Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Teatre i dansa

Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Les obres de teatre de juny
Teatre

Les obres de teatre de juny

El millor teatre i dansa de la cartellera de Barcelona per a aquest mes de juny

Les estrenes de la setmana
Teatre

Les estrenes de la setmana

Aquestes són les estrenes més destacades que arriben a la cartellera de Barcelona al llarg d'aquesta setmana

L'enlairament sideral de La Calòrica
Notícies

L'enlairament sideral de La Calòrica

Per què 'Els ocells' és la millor obra de la temporada i per què hauria de voltar per tota Europa

Obres que has de veure si tens menys de 30 anys
Teatre

Obres que has de veure si tens menys de 30 anys

Increïble, però cert.... La cartellera de Barcelona va carregada d'obres de teatre dirigides als joves

Qui coi és Alberto Conejero?
Teatre

Qui coi és Alberto Conejero?

El dramaturg andalús porta al Goya 'Todas las noches de un día'

Últimes crítiques

Karen

Karen

La nova obra d’Ever Blanchet planteja una pregunta prou compromesa per a qualsevol mare o pare: què series capaç de fer pel teu fill? Una pregunta a la qual han de respondre els pares del Marc i del Nil quan aquets es troben en un mal pas. L’obra funciona com un flashback, ja que el primer acte transcorre tretze anys després dels fets que van obligar el pare comissari i el pare metge a prendre decisions poc assenyades. Fets que coneixerem en el segon acte.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
Todas las noches de un día

Todas las noches de un día

Quan Alberto Conejero publica en 2015 'Todas las noches de un día' tenia 37 anys. Els dígits importen ja que aquesta obra que es mou entre la intriga, el lirisme i el drama psicològic sembla escrita per un autor de més edat i d'altres èpoques. Llunyanes com la primera meitat del segle XIX. Revolucions pretèrites, com la ductilitat del temps de J. B. Priestley o els personatges femenins de Tennessee Williams.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
El gran mercado del mundo

El gran mercado del mundo

L'acte sacramental no va desaparèixer per mort natural durant la Il·lustració espanyola. Va ser prohibit per incitar a la confusió moral i teològica. Com assenyala Joana Masó en el seu pròleg a l'edició d'Arola d''El gran mercado del mundo', va sucumbir per la sospita que l'equilibri entre el missatge eucarístic i la teatralitat barroca s'havia trencat a favor del mundà aplaudiment. Combat entre el bé i el mal, habitat per una cort d'al·legories, que enlluernava el gran públic per l'espectacularitat del seu aparell escènic.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
Dogville

Dogville

Si hi ha una pel·lícula teatral aquesta és sens dubte 'Dogville'. Lars Von Trier la va rodar en una nau i tot el 'set' era una petita ciutat dibuixada a terra. Poc més. I molt més perquè el relat de caires brechtians anava a poc a poc configurant un univers i sedimentant una tensió que a la fi havia d'esclatar. I esclatava. Recordaran que Grace (Nicole Kidman) marxa del poble després de consentir l’assassinat de tots els habitants mentre tota la ciutat crema. De fet ella mateixa mata l'escriptor d’un tret. Deixant clar que pot ser tan destructora com aquells que l’han violat i humiliat i com els gàngsters que la persegueixen.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
Totes les crítiques

Les obres que venen

Taylor Mac
Teatre

Taylor Mac

Taylor Mac és, sens dubte, el fenomen més gran nascut a Nova York en l'última dècada. I al Grec ens porta una versió abrejuada de la seva història de la música nord-americana. I com es construeixen les comunitats a partir de la lluita conjunta contra l'opressió, destrucció i marginació va acabar convertida en un èxit espectacular. Sí, això és una reflexió profunda sobre els EUA però, també, sobre el món actual en conjunt, una combinació valenta, extravagant i engrescadora de música, activisme i entreteniment, embolcallada en els vestits del dissenyador Machine Dazzle. El públic té un paper actiu en una funció en què acaba sent tan protagonista com el mateix Taylor Mac.

