Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Teatre

Què coi ha fet Mariano Pensotti

L'autor i director argentí porta al Grec un espectacle espaterrant sobre la identitat i el fracàs, 'Cuando vuelva a casa voy a ser otro'. L'entrevistem

Llegir-ne més

El millor teatre de Barcelona

Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Llegir-ne més
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Llegir-ne més
Teatre

Les obres d'aquí que has de veure

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Llegir-ne més
Teatre

Invasió de musicals

El gènere més popular també és a la cartellera

Llegir-ne més

Últimes crítiques

El Bon Pare

Amb la comèdia no val vacil·lar. Si aquesta és la determinació de l'autor ha de assumir-la al 100%. Si, a més, vol donar-li una nota amarga –com l'angostura en els còctels– aquesta no hauria de substituir al paladar els ingredients festius. Un matís detectable però que no competeix. A 'El bon pare' de David Plana aquest equilibri no funciona. A estones és una comèdia de gust francès –amb l'àcid humor que desprèn la demolició de la façana de la burgesia progressista–, que vira en convencional comèdia de bulevard, que al seu torn interacciona amb un drama existencialista.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Una família indecent

El Teatre Gaudí Barcelona està decidit a fer que una de les seves potes artístiques sigui un tipus de producció que se situa –per qualitat i resultats– en el terreny semiprofessional. L'altra són musicals de petit i mitjà format que han deparat alguna agradable sorpresa. 'Una familia indecent' pertany a la primera, menys reeixida. Un text d'Ever Blanchet dirigit per Miquel Murga que es mereix un únic aplaudiment per la lleialtat que mostra l'autor –i gestor de la sala– amb aquesta petita família artística que ha reunit i a la qual cedeix els seus teatres perquè puguin mostrar el seu treball.Lloable afany que no té res a veure amb el que un espectador i/o crític ha de valorar. Sobre allò que és aquest muntatge, deixa bastant que desitjar. Fins i tot en la seva capacitat de fer riure. Per a famílies ètiques disfuncionals millor acudir als clàssics. ¿Els Juli-Clàudia? En absolut. Millor els Colby o els Montsolís.

Time Out diu
  • 2 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

L'última nit del món

Ja a 'La pols' hi havia alguna cosa d’inexplicable. Com podia un noi oblidar la mort del seu pare i no dir-li res a la seva germana? A la nova obra de Llàtzer Garcia l’inexplicable creix al màxim en un homenatge a la sèrie de televisió 'Twilight zone' ('La dimensió desconeguda') a partir de tres relats de Richard Matheson, Charles Beaumont i Ray Bradbury. Es tracta, doncs, de posar sobre una situació quotidiana alguna cosa estranya que alteri l’esdevenir i modifiqui allò que semblava real.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Les alegres casades de Windsor

Amb un públic ja fidel, ha tornat al seu habitual escenari de l'espiral dels til·lers del Parc de l'Estació del Nord el Pàrquing Shakespeare i la seva versió estival de les comèdies del mestre anglès. Tornen més divertits amb mai sota la direcció de Marc Rosich, en un radical gir de 180 graus respecte al 'Woyzeck' que va fer amb ells.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més

El preu

Entra Rosa Renom i queda fixat l'alt estàndard de qualitat de la producció d''El preu' que dirigeix ​​al Goya Sílvia Munt. Han passat només uns minuts des que Pere Arquillué (el seu espòs i oficial de policia) hagi recorregut amb la mirada una muntanya de mobles en venda. És la seva primera gran escena, de cap a peus transformada en dona frustrada resident al somni americà de la dècada de 'Mad Men'. Una aparició estel·lar amb l'alcoholisme insinuat en un lleu abandonament. Una excel·lent interpretació com les del mateix Arquillué, Ramon Madaula i Lluís Marco.  

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Totes les crítiques

Entrades

Grec 2016: Confessió d'un expresident

Autoria i traducció: Davide Carnevali. Col·laboració en la traducció: Carles Fernández Giua i Istituto Italiano di Cultura. Direcció: Xavier Ricart. Interpretació: Queco Novell.   El protagonista d'aquesta obra del jove italià Davide Carnevali parla de conceptes que han passat a formar part de la nostra vida com són la crisi financera, la desconnexió de la classe política amb el poble o les privatitzacions des de la llibertat i la tranquil·litat de no ser el responsable d'un pais. Una peça que va néixer en el si del festival PIIGS, dedicat a les noves dramatúrgies europees sorgides al voltant de la crisi econòmica.

Llegir-ne més

Grec 2016: El Bon Pare

Autor i director: David Plana. Actors: Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula.   'El Bon Pare' és una tragicomèdia que parla de la figura masculina i la paternitat a través de la vida de Roger Denís, que interpreta Lluís Soler, un alcalde d'una petita ciutat de províncies a qui la vida se li desmunta de sobte quan les coses no li podien anar millor en la política, però que fan que es plantegi si és tan bon pare com es pensa a partir del retorn de la seva filla adolescent i un vídeo descobert per internet.

Llegir-ne més

Grec 2016: El preu

Autor: Arthur Miller. Traducció: Neus Bonilla i Carme Camacho. Direcció: Sílvia Munt. Interpretació: Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom.   En Víctor i l'Esther, la seva dona, convoquen el germà del primer, en Walter, a la casa on van viure amb els seus pares durant la infantesa. En Víctor és un policia que està a punt de retirar-se i, l'altre, un cirurgià d'èxit. S'han trobat perquè l'edifici ha de ser enderrocat i esperen un taxador que els ha de dir el preu dels mobles de la família que encara omplen les habitacions. Són a les golfes, examinant els objectes dipositats sota una capa de pols, però aquestes velles andròmines no són l'única cosa que hi ha a la casa: també hi ha una pila de records, fantasmes que faran pensar els protagonistes en com podrien haver estat les coses si, en cert moment, haguessin pres unes altres decisions. La directora de teatre i cinema i també actriu Sílvia Munt porta a escena una peça apassionant plena d'il·lusions i rancúnies, de remordiments i malenconia. S'encarrega de donar vida als personatges principals un repartiment esplèndid format per tres actors (Pere Arquillué, Ramon Madaula i Lluís Marco) i una actriu  (Rosa Renom) que reten així homenatge al dramaturg cent anys després del seu naixement.  

Llegir-ne més

Grec 2016: Lehman Trilogy

Autor: Stefano Massini. Traducció: Carles Fernández Giua. Direcció: Roberto Romei. Amb: Rubèn de Eguía, Òscar Muñoz, Santi Ricart, Jordi Rico, Jacob Torres, David Vert.   Lehman Trilogy explica la història de la companyia Lehman Brothers, des de l'arribada el 1844 a la ciutat de Nova York de Henry Lehman, un jueu alemany que buscava fortuna, fins a la caiguda del que era un dels bancs d'inversió més grans del moment, el 2008.  L’espectacle traça la vida de tres generacions Lehman, recorrent la història del capitalisme modern des de l'intercanvi de béns fins al deliri contemporani, d'ordinadors que compren i venen en fraccions de segon, passant per la mediació comercial, la borsa o la globalització. L’espectacle fa èmfasi en la deshumanització constant que afecta el món econòmic i polític en nom de l'augment del benefici. El segle XX ha estat una cursa sense sentit cap a no se sap on, cada vegada més ràpida, amb menys regles i més desconnectada del món real i les seves estructures i necessitats. Una cursa que va desembocar en una crisi financera mundial i ha provocat una recessió de la qual encara en patim els efectes.

Llegir-ne més

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Llegir-ne més

Teatre Nacional de Catalunya

Llegir-ne més

Mercat de les Flors

Llegir-ne més

Teatre Tivoli

Llegir-ne més

Teatre Romea

Llegir-ne més

La Villarroel

Llegir-ne més