Bars

Els millors bars de Barcelona: cellers, tavernes, pubs, cafès i bodegues per beure, menjar i fer el vermut

Macera
Bars i pubs

Macera

Alta cocteleria a 7 euros!

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Antigua Compañía de las Indias
Bars i pubs

Antigua Compañía de las Indias

La millor 'bartender' espanyola del món posa bar a BCN!

Time Out diu
5 de 5 estrelles
Els deu millors vins del 2017
Restaurants

Els deu millors vins del 2017

Ja us ha passat la ressaca? Brindem!

Cafeteries d'especialitat: el millor cafè del món, a Barcelona
Bars i pubs

Cafeteries d'especialitat: el millor cafè del món, a Barcelona

Molt més enllà del dibuixet del cor

Can Calopa
Hotels

Can Calopa

Can Calopa: enoturisme a Barcelona. Coneix el vi de la ciutat!

Bars recomanats

El Sifó d'en Garriga
Bars i pubs

El Sifó d'en Garriga

Un vermut de cinc estrelles!

Time Out diu
5 de 5 estrelles
La Xarxa
Restaurants

La Xarxa

Una gran marisqueria posada en un bar

Els usuaris diuen
4 de 5 estrelles
La Vinoteca Torres

La Vinoteca Torres

Una bona copa de vi a qualsevol hora del dia

Reserva en línia
Ventilador
Bars i pubs

Ventilador

Binifadet, Menorca, una nit d’estiu. Després d’unes quantes copes de bon vi (Merluzo, autòcton), la Laia (joiera i fotògrafa) convenç el seu nòvio, en Johnny (que havia treballat a La Paloma i a mil llocs més), de muntar el seu propi negoci. No triguen a trobar un petit local a la Gràcia de l’est, que abans havia estat una perruqueria, una lampisteria, el restaurant Ot, una creperia i un frankfurt. Trien Ventilador com a nom perquè són al barri gitano i per la idea de dinamisme, modernitat i frescor. El bonic logotip amb les aspes vermelles els el fa el dissenyador Angel Uzkiano, els llums són del gran Martí Guixé i els entapissats són fets al barri, com les potents lletres de ciment, del Michael Roschach, que té el taller al mateix carrer. El Ventilador és un espai diàfan i clar, amb barres de marbre sobre peu de viroc –un material industrial grisós, ignífug, antibacterià i que absorbeix el so– i un toc de vermell als tamborets. Té l’entrada a la fresca, on es pot fumar i fer un got –tenen Mahou de tirador, rossa i també negra, que ja és més insòlit i s’agraeix. Recuperen el concepte de snack-bar: un lloc on abeurar-se i treure el ventre de pena sense més pretensions. Tenen una carta escrita a mà sobre cartró on proposen un reguitzell de platets per compartir i que tothom pugui tastar-ne uns quants: hi ha força oferta vegetariana –les verdures ecològiques els les serveix en Pau Santamaria, fill del xef– com per exemple el deliciós carbassó cru amb parmesà o el formatge fre

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Més bars recomanats

Últimes crítiques

Karl’s Imbiss
Bars i pubs

Karl’s Imbiss

Els 'imbiss' són, a Alemanya, els locals de menjar de carrer per excel·lència: molt populars i senzills, hi pots endrapar salsitxotes i cervesa per quatre rals. En Christian, que ja fa molts anys que corre per terres catalanes i ha fet tots els papers de l’auca, sempre havia volgut muntar el seu propi 'imbiss', però dels bons: és a dir, amb producte casolà i de qualitat, sempre mantenint preus ben raonables. Després de treure-hi el ventre de pena, podem afirmar, sense embuts, que se n’ha sortit amb escreix: al Karl’s te’n lleparàs els dits i està tan bé de preu que hi tornaràs. En Christian, que tot ho cuina ell, fa pocs plats, com tots els 'imbiss'. Dues carns a escollir: 'krustenbraten', carn de porc d’Alemanya lleugerament fumada feta parsimoniosament durant tres hores fins a assolir una tendresa i gust excepcionals, o un excel·lent 'bratwurst'. Pa de sèsam o de vidre, unes patates al forn delicioses i especiades a l’estil cajun i sis salses que acaben de reblar l’àpat, de carn, de mostassa i poma, chimichurri, de tomàquet amb curri, de xili o de tomàquet sol. Per beure, cervesa. Com que els 'imbiss' han de ser per a tothom, en Christian proposa un menú d’entrepà, patates i beguda per menys de 6 euros: si no hi aneu, no serà perquè no us ho posa fàcil! 