Mary said what she said
Teatre

Mary said what she said

Segona vegada que la gran actriu francesa Isabelle Huppert trepitja Barcelona: hem d'anar al 2005 per recordar-la fent de Hedda Gabler al Lliure! I ho fa acompanyada d'un dels seus directors fetixte, el nord-americà Robert Wilson, pare del minimalisme. Ningú millor que Huppert, una actriu de teatre i cinema que ha treballat amb els més grans directors a Amèrica, Europa i Àsia, per interpretar Maria Estuard. És el segon monòleg que Huppert assumeix amb Wilson com a director després de l''Orlando' que es va estrenar el 1993. Tots dos també van fer un memorable 'Quartett' a París, amb Ariel García-Valdés, que tots els que el van veure encara recorden.

Tan poca vida
Teatre

Tan poca vida

El director holandès Ivo van Hove torna, per fi, al Grec amb l'adaptació del best-seller de Hanya Yanagihara 'Tan poca vida', la qual parteix de la història de quatre amics i la seva relació durant un període de prop de 30 anys. I se centra en el personatge d'un d'ells, un advocat novaiorquès amb una història duríssima que arrenca en la infantesa i que el condueix a l'autodestrucció. El catàleg d'horrors físics i morals sacseja d'una manera gairebé insuportable uns lectors i lectores que, tot i això, se senten incapaços d'abandonar la novel·la. Hi ha qui ha vist en la història de l'advocat i els amics que miren d'ajudar-lo una mena de dissecció de la masculinitat contemporània. D'altres, com Ivo van Hove, en canvi, hi han trobat una història sobre el bé i el mal.

Falaise
Teatre

Falaise

Després del 'Là' del Grec 2018, no ens errem gaire si diem que la segona part del díptic engegat pels Baró d'Evel de Blai Mateu i Camille Decouyrte és del més esperat del festival d'aquest any. El blanc i el negre tornen a tenyir l'escenari i els vestits dels intèrprets, uns artistes que protagonitzen una mena de ritual o cerimònia en moviment que troba la seva força en la unitat d'un grup impulsat per una mateixa energia. Treballen i dansen plegats i a l'uníson sense renunciar, però, a les seves personalitats particulars i prenent cadascun els seus propis riscos.

El millor teatre de juliol

El millor teatre de Barcelona

Obres recomanades
Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Els més sexis
Teatre

Els més sexis

Descobreix quins són els intèrprets més guapos del país

Teatre infantil
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Escrit a BCN
Teatre

Escrit a BCN

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Què passa al Lliure?

Jordi Martínez i els pallassos
Teatre

Jordi Martínez i els pallassos

Fa un any, quan sortia del segon assaig d’'El somriure al peu de l’escala', Jordi Martínez va patir un greu accident de moto. Feia sis anys que anava al darrere de poder-lo muntar i, quan tot començava a agafar cos, es trenca els dos braços, cosa que també el va deixar fora de 'Rhumans', tercera part de la saga 'Rhum'. L’aleshores director del Lliure, Lluís Pasqual, va decidir mantenir l’espectacle per a aquesta temporada i aquí el tenim, per fi, dins la pell d’un pallasso anomenat August, a punt d’estrenar, amb el seu nebot Joan Montanyès Monti, mort el 2013, sempre present. NO T'HO PERDIS: La revolució dels pallassos

Dogville

Dogville

Sílvia Munt dirigeix i Pau Miró signa l’adaptació de la famosa pel·lícula de Lars Von Trier

Comprar
El temps que estiguem junts
Teatre

El temps que estiguem junts

Obra escrita per Pablo Messiez per a La Kompanyia que colpeix des de la primera escena

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Dolors
Teatre

Dolors

Com a bons addictes a les sèries, Sergi Belbel, Cristina Clemente i Marilia Samper han escrit i dirigit una història teatral en sis capítols consecutius

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Teatre Lliure: Montjuïc

Teatre Nacional de Catalunya

Teatre Nacional de Catalunya

Mercat de les Flors

Mercat de les Flors

Teatre Tivoli

Teatre Tivoli

Teatre Romea

Teatre Romea

La Villarroel

La Villarroel