Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Motius per fugir de Barcelona al juliol (I)

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Quedi per endavant aquesta cita de Catul: "En dic fàstics tot sovint, i que em matin si no ho faig per amor". Ens estimem Barcelona amb bogeria. La seva gent, els carrers, el bon temps, restaurants, bars i ara al juliol, festivals com el Grec o el Cruïlla. Però la urgència vital de fer vacances i uns quants motius tan antipàtics com verídics em fan creure que potser va sent hora de fugir uns dies de la ciutat.

1. Tolerància turística esgotada: De queixes raonades sobre el turisme podem fer-ne moltes, però quan t'adones que t'irrita que un turista s'aturi sobtadament per fer una foto d'un fanal del carrer Avinyó, és que la teva paciència ha arribat al seu límit. Has de fugir de Barcelona abans d'embogir.

2. Encara no has arribat a meitat de mes i no et queden diners: Entre el Grec, el Cruïlla, els sopars a la fresca, les cerveses a terrasses, el cinema a la fresca i tot plegat, no tens un cèntim. Ja se sap: Barcelona és bona si la bossa sona. Si la bossa no sona, fuig de Barcelona.

3. No trepitjaràs la platja: Entre setmana no pots anar-hi perquè treballes i quan arriba el cap de setmana preferiries pujar a Montserrat de genolls al migdia abans que refregar-te amb milions de britànics socarrats per desplegar la tovallola a qualsevol platja de la ciutat.

4. Transport públic, esport de risc: La temperatura del metro és la mateixa que la de la Base russa de Vostok, a l'Antàrtida: -89.2º. Tenint en compte que la temperatura de l'andana és la d'una sauna finlandesa, les possibilitats de supervivència que tenim després d'un trajecte rutinari són mínimes.

5. Eau de pixum intens: No és que sigui una particularitat del juliol, però se sap que amb la calor les olors, especialment les desagradables, s'accentuen. A l'anorak que cal portar per sobreviure a les temperatures gèlides del metro s'hi ha de sumar una màscara anti-gas homologada per creuar el Gòtic sense desmaiar-se.

Últimes notícies

    Publicitat