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Vermuteria Puigmartí
Bars i pubs

Vermuteria Puigmartí

Els lustres de l’Agustí Camps com a encarregat de locals d’oci nocturns (La Terrrazza, Pilé 43...) fan que tingui mà esquerra per tractar amb la gent. Però el carinyo amb què rep qualsevol que aposenti natges o colzes en aquests 35 m² cantoners no s’aprèn. Hi trobareu vermut de la casa per menys de 2 euros, canya ben tirada per poc més d'un i un repertori de vi a copes, menjar fred (carpaccio, sardina fumada, russa, esqueixada...) i calent (galtes, capipota...) que expliquen la multitud a la porta en cap de setmana. I és que els bars són escletxes populars que esquerden la inhumanitat de la ciutat: és per on surten, fent pressió, les nostres arrels que esbotzen l’asfalt del dia a dia. Ens hi trobem espontàniament, camí de plaça, havent dinat a fer el cafè, o al vespre, per celebrar que la jornada s’ha acabat. A tocar del mercat de l’Abaceria hi ha un d’aquests racons que fan barri: la Vermuteria Puigmartí. La va obrir l’Agustí, que xerra pels descosits i t’engalipa amb tota la gràcia del món: si vols vi però no saps quin, et porta tres o quatre ampolles perquè el tastis i el triïs. De cervesa té un tirador d’una txeca que tira ben tirada, amb crema (la canya, a 1,30 euros). Si la nit s’anima, pomelada: pomada menorquina amb pomelo (6,50 euros). Per picar, delícies com la pilota de Cantonigròs (9,50 euros), el carpaccio de capipota (10,50 euros) o l’ensaladilla (3,90 euros), que l’hi fan Llegums Moliné, del mercat. La truita de patates l’hi encarrega al forner del costat, el

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
5 de 5 estrelles
Two Schmucks
Bars i pubs

Two Schmucks

El Two Schmucks l’han construït Moe Aljaf i A.J. White amb les seves pròpies mans. Amb material reciclat i suor. I van ampliant l’obra amb els calés que els proporciona el negoci. Un do it yourself bíblic que pot ser un bar popular i una cocteleria de nivell alhora. Fins i tot funciona com a cafeteria –garantia de 'Satan’s Coffee Corner'–, i aquesta setmana ja hauria de servir menjar i 'brunch'. Deixeu les formalitats a la porta. El personal vesteix amb samarreta i texans; sona l’Illmatic del raper Nas; les rajoles de la barra són les que hi havia a les escales de l’anterior negoci. Ara, la carta de còctels, que canvia cada mes, és un catàleg de tècnica i creativitat digne de les barres més cool. El Moe és un bartender colossal. Impressionant l’Schmucks Vesper, amb ginebra, vodka, boirina de whisky i porcions de pecorino. French Mule deliciós i revitalitzant. Curiosa secció de còctels clarificats, amb un Matador antològic, amb escocès, vermut, canyella i matisos de taronja. I no trigueu: a finals del 2018, Two Schmucks morirà per convertir-se en un projecte diferent, més ambiciós, evolucionat al local. A la porta, un cartell avisa: “Ens agraden els gossos, els espaguetis i la gent amb cabell llarg”. Estan tocats de l’ala.

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Bar La Cobra
Restaurants

Bar La Cobra

El carruatge creua la boira i frena al bell mig del carrer Joaquín Costa. El braç cadavèric del cotxer et guia cap a l’entrada del bar La Cobra. El pom de la porta és una cobra metàl·lica amenaçadora; el primer calfred et recorre l’espinada. El bar és victorià, fosc i deliciosament macabre: una guineu dissecada t’observa des de les altures. Fedor Jeftichew, el nen licantrop, et saluda des d’una foto penjada a la paret. Vincent Price et somriu. Banyes de cérvol. És com si fossis en un 'megamix' de 'Freaks' de Tod Browning i la sèrie 'Carnivàle'.  T’atanses a la barra. Excel·lent selecció de birres. Els gintònics volen. Carta de còctels curta, però robusta. Demanes al taverner que et prepari el còctel de la casa, i t’arriba un Toqui: una relectura del Moscow Mule amb pisco, cervesa de gingebre, merquén i altres prodigis alquímics. El taverner et diu que has de tastar el verí estrella, l’Odditea, una curiosa barreja de whisky, chai i cítric. Però amb el còctel en tens prou per flipar. Ets en un museu demoníac, un pou al·lucinatori que palpita a ritme de rock dur. Hi ha un raconet dedicat a Edgar Allan Poe, amb una foto del mestre i un corb. Però la joia de la corona és una cantonada folrada literalment amb radiografies: el paper de paret que faria plorar a Marilyn Manson.

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Més bars

Per als més llaminers

Llocs per anar a berenar

Llocs per anar a berenar

Les 10 millors cafeteries i bars per berenar Zuckerhaus En aquesta petita i bufona pastisseria, que sembla sortida d'una rondalla, hi trobem els pastissos que forneja Manuela Carusso. De mare alemanya i pare italià, ha traslladat els seus origens a la pastisseria i així hi trobem receptes de les dues bandes. Sempre en colors vius i tot natural. Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Tonka Bar El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari. Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Floral Cafè Amb un disseny de primera –obra d'Alicia Núñez, premi FAD d'interiorisme– Floral Café ofereix una carta breu i acurada, amb productes de qualitat. Hi podem menjar bons bistecs tàrtars, goulash o paninis, i també hamburgueses de vedella ecològica. I durant tot el dia, brioixeria i entr

Les millors ensaïmades
Botigues

Les millors ensaïmades

Els 10 llocs on les fan més bones a la ciutat Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Tenen l'origen a les Illes, i a Barcelona són tot un clàssic dels esmorzars i berenars més llaminers. Massa sovint, però, no acompleixen les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta. I l'hem trobada. No hi donem més voltes: aquí teniu les 10 millors espirals de la ciutat! Formentor Aquest establiment porta la reivindicació dels orígens fins al punt que el fil musical l’aporta IB-3. Tasteu-ne l’equivocada, amb cabell d’àngel i sobrassada, i la d’albercoc, una festa dolça i àcida. “És el nostre segell i el nostre orgull”, confessen de la seva ensaïmada, que fermenta vint hores i conté nata, crema, trufa o sobrassada. Entre setmana, cal encarregar-les-hi; els festius, no és necessari. Les familiars de cabell d’àngel són a demanda i les enormes, “a mida”. Els bojos del marxandatge demaneu-hi una ampolla d’aimada, licor d’ensaïmada. La mallorquinitat del local, freqüentat per la colònia balear, és integral: cada dia ofereix una especialitat illenca dolça o salada i ajuda viatgers que s’obliden de comprar ensaïmades a Mallorca. Ideal Fa honor al nom des de fa un segle i mig: és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. “Molta gent diu: ‘No hem menjat mai una ensaïmada com la d’aquí’”, explica Chantal Pallach, de la família que se n’ocupa des del 1995. És, però, humil, i dóna al Cèsar el

