Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Jiribilla

  • Restaurants
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Jiribilla
    Foto: Jiribilla Jiribilla
  2. Jiribilla
    Foto: MoneoMoneoJiribilla
  3. Gerard Bellver, Jiribilla
    MoneoMoneoGerard Bellver, Jiribilla
  4. La 'tetela' de Jiribilla
    Foto: MoneoMoneoLa 'tetela' de Jiribilla
Publicitat

Time Out diu

5 de 5 estrelles

El barceloní Gerard Bellver va marxar a viure a Mèxic als 12 anys. Al país asteca, Bellver va formar part des de l'inici del restaurant Biko, un establiment que del 2007 al 2017 va aparèixer a a la llista dels 50 Best World Restaurants d'Amèrica Llatina, i que va ser part fonamental de la revolució gastronòmica de Mèxic. I a finals del 2023 va obrir el restaurant Jiribilla a Sant Antoni, en el molt ampli immoble que va allotjar el Chickoa. Jiribilla significa "desassossec, inquietud", també "doble intenció". Bellver evitat conscientment "els tacos, perquè a Barcelona ja hi ha taquerías per tot arreu", i aposta per "ensenyar una mica la part menys coneguda aquí de Mèxic, que per mi són vuit països diferents, gastronòmicament parlant". El punt de trobada de Mèxic i Catalunya, la cuina a foc lent, abunda en una carta de creació pròpia que és per sucar-hi pa (i si voleu taquejar els plats, demaneu les 'tortillas' de la casa i vinga).

Hi ha exemples magnífics de cullera, com unes llenties de 'recado' marino: guisades, amb gambes i una mescla d'espècies picanteta i vermella, el 'recado' o una llengua de vedella guisada al mole amb pil-pil de pebrots, amb què pots farcir tacos a plaer. També reversiona clàssics populars: els 'ejotes con huevo', que passen de ser un remenat de mongeta tendra amb ous (un plat casolà que fa protestar els nens) a una delícia amb crema de rovell d'ou, ametlla i mongeta desfilada. I us hi esperen elaboracions amb blat de moro molt poc vistes per aquí, com la 'tetela': un triangle de blat de moro amb carxofa, que ell farceix amb fricandó vegetarià i bolets. I per cert, a la barra sí que podeu fer-hi colzes –sense reserva prèvia– i demanar una versió abreujada dels plats de la carta... Amb tacos! 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Comte Borrell, 85
Barcelona
08015
Transport
M: Sant Antoni
Horaris
De dc. a dg. de 13.30 a 23 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà