Bars

Els millors bars de Barcelona: cellers, tavernes, pubs, cafès i bodegues per beure, menjar i fer el vermut

Bajofondo Club
Clubs

Bajofondo Club

Una cocteleria soterrània on cada dia hi ha un concert

Gauss
Clubs

Gauss

El retorn de Bailén 22!

Bars d'esports a Barcelona
Bars i pubs

Bars d'esports a Barcelona

Vibra amb el partit, beu i menja bé

Meritxell Falgueras deixa l'alcohol
Bars i pubs

Meritxell Falgueras deixa l'alcohol

El llibre 'Què beure quan no beus' explora les possibilitats de les begudes sense alcohol

Bars recomanats

El Sifó d'en Garriga
Bars i pubs

El Sifó d'en Garriga

Un vermut de cinc estrelles!

Time Out diu
  • 5 de 5 estrelles
La Vinoteca Torres

La Vinoteca Torres

Una bona copa de vi a qualsevol hora del dia

Reserva
Ventilador
Bars i pubs

Ventilador

Binifadet, Menorca, una nit d’estiu. Després d’unes quantes copes de bon vi (Merluzo, autòcton), la Laia (joiera i fotògrafa) convenç el seu nòvio, en Johnny (que havia treballat a La Paloma i a mil llocs més), de muntar el seu propi negoci. No triguen a trobar un petit local a la Gràcia de l’est, que abans havia estat una perruqueria, una lampisteria, el restaurant Ot, una creperia i un frankfurt. Trien Ventilador com a nom perquè són al barri gitano i per la idea de dinamisme, modernitat i frescor. El bonic logotip amb les aspes vermelles els el fa el dissenyador Angel Uzkiano, els llums són del gran Martí Guixé i els entapissats són fets al barri, com les potents lletres de ciment, del Michael Roschach, que té el taller al mateix carrer. El Ventilador és un espai diàfan i clar, amb barres de marbre sobre peu de viroc –un material industrial grisós, ignífug, antibacterià i que absorbeix el so– i un toc de vermell als tamborets. Té l’entrada a la fresca, on es pot fumar i fer un got –tenen Mahou de tirador, rossa i també negra, que ja és més insòlit i s’agraeix. Recuperen el concepte de snack-bar: un lloc on abeurar-se i treure el ventre de pena sense més pretensions. Tenen una carta escrita a mà sobre cartró on proposen un reguitzell de platets per compartir i que tothom pugui tastar-ne uns quants: hi ha força oferta vegetariana –les verdures ecològiques els les serveix en Pau Santamaria, fill del xef– com per exemple el deliciós carbassó cru amb parmesà o el formatge fre

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Orion
Bars i pubs

Orion

Segur que quan entreu a l’Orion el seu aspecte us resultarà familiar. Us recordarà altres llocs que potser no acabeu de precisar, amb el seu aire cuqui-nòrdic amb personalitat pròpia, fins que descobrireu que, evidentment, l’Orion té gens del Cosmo, a Enric Granados, i del bar Cometa, a Parlament. L’Orion és, però, una mica més sobri que els seus germans, i la seva ubicació no té ni de bon tros l’encant de les altres, ja que es troba a la Gran Via, “un dels carrers més lletjos de Barcelona, ho sabem, però que té un punt que ens agrada i volíem reivindicar”, afirma el danès Thomas Noerby, propietari del local amb la seva sòcia, la mexicana Regina González. I és que la Gran Via, diu, és un carrer viu i transitat, amb molts veïns “que també volen tenir la seva cafeteria bonica amb sucs naturals, amanides saludables i entrepans km 0”, diu el Thomas, que defineix el seu Orion com “un lloc per quedar-s’hi, no només per prendre-hi alguna cosa”. El problema de quedar-se a l’Orion és que els llaminers tindran problemes a l’hora de resistir-se a tots els pastissos casolans que els criden des de la barra, perquè aquí trobem la pastisseria –en Thomas en diu “banc de proves pastisseres”– on s’elaboren artesanalment les delícies que trobem també al Cosmo i al Cometa. La vostra força de voluntat no resistirà, creieu-nos, meravelles com ara el 'cheesecake', el 'cupcake' Red Velvet, el 'brownie' i un carrot cake que aixeca passions. Si sou més de salat, tenen u

Més bars recomanats

Últimes crítiques

Lord Byron
Bars i pubs

Lord Byron

Un bar intempestiu i poc conegut

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Bar Viu
Bars i pubs

Bar Viu

Un bar nou com els d'abans! De barri!

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
El Sidral
Bars i pubs

El Sidral

Des del 1930, en aquest número del Dos de Maig, a tocar dels Encants, hi ha una bodega i s’hi mengen unes anxoves que déu-n’hi-do. Abans era la Bodega Vilaseca i ara, amb l’entusiasme de les noves propietàries, s’ha convertit en un lloc més efervescent: la Bodega El Sidral. El nom li ve de l’antic camp on ara hi ha l’eternament inacabada plaça de les Glòries, el Camp del Sidral, esplanada històricament ocupada pel merder considerable d’un desplegament mercantil de tota mena: d’aquí el nom. El Sidral és un punt de trobada quotidià per escampar les cabòries. Tothom es coneix, se saluda i comenta la jugada mentre pren un vermut de Reus amb un cop d’angostura i l’anxova deliciosa marca de la casa (4,40 euros), una cervesa artesana (3 euros) o uns llagostins amorosits amb salsa secreta (3,50 euros). El lloc s’explica sol: una nevera de fusta preciosa el presideix i el clec de les portes s’intercala en les converses dels parroquians com un metrònom. Dues grans botes, al damunt, completen el quadre. Tenen una sala interior, folrada amb diaris antics com 'El Caso', on s’hi poden celebrar aniversaris i, fins i tot, presentar-hi obres de teatre. Per acabar-ho d’adobar, tenen llibres de segona mà per alimentar l’esperit.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
La Rouge

La Rouge

La Rouge vibra en la mateixa freqüència d’ona que el Raval. I parlo del Raval, Raval; el mateix que combat la gentrificació a mossegades i es nega a entregar el territori a la pústula guiri. Aquí no es pensa en clau turista, es pensa en clau multicultural. El neó de l’entrada hi aporta un aire canalla, convida a fer unes copes. La barra en forma d’ela és una tribuna perfecta per dominar tots els racons del local amb la vista. Davant meu, una sala amb palmeres a les parets, sostre vermell i cadires i tauletes baixes aixopluga els grups de gent i acull les diferents actuacions que hi tenen lloc cada nit. Hi ha un caliu especial. A dalt, descansa un pis superior també farcit de cadires i taules que avui està tancat. Necessito una copa, però les presses són mal negoci. A les cambreres els costa veure’m. Paciència, és una nit atrafegada, així que penso en les virtuts d’un local ravalenc a morir que fa l’esforç de programar música en directe tota la setmana i també dona espai a humoristes novells. Un bar sense fronteres amb còctels sorprenents –demaneu el 'chupito' de la casa! Amb vermutet i aliments de supervivència. Amb gent del barri. I amb una terrassa a la rambla del Raval que cotitzarà altíssim ara que comencem a anar tots espitregats.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 1 de 5 estrelles
Més bars

Per als més llaminers

Llocs per anar a berenar

Llocs per anar a berenar

Les 10 millors cafeteries i bars per berenar Zuckerhaus En aquesta petita i bufona pastisseria, que sembla sortida d'una rondalla, hi trobem els pastissos que forneja Manuela Carusso. De mare alemanya i pare italià, ha traslladat els seus origens a la pastisseria i així hi trobem receptes de les dues bandes. Sempre en colors vius i tot natural. Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Tonka Bar El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari. Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Floral Cafè Amb un disseny de primera –obra d'Alicia Núñez, premi FAD d'interiorisme– Floral Café ofereix una carta breu i acurada, amb productes de qualitat. Hi podem menjar bons bistecs tàrtars, goulash o paninis, i també hamburgueses de vedella ecològica. I durant tot el dia, brioixeria i entr

