Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Redescobrint la Fonda Espanya

Aquest establiment modernista cal posar-lo a la llista dels restaurants de visita obligatòria

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Sovint quan busquem llocs singulars on anar a dinar o a prendre una copa ens oblidem de les joies que tenim ven a prop de casa. Ja va sent hora que donem valor al nostre patrimoni i comencem a gaudir dels espais singulars de Barcelona, que no són pocs. Si nos sabeu per on començar, què us sembla prendre un còctel o un bon tiberi a la Fonda Espanya?

Pocs espais poden presumir de tenir un llegat històric com el de l’Hotel Espanya, la joia modernista del Raval (Sant Pau, 9-11). Només a la seva planta baixa, ja hi trobem tres espais avantguardistes únics on gaudir de la gastronomia en diferents formats. Imagineu-vos sopar rodejats de les peces arquitectòniques, de principis del segle XX, creades per Lluís Domènech i Montaner, amb la col.laboració d’Eusebi Arnau i Ramon Casas. Tot un luxe.

Abans d’entrar a la Fonda, s’ha de fer un còctel o, si més no, un cop d’ull al bar Arnau. Observeu la xemeneia de marbre blanc que presideix la sala, art en estat pur. Com a curiositat, heu de saber que aquesta xemeneia no s’ha encès mai, únicament es va construir per simbolitzar el poder dels amos. A més de begudes vàries, si us ve de gust una fórmula tapeo, aquí podreu fer un pica a pica de 25 euros, ideal per a després de veure un espectacle al Liceu. A l’estiu, pugeu a la terrassa Alaire Ramblas, extensió del bar Arnau quan arriba el bon temps.

La sala de les Sirenes és impressionant. Si no esteu convidats algun dels esdeveniments que si acostumen a celebrar, acosteu-vos-hi a veure els murals pintats per Ramon Casas que il·lustren el fons del mar, posen la pell de gallina. Ja sabeu, si heu de fer alguna celebració aquesta és una opció recomanable.

Els gastro-adictes amants dels locals autèntics ja poden fer reserva a la Fonda Espanya, el restaurant de l’hotel. Al menjador conserva la decoració modernista original de Domènech i Montaner, que van posar a punt amb una exhaustiva rehabilitació l'any 2010. Les llums daurades són peces artesanals, veritables tresors. L'aposta gastronòmica, de mà de Martín Berasategui, respecta la tradició als fogons de les antigues fondes donant-li un nou toc avantguardista, sota la direcció del xef Xavier Sender. Aquí, si voleu un consell, heu de tastar els plats clàssics de fonda com escudelles, manetes de porc, peix fresc... menjar de mercat. Els canelons d'alvocat amb cranc reial, maonesa de cítrics i micro mesclum, són boníssims, igual que els arrossos, difícil decidir-se entre l’arròs melós de colomí i múrgoles o l’arròs de gambeta panxuda. Les postres són el colofó final amb una escuma de crema catalana, financer de canyella i sorbet de mandarina o un suflé de xocolata i cremós de caramel, pels addictes a la xocolata. La carta de vins i espumosos és excel·lent, deixeu-vos aconsellar per al sommelier per fer un bon maridatge. El servei és un altre dels seus punts forts, és impecable.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat