0 M'encanta
Guarda-ho

Menjar amb una mà!

Creps, entrepans, pizzes, tacos, empanades... les millors propostes per menjar amb una mà, bé i ràpid a Barcelona!

El 'fast food' ja no és el que era. A poc a poc s'ha anat traient de sobre l'estigma de menjar de mala qualitat i, avui en dia, menjar ràpid no és incompatible amb menjar bé. Si no voleu perdre ni un minut del vostre temps i esprémer la ciutat al màxim, el millor que podeu fer és menjar amb només una mà. Entrepans, tacos, arepes, pizzes, creps... Barcelona us ofereix moltíssimes possibilitats per endrapar amb una mà. El que feu amb l'altra extremitat, ja és cosa vostra...

Frankfurts

Només per veure la destresa amb què la Dácil Hernández és capaç de fer-te un 'hot dog' gurmet val la pena deixar-se caure per aquest minúscul local del Raval. The Dog is Hot va néixer amb la voluntat de ser la clàssica caravana de frankfurts per emportar-te que a tots ens ve al cap quan pensem en Nova York, per exemple, però, coses de les llicències municipals, no va poder ser. L’essència és la mateixa: frankfurts de tota mena (des dels clàssics fins a d’altres amb ingredients internacionals) per menjar al carrer, ja que el local no té taules.

Llegir-ne més
El Raval

Hamburgueses

La carn de les hamburgueses de La Informal, de molt bona qualitat, es cou amb carbó, i l'amanida ens pot arribar, posem per cas, amb tomàquet mozzarella i alvocat. També si som carnívors, trobarem la nostra mitja taronja en aquest popular local de la Rambla del Raval: acaben de crear una nova hamburguesa veggie amb quinoa, albergínia i pebre vermell. Si us atreviu a fer malabars amb les mans, no ho dubteu: demaneu un cucurutxo de patates fregides.

Llegir-ne més

Empanades

Pizza Paco és tot un clàssic, i va ser, probablement, un dels primers establiments que va decidir acostar empanades i barcelonins quan semblava que això era impossible. Ara l'empanada és ja un bàsic del fast food alternatiu, però el vell Pizza Paco amb la seva aura de bar de barri, continua sent un dels nostres hits en la matèria. De pollastre, carn, pernil amb formatge, blat de moro, espinacs o ceba amb formatge, tots ens costaran 2,20 euros.

Llegir-ne més

Pizza

Si hi ha un clàssic del menjar per endrapar amb les mans és la pizza al taglio. I si hi ha un local que s'ha pres seriosament la creació d'un menjar tot terreny és La Fermata, que acaba d'inaugurar fa pocs mesos el seu segon local, germà petit del de Sarrià, a l'Eixample. L'oferta és molt àmplia, però recomanem que hi compreu alguna de les pizzes gurmet: des de la d'anxoves amb ceba caramel·litzada i formatge de cabra fins a la de gorgonzola, pera i nous sense oblidar la de ceps i mozarella.

Llegir-ne més

Entrepans

Recomanat

Fa temps que l'entrepà ha deixat de ser una cosa sobreïxent de greix elaborada en una planxa que es va netejar per últim cop l'any 1947. La dignificació d'aquest popular menjar va començar fa uns anys probablement de la mà de Fastvínic, entre d'altres, que va decidir crear entrepans gurmet, de primeríssima qualitat, amb ingredients de temporada, de proximitat i biològics, amb la mateixa passió amb què s'elabora el menú d'alta cuina del germà gran, el veí Monvínic. Entre les novetats de l'extensa carta, un exquisit entrepà de peix salvatge marinat.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Tapes

Que el carrer Blai del Poble-sec ha esdevingut espontàniament la zona de les tapes i les canyes a Barcelona és, a hores d'ara, una realitat indiscutible. Dins de tot aquest entramat d'entranyables baretos de tota mena amb el denominador comú de tenir una barra plena de tapes hi trobem aquesta rara avis, el Blai 9, que es caracteritza per oferir pinxos sí, però sense pa. Amb base de pancake hi trobem cobertures com Philadelphia amb Salmó, ou filat i salsa holandesa (sobre base de 'pancake')

Llegir-ne més

Tacos

¡Chinga tu madre!, ¡Pinche Pendejo! o el sens dubte més contundent ¡Gilipollas! són alguns dels noms que reben els tacos d’aquest petit restaurant mexicà del Poblesec, tots a 1,70 euros. També tenen burritos i nachos amb diferents guarnicions, que poden ser 100% mexicanes, com el pollastre amb mole de l’¡Hijo de la Chingada!; espanyoles, com ara el ¡No me jodas! de xoriço, o catalanes, com és el cas del Malparit! amb botifarra i ceps. Aquí podreu dir al cambrer “Fes-te fotre!’” i ningú no us mirarà malament.

Llegir-ne més
El Poble-sec

L'Epicerie

Darrere de les creps de L'Epicerie, hi trobem un dels grans noms de la cuina francesa a Barcelona: el xef Romain Fornell, amb una estrella Michelin pel seu Caelis a l'Hotel Palace i alma mater del veí Café Emma. L'Epicerie és el més petit dels seus locals, és el somni de xef fet realitat: una pastisseria francesa en ple centre de Barcelona. Un dels seus productes estrella són les creps que poden ser de pernil i formatge o de mozzarella i tomàquet. Si les preferim dolces, a l'Epicerie hi trobem propostes com la de fruites vermelles amb gelat, nata, maduixa, entre d'altres.

Llegir-ne més

Temaki

Aquesta Temakeria s'autodefineix com "el primer fast food japonès d'Espanya". Què és un Temaki? Un tipus de sushi molt popular al Japó que s'enrotlla en forma de cucurutxo amb una fulla d'alga nori, es farceix amb diversos ingredients i es menja amb les mans. Temaki-Ya és un local especialitzat únicament en aquest tipus de sushi, amb més de 30 variants. L'única condició és que s'han d'oblidar els bastonets, menjareu amb les mans. Recomanacions? El hit és el Salmon Crunchy, tot i que també tenen fans els de cranc o els de "la casa".

Llegir-ne més

Xauarma

Què tenen els xauarmes que va idear el Salem Khabbaz, propietari i cuiner d'aquest cèntric restaurant sirià, que no tinguin els altres? Doncs carn de xai i de gall d'indi, molt poc habitual als xauarmes però molt saludable perquè la quantitat de greix és molt baixa. No es pot triar, doncs perquè aquesta és l'única carn d'uns xauarmes espectaculars que porten espècies, tomàquet, cogombret salsa de iogurt i picant al gust del consumidor. Si us sentiu temptats de demanar una birra que no sigui aquí: no s'hi serveix alcohol.

Llegir-ne més

El punt dolç

Donuts

Per ser efectivament 'the place to be', en argot guiri, a Barcelona, a Sant Antoni faltava una donuteria. Doncs ja la tenim, i amb unes credencials que mereixen tota la nostra confiança: el propietari d’aquest obrador-cafeteria és el Richard Bies, antic cap de pastisseria d’Escribà, que diàriament elabora deu tipus de dònuts diferents.

Llegir-ne més
Sant Antoni

Gofres

Quan has sentit dir més d’un cop a col·legues belgues que les millors gofres de Barcelona es troben al Belgious, al final els en fas cas i te’n vas a comprovar 'in situ' si tenen raó. I comences per una gofra salada, com la de formatge emmental i pernil, i continues amb una de dolça, com pot ser la de Nutella, plàtan i nous. I comproves que sí, que tenen raó.

Reserva ara Llegir-ne més

Cupcake

És el típic lloc cuqui que pot ferir la sensibilitat de tots aquells amb tarannà punky. Però, simpatitzem o no amb la seva estètica, aquest temple de la monada és un dels grans del cupcake a Barcelona. Allà, envoltats de pastissets de colors i enormes tasses de te, podrem gaudir de cupcakes 100% artesanals. Una recomanació? Si el tenen, el de carabassa i glaça de plàtan.

Llegir-ne més
Eixample

Xurros

Heu d’aguantar desperts fins a les 8 del matí, o ser d’aquesta gent extravagant que combina xurros i birra a les 9 de la nit, perquè la Churrería San Román de l’Eixample obre ininterrompudament de 8 a 22 h. Un cop allà podreu triar entre xurros, porres, xuixos o pastissets de Tortosa, i acompanyar el festival dolç amb una xocolata desfeta.

Llegir-ne més
El Gòtic

Palazzolo

Quan la nit ens condueix al Poblenou, una bona idea és fer una parada a la deliciosa gelateria siciliana Palazzolo, un lloc de conte de fades on tindrem molts problemes a l’hora de triar gelat. La joia de la corona és el gelat de festucs de Bronte (els millors del món), tot i que els de canyella, mango, xocolata o avellana també tenen molt èxit.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments