Etapes

Restaurants , Cuina creativa L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Recomanat
  • 4 de 5 estrelles
1 M'encanta
Guarda-ho
Etapes
©Maria Dias
Etapes

A l’inici d’Enric Granados, abans d’Aragó, en aquell mini ambient rive gauche de Barcelona, es donen cita diàriament els cercadors experts de bones taules. Allà hi ha el restaurant Etapes, petit i intel·ligent espai que s’imposa amb força des que  Dídac Montes va decidir posar la seva cuina en mans de l’entusiasta Raquel Blasco i el seu imminent futur marit, Marc Santamaria, que venien de la seva saborosa experiència culinària a la Xina.

Entre els tres joves han creat un punt de referència per a molts barcelonins, estrangers residents i viatgers empedreïts que van a la recerca d’un bon àpat, sense atracaments finals. La intenció inicial d’aquestes línies era relatar les bondats d’una carta que a l'hivernmerèixer aplaudiments i té una oferta de primavera amb plats prometedors, com un gaspatxo de cireres amb bocins de bacallà o un arròs fumat amb bolets, carxofes cruixents i un formatge de Maó reserva.

Són alguns dels plats que se sumaran als ja imposats, com el canaló Etapes: amb rostit, foie gras i crema lleugera de formatge trufat. Un dels grans èxits de la temporada i un dels que van fer possible la recomanació a la Guia Michelin del local. Tot i que no ens hem d’oblidar de mencionar el semicuit de foie gras a la sal, coca de carquinyolis.

O els raviolis de peus de porc amb escamarlans, pinyons i crema suau de castanyes. Els arrossos de la Raquel i el seu jove equip són també focus d’atenció dels paladars més exigents, tant com els sabors asiàtics del xef, petites porcions de records de l’experiència asiàtica.

L’ull i l’experiència d’en Marc, un altre membre important de la cuina, a la cerca de bons productes són una eina vital per a la xef, que insisteix que “ara més que mai, per la crisi, oferim una carta de més nivell amb plats elaborats  amb productes de més qualitat, i encara que hi guanyem menys, l’important és que la gent vingui, en surti contenta i torni”. De les postres destaquem una excel·lent versió del tiramisú (finalment) i els pastissos de la mare del propietari. En Dídac també s’encarrega d’una carta de vins que millora permanentment a la recerca d’un vi adequat per a cada plat.

Lloc de la ubicació Etapes
Contacte
Adreça Enric Granados, 10
Barcelona

Horaris De dl. a ds. de 13.30 a 15.30 i de 20.30 a 23 h.
Preu De 20 a 35 €
LiveReviews|0
2 people listening