Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bars

Bars

Els millors bars de Barcelona: cellers, tavernes, pubs, cafès i bodegues per beure, menjar i fer el vermut

Els 100 millors bars de Barcelona
Bars i pubs

Els 100 millors bars de Barcelona

Març del 2019: Al número u de la nostra llista hi trobem el Macera –còctels d'autor espaterrants a set euros, ells fan els alcohol!– seguit de ben aprop pel Negroni, una debilitat 'alcoòlica' nostra: el 'bartender' et coneix tant bé que sembla que sigui el professor mutant telèpata aquell. I al número deu hi ha el Bar Flassaders, un entranyable i autèntic abeurador 'vintage' de barri, dels pocs llocs del Born on encara podreu xumar entre aborígens. Benvinguts a la llista: Beure de Time Out Barcelona, un curós recull –fet en viu i en primera persona, amb l'alcohol tacant-nos la camisa!– del millor del mam barceloní. Hi trobareu els abeuradors més creatius (o també els memorables, sovint les dues coses no van juntes) seleccionats pels nostres experts locals. Pentinem la ciutat cada nit de la setmana cercant begudes acollonants, valor afegit i informació concreta (que pot anar des d'un lavabo inenarrable fins a una 'happy hour'). Quin és el teu verí? Cervesa, còctel o vermut? Aquí només hi trobaràs el bo i millor. T'has entrompat en algun lloc d'aquesta llista que et va fer esclatar el cap? Explica'ns-ho a #TimeoutllistaBeure. També pots saber més sobre com fem les nostres crítiques i recomanacions de bars aquí.

Els locals més friquis de Barcelona
Clubs

Els locals més friquis de Barcelona

Peret deia que Barcelona és poderosa. Sí, però nosaltres afegim que té un poder 'freak' que fa caure de culs. A vegades entrar a fer una copa en un bar és com caure en una dimensió paral·lela o un conte de terror: follets, boscos, bars ocultistes, confessionaris sadomaso, eixams gegants de papallones... La Sagrada Familia coberta de llenques de pernil! Qualsevol cop de mà en la lluita contra l'avorriment s'agraeix, i més encara si podem flipar en colorins agafats a un bon 'lingotassu'.  NO T'HO PERDIS: I si no voleu ensurts, podeu anar a fer una copa als bars més bonics de Barcelona. 

LaBar
Bars i pubs

LaBar

Descobriu el primer bar/bugaderia d'Espanya!

Bars de tota la vida

Bars de tota la vida

Farts d'antres de moda on us serveixen el gintònic en una peixera i amb una amanida surant? N'esteu fins als nassos de trobar-vos un DJ a l'hora del cigaló? Us convé visitar alguns bars de tota la vida, llocs on passar una bona estona, com deiem Gabinete Caligari, "al calor de l'amor en un bar". I on no hi ha 'afterwork' sinó partides de botifarra.

Enigma
Restaurants

Enigma

La revolució d'Elbulli aplicada a la cocteleria!

Bars recomanats

Ideal Cocktail Bar
Bars i pubs

Ideal Cocktail Bar

El temple del whisky!

Licorería Latería
Botigues

Licorería Latería

La història del Gòtic vibra a l’espai que ocupa aquesta nova botiga de vins i licors. Des del segle XIX, i durant tres generacions, aquest comerç va abastir d’espirituosos els habitants de la part baixa de la Rambla. Per això, els propietaris de la Licorería Latería han aixecat el negoci amb una prerrogativa innegociable: recuperar l’essència del passat. Diuen que beure vi és un plaer, però també ho és comprar-ne. A la Licorería Latería es prenen de debò aquesta màxima. L’espai és d’una amplitud relaxant. Maó i pedra a la vista, perquè vegem l’esquelet de la botiga, sofàs Chester al fons, una bàscula antiga, fotos velles a les parets... L’espai convida a extraviar-se entre les files infinites d’ampolles de vi, licors, vermuts, caves i xampanys. En tenen un estoc impressionant. I la idea és recuperar la proximitat. L'horari és espectacular: de dl. a dg. de 10 a 23.30 h. És a dir, que cada dia de l'any teniu una botiga amb gararanties per comprar-hi mam del bo. Deixeu-vos aconsellar. Si us ve de gust estrenar l’ampolla allà mateix, podeu fer-ho al magatzem, un espai reservat amb taules de rajola on se celebren tasts organitzats per la casa. Per cert, també podeu comprar sòlids: bones conserves, bon pernil i, si us ha tocat la loteria... caviar!

