• Esports
Publicitat

Time Out diu

Cursa de 'fixies'mundial de participació oberta

La cursa nocturna de bicicletes de pinyó fix més important del món, la Red Hook Criterium, ja va per la tercera edició a Barcelona. Es farà el 5 de setembre al Parc del Fòrum i constarà de 24 voltes a un circuit curt i exigent, que suma un recorregut total de 30 km.

Hi podran participar fins a un màxim de 200 competidors, tant ciclistes professionals com aficionats i aguerrits missatgers urbans. Homes i dones competeixen per separat. És obligatori competir amb una bicicleta i manillar de pista, així com portar casc. Els corredors que siguin doblats quedaran eliminats i la volta més ràpida rebrà premi!

Barcelona serà la tercera prova de la competició mundial. Després de guanyar a Brooklyn i Londres, l'espanyola Ainara Erbusto és la que s'espera que guanyi també aquí, mentre que en el rànquing masculí el porto-riqueny William Guzman ostenta el primer lloc. Després de Barcelona, només quedarà Milà.

La Red Hook Crit va començar de manera informal el 2008 per celebrar l'aniversari de David Trimble, l'organitzador, que sempre s'ha dedicat en cos i ànima a les curses, ja fossin de karts, cotxes de carreres o bicicletes. L'esdeveniment es va anar fent gran, segons Trimble, gràcies a la combinació dels elements més emocionants de les curses d'alt nivell i la cultura 'underground' de les curses urbanes.