Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Lluís Homar: un entre tants
Teatre

Lluís Homar: un entre tants

L'actor ha assajat a Anvers amb Guy Cassiers la versió en català de 'La neta del senyor Linh', que arriba al Lliure

Circ i teatre de Nadal a Barcelona
Teatre

Circ i teatre de Nadal a Barcelona

El Nadal és per anar al teatre, al circ, en família, amb la colla, amb els nens... Aquí teniu la nostra d'espectacles

El rànquing dels musicals
Teatre

El rànquing dels musicals

Ens mullem! Un per un, disseccionem els musicals que hi ha a la cartellera per a què no compris la teva entrada a cegues

De 'Rhum' a 'Rhumans'
Teatre

De 'Rhum' a 'Rhumans'

La