Antigua Compañía de las Indias
Bars i pubs

Antigua Compañía de las Indias

La millor 'bartender' espanyola el 2016 després de guanyar la World Class Competition, Adriana Chia, va deixar la barra del Solange per comandar l’Antigua Compañía de las Indias, un espai novíssim a l’Eixample, on l’alquimista (nascuda el 1993!) deixa brollar la seva immensa creativitat. Un càlid rectangle rep el visitant en perspectiva. Una barra amb tamborets s’estira entre dues parets amb maons a la vista. Al fons, hi trobem una sala on s’amaga una petita cuina i un espai per a concerts que s’activaran al febrer. El concepte de la cocteleria està inspirat en els indians i la connexió Barcelona-Cuba: el mobiliari, els acabats, el piano... el viatge mental està garantit. Si no us deixeu impressionar per l’interiorisme, la carta de còctels, un catàleg espaterrant també d’inspiració indiana, us acabarà de convèncer. A la tècnica depuradíssima i l’elegància, s’hi afegeix el toc personal de l’Adriana a totes les copes. La Corneta China és art: gin, bíter Martini, te fumat i una oblata amb un dibuix oriental que haureu de menjar-vos abans de beure. Al·lucinant el Zarabanda, un glop avinagrat amb whisky, 'shrub' de maduixa i oli de nous que m’arrenca aplaudiments i la convicció que tenim nova església a la Diagonal.

Time Out diu
5 de 5 estrelles
Boadas
Bars i pubs

Boadas

LA cocteleria de Barcelona

Més bars recomanats

Últimes crítiques

Quinto Moño
Bars i pubs

Quinto Moño

No fa honor al seu nom: és al rovell de l’ou de la vida nocturna LGTBI. “Li hem dit així perquè a l’Argentina es diu molt ‘está en el quinto coño’”, explica un dels socis. Però aquesta cocteleria és l’antítesi de l’expressió. Amb uns cambrers predisposats al diàleg, clientela fidel i uns còctels deliciosos per posar-te fins al monyo, que recordaràs quan a la discoteca et serveixin un cubata amb poca gràcia dins d’un tub de plàstic amb massa gel. La música pop acompanyada per videoclips dels 2000 i una llum de color rosa neó t’animen a prendre-te’n més d’un. Aquí la nostàlgia té el color que li pertoca. Els còctels es fan sota recomanació: “Dolç, cítric o fresc?”. Contestes i comença una nit de deixar-te portar. I és igual que acabis al bar de sota casa fent l’última cervesa, al sofà mirant una sèrie o ballant al ritme de qualsevol música a la sala d’una discoteca; perquè ho faràs amb bon sabor.

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Slow
Bars i pubs

Slow

En Paco Bretau, llegenda viva de la cocteleria catalana, ha deixat l’Slow en bones mans. Em rep el Fran Mekk, el 'head bartender' d’aquest elegant híbrid de cocteleria i club, amb una discoteca al pis superior. L’acompanyen a la barra Samuel Díaz i Diego Latina. És un equip jove, atrevit i un punt canalla. I es posa 'cachondo' amb els reptes. D’aquesta pulsió neix 'A Forest', una carta inspirada en la natura. Tundra, selva, bosc, sabana... Els divuit còctels evoquen els biomes de tot el planeta. Són receptes trencadores que es preparen com plats d’alta cuina i disparen la imaginació amb detonacions sensorials. Per això tenen tres mides de canyes, perquè tingueu el nas ben a prop dels originals recipients i activeu l’olfacte. Les fronteres que separen cocteleria i gastronomia s’esvaeixen. L’increïble Quercus, un Dry 2.0 antològic amb oli d’allium, vodka infusionat amb llonganissa, ginebra, vermut blanc, bíter d’api i tomàquet 'cherry', és un experiment punk amb retrogust de… pa amb tomàquet?!? El Mokh, amb whisky, vermut vermell, xarop de remolatxa, brandi i una crosta de molsa, és un festival de matisos. Així funciona un dels laboratoris més transgressors de l’actual cocteleria barcelonina: poseu-vos la bata. 

