Llibres

Llibres, poesia i literatura a Barcelona. Crítiques i entrevistes

Què fer

Luis Goytisolo, un solc de foc en l'infinit

Com un astronauta que es mira la Terra assegut en un cràter de la Lluna, així em sento ara. Luis Goytisolo va escriure la primera de les seves faules el 1968, per encàrrec de l’escultor Xavier Corberó, un bon amic, que li havia demanat uns textos per acompanyar la creació d’una sèrie d’aiguaforts. Els va acabar recollint, com qui crea una consteŀlació d’astres, sota el títol d’'Ojos, círculos, búhos', en un llibre que basculava entre l’aforisme i el microrelat. “Són com els rastres d’un meteorit, un solc de foc que s’allunya”, explica Goytisolo, ara, amb els ulls encesos com les flames d’un canelobre. Parla amb una riquesa de paraula digna d’un gran cavaller.Fa gairebé 50 anys de les pintures de Corberó, i en la carrera de Goytisolo les faules han anat tenint fins a quatre ressorgiments. L’últim acaba de sortir d’impremta, es diu El atasco, i apareix publicat en un sol volum amb els seus tres precedents. El lector hi trobarà l’evolució d’una prosa i un imaginari que ha anat madurant al llarg de les dècades. “Vaig començar amb uns elements fantàstics, que recordaven el món de Goya, on apareixia un guerriller de més de dos segles que tornava a la vida i una 'maja' que cantava”, engalta l’autor. A 'El atasco', en canvi, recorre a l’absurd quotidià, portant el capitalisme liberal a la paròdia kafkiana.A 'Un diario de 360 grados', Goytisolo ens explicava la història d’aquell metge fanfarró a qui, de sobte, trobàvem assegut en una taula, intentant imaginar com devia ser Somàlia. Hi

Llegir-ne més

Crítiques de llibres

Què fer

Perímetre

Jair Domínguez

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Què fer

Ombres franceses

Anna Carreras

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Què fer

Cinco esquinas

Mario Vargas Llosa

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Què fer

Una niña está perdida en el siglo XX

Gonçalo Tavares

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Més crítiques de llibres

3 raons per llegir...

Què fer

El cerdo

Michel Pastoureau

Llegir-ne més
Què fer

Pèl de panotxa

Jules Renard

Llegir-ne més
Què fer

El nadador en el mar secreto

William Kotzwinkle

Llegir-ne més
Què fer

Res no és real

David Gálvez

Llegir-ne més
Què fer

El fotògraf de l'horror

Benito Bermejo

Llegir-ne més
Més llibres

Barcelona, escenari literari

Què fer

A la ciutat dels llibres

Llegir-ne més
Què fer

La novel·la negra a BCN

Llegir-ne més
Què fer

Novel·les 100% barcelonines

Llegir-ne més

Rutes literàries

Què fer

La BCN de Bolaño

Els noms, els bars, les llars i les sensacions de l'escriptor a la ciutat

Llegir-ne més
Què fer

La ruta de la poesia

Tots els llocs de la ciutat per on han passat i passen les muses i els poetes

Llegir-ne més
Què fer

La ciutat de Marsé

Els escenaris emblemàtics de l'autor d'‘Últimas tardes con Teresa’

Llegir-ne més

La ruta de Pepe Carvalho

Pels mitòmans sibarites, els restaurants preferits de Vázquez Montalbán

Llegir-ne més

El món dels llibres

Llibreria Laie

Laie és una de les llibreries de capçalera de lletraferits i lectors a la recerca les darreres novetats literàries, d'àmbit nacional i internacional. El seu fons es completa amb referències bibliogràfiques de filosofia, història i ciències socials, art i arquitectura. Cinèfils i melòmans també hi trobaran el seu què.

Llegir-ne més

Norma Comics

Tant hi fa si us vau criar amb en Corto Maltès, 'El capitán trueno' o 'Bola de drac', si us agrada Art Spiegelman, Daniel Clowes o Jacques Tardi. Aquest és el paradís de tot amant de la vinyeta, siguin quines siguin les seves pleitesies. Amb un pis extra per a cinèfils i uns aparadors que no tenen vergonya de combinar Jack Skellington amb el bo de l'Spirou. Llamp de rellamp!

Llegir-ne més

Llibreria Millà

Situada al 'triangle de les Bermudes' de l'escena catalana, entre el Liceu i el Romea, Millà ha assortit durant més de cent anys els professionals i aficionats del teatre amb els llibrets per a muntatges teatrals.

Llegir-ne més

+Bernat

Enrique Vila-Matas en parlava a 'Aire de Dylan'. Aquest espai és la suma d'esforços d'una cinquantena de persones que es van unir per convertir la petita papereria Bernat en una gran superfície que ocupa un local on abans hi havia un monstruós 'sex shop'. Ara és una llibreria amb cafeteria, sala d'exposicions i molta empenta.

Llegir-ne més

La Central

Malgrat els seus inicis com a llibreria especialitzada en Humanitats el 1996, La Central ha esdevingut una dels espais de referència entre lectors, autors i editorials. S'hi poden trobar títols d'antropologia, arquitectura i disseny, art i cinema, fotografia, però també referències de poesia i arts escèniques, entre d'altres. La narrativa nacional i internacional i edicions difícils de trobar coincideixen a l'espai del carrer Mallorca.

Llegir-ne més

Casa Anita

Un espai dedicat a infants i joves on els adults també passen hores descobrint meravelles amb coberta, històries i un final. Es pot demanar consell a la llibretera, parar l’orella a les recomanacions que fa a la resta de clients o anar per lliure i remenar per seccions. Hi ha l’espai de tapa dura, per als que encara no saben llegir; el de contes populars i rondallística, al costat d’una petita selecció per a adults; i l’espai de narrativa, música, teatre, poesia i artistes, encarats a la secció de pedagogia, joc i llibres que parlen de llibres. Però la nineta dels ulls de Casa Anita són els àlbums il·lustrats, que esperen el seu torn per ser oberts, endreçats dins de caixes de vi.

Llegir-ne més
Més llibreries