Granges i xocolata desfeta

Granges i xocolata desfeta

Per sucar xurros, ensaïmades, melindros o croissants Delícies a la tassa Viader Hi ha hàbits, costums, tendències que, afortunadament, mai no passen de moda. Una d'elles és, en aquesta Barcelona a vegades poc identificable, regalar-se un esmorzar o un berenar en una de les granges històriques de la ciutat. És la pàtria del Cacaolat i la seva xocolata – sobretot el suís!– no tenen competidors. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fa que el cafè també prengui un regust nostàlgic i evocador. Granja La Pallaresa Les cues de gent us indicaran on estan les millors granges de Petritxol. Una és La Pallaresa, que ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947. No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata a la tassa i un suís d'antologia són els grans protagonistes d'aquesta antiga lleteria. Dulcinea Transformada de taverna a granja, a la Dulcinea preparen una xocolata excel·lent. Els més golafres la podreu acompanyar amb ensaïmades i croissants. Marisa Xurreria amb mig segle d'història i punt de trobada pels veïns de Sant Andreu i gent de tot arreu que van atrets per la seva xocolata desfeta i els seus xurros i porres casolanes. També hi trobareu cafè, nata i refrescos; "tot, molt xurrer", proclama la Marisa Fernández, i fet a casa: no hi busqueu entrepas ni pastes "de fora". I alerta! no hi aneu un dimarts: és el (merescut) dia de descans. Caelum Ave Maria Puríssima! No us ho prengueu com una blasfèmia: és l'exp

Sucs, smoothies i batuts

Sucs, smoothies i batuts

Els millors llocs de Barcelona per carregar-se de vitamines La Bordiny Aquest petit local especialitzat en sucs de fruites variades té dues portes d’accés, una pel carrer Jaume I i l’altra pel carrer Llibreteria. El reconeixereu per la seva psicodèlica decoració i pels tocs d’un estrany exotisme polinesi. Amb una oferta tan variada de sucs la indecisió és legítima. No patiu! Si no us decidiu, a la barra exterior, al costat del carrer, ofereixen degustacions dels sucs dels dia. Bar Mendizábal Pocs metres de barra poden oferir molt plaer, des d’originals entrepans a refrescants sucs de tot tipus de fruites assaonats amb gingebre, canyella o orenga. Podeu emportar-vos el suc, beure dempeus o bé asseguts a l’encantadora terrassa de l’encantadora a placeta del davant, que descansa a l’ombra d’uns quants arbres plataners. Un bon lloc per vitaminar-se mentre es gaudeix del mogut i cosmopolita ambient del Raval. La Báscula Al cor del Born podreu respirar amb tranquil·litat i relaxar-vos en aquest local que porta una cooperativa de treballadors. La decoració interior és eclèctica i el mobiliari 100 per cent reciclat. Amanides, empanades argentines, pastissos, infusions i una extensa carta de sucs de fruites i verdures, batuts de llet de soja i smoothies. Fixeu-vos en les parets, són plenes d’art. I també s’hi pot aparcar la bicicleta. La Clandestina Aquesta teteria amb encant es troba al cor del barri Gòtic. Les parets de colors, tota una declaració d’intencions, i el mobiliari recicl

