0 M'encanta
Guarda-ho

Macrorestaurants a Barcelona: àpats de qualitat massiva

La bona confitura no sempre és exclusiva del pot petit. En aquests pailebots menjareu molt i bé!

El Nacional

Sou dels de 'quan més gran, millor'? Us fan trempar les comunions de rock d'estadi estil Springsteen/U2 més que no pas un concert íntim? En aquest cas, us interessa la nostra sel·lecció de restaurants massius: macroespais on el gegantisme juga a favor de menjar bé, bo i ràpid, i no pas a l'inrevés.

Ultramarinos

L’Ultramarinos no és un restaurant petit i carismàtic on un il·lustrat xef, quan no és a la cuina, rellegeix Bauman i als fogons recupera receptes de la seva besàvia. És un macrolocal de disseny al mig de la Rambla, i juga a una altra lliga: la lliga dels macroprojectes que, ens agradin o no, també construeixen la personalitat d’una ciutat polièdrica. L'interiorisme està firmat per l’omnipresent Lázaro Rosa Violán. Immens, industrial i acollidor, amb mobiliari de fusta, té un espai de cocteleria creativa. La cuina  és funcional i d’arrels mediterrànies, però amb pinzellades internacionals com correspon a un local ubicat al bell mig de tot: pizzes, hamburgueses, tàrtars i amanides conviuen amb unes mandonguilles amb xiitake o amb un notable cebiche, sense oblidar altres plats bastant ben resolts, com ara unes albergínies cruixents amb coriandre i cítrics.

Llegir-ne més

Ajoblanco

A primer cop d’ull, l’Ajoblanco fa pensar: “Vaja, un altre local de tapes fines i barroquisme made in Lázaro-Rosa Violán (rei de l’interiorisme gastro, colonitzador d’Enric Granados)”. Sí i no. El local és solemne, eclesial. Però els plats no enganyen i es troben en una línia de qualitat-preu que en aquesta zona costa de trobar. “Ens hem assegurat que tot sigui bo, que tingui la seva gràcia, però no disfressem res. Que parli el producte”, diu Kate Preston, la propietària. Té memòria històrica racional (de ració): ella i el seu marit recorrien les barres del Gòtic a finals dels 90, i recorda bé “quan s’escalfaven les coses al microones, veies tots els fregits amuntegats, no es cuinava al moment”.

Llegir-ne més
Sant Gervasi - Galvany

El Nacional

Aquest és un espai d'allò més singular: al bell mig del passeig de Gràcia, aquest és un espai industrial de 3.500 metres quadrats sota una volta catalana, amb quatre restaurants, quatre barres, 200 empleats, i una capacitat per atendre 2.500 clients. Podem passar per: La Paradeta, un fast food de delicadeses sanes (coques, formatge, amanides, verdures, embotits), La Taperia (bones tapes fredes i calentes, i guisats), la Llotja (on es pot escollir peixa pes i menjar-lo en forn, brasa, vapor, fregit i planxa) i La Braseria, on s'exposa la carn madurant en vitrines i on es pot optar per carn de primeríssima qualitat.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Bellavista del Jardín del Norte

El restaurant dels germans Iglesias (Rías de Galicia, Kru, Cañota, Bobo Pulpín...) i els gemans Messi és un pailebot de dos pisos, amb 1000 m2 d'interior i 1000 m2 de jardí d'illa (amb gespa i arbres!) que reprodueix els espais d'un poblet, adaptats a un restaurant. Un colmado on esmorzar, berenar i fer el vermut, una esglèsia amb cocteleria, la plaça del poble, racons on punxar vinils i jugar a jocs de taula, balcons reservats amb totes les comoditats imaginables, una sala de cinema/escola... El menjar és un compendi dels grans èxits dels restaurants de la casa: aquí hi trobareu des de plats de marisc 'kru' i creatiu (magnífica tartaleta de bou de mar i alvocat o ostres amb cirera) fins a arrossos, carn per a les feres i un exèrcit de tapes i delicadeses fredes per al vermut. Res massa estrany, però fet amb el magisteri gastro que els caracteritza: "Això és un lloc no pas per menjar complicat sinó per visitar sovint", expliquen.

Llegir-ne més

Davita Market

El Davita Market és un gran local en forma de mercat amb diferents paradetes, amb el 'do it yourself' com a leitmotiv tant a l’hora de confeccionar la carta com de portar-la a taula. Tu entres al magnífic espai del Davita, amb el seu aire retro contemporani, et donen una targeta i vas fent ruta per les diverses parades del local: tapes, amanides, begudes, postres, pastes i pizzes. I vas triant plats que et van carregant a la targeta, i que tu mateix hauràs de portar fins a la taula. Vala la pena? El segon pilar del local, després de l'espai, és un producte italià d’importació de primeríssima qualitat, sense disfresses. “El que volem és oferir producte italià de qualitat a preus molt i molt ajustats”, explica Sergi Farrés, xef i propietari, que alhora té una important distribuïdora de productes italians.

Llegir-ne més
Esquerra de l’Eixample

Mercat Princesa

Recomanat

Aquest marco-espai, ubicat al Born en un palauet del segle XIV, ofereix disset propostes gastronòmiques, cadascuna en una barra diferent, i el client pot optar per fer colzes en algunes o agafar el menjar i emportar-se'l a una zona comú. Les opcions són molt variades: pizza, truites i ous molt ben treballats, planxa, sushi, vermut i llaunes, pintxos, cuina italiana, ibèrics, hamburgueses, 'tacos' mexicans... Segur que alguna cosa us agradarà, i us hi podeu gastar el que volgueu.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Lateral

El restaurant d'aquesta cadena madrilenya –sumptuós, monumental, força barroc, molt espaiós– presenta una extensíssima carta d'una relació qualitat- preu difícil de creure, independentment de si us agrada el seu interiorisme. Hi trobareu plats sovint maltractats com el tàrtar de salmó o la tonyina a la planxa, bona matèria primera a preus de riure (un fet curiós: com a bons madrilemys, de tapes i platets en diuen 'pinchos'). Bons plats de carn (cua de bou o botifarró de Burgos amb pebrots del padrón) i també amanides divertides i generoses. I la cuina obre fins l'una els caps de setmana. Tot són avantatges!

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Chicha Limoná

Chicha Limoná és un doble local per a ús intensiu: esmorzars, berenars, vermuts i, evidentment, dinars i sopars, i còctels. Ampli i maco fins a dir prou: tenen un menú de migdia immillorable, amb plats com costella de porc picant i lacada, caneló de pularda o tonyina amb salsa teriyaki. Tenen xef i pizzer, que enforna pizzes de massa fina i cruixent: imprescindible la de sobrassada amb chimichurri. A diferència d'altres llocs d'interiorisme modern, aquí l'ànima del local és el bon menjar.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments