Un any després d’obrir l’Hoja Santa, Paco Méndez i Albert Adrià van aconseguir la Michelin. Cinc mesos després de ser el primer mexicà de Catalunya amb aquest guardó, Méndez explica que “no ha tingut temps de valorar l’evolució a cuina, només en l’increment d’un 50% de clients”. La carta de l’Hoja Santa canvia constantment, i el menú de degustació és un sumptuós passeig per una de les cinc grans cuines del món a càrrec de la matriu creativa més influent dels darrers vint anys de restauració: un viatge de gaudi que exigeix atenció i ment oberta, no som al Tickets. Ara bé, la taquería annexa, Niño Viejo, és un desfici de sabor directe i cuina urbana amb toc gurmet, per empastifar-se els dits i serrar les dents de gust amb picant i mezcal.
La cuina mexicana ha arrelat amb força a Barcelona, amb restaurants amb estrella Michelin inclosos... La gastronomia del país llatinoamericà és una de les cinc més importants del món, per la varietat de sabors i preparacions, i per les opcions que ofereix. Per orientar-nos entre tanta varietat us recopilem els temples de la bona teca mexicana a la nostra ciutat.