durant quant de temps continuarà al poder. Ell fa tard i elles l'esperen en un saló opulent, vestides amb roba de marca i amb un vodka a la mà... Totes tenen secrets i totes corren perill en un món en transformació (una al·lusió a un món actual en plena descomposició política) en el qual ja estan començant a sonar els primers trets que anuncien la revolta. Atrapades mentre esperen un desenllaç que potser serà fatal, aquestes dones fan front a la situació de maneres diverses: amb amabilitat extrema, lliurant-se a uns records romàntics que els permeten escapar mentalment, o aprofitant la situació per enriquir-se i posar de manifest, així, la naturalesa depredadora del supervivent. És una comèdia pertorbadora, interpretada per un planter d'actrius extraordinàries i nascuda de la ment d'Abi Morgan, una dramaturga i guionista que ha guanyat premis Emmy i Bafta signant molts productes de la televisió britànica, i que ha escrit obres teatrals com Skinned, Fast Food, Lovesong o The Mistress Contract. Paral·lelament, ha treballat en col·laboració amb gran

Llegir-ne més

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Llegir-ne més

Teatre Nacional de Catalunya

Llegir-ne més

Mercat de les Flors

Llegir-ne més

Teatre Tivoli

Llegir-ne més

Teatre Romea

Llegir-ne més

La Villarroel

Llegir-ne més