Les millors ensaïmades
Botigues

Les millors ensaïmades

Els 10 llocs on les fan més bones a la ciutat Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Tenen l'origen a les Illes, i a Barcelona són tot un clàssic dels esmorzars i berenars més llaminers. Massa sovint, però, no acompleixen les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta. I l'hem trobada. No hi donem més voltes: aquí teniu les 10 millors espirals de la ciutat! Formentor Aquest establiment porta la reivindicació dels orígens fins al punt que el fil musical l’aporta IB-3. Tasteu-ne l’equivocada, amb cabell d’àngel i sobrassada, i la d’albercoc, una festa dolça i àcida. “És el nostre segell i el nostre orgull”, confessen de la seva ensaïmada, que fermenta vint hores i conté nata, crema, trufa o sobrassada. Entre setmana, cal encarregar-les-hi; els festius, no és necessari. Les familiars de cabell d’àngel són a demanda i les enormes, “a mida”. Els bojos del marxandatge demaneu-hi una ampolla d’aimada, licor d’ensaïmada. La mallorquinitat del local, freqüentat per la colònia balear, és integral: cada dia ofereix una especialitat illenca dolça o salada i ajuda viatgers que s’obliden de comprar ensaïmades a Mallorca. Ideal Fa honor al nom des de fa un segle i mig: és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. “Molta gent diu: ‘No hem menjat mai una ensaïmada com la d’aquí’”, explica Chantal Pallach, de la família que se n’ocupa des del 1995. És, però, humil, i dóna al Cèsar el

Granges i xocolata desfeta

Granges i xocolata desfeta

Per sucar xurros, ensaïmades, melindros o croissants Delícies a la tassa Viader Hi ha hàbits, costums, tendències que, afortunadament, mai no passen de moda. Una d'elles és, en aquesta Barcelona a vegades poc identificable, regalar-se un esmorzar o un berenar en una de les granges històriques de la ciutat. És la pàtria del Cacaolat i la seva xocolata – sobretot el suís!– no tenen competidors. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fa que el cafè també prengui un regust nostàlgic i evocador. Granja La Pallaresa Les cues de gent us indicaran on estan les millors granges de Petritxol. Una és La Pallaresa, que ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947. No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata a la tassa i un suís d'antologia són els grans protagonistes d'aquesta antiga lleteria. Dulcinea Transformada de taverna a granja, a la Dulcinea preparen una xocolata excel·lent. Els més golafres la podreu acompanyar amb ensaïmades i croissants. Marisa Xurreria amb mig segle d'història i punt de trobada pels veïns de Sant Andreu i gent de tot arreu que van atrets per la seva xocolata desfeta i els seus xurros i porres casolanes. També hi trobareu cafè, nata i refrescos; "tot, molt xurrer", proclama la Marisa Fernández, i fet a casa: no hi busqueu entrepas ni pastes "de fora". I alerta! no hi aneu un dimarts: és el (merescut) dia de descans. Caelum Ave Maria Puríssima! No us ho prengueu com una blasfèmia: és l'exp

Sucs, smoothies i batuts

Sucs, smoothies i batuts

Els millors llocs de Barcelona per carregar-se de vitamines La Bordiny Aquest petit local especialitzat en sucs de fruites variades té dues portes d’accés, una pel carrer Jaume I i l’altra pel carrer Llibreteria. El reconeixereu per la seva psicodèlica decoració i pels tocs d’un estrany exotisme polinesi. Amb una oferta tan variada de sucs la indecisió és legítima. No patiu! Si no us decidiu, a la barra exterior, al costat del carrer, ofereixen degustacions dels sucs dels dia. Bar Mendizábal Pocs metres de barra poden oferir molt plaer, des d’originals entrepans a refrescants sucs de tot tipus de fruites assaonats amb gingebre, canyella o orenga. Podeu emportar-vos el suc, beure dempeus o bé asseguts a l’encantadora terrassa de l’encantadora a placeta del davant, que descansa a l’ombra d’uns quants arbres plataners. Un bon lloc per vitaminar-se mentre es gaudeix del mogut i cosmopolita ambient del Raval. La Báscula Al cor del Born podreu respirar amb tranquil·litat i relaxar-vos en aquest local que porta una cooperativa de treballadors. La decoració interior és eclèctica i el mobiliari 100 per cent reciclat. Amanides, empanades argentines, pastissos, infusions i una extensa carta de sucs de fruites i verdures, batuts de llet de soja i smoothies. Fixeu-vos en les parets, són plenes d’art. I també s’hi pot aparcar la bicicleta. La Clandestina Aquesta teteria amb encant es troba al cor del barri Gòtic. Les parets de colors, tota una declaració d’intencions, i el mobiliari recicl

Bars de copes

Spritz

Spritz

És l'aperitiu venecià de moda, barreja de Campari o Aperol amb prosecco i soda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona Jonny Aldana Entre les avingudes sense encís de la ronda de Sant Pau i el Paral·lel, s’hi troba el Jonny Aldana, un bar muntat entre un colombià, una txeca-suïssa i un català. La idea que tenien quan van aixecar la persiana per primer cop era d’un bar per prendre només l’aperitiu. D’aquesta primera il·lusió, en surt una diversitat d’aperitius i vermuts engrescadora. Si veieu la clientela amb els gots plens d’una beguda taronja, el més segur és que estiguin bevent un spritz, una beguda refrescant i golosa que obre la gana. Hi mesclen Aperol (aperitiu italià), cava, soda, gel i una rodanxa de taronja. El secret de les mesures és cosa seva. Una altra varietat de l’spritz al Jonny és l’americano, en el qual l’Aperol es barreja amb vermut negre i soda. Le Cucine Mandarosso Els dies laborables ofereixen menú, els diumenges a la nit munten el famós aperitiu italià i al migdia només serveixen fettuccine. Vaja, cintes. Del que es tracta és que cada dia sigui especial. L’abundància de Le Cucine Mandarosso arriba al celler. Hi podreu tastar begudes que són difícils de trobar fora d’Itàlia com el chinotto (una cola amb un punt amargant), el Crodino (un aperitiu sense alcohol) i la cedrata, una llimonada d’un groc superlatiu molt famosa allà. I també un dels 'spritz' més fins de la ciutat. Cafè Salambó Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el S

Mojitos

Mojitos

El còctel cubà conquereix Barcelona. Us presentem els millors mojitos de la ciutat perquè assaboriu aquesta bomba de frescor i sabor amb plenes garanties Twist Amb la mateixa urgència que, quan cal, un ha de sortir amb pantalons de pijama i xancles per anar a buscar una farmàcia de guàrdia, si viviu al barri de Tres Torres és possible que hagueu de recórrer al mateix procediment quan vulgueu un bon mojito. La cocteleria de guàrdia és el Twist. Els vaig conèixer per obra i gràcia d’un gintònic. De fet, famosos com són per aquest combinat, tenen a la carta un còctel transgènic, el gintònic cubano, un entrecreuament entre el mojito i el gintònic que mor d’èxit durant els mesos d’estiu. Evidentment, també serveixen el mojito clàssic. Trieu el que trieu, el resultat és el mateix: sempre l’encerten. Torre Rosa Aquella frase que es llegeix en totes les guies turístiques sobre el “marc incomparable” sospito que es va inventar per Torre Rosa. Beure’s un mojito a l’antiga casa d’un indià et fa pujar 60 escalafons de cop a l’escala de Richter. No se m’acut cap altre lloc a Barcelona més ideal. Darrere de la barra hi trobareu en Jordi Reig, el secretari dels bàrmans de Catalunya, que us ho explicarà tot i més sobre els diversos tipus de rom i sobre com s’ha de remenar un bon mojito. Si no esteu per explicacions i voleu imaginar-vos que sou a l’Havana, només cal que sortiu a la terrassa i mireu la lluna; els germans Castro encara no l’han prohibida. Lupara Surts del mercat de Santa Cateri

Gintònics

Gintònics

Els temples del còctel de moda És la beguda de moda. Fins i tot els bars més casposos diuen que en són especialistes. Però no tothom sap tractar com cal el còctel més aristocràtic. Us recomanem els 10 millors gintònics de la ciutat. 10 gintònics per recordar Tirsa A l'Hospitalet declamen ShakespeareEl del Tirsa és l'únic gintònic que manté totes les característiques de l'inici fins al final. Per començar, el gintònic de la casa té una mesura més petita de l'habitual i el serveixen en un got de tub de vidre prim. Només hi posen dos glaçons i l'elaboren amb twist de llimona, no cal res més perquè aquí la tònica i la ginebra es conserven sempre fredes. Per tant, quan es barregen amb el gel, el glaçons no es desfan com passa habitualment, produint l'efecte banyera de les copes enormes. D'aquesta manera no es perd mai la sensació refrescant i un pèl amarga del gintònic. Dry Martini Una carta fantàsticaSón especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol. Negroni El gintònic que es pot llegirAlgú podria desconfiar en veure'n l'interior. Vermells i negres avalats per un premi nacional de disseny, clientela moderna del Raval i foscor premeditada. No us deixeu entaba

Cocteleries
Bars i pubs

Cocteleries

Prent-te un còctel als millors locals especialitzats Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és qu

Més locals per fer una copa