Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

No perdeu la pista de... Eulàlia Bergadà
Dansa

No perdeu la pista de... Eulàlia Bergadà

La jove coreògrafa i ballarina estrena a la Hiroshima 'Gold dust rush', un deliri carnal

Les obres del juny
Teatre

Les obres del juny

El top 10 dels espectacles d'arts escèniques d'aquest mes a la ciutat

Les estrenes de la setmana
Teatre

Les estrenes de la setmana

Les estrenes més destacades de la cartellera de Barcelona. També incloem els espectacles que tornen.

Herois de la cartellera
Teatre

Herois de la cartellera

Aquí va un homenatge a tots aquests artistes de l'escena barcelonina que mantenen la forma tot i la veterania

El millor teatre de Barcelona

Obres recomanades
Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Teatre infantil
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Les obres d'aquí que has de veure
Teatre

Les obres d'aquí que has de veure

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Invasió de musicals
Teatre

Invasió de musicals

El gènere més popular també és a la cartellera

Últimes crítiques

Mrs. Brownie
Teatre

Mrs. Brownie

Laura Guiteras posseeix un talent escènic superb: té una veu poderosa, sap trencar la quarta paret, manipula amb gràcia els titelles... Però això no és suficient per aixecar una obra de teatre. Cal alguna cosa més, una història a explicar, allò que saben fer tan bé els dramaturgs d'aquí i d'allà. I la que hem vist al Maldà és prima primíssima, fins al punt que els costa arribar a l'hora justa d'espectacle. I això que la vida de Mrs. Brownie, una diva de la música negra a punt d'emetre l'últim alè de la seva vida, prometia. Tot són pinzellades. Intencions.

Time Out diu
  • 2 de 5 estrelles
Cúbit
Teatre

Cúbit

“Sovint se’ns remet a la nostra historia –personal, familiar o col·lectiva- per explicar i entendre qui som i les nostres circumstàncies actuals. Partint d’aquesta premissa, de quina manera i des de quin lloc construïm la memòria?” Aquesta és la pregunta que és va fer el dramaturg i director Josep Maria Miró i per buscar una resposta va escriure 'Cúbit'. No és nou que la memòria és una gran creadora de ficció i que qualsevol relat pot tenir, sol tenir, versions no només diferents sinó oposades.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Ven a Fraguel Rock

Ven a Fraguel Rock

'Ven a Fraguel Rock' es podria entendre com una continuació -per la corrosiva anàlisi del sistema socioeconòmic que ens domina- de '17 maneres simpàtiques maneres d'acabar amb el capitalisme '. Entre els codis típics d'un relat criminal i el cotó de la nostàlgia d'un parc d'atraccions dedicat a les sèries de televisió dels anys 80, la Cia Casa Reial furga de nou en les biografies del fracàs, en el retrat dels exclosos.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Comprar
Dansa de la mort
Teatre

Dansa de la mort

A August Strindberg no li va anar bé amb les dones. “Et pots passar una eternitat vivint amb una dona i mai no la coneixeràs”, va ser un de les sentències menys cruels del dramaturg suec cap al matrimoni, però també la més expressiva. La convivència impossible i, malgrat això, necessària es el tema de 'Dansa de mort', un drama que porta la confrontació de sexes fins a punts èpics. El vell Ricard, militar marginat, i la seva dona Alícia, que va deixar la carrera d’actriu per casar-se, viuen un estat d'infelicitat permanent i d’enfrontament obert sense respecte. S’odien.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Els tres aniversaris

Els tres aniversaris

Es diuen Olga, Maixa, Irina i Andrei, i són germans. Però no porten per cognom Prozorov. El capritx literari dels seus estetes i cultes progenitors –els mateixos que li regalen a una petita Irina de deu anys les obres completes de Nietzsche en edició de luxe– va voler que les seves vides carreguessin amb el mateix destí que els seus homònims russos. Aquesta és la ficció imaginada per Rebekka Kricheldorf per a una lectura lliure del clàssic de Txékhov. Una versió descarnada i molt divertida sobre un grapat de criatures inútils que citen a la perfecció Weber i Heidegger però que són incapaces de guanyar-se el pa de cada dia –excepte la frustrada Olga–, enclaustrades en la seva decadent Vil·la Dolorosa.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Comprar
Totes les crítiques

Entrades

Un tret al cap

Un tret al cap

Autor i director: Pau Miró. Amb: Emma Vilarasau, Mar Ulldemolins, Imma Colomer. El dramaturg Pau Miró ens proposa una història tendra i amarga a la vegada, interpretada per tres dones que ens parlen de les formes diverses que pren la censura tant en l’àmbit públic com en el privat.

Comprar
Homes, la comèdia musical
Teatre

Homes, la comèdia musical

Autors: Carol López i Sergi Belbel. Direcció: Carol López. Música original i direcció musical: Marc Parrot. Amb: Anna Barrachina, Agnès Busquets, Alba Florejachs, Mireia Portas, Glòria Sirvent.   'Homes, el musical', signat per Carol López i Sergi Belbel i que s’inspira en el fenòmen teatral 'Homes!' de T de Teatre (1994) és una comèdia musical desenfadada que reflexiona sobre la masculinitat i la relació entre homes i dones, a partir de relats curts basats en situacions quotidianes.

White Rabbit Red Rabbit: Àngels Barceló

White Rabbit Red Rabbit: Àngels Barceló

A Àngels Barceló la coneixem, fonamentalment, com a presentadora de telenotícies. A White Rabbit Red Rabbit ens presentarà una Barceló diferent, actriu més que presentadora...  White Rabbit Red Rabbit de Nassim SoleimanpourUn intèrpret. Un obra teatral. Cap director. Cap assaig. Cap informació. No pot buscar res a google. No pot parlar amb ningú que ja hi hagi passat. No pot parlar amb ningú que l'hagi vist. Només es compromet a una sola cosa: Un cop comenci, arribarà fins el final. Sigui el que sigui que demani el text. El que sigui. WHITE RABBIT RED RABBIT no només és una obra de teatre, és una experiència, una vivència, un salt al buit que compartiran l'intèrpret i els espectadors. Una nova manera de veure i viure el teatre. El seu dramaturg, Nassim Soleimanpour, és iraniá. Les seves paraules han escapat a la censura. I ara t'esperen perquè les escoltis amb atenció, hi pensis, et diverteixis i t'estremeixis. WHITE RABBIT RED RABBIT s'ha representat a més de 15 països de tot el món, en més de 1.000 representacions, comptant amb intèrprets com Whoopi Woldberg, Nathan Lane, Alan Cumming o Ken Loach, i convertint-se en èxit de crítica i públic.

Comprar
Be God Is

Be God Is

Autors, directors i actors: Oriol Pla, Blai Juanet i Marc Sastre.   Una afirmació tan agosarada com certa: si el concepte espectacle es pot definir amb un espectacle, l’espectacle en qüestió és Be God is. Que tothom prengui nota d’aquest nom: Espai Dual. I dels seus integrants: Blai Juanet Sanagustín, Oriol Pla i Marc Sastre; dels seus tres bigotis i dels tres barrets que accionen la palanca d’un joc embruixador.   Som davant de tres personatges muts que es prenen molt seriosament el joc, com a forma de vida, amb una ingenuïtat i una senzillesa que fa pensar en els germans Marx i les maneres de Chaplin. Aquí hi ha coses que només es poden aprendre al carrer, parlant pels descosits i observant d’una manera obsessiva. Hi ha vida. Gairebé tothom de la ciutat ja sap qui és Oriol Pla. L’hem vist a 'Animals', l’opera prima de Marçal Forés, o a la família disfuncional de 'Jo mai', d’Iván Morales. Ara també a 'Truman', l’última pel·li de Cesc Gay. Qui l’ha vist sap del carisma i el domini físic salvatge que té, i que aquí brilla a tota potència acompanyat de dos intèrprets excel·lents: Marc Sastre i una guitarra que sembla que sigui un òrgan, i Blai Juanet, que pot tocar una melodia romanticona al saxo mentre aguanta una rosa en equilibri sobre el nas i fa ullets al públic. Aquí hi ha molta classe, hi ha ritme i hi ha vida, un cop més. Això és Espai Dual i 'Be God is' és la seva carta de presentació dins del circuit professional. –Maria Junyent

Time Out diu
  • 5 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Comprar
Més entrades a Time Out Barcelona

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Teatre Lliure: Montjuïc

Teatre Nacional de Catalunya

Teatre Nacional de Catalunya

Mercat de les Flors

Mercat de les Flors

Teatre Tivoli

Teatre Tivoli

Teatre Romea

Teatre Romea

La Villarroel

La Villarroel