Arcano

  • Restaurants
0 M'encanta
Arcano
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Reserva una taula

Reserva ara

En l’ampli repertori de cuina argentina que hi ha a Barcelona, l’Arcano es distingeix per una sòlida oferta malgrat la seva joventut. I recorda, per moments, alguns vells casals supervivents del més antic barri de Buenos Aires, San Telmo, amb la robustesa i particularitat que hi donen murs, columnes i arcs de pedra. L’anacrònica bellesa de la pedra a la vista combinada amb el rigorós negre de sostre i taules hi atorguen una elegància que, de nit, el fa encara més atractiu. Un servei sobri i eficient fan la resta. 

Perquè Mariano Nogueira, el xef, no s’ha limitat a satisfer la nostàlgia dels seus compatriotes i dels catalans que viatgen al sud. També ha sabut oferir una interpretació d’alguns plats locals. Una cuina d’anada i tornada. Per començar, el dissabte vaig optar per una empanada de carn, una prova del nou a la qual convé sotmetre el cuiner argentí aquí. 

El xef és deixeble directe de Don Alfredo Domínguez, una institució de la bona cuina argentina a Barcelona (San Telmo, Puerto Madero i ara Calafate), de qui provenen segurament els secrets que fan de l’empanada de l’Arcano una peça gairebé màgica.

I el seu entrecot –bife de chorizo, el més petit de 200 g– és suficient per confirmar per què es considera la carn argentina la millor del món, amb permís de bascos, asturians, gallecs i gironins. El que més s’agraeix, a més, de la cuina de l’Arcano és la cura amb què distribueix els acompanyaments als plats, condemnats en molts casos a enciams rebregats i tomàquets sense gust. O la bona elaboració del vitello tonnato, aquesta carn freda, tallada ben fina i vestida amb una suau maionesa de tonyina i anxoves, entrant típic italià adoptat per la taula argentina. Però no sols de la carn es nodreix l’Arcano. Hi destaquen també els raviolis pels seus farcits ben preparats i la massa feta a mà. Sobretot els d’espinacs i ricotta, amb una interessant varietat de salses. 

Entre els gustos locals, ofereix un molt aconseguit pop a la brasa amb patata confitada i vinagreta de llenties, o la interpretació d’en Mariano d’una coca rústica d’escalivada i anxoves. Per desmentir el suposat divorci dels argentins amb el mar, aquí en teniu dues mostres: el bacallà amb mussolina d’all i els gambots a la brasa. El capítol de postres no s’ha de menysprear. Una mousse de mascarpone amb melindros i gelatina de cafè i un milfulls d’almívar de llet amb crema Chantilly s’enduen el premi. A la barra també poden assaborir-se mitges porcions. Hi ha un menú criollo diari.

Lloc de la ubicació Arcano
Contacte
Adreça Mercaders, 10
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Barcelona
08003
Horaris Cada dia de 12.30 a 1 h.
Transport Jaume I (M: L4)
LiveReviews|0
2 people listening