Bars

Els millors bars de Barcelona: cellers, tavernes, pubs, cafès i bodegues per beure, menjar i fer el vermut

Antigua Compañía de las Indias
Bars i pubs

Antigua Compañía de las Indias

La millor 'bartender' espanyola del món posa bar a BCN!

Time Out diu
5 de 5 estrelles
Els deu millors vins del 2017
Restaurants

Els deu millors vins del 2017

Ja us ha passat la ressaca? Brindem!

Cafeteries d'especialitat: el millor cafè del món, a Barcelona
Bars i pubs

Cafeteries d'especialitat: el millor cafè del món, a Barcelona

Molt més enllà del dibuixet del cor

Can Calopa
Hotels

Can Calopa

Can Calopa: enoturisme a Barcelona. Coneix el vi de la ciutat!

El Petit Celler
Restaurants

El Petit Celler

De què té gust un Château Lafite Rothschild? Tots els amants del vi ens hem preguntat com ens passaria per la gola una ampolla de vi que costa el salari mínim australià: uns 2.000 euros. Trobareu la resposta ara a la botiga/enoteca El Petit Celler, dins el bar de vins que acaba d’encetar, Tribut. Perquè allò que fa únic (o singular) aquest bar de vins és que disposa d’unes 250 referències de vins estratosfèrics d’arreu del món. A copes! No podem dir allò d’“a preu assequible la copa”. O potser sí. La copa de l’esmentat bordeus surt per 97 euros. I la poden servir perquè disposen d’un dispensador Coravin, que permet extreure el vi sense obrir l’ampolla. Tanmateix, per uns afables tres euros podem tastar copes de vins extraordinaris, com el Vinyes Velles 2014 de Ferrer Bobet. El gerent de l’establiment, el sommelier Sebastià Lozano, fa uns vint anys que col·lecciona ampolles de gran valor. Les podria vendre per internet, o deixar-les a la caixa forta i especular després. Però ha decidit alliberar-les amb comptagotes. I la pregunta és: es nota la diferència entre un vi de 50 i un de 500 euros? Com sol passar en les coses del beure, si no en sou professionals la diferència la marca l’oferta i la demanda, no pas el paladar.

Bars recomanats

El Sifó d'en Garriga
Bars i pubs

El Sifó d'en Garriga

Un vermut de cinc estrelles!

Time Out diu
5 de 5 estrelles
La Xarxa
Restaurants

La Xarxa

Una gran marisqueria posada en un bar

Els usuaris diuen
4 de 5 estrelles
La Vinoteca Torres

La Vinoteca Torres

Una bona copa de vi a qualsevol hora del dia

Reserva en línia
Ventilador
Bars i pubs

Ventilador

Binifadet, Menorca, una nit d’estiu. Després d’unes quantes copes de bon vi (Merluzo, autòcton), la Laia (joiera i fotògrafa) convenç el seu nòvio, en Johnny (que havia treballat a La Paloma i a mil llocs més), de muntar el seu propi negoci. No triguen a trobar un petit local a la Gràcia de l’est, que abans havia estat una perruqueria, una lampisteria, el restaurant Ot, una creperia i un frankfurt. Trien Ventilador com a nom perquè són al barri gitano i per la idea de dinamisme, modernitat i frescor. El bonic logotip amb les aspes vermelles els el fa el dissenyador Angel Uzkiano, els llums són del gran Martí Guixé i els entapissats són fets al barri, com les potents lletres de ciment, del Michael Roschach, que té el taller al mateix carrer. El Ventilador és un espai diàfan i clar, amb barres de marbre sobre peu de viroc –un material industrial grisós, ignífug, antibacterià i que absorbeix el so– i un toc de vermell als tamborets. Té l’entrada a la fresca, on es pot fumar i fer un got –tenen Mahou de tirador, rossa i també negra, que ja és més insòlit i s’agraeix. Recuperen el concepte de snack-bar: un lloc on abeurar-se i treure el ventre de pena sense més pretensions. Tenen una carta escrita a mà sobre cartró on proposen un reguitzell de platets per compartir i que tothom pugui tastar-ne uns quants: hi ha força oferta vegetariana –les verdures ecològiques els les serveix en Pau Santamaria, fill del xef– com per exemple el deliciós carbassó cru amb parmesà o el formatge fre

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Més bars recomanats

Últimes crítiques

La Fábrica del Vermutillo
Bars i pubs

La Fábrica del Vermutillo

Vermut ancestral, de nou!

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Departure Coffee
Bars i pubs

Departure Coffee

La ciutat la fem entre tots: cada cop que algú obre un local la transforma, de la mateixa manera que amb els nostres hàbits, també la canviem. Darrerament han aparegut molts bars que ofereixen cafè de gran qualitat amb diverses noves opcions per prendre-te’l, sobretot, de filtre. Aquesta moda, malauradament, molts cops ve acompanyada d’uns preus excessius per una tassa de cafè (molt per sobre dels dos euros) i un ambient esnob i estirat, quan aquí, fer un cafè sempre ha estat una activitat popular i molt arrelada a fer barri. És una alegria comprovar que no tothom ho fa igual: en Xavier i la Raquel han obert, al centre, el Departure Coffee, un racó lluminós de sostres alts, diàfan i amb tres premses de fuster grans i precioses al bell mig. “Abans això era una fusteria”, m’explica la Raquel, “i encara abans, l’estable d’un convent de monges”. Riallera, la Raquel representa el local: la cuina oberta (torrades, entrepans i dolços) també convida a relacionar-se i a sentir-s’hi com a casa. Tenen un cafè molt bo, d’Slowmov, a 1,60 l’exprés. La llet és ecològica, de La Selvatana, i serveixen cerveses artesanes com la 8 Reales i vins ecològics com el Gessamí. També és una galeria: hi podeu anar a presentar propostes artístiques.

Kalso
Bars i pubs

Kalso

Miscelanea, associació d’art amb exposicions i actuacions en directe, va obrir el desembre del 2005. Al cor del Barri Xino, es va convertir en un dels pols artístics de la zona. I van decidir que en reformarien una part, el bar, per potenciar-ne la identitat respecte de la sala, que tingués vida pròpia. I així va néixer Kalso: si baixes el carrer Guàrdia, al número 10 hi trobaràs un espai lluminós amb obres d’art. Si el travesses, entraràs a una botiga plena de peces d’artista i a mà dreta, recorrent un mural preciós de la Perrine Honoré, ple de tucans i coloraines, una escala et durà amunt cap a un mar maragda revestit de fusta clara. En Ion i la Fátima són l’ànima del Kalso: ells s’han encarregat de tot, dels mobles al disseny de la carta. El nom del bar ve d’un paquet de pintura en pols d’aquesta marca que es van trobar al carrer el dia que van entrar al Miscelanea i va ser el primer que hi van posar. Com que són de Donosti i d’Extremadura, això es reflecteix en la carta: fan un 'marianito' donostiarra (un vermut amb un raig de ginebra i un altre de Campari, 2,50 euros) o tacos 'de puchero' (de cua de bou amb 'chipotle' o de 'pringá', 4 euros dos). O una amanida de favetes amb alvocat, rovell curat i menta. Preus assequibles i bon gust.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
El Cinco
Bars i pubs

El Cinco

Don Chufo, Nitsa, Becool… I ara, El Cinco. L’espai de la plaça de Joan Llongueras torna a reinventar-se per oferir una proposta necessària a Sant Gervasi. Totalment renovat, interiorisme en perfecte equilibri entre elegància i modernitat, El Cinco té ara dues facetes. Al pis superior, descansa un magnífic restaurant, conduït pel xef Josep Armenteros: les ensaïmades amb parmesà i sobrassada, l’amanida vermella i les vieires amb peus de porc han de caure. El menú de migdia també és de primera. Però el que ens interessa és al soterrani. Javier Veloso, mànager i director artístic, em descobreix una cocteleria-club on podria quedar-me a viure; un club de música de ball i música negra finíssim (sofàs i vinils a les parets), amb un so imperial i racons per a tots els estats d’ànim: podreu ballar, descansar, parlar, riure... El millor és que al mateix club hi ha una de les barres més interessants de Barcelona. L’Eric Bertran factura còctels d’altíssim nivell en plena zona de guerra. M’arriba un glop amb tequila, cítrics i picant que em torna a la vida. Els DJ Viktor Ollé i Quim Campbell s’encarreguen de posar-hi la banda sonora i em diuen que preparen una festa hip-hop amb Flavio Rodríguez per als diumenges. Temple a Sant Gervasi!

Time Out diu
5 de 5 estrelles
Més bars

Per als més llaminers

Llocs per anar a berenar

Llocs per anar a berenar

Les 10 millors cafeteries i bars per berenar Zuckerhaus En aquesta petita i bufona pastisseria, que sembla sortida d'una rondalla, hi trobem els pastissos que forneja Manuela Carusso. De mare alemanya i pare italià, ha traslladat els seus origens a la pastisseria i així hi trobem receptes de les dues bandes. Sempre en colors vius i tot natural. Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Tonka Bar El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari. Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Floral Cafè Amb un disseny de primera –obra d'Alicia Núñez, premi FAD d'interiorisme– Floral Café ofereix una carta breu i acurada, amb productes de qualitat. Hi podem menjar bons bistecs tàrtars, goulash o paninis, i també hamburgueses de vedella ecològica. I durant tot el dia, brioixeria i entr