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
5 de 5 estrelles
33 by Santi Ortiz
Bars i pubs

33 by Santi Ortiz

Al número 33 de l’avinguda Mistral i inspirat en l’enigmàtic Club 33 de Disneyland. En breu, tindrà 33 còctels en carta... En aquest bar tot té una raó de ser, fins i tot el número que li dóna nom. L’alquimista Santi Ortiz (ex Bobby Gin, ex Ohla) ha decidit tirar pel dret i fer-se una cocteleria a mida; sense regles i arriscant. No hi caben més de quinze persones, és una trinxera penombrosa que flirteja amb el concepte speakeasy i té un bartender suprem amb canell i cervell. Canell, perquè tècnicament és impecable; cervell, perquè cada còctel és una pel·li, un vessament de creativitat. El Santi crema un bocí de fusta de palo santo i tanca la copa en una urna, amb el fum aromàtic. Sembla un científic de còmic, però en lloc de provetes l’envolten muntanyes d’ampolles i una increïble col·lecció de whiskies. Al 33 beureu alta gastronomia i engolireu elements impossibles com quètxup de pinya, infusionats de molsa o xarop de formatge blau. Les creacions del Santi juguen amb el bevedor, el repten. Són obres d’art que es paguen com el que són i no baixen dels 10 euros. Per cert, si hi aneu en cap de setmana, haureu de reservar-hi i entrar pel darrere del restaurant Cuba de Janeiro, com si estiguéssiu en plena llei seca.

Kop de Mà
Bars i pubs

Kop de Mà

Qualsevol bar que estigui a la plaça d’Osca és sinònim de bon rotllo. Potser és l’estil d’atri o la calma d’estar dins una illa de cases. Podries anar-hi amb les sabatilles que deixen entreveure el dit gros i la samarreta estripada de dormir. I així i tot t’hi voldries quedar fins a acabar la nit. Si hi portessis una primera cita, estic convençuda que una birra a qualsevol terrassa et trauria els tremolors. Al costat d’aquesta plaça hi ha el Kop de Mà. Un local que manté l’essència de la zona veïna. Els cambrers somrients se’t dirigeixen amb tota la confiança del món i sense formalismes, com a casa: “Què vols per prendre?”. La resposta és clara: “Una birra”. Esclar que sí. Perquè és un local per prendre’t allò que beuries amb els de tota la vida, quan vols parlar i la pressa no existeix. A sobre, preus d’amic (es paga en efectiu). El bar és un camp de cultiu de projectes cooperatius, activistes socials i gent amb ganes de canviar la realitat patriarcal i el model capitalista (i un menú de migdia collonut!). Adhesius de partits, eslògans de manifestacions i crits de lluita empaperen les parets. I la contrasenya del wifi ho deixa clar. Aquest racó ofereix un espai no contaminat per la Barcelona consumista: #guirisnotwelcome.

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Més bars

Per als més llaminers

Llocs per anar a berenar
Bars i pubs

Llocs per anar a berenar

Les 10 millors cafeteries i bars per berenar Zuckerhaus En aquesta petita i bufona pastisseria, que sembla sortida d'una rondalla, hi trobem els pastissos que forneja Manuela Carusso. De mare alemanya i pare italià, ha traslladat els seus origens a la pastisseria i així hi trobem receptes de les dues bandes. Sempre en colors vius i tot natural. Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Tonka Bar El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari. Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Floral Cafè Amb un disseny de primera –obra d'Alicia Núñez, premi FAD d'interiorisme– Floral Café ofereix una carta breu i acurada, amb productes de qualitat. Hi podem menjar bons bistecs tàrtars, goulash o paninis, i també hamburgueses de vedella ecològica. I durant tot el dia, brioixeria i entr

Les millors ensaïmades
Botigues

Les millors ensaïmades

Els 10 llocs on les fan més bones a la ciutat Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Tenen l'origen a les Illes, i a Barcelona són tot un clàssic dels esmorzars i berenars més llaminers. Massa sovint, però, no acompleixen les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta. I l'hem trobada. No hi donem més voltes: aquí teniu les 10 millors espirals de la ciutat! Formentor Aquest establiment porta la reivindicació dels orígens fins al punt que el fil musical l’aporta IB-3. Tasteu-ne l’equivocada, amb cabell d’àngel i sobrassada, i la d’albercoc, una festa dolça i àcida. “És el nostre segell i el nostre orgull”, confessen de la seva ensaïmada, que fermenta vint hores i conté nata, crema, trufa o sobrassada. Entre setmana, cal encarregar-les-hi; els festius, no és necessari. Les familiars de cabell d’àngel són a demanda i les enormes, “a mida”. Els bojos del marxandatge demaneu-hi una ampolla d’aimada, licor d’ensaïmada. La mallorquinitat del local, freqüentat per la colònia balear, és integral: cada dia ofereix una especialitat illenca dolça o salada i ajuda viatgers que s’obliden de comprar ensaïmades a Mallorca. Ideal Fa honor al nom des de fa un segle i mig: és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. “Molta gent diu: ‘No hem menjat mai una ensaïmada com la d’aquí’”, explica Chantal Pallach, de la família que se n’ocupa des del 1995. És, però, humil, i dóna al Cèsar el

Granges i xocolata desfeta

Granges i xocolata desfeta

Per sucar xurros, ensaïmades, melindros o croissants Delícies a la tassa Viader Hi ha hàbits, costums, tendències que, afortunadament, mai no passen de moda. Una d'elles és, en aquesta Barcelona a vegades poc identificable, regalar-se un esmorzar o un berenar en una de les granges històriques de la ciutat. És la pàtria del Cacaolat i la seva xocolata – sobretot el suís!– no tenen competidors. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fa que el cafè també prengui un regust nostàlgic i evocador. Granja La Pallaresa Les cues de gent us indicaran on estan les millors granges de Petritxol. Una és La Pallaresa, que ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947. No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata a la tassa i un suís d'antologia són els grans protagonistes d'aquesta antiga lleteria. Dulcinea Transformada de taverna a granja, a la Dulcinea preparen una xocolata excel·lent. Els més golafres la podreu acompanyar amb ensaïmades i croissants. Marisa Xurreria amb mig segle d'història i punt de trobada pels veïns de Sant Andreu i gent de tot arreu que van atrets per la seva xocolata desfeta i els seus xurros i porres casolanes. També hi trobareu cafè, nata i refrescos; "tot, molt xurrer", proclama la Marisa Fernández, i fet a casa: no hi busqueu entrepas ni pastes "de fora". I alerta! no hi aneu un dimarts: és el (merescut) dia de descans. Caelum Ave Maria Puríssima! No us ho prengueu com una blasfèmia: és l'exp

Sucs, smoothies i batuts

Sucs, smoothies i batuts

Els millors llocs de Barcelona per carregar-se de vitamines La Bordiny Aquest petit local especialitzat en sucs de fruites variades té dues portes d’accés, una pel carrer Jaume I i l’altra pel carrer Llibreteria. El reconeixereu per la seva psicodèlica decoració i pels tocs d’un estrany exotisme polinesi. Amb una oferta tan variada de sucs la indecisió és legítima. No patiu! Si no us decidiu, a la barra exterior, al costat del carrer, ofereixen degustacions dels sucs dels dia. Bar Mendizábal Pocs metres de barra poden oferir molt plaer, des d’originals entrepans a refrescants sucs de tot tipus de fruites assaonats amb gingebre, canyella o orenga. Podeu emportar-vos el suc, beure dempeus o bé asseguts a l’encantadora terrassa de l’encantadora a placeta del davant, que descansa a l’ombra d’uns quants arbres plataners. Un bon lloc per vitaminar-se mentre es gaudeix del mogut i cosmopolita ambient del Raval. La Báscula Al cor del Born podreu respirar amb tranquil·litat i relaxar-vos en aquest local que porta una cooperativa de treballadors. La decoració interior és eclèctica i el mobiliari 100 per cent reciclat. Amanides, empanades argentines, pastissos, infusions i una extensa carta de sucs de fruites i verdures, batuts de llet de soja i smoothies. Fixeu-vos en les parets, són plenes d’art. I també s’hi pot aparcar la bicicleta. La Clandestina Aquesta teteria amb encant es troba al cor del barri Gòtic. Les parets de colors, tota una declaració d’intencions, i el mobiliari recicl

Bars de copes

Spritz

Spritz

És l'aperitiu venecià de moda, barreja de Campari o Aperol amb prosecco i soda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona Jonny Aldana Entre les avingudes sense encís de la ronda de Sant Pau i el Paral·lel, s’hi troba el Jonny Aldana, un bar muntat entre un colombià, una txeca-suïssa i un català. La idea que tenien quan van aixecar la persiana per primer cop era d’un bar per prendre només l’aperitiu. D’aquesta primera il·lusió, en surt una diversitat d’aperitius i vermuts engrescadora. Si veieu la clientela amb els gots plens d’una beguda taronja, el més segur és que estiguin bevent un spritz, una beguda refrescant i golosa que obre la gana. Hi mesclen Aperol (aperitiu italià), cava, soda, gel i una rodanxa de taronja. El secret de les mesures és cosa seva. Una altra varietat de l’spritz al Jonny és l’americano, en el qual l’Aperol es barreja amb vermut negre i soda. Le Cucine Mandarosso Els dies laborables ofereixen menú, els diumenges a la nit munten el famós aperitiu italià i al migdia només serveixen fettuccine. Vaja, cintes. Del que es tracta és que cada dia sigui especial. L’abundància de Le Cucine Mandarosso arriba al celler. Hi podreu tastar begudes que són difícils de trobar fora d’Itàlia com el chinotto (una cola amb un punt amargant), el Crodino (un aperitiu sense alcohol) i la cedrata, una llimonada d’un groc superlatiu molt famosa allà. I també un dels 'spritz' més fins de la ciutat. Cafè Salambó Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el S

Mojitos

Mojitos

El còctel cubà conquereix Barcelona. Us presentem els millors mojitos de la ciutat perquè assaboriu aquesta bomba de frescor i sabor amb plenes garanties Twist Amb la mateixa urgència que, quan cal, un ha de sortir amb pantalons de pijama i xancles per anar a buscar una farmàcia de guàrdia, si viviu al barri de Tres Torres és possible que hagueu de recórrer al mateix procediment quan vulgueu un bon mojito. La cocteleria de guàrdia és el Twist. Els vaig conèixer per obra i gràcia d’un gintònic. De fet, famosos com són per aquest combinat, tenen a la carta un còctel transgènic, el gintònic cubano, un entrecreuament entre el mojito i el gintònic que mor d’èxit durant els mesos d’estiu. Evidentment, també serveixen el mojito clàssic. Trieu el que trieu, el resultat és el mateix: sempre l’encerten. Torre Rosa Aquella frase que es llegeix en totes les guies turístiques sobre el “marc incomparable” sospito que es va inventar per Torre Rosa. Beure’s un mojito a l’antiga casa d’un indià et fa pujar 60 escalafons de cop a l’escala de Richter. No se m’acut cap altre lloc a Barcelona més ideal. Darrere de la barra hi trobareu en Jordi Reig, el secretari dels bàrmans de Catalunya, que us ho explicarà tot i més sobre els diversos tipus de rom i sobre com s’ha de remenar un bon mojito. Si no esteu per explicacions i voleu imaginar-vos que sou a l’Havana, només cal que sortiu a la terrassa i mireu la lluna; els germans Castro encara no l’han prohibida. Lupara Surts del mercat de Santa Cateri

Gintònics

Gintònics

Els temples del còctel de moda És la beguda de moda. Fins i tot els bars més casposos diuen que en són especialistes. Però no tothom sap tractar com cal el còctel més aristocràtic. Us recomanem els 10 millors gintònics de la ciutat. 10 gintònics per recordar Tirsa A l'Hospitalet declamen ShakespeareEl del Tirsa és l'únic gintònic que manté totes les característiques de l'inici fins al final. Per començar, el gintònic de la casa té una mesura més petita de l'habitual i el serveixen en un got de tub de vidre prim. Només hi posen dos glaçons i l'elaboren amb twist de llimona, no cal res més perquè aquí la tònica i la ginebra es conserven sempre fredes. Per tant, quan es barregen amb el gel, el glaçons no es desfan com passa habitualment, produint l'efecte banyera de les copes enormes. D'aquesta manera no es perd mai la sensació refrescant i un pèl amarga del gintònic. Dry Martini Una carta fantàsticaSón especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol. Negroni El gintònic que es pot llegirAlgú podria desconfiar en veure'n l'interior. Vermells i negres avalats per un premi nacional de disseny, clientela moderna del Raval i foscor premeditada. No us deixeu entaba

Cocteleries
Bars i pubs

Cocteleries

Prent-te un còctel als millors locals especialitzats Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és qu

Més locals per fer una copa