Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els bars més bonics de Barcelona!

Els bars més bonics de Barcelona!

Recorrem els 13 locals més bonics de BCN
Stravinsky
© Maria Dias Dr. Stravinsky
Per Ricard Martín |
Advertising

A la nostra ciutat tenim tot tipus de bars. És famosa la nostra llista dels establiments on trobar les millors braves o, fins i tot, els locals que ofereixen tapes gratis amb la consumisió. Però només en el següent llistat de bars aconseguireu transformar el ritual de prendre una copa en tot un espectacle: de fet, gaudeixes tant amb el continent com amb allò consumit. Són llocs on l'interiorisme és fronterer amb l'art, i val més que hi vagis amb algú molt atractiu, perquè si no et passaràs l'estona embadalit i badoc, amb la mirada fixa en les parets. 

NO T'HO PERDIS: els 100 millors bars de Barcelona


Abaixadors10
© Maria Dias
Locals de nit, Locals de nit

Abaixadors10

Què trobareu quan pugeu les escales d'Abaixadors10? A mà esquerra, ABX10, la nova cocteleria del grup La Confiteria per abeurar-vos amb combinats creats especialment per a un espai que farà les delícies dels fans dels neons. A mà dreta hi trobareu la pista de ball, un parquet que desgastareu a ritme de música urbana, hip-hop contemporani i 'old school', perreo i electrònica a càrrec de DJs residents i artistes internacionals convidats, un concepte de club de butxaca amb so d'alta qualitat.

Bluesman
© Maria Dias
Bars i pubs, Cocteleries

Bluesman Cocktail Bar

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Copes imaginatives, tècnicament colossals, prenyades de matisos i amb històries a la gepa, com el Gala-Dalí (sembla un quadre del geni surrealista) o l’Eclair Sharing, servit en tassa de te, al més pur estil llei seca. Per acabar d’adobar-ho, el Bluesman té una cava de puros perquè fumeu i begueu com si el planeta hagués d’esclatar demà. I no he acabat: els divendres amenitzen les copes amb son cubà i els dijous amb soul, funk i blues en directe. No teniu problema a gastar una mica més per un còctel? Benvinguts al cel. 

Time Out diu
Advertising
Dr. Stravinsky
© Maria Dias
Bars i pubs, Cocteleries

Dr. Stravinsky

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Una lluor misteriosa et crida des d’una cantonada recòndita del Born. Al costat de l’entrada, un líquid ambarí cau, gota a gota, en un procés hipnòtic d’infusió freda. És un dels molts procediments que utilitzen al Dr. Stravinsky per fer les begudes que serveixen. Aquesta és la gran pensada del Lito i l’Enric (que també s’encarreguen de La Confiteria, l’Alegria, el Maravillas i el Paradiso), uns entusiastes del bon beure que ja venien a aquest local (el mític Nus) quan estudiaven i l’han agafat per mantenir-lo com a referent de la nit del barri.

Time Out diu
Macera
© Irene Fernandez
Bars i pubs, Cocteleries

Macera

icon-location-pin El Raval

El bar aposta per una cocteleria d’altíssim nivell a preus absurds i amb gustos exòtics i estimulants als seus macerats: jalapeño, maduixes, coriandre, taronja, llimona, canyella, poma o gingebre. La tècnica exquisida i manca de prejudicis dels bartenders fan la resta. Macera és una revolució al món de la cocteleria que neix de la tradició –la maceració no és precisament un atècnica nova – i juga a favor del mileurista. Prescindir de les marques propicia una imatge inèdita a Barcelona: còctels d’autor des de 7 euros! La mena de miracles que només es veuen al Raval. 

Time Out diu
Advertising
Blue Wave
© Adrià Goula
Bars i pubs, Cocteleries

Blue Wave

icon-location-pin La Barceloneta

Els Bar Design Awards van escollir el Blue Wave, cocteleria del One Ocean Club (Moll de la barceloneta, 1), com a bar més maco del món el 2016. De l’Equipo Creativo, simula la sensació d’estar dins una onada: just davant del mar, els reflexos de les onades es trenquen en una reixa de formigó blanca que les fa entrar com a llums i reflexos. Preciós, però cal tenir un iot per entrar-hi, que és el requisit exigit als membres del club. Això, o que et recomani algú que tingui un iot.

Bar Muy Buenas
© Maria Dias
Restaurants, Catalana

Bar Muy Buenas

icon-location-pin El Raval

De la mateixa que s’ha recuperat l’origen modernista d’aquest històric establiment, obert el 1924, també s’ha recuperat el seu patrimoni gastronòmic original: una casa de menjars catalana. Mandonguilles amb sípia, bacallà a la llauna, fricandó, capipota amb cigrons, trinxat amb rosta, en son exemples. Menció especial mereix l’extensa carta de vins catalans i la de còctels amb licors catalans i amb noms dedicats a personatges nostrats, com Joan Capri i Pere Gimferrer. Al migdia hi ha una oferta de fonda: per 13 euros, platàs del dia (dl., bacallà a la llauna; dt., capipota amb cigrons; dc., trinxat amb rosta; dj., arròs amb costella; dv., fricandó) amb amanida, beguda i postres. Aneu-hi: fan una aposta única, moderna i nostrada.

Time Out diu
Advertising
Pastrami Bar / El Paradiso
© Irene Fernandez
Bars i pubs, Cocteleries

Pastrami Bar / El Paradiso

icon-location-pin El Gòtic

Recordeu la moda dels clandestins? En realitat n’hi havia només tres. A banda de la qualitat de la cuina, s’amagaven rere una façana irrellevant. Això no passa amb el Pastrami Bar. Obert al Born més desconegut, quan hi entres no ensopegues amb una botiga de flamenques de plàstic. La façana ‘no funciona com a’: és un bar d’entrepans que, de fet, representa el primer cop que Rooftop Smokehouse –col·lectiu gastronòmada encapçalat pel cuiner Buster Turner, que passeja peces de peix i carn fumades artesanalment en barrils de roure–  disposa d’un local estable obert al públic.

Time Out diu
El Vila
© Maria Dias
Bars i pubs

El Villa

icon-location-pin Gràcia

El Villa fa olor de salnitre. Hi pots escoltar les gavines. És una vermuteria diferent, marinera. En lloc de fregits i tapes pesants, hi impera el producte fumat i en salaó, el marisc en conserva; aliments del mar ajustats a un entorn que pretén fer-nos viatjar a la costa andalusa. I ho aconsegueix amb contenció i bon gust. Taules de marbre andalús; rajoles lluminoses; suro a les parets; motius mariners estratègicament repartits pel local; actuacions de flamenc; un altar amb discos de Rumba Tres i Paco de Lucía...

Time Out diu
Advertising
Trópico
© Maria Dias
Restaurants, Llatinoamericana

Trópico

Venint de les estretors del Raval, entrar aquí et canvia l’ànim a l’instant. Té un pati interior que absorbeix tota la llum de l’illa i la rebota en un espai immaculat, amplíssim, en què trenca la blancor una paret de pedra a obra vista presidida per un mapamundi gegantí de guix blanc en relleu, com una maqueta d’arquitectura.

Federal Cafè Gòtic
©MariaDias
Restaurants, Britànica

Federal Cafè Gotic

icon-location-pin El Gòtic

El Federal de Sant Antoni és preciós però petit: quasi li fums el boli al nas al modern de la cervesa de gingebre que mira amb menyspreu el teu no-Mac. Ara bé, al Federal Gòtic –amagadet, amplíssim– hi trobareu la mateixa estètica: acabats d’obra en construcció combinats amb peces de dissenys suaus, amb prou espai per fer-hi 'jogging'.

Advertising
Cafè Cometa
© Maria Dias
Restaurants, Cafès

Cafè Cometa

icon-location-pin Sant Antoni

És quan dorm el hipster que hi veig clar. Ara que aquest concepte tan qüestionat descansa tranquil i va camí de desaparèixer assimilat per les noves tendències, és el moment de comprovar quins locals adherits al moviment tenen prou fusta per superar etiquetes i reivindicar la seva singularitat fora de barbes, camises de quadres i ulleres de pasta. 

Time Out diu
Orion
© Maria Dias
Bars i pubs, Cafeteries

Orion

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Segur que quan entreu a l’Orion el seu aspecte us resultarà familiar. Us recordarà altres llocs que potser no acabeu de precisar, amb el seu aire cuqui-nòrdic amb personalitat pròpia, fins que descobrireu que, evidentment, l’Orion té gens del Cosmo, a Enric Granados, i del bar Cometa, a Parlament. 

Advertising
Restaurants, Cuina contemporània

Caravelle

icon-location-pin El Raval

Abans la bodega Fortuny, aquest local minimalista d'una anglesa i un australià es defineix com a 'gastropub'. Hi podreu trobar receptes originals i delicioses, amb influències britàniques, italianes o catalanes però sempre molt originals. Bons esmorzars, dolços i salats, i plats imaginatius com el 'fried rabbit', és a dir, conill fregit i arrebossat a l'estil USA. Postres casolanes excel·lents.

Bars i pubs, Cerveseria

La Tieta

icon-location-pin El Poble-sec

La Tieta és amb prou feines una barra de marbre farcida de bons vins, ampolles de vermut i un d'aquells llocs on tiren bé la canya, a més amb una terrassa encantadora. A la carta de vins no hi trobareu res clàssic, s'enamoren d'un vi mallorquí i la setmana següent perden el cap per un vi gallec. Aquest bon fer l'encomanen també al menjar; sense fer experiments estranys però amb creativitat, preparen cuina bona de tota la vida ben fet. 

Advertising
Ugot
© Maria Dias
Restaurants, Pastisseries

Ugot

Una preciositat de lloc davant el qual no funcionen les postures cíniques: Ugot és com el saló de te de la tieta francesa que mai vau tenir. La israeliana Adi Nachson ha omplert un antic magatzem d'ànima, amb una vaixella recopilada durant anys, un terra primorosament restaurat i una miscel·lània de mobles d'antiquari. En diuen bruncherie: hi podeu fer esmorzars potents i bons (ous fets en totes les modalitats possibles), plat del dia curós i de qualitat i pastisseria casolana feta per l'Adi ('Ugot' és pastís en hebreu). I també hi trobareu algun plat israelià, com la shakshuka, potents ous al plat especiats.

Tarannà
© Irene Fernández
Restaurants

Tarannà

icon-location-pin Sant Antoni

De vegades necessites desesperadament trobar un lloc que esdevingui el teu salvavides a qualsevol hora del dia. El Tarannà és un d’aquests miracles que apareixen, de sobte, a la teva existència. Un flotador furtiu enmig d’un naufragi. Un somni de local on aixecar el cul de la cadira és drama, i tornar, necessitat. Decorat amb simplicitat i exquisidesa, aquest espai es deixa estimar per una combinació de fusta, maó i rajola blanca, reforçada per un color verd Wimbledon que ja és marca de fàbrica.

Time Out diu
Advertising
Torpedo
© Maria Dias
Restaurants, Bar d'entrepans

Torpedo

Moviment en l’univers entrepà: en Rafa Penya (Gresca) ha obert un bar d’entrepans, el Torpedo. Homenatge a Chiquito? Al gàngster de Bernet i Abulí? En Biel Gavaldà (ex Gresca, ex hotel Empúries i al capdavant del Gresca càtering) ens explica que el nom és d’una pluja d’idees: “Això petarà com un torpedo!”. 

Bars i pubs

Cosmo Cafè i Galeria d'Art

icon-location-pin Eixample

Van obrir fa cinc anys i han marcat un estàndard: el de bar estil nòrdic amb galeria d’art. Lluminós fins a dir prou, molt espaiós (ideal per anar-hi amb nens i accepten mascotes) i de sostres altíssims, la transició entre cafeteria i galeria és harmoniosa. I no hi ha millor decoració que una programació d’art pop comissariada amb criteri.

Time Out diu

More to explore

Advertising