Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Blog

Premis Butaca: el Lliure talla el bacallà

'El rei Lear' i 'El curiós incident del gos a mitjanit' triomfen en els premis del teatre català

Llegir-ne més

El millor teatre de Barcelona

Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Llegir-ne més
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Llegir-ne més
Teatre

Les obres d'aquí que has de veure

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Llegir-ne més
Teatre

Invasió de musicals

El gènere més popular també és a la cartellera

Llegir-ne més

Últimes crítiques

Teatre

Top girls

El feminisme i les conseqüències sobre l’individu de les estructures de poder són dos temes recurrents en la extensa obra de la dramaturga britànica Caryl Churchill. I ambdós els trobem a 'Top girls' (1982), un text amb una barreja formal que va des de la farsa al realisme.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Medea (a la carta)

Esther Freixa converteix el seu cos en una metàfora. Cada nit ofereix dos capítols d'imatges obertes dels quatre consensuats amb Toni Cots. La trobada amb el públic –aquesta vegada a La Vilella– està subjecta a l'atzar. Medea apareix en el títol però és evident que del mite només han utilitzat la seva personalitat polièdrica, com si totes les encarnacions femenines, tant Lilith com Eva, es resumissin en aquestes cinc lletres.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Patetisme il·lustrat

L'epicentre de la modernitat es troba a 200 quilòmetres de Barcelona. A Vinaròs hi ha una cartoixa laica i epicúria habitada per un únic monjo sense vots. 75 anys d'existència trans-lúcida i moltes dècades professant un misticisme tel·lúric, dionisíac. Si Santa Teresa levitava, Santos prefereix tocar terra –humida, fèrtil, com un arrossar– i deixar que s'elevin cap als cels els seus pupils intèrprets. La santedat se li ha llaurat en vida blasfemant amb espasa flamígera sobre la bellesa.

Time Out diu
  • 5 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Plató ha mort

Bona idea la de Manel Dueso i Temporada Alta, on es va estrenar fa un mes, això de recuperar una de les millors obres d’aquest polifacètic autor, director, actor i pedagog. Un text que va veure la llum fa vint anys al bar Subur en el marc del Sitges Teatre Internacional, però per al qual no passa el temps. 

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Teatre

Snorkel

En principi, aquesta obra d’Albert Boronat per a la companyia La Virgueria és una crítica a la superficialitat de les relacions que establim a través de les xarxes socials. I, en definitiva, un retrat d’una generació que ha crescut al seu recer, explicant-se la vida a través de Facebook i Twitter.

Time Out diu
  • 2 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Totes les crítiques

Comèdia

Comèdia

Miguel Noguera: Ultrashow

Miguel Noguera és un dels humoristes d'avantguarda i amb el seu espectacle aconsegueix apropar-se als límits de la gràcia. Pot semblar que repassi apunts com que faci grans reflexions teòriques... tot basat en la complicitat amb el públic. Els crítics han comparat el seu espectacle apocalíptic a '2001: Odissea a l'espai' i Noguera és el monòlit.

Llegir-ne més
Comèdia

50 sombras de Andreu

Primer va ser el llibre, després la pel·lícula i ara arriba... '50 Sombras de Andreu', el monòleg. Un espectacle d'humor que parodia el llibre més polèmic dels últims anys. L'humorista Andreu Casanova reviu els millors moments de la novel·la al costat dels espectadors. Vine a conèixer al veritable el Grey de Barcelona, Andreu Casanova. Això sí, com passa al llibre, Andreu comptarà amb la seva particular companya Anestesia. Un xou d'humor per a fans i detractors del llibre més venut dels últims anys.

Llegir-ne més
Teatre

Los Morancos. Antónimos

Els últims èxits musicals a youtube del duo sevillà seran la banda sonora d'aquesta nova proposta teatral, en la qual també gaudirem dels seus personatges de sempre: Omaita i Antonia, Jose Antonio 'El del taco' i moltes altres sorpreses.

Llegir-ne més
Comèdia

Oswaldo Digón. Diálogos en 3D

No podeu deixar escapar aquest monòleg d'un dels millors artistes del panorama nacional. Aquest és l’únic espectacle en què es pot tenir el mòbil encès i participar, si és que ho voleu, amb preguntes i comentaris a través de Twitter i de forma anònima passant del 2D intern al 3D compartit. Com a tot diàleg de comèdia, el riure, la bona estona i la improvisació estan assegurades!.

Llegir-ne més
Més comèdia

Pàgines especials i entrades

Una altra pel·lícula

Autor: David Mamet. Director: Julio Manrique. Actors: Mireia Aixalà, Julio Manrique, David Selvas.   Julio Marique dirigeix aquesta comèdia que conté una dura crítica a la indústria cinematogràfica i al capitalisme. El Bob Gould treballa per a la Indústria del Cinema. Produeix pel·lícules, preferiblement pel·lícules d’aquelles que fan guanyar molts diners, i acaba de pujar de categoria: ha estat nomenat cap de producció del poderós Estudi pel qual treballa. Quan el seu vell amic Charlie Fox arriba amb la proposta de rodar una pel·lícula d’acció, ambientada a la presó, amb la gran estrella del cinema d’acció Douglas Brown, els dos productors especulen, eufòrics, amb un futur ple de guanys i riquesa. Però la irrupció de la Karen, una noia jove, guapa i aparentment innocent, que substitueix temporalment la secretària habitual del Fox, posarà en perill el projecte. Entre els milers de propostes que arriben al despatx del Gould, i que mai arribaran a les pantalles, hi ha una novel·la: El Pont o la radiació i la pseudo-vida de la Societat occidental. Un estudi sobre la decadència. El llibre parla sobre la por. I sobre la fi del món. La Karen pensa que seria una bona pel·lícula. Pensa que la feina del Gould hauria de servir per alguna cosa més que per fer diners. I, a partir d’un cert moment, el pobre Gould, ja no sap què pensar... 

Llegir-ne més
Teatre

Cinc raons per veure 'Marits i mullers' amb la teva parella

Llegir-ne més
Teatre

Coses que no sabies de 'Caiguts del cel'

Llegir-ne més

Els veïns de dalt

En què s'assemblen Cesc Gay i Woody Allen?

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Últims reportatges i entrevistes

Teatre

Els noms de Temporada Alta

Llegir-ne més
Teatre

Jordi Casanovas retrata 'Vilafranca'

Llegir-ne més
Teatre

Cesc Gay i 'Els veïns de dalt'

Llegir-ne més
Teatre

Entrevista a Stefano Massini

Llegir-ne més
Blog

10 obres que voldríem tornar a veure

Llegir-ne més

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Llegir-ne més

Teatre Nacional de Catalunya

Llegir-ne més

Mercat de les Flors

Llegir-ne més

Teatre Tivoli

Llegir-ne més

Teatre Romea

Llegir-ne més

La Villarroel

Llegir-ne més