La misma ciudad

Luisgé Martín

0

Comments

Add +


LA MISMA CIUDAD
Luisgé Martín
Anagrama
132 pàg. 13,90 €

1. La crisi: dels 40

'Nel mezzo del cammin', que deia Dante, o a la crisi dels 40, que diem avui, tothom pensa si ha viscut. El protagonista de 'La misma ciudad', Brandon Moy, també, però té una sort (o no): hi ha l'11-S i, treballador a les Torres Bessones, pot fer-se passar per mort i inventar-se una nova vida.

2. L'aventura: sexe, poesia, violència i redempció

L'autor/narrador fa veure que el va conèixer després, quan l'impostor ja les havia viscut de tots colors: de gigoló a Boston a noveŀlista secret, passant per tota mena de ferides. Pot tornar enrere, després d'una vida així?

3. L'itinerari: de Nova York a Madrid i al Parnàs

Moy hi torna, tot i que amb misteri. Abans però passa per Colòmbia, Panamà, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Mèxic, Espanya i Itàlia. I tot, en 130 pàgines de gran intensitat, i ben escrites. La majoria dels compradors del bitllet de Moy, de fet, han de saber que el llegiran d'una glopada.

4. Els referents: Cervantes, Auster, Kavafis... i Flitcraft

Luisgé Martín fa bé els deures. La història de Moy no és nova, i ell hi juga: amb Paul Auster com a personatge, amb Kavafis de referent, amb el Quixot... Tots precedents, com el mític Flitcraft (busquin, busquin) que ja des de Hammett es va saber reinventar. Com aquest llibre.

5. La trajectòria: de l'ombra al silenci, una veu creixent

No és estrany que sigui un bon llibre. Martín n'ha escrit molts, premiats i tan excepcionals com 'La mujer de sombra'. Guanyador enguany del Premi Llanes, de fet, ha tret, a més, 'Donde el silencio': un recorregut per pobles solitaris, aïllats i tan únics com ell i la seva literatura.

Els usuaris diuen

0 comments