Les millors ensaïmades
Botigues

Les millors ensaïmades

Els 10 llocs on les fan més bones a la ciutat Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Tenen l'origen a les Illes, i a Barcelona són tot un clàssic dels esmorzars i berenars més llaminers. Massa sovint, però, no acompleixen les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta. I l'hem trobada. No hi donem més voltes: aquí teniu les 10 millors espirals de la ciutat! Formentor Aquest establiment porta la reivindicació dels orígens fins al punt que el fil musical l’aporta IB-3. Tasteu-ne l’equivocada, amb cabell d’àngel i sobrassada, i la d’albercoc, una festa dolça i àcida. “És el nostre segell i el nostre orgull”, confessen de la seva ensaïmada, que fermenta vint hores i conté nata, crema, trufa o sobrassada. Entre setmana, cal encarregar-les-hi; els festius, no és necessari. Les familiars de cabell d’àngel són a demanda i les enormes, “a mida”. Els bojos del marxandatge demaneu-hi una ampolla d’aimada, licor d’ensaïmada. La mallorquinitat del local, freqüentat per la colònia balear, és integral: cada dia ofereix una especialitat illenca dolça o salada i ajuda viatgers que s’obliden de comprar ensaïmades a Mallorca. Ideal Fa honor al nom des de fa un segle i mig: és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. “Molta gent diu: ‘No hem menjat mai una ensaïmada com la d’aquí’”, explica Chantal Pallach, de la família que se n’ocupa des del 1995. És, però, humil, i dóna al Cèsar el

Granges i xocolata desfeta

Granges i xocolata desfeta

Per sucar xurros, ensaïmades, melindros o croissants Delícies a la tassa Viader Hi ha hàbits, costums, tendències que, afortunadament, mai no passen de moda. Una d'elles és, en aquesta Barcelona a vegades poc identificable, regalar-se un esmorzar o un berenar en una de les granges històriques de la ciutat. És la pàtria del Cacaolat i la seva xocolata – sobretot el suís!– no tenen competidors. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fa que el cafè també prengui un regust nostàlgic i evocador. Granja La Pallaresa Les cues de gent us indicaran on estan les millors granges de Petritxol. Una és La Pallaresa, que ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947. No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata a la tassa i un suís d'antologia són els grans protagonistes d'aquesta antiga lleteria. Dulcinea Transformada de taverna a granja, a la Dulcinea preparen una xocolata excel·lent. Els més golafres la podreu acompanyar amb ensaïmades i croissants. Marisa Xurreria amb mig segle d'història i punt de trobada pels veïns de Sant Andreu i gent de tot arreu que van atrets per la seva xocolata desfeta i els seus xurros i porres casolanes. També hi trobareu cafè, nata i refrescos; "tot, molt xurrer", proclama la Marisa Fernández, i fet a casa: no hi busqueu entrepas ni pastes "de fora". I alerta! no hi aneu un dimarts: és el (merescut) dia de descans. Caelum Ave Maria Puríssima! No us ho prengueu com una blasfèmia: és l'exp

Sucs, smoothies i batuts

Sucs, smoothies i batuts

Els millors llocs de Barcelona per carregar-se de vitamines La Bordiny Aquest petit local especialitzat en sucs de fruites variades té dues portes d’accés, una pel carrer Jaume I i l’altra pel carrer Llibreteria. El reconeixereu per la seva psicodèlica decoració i pels tocs d’un estrany exotisme polinesi. Amb una oferta tan variada de sucs la indecisió és legítima. No patiu! Si no us decidiu, a la barra exterior, al costat del carrer, ofereixen degustacions dels sucs dels dia. Bar Mendizábal Pocs metres de barra poden oferir molt plaer, des d’originals entrepans a refrescants sucs de tot tipus de fruites assaonats amb gingebre, canyella o orenga. Podeu emportar-vos el suc, beure dempeus o bé asseguts a l’encantadora terrassa de l’encantadora a placeta del davant, que descansa a l’ombra d’uns quants arbres plataners. Un bon lloc per vitaminar-se mentre es gaudeix del mogut i cosmopolita ambient del Raval. La Báscula Al cor del Born podreu respirar amb tranquil·litat i relaxar-vos en aquest local que porta una cooperativa de treballadors. La decoració interior és eclèctica i el mobiliari 100 per cent reciclat. Amanides, empanades argentines, pastissos, infusions i una extensa carta de sucs de fruites i verdures, batuts de llet de soja i smoothies. Fixeu-vos en les parets, són plenes d’art. I també s’hi pot aparcar la bicicleta. La Clandestina Aquesta teteria amb encant es troba al cor del barri Gòtic. Les parets de colors, tota una declaració d’intencions, i el mobiliari recicl

Bars de copes

Spritz

Spritz

És l'aperitiu venecià de moda, barreja de Campari o Aperol amb prosecco i soda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona Jonny Aldana Entre les avingudes sense encís de la ronda de Sant Pau i el Paral·lel, s’hi troba el Jonny Aldana, un bar muntat entre un colombià, una txeca-suïssa i un català. La idea que tenien quan van aixecar la persiana per primer cop era d’un bar per prendre només l’aperitiu. D’aquesta primera il·lusió, en surt una diversitat d’aperitius i vermuts engrescadora. Si veieu la clientela amb els gots plens d’una beguda taronja, el més segur és que estiguin bevent un spritz, una beguda refrescant i golosa que obre la gana. Hi mesclen Aperol (aperitiu italià), cava, soda, gel i una rodanxa de taronja. El secret de les mesures és cosa seva. Una altra varietat de l’spritz al Jonny és l’americano, en el qual l’Aperol es barreja amb vermut negre i soda. Le Cucine Mandarosso Els dies laborables ofereixen menú, els diumenges a la nit munten el famós aperitiu italià i al migdia només serveixen fettuccine. Vaja, cintes. Del que es tracta és que cada dia sigui especial. L’abundància de Le Cucine Mandarosso arriba al celler. Hi podreu tastar begudes que són difícils de trobar fora d’Itàlia com el chinotto (una cola amb un punt amargant), el Crodino (un aperitiu sense alcohol) i la cedrata, una llimonada d’un groc superlatiu molt famosa allà. I també un dels 'spritz' més fins de la ciutat. Cafè Salambó Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el S

Mojitos

Mojitos

El còctel cubà conquereix Barcelona. Us presentem els millors mojitos de la ciutat perquè assaboriu aquesta bomba de frescor i sabor amb plenes garanties Twist Amb la mateixa urgència que, quan cal, un ha de sortir amb pantalons de pijama i xancles per anar a buscar una farmàcia de guàrdia, si viviu al barri de Tres Torres és possible que hagueu de recórrer al mateix procediment quan vulgueu un bon mojito. La cocteleria de guàrdia és el Twist. Els vaig conèixer per obra i gràcia d’un gintònic. De fet, famosos com són per aquest combinat, tenen a la carta un còctel transgènic, el gintònic cubano, un entrecreuament entre el mojito i el gintònic que mor d’èxit durant els mesos d’estiu. Evidentment, també serveixen el mojito clàssic. Trieu el que trieu, el resultat és el mateix: sempre l’encerten. Torre Rosa Aquella frase que es llegeix en totes les guies turístiques sobre el “marc incomparable” sospito que es va inventar per Torre Rosa. Beure’s un mojito a l’antiga casa d’un indià et fa pujar 60 escalafons de cop a l’escala de Richter. No se m’acut cap altre lloc a Barcelona més ideal. Darrere de la barra hi trobareu en Jordi Reig, el secretari dels bàrmans de Catalunya, que us ho explicarà tot i més sobre els diversos tipus de rom i sobre com s’ha de remenar un bon mojito. Si no esteu per explicacions i voleu imaginar-vos que sou a l’Havana, només cal que sortiu a la terrassa i mireu la lluna; els germans Castro encara no l’han prohibida. Lupara Surts del mercat de Santa Cateri

Gintònics

Gintònics

Els temples del còctel de moda És la beguda de moda. Fins i tot els bars més casposos diuen que en són especialistes. Però no tothom sap tractar com cal el còctel més aristocràtic. Us recomanem els 10 millors gintònics de la ciutat. 10 gintònics per recordar Tirsa A l'Hospitalet declamen ShakespeareEl del Tirsa és l'únic gintònic que manté totes les característiques de l'inici fins al final. Per començar, el gintònic de la casa té una mesura més petita de l'habitual i el serveixen en un got de tub de vidre prim. Només hi posen dos glaçons i l'elaboren amb twist de llimona, no cal res més perquè aquí la tònica i la ginebra es conserven sempre fredes. Per tant, quan es barregen amb el gel, el glaçons no es desfan com passa habitualment, produint l'efecte banyera de les copes enormes. D'aquesta manera no es perd mai la sensació refrescant i un pèl amarga del gintònic. Dry Martini Una carta fantàsticaSón especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol. Negroni El gintònic que es pot llegirAlgú podria desconfiar en veure'n l'interior. Vermells i negres avalats per un premi nacional de disseny, clientela moderna del Raval i foscor premeditada. No us deixeu entaba

Cocteleries
Bars i pubs

Cocteleries

Prent-te un còctel als millors locals especialitzats Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és qu

Més locals per fer una copa