Bars de copes

Spritz

Spritz

És l'aperitiu venecià de moda, barreja de Campari o Aperol amb prosecco i soda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona Jonny Aldana Entre les avingudes sense encís de la ronda de Sant Pau i el Paral·lel, s’hi troba el Jonny Aldana, un bar muntat entre un colombià, una txeca-suïssa i un català. La idea que tenien quan van aixecar la persiana per primer cop era d’un bar per prendre només l’aperitiu. D’aquesta primera il·lusió, en surt una diversitat d’aperitius i vermuts engrescadora. Si veieu la clientela amb els gots plens d’una beguda taronja, el més segur és que estiguin bevent un spritz, una beguda refrescant i golosa que obre la gana. Hi mesclen Aperol (aperitiu italià), cava, soda, gel i una rodanxa de taronja. El secret de les mesures és cosa seva. Una altra varietat de l’spritz al Jonny és l’americano, en el qual l’Aperol es barreja amb vermut negre i soda. Le Cucine Mandarosso Els dies laborables ofereixen menú, els diumenges a la nit munten el famós aperitiu italià i al migdia només serveixen fettuccine. Vaja, cintes. Del que es tracta és que cada dia sigui especial. L’abundància de Le Cucine Mandarosso arriba al celler. Hi podreu tastar begudes que són difícils de trobar fora d’Itàlia com el chinotto (una cola amb un punt amargant), el Crodino (un aperitiu sense alcohol) i la cedrata, una llimonada d’un groc superlatiu molt famosa allà. I també un dels 'spritz' més fins de la ciutat. Cafè Salambó Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el S

Mojitos

Mojitos

El còctel cubà conquereix Barcelona. Us presentem els millors mojitos de la ciutat perquè assaboriu aquesta bomba de frescor i sabor amb plenes garanties Twist Amb la mateixa urgència que, quan cal, un ha de sortir amb pantalons de pijama i xancles per anar a buscar una farmàcia de guàrdia, si viviu al barri de Tres Torres és possible que hagueu de recórrer al mateix procediment quan vulgueu un bon mojito. La cocteleria de guàrdia és el Twist. Els vaig conèixer per obra i gràcia d’un gintònic. De fet, famosos com són per aquest combinat, tenen a la carta un còctel transgènic, el gintònic cubano, un entrecreuament entre el mojito i el gintònic que mor d’èxit durant els mesos d’estiu. Evidentment, també serveixen el mojito clàssic. Trieu el que trieu, el resultat és el mateix: sempre l’encerten. Torre Rosa Aquella frase que es llegeix en totes les guies turístiques sobre el “marc incomparable” sospito que es va inventar per Torre Rosa. Beure’s un mojito a l’antiga casa d’un indià et fa pujar 60 escalafons de cop a l’escala de Richter. No se m’acut cap altre lloc a Barcelona més ideal. Darrere de la barra hi trobareu en Jordi Reig, el secretari dels bàrmans de Catalunya, que us ho explicarà tot i més sobre els diversos tipus de rom i sobre com s’ha de remenar un bon mojito. Si no esteu per explicacions i voleu imaginar-vos que sou a l’Havana, només cal que sortiu a la terrassa i mireu la lluna; els germans Castro encara no l’han prohibida. Lupara Surts del mercat de Santa Cateri

Gintònics

Gintònics

Els temples del còctel de moda És la beguda de moda. Fins i tot els bars més casposos diuen que en són especialistes. Però no tothom sap tractar com cal el còctel més aristocràtic. Us recomanem els 10 millors gintònics de la ciutat. 10 gintònics per recordar Tirsa A l'Hospitalet declamen ShakespeareEl del Tirsa és l'únic gintònic que manté totes les característiques de l'inici fins al final. Per començar, el gintònic de la casa té una mesura més petita de l'habitual i el serveixen en un got de tub de vidre prim. Només hi posen dos glaçons i l'elaboren amb twist de llimona, no cal res més perquè aquí la tònica i la ginebra es conserven sempre fredes. Per tant, quan es barregen amb el gel, el glaçons no es desfan com passa habitualment, produint l'efecte banyera de les copes enormes. D'aquesta manera no es perd mai la sensació refrescant i un pèl amarga del gintònic. Dry Martini Una carta fantàsticaSón especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol. Negroni El gintònic que es pot llegirAlgú podria desconfiar en veure'n l'interior. Vermells i negres avalats per un premi nacional de disseny, clientela moderna del Raval i foscor premeditada. No us deixeu entaba

Cocteleries
Bars i pubs

Cocteleries

Prent-te un còctel als millors locals especialitzats Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és qu

Més locals per fer una copa