IRATI Taverna Vasca

  • Restaurants
  • Basca
0 M'encanta
1/2
2/2
El Gòtic

A l'hora de parlar dels millors pintxos ha fet fortuna l'expressió "alta cuina en miniatura". I en aquest apartat lidera el rànquing l'Irati, amb quinze anys de vida i barra. El director del restaurant, Álex Monjas, ens informa que el pintxo que aquí té menys ingredients en porta quatre, i que han estudiat curosament el maridatge de totes les combinacions. La seva barra allargada, sense tamborets, allotja unes cinquanta varietats de pintxos, entre freds i calents. I en un bon vespre en despatxen 600. En calent, un bon exemple d'aquesta cuina seria el de pastís d'escórpora sobre una base de nata agra i ou. O una llesca de pa que és un petit imperi de sobrassada amb mel, poma i formatge idiazabal cruixent. Curiosament, però, aquí els que tenen més sortida són els de tota la vida, com el de bacallà ajoarriero. En fred, cal apreciar l'elaboració d'un combinat de pebrots del piquillo, tonyina, pasta d'anxoves i porro fregit. I per postres, res millor que el que ells han batejat com a "Picor orgàsmic": formatge de cabra amb nous i melmelada de gerds i cruixent de pebrot.

Lloc de la ubicació IRATI Taverna Vasca
Contacte
Adreça Cardenal Casañas, 17
Barcelona
08002
Horaris Cada dia d'11 a 0.30 h
Transport Liceu (M: L3)
LiveReviews|0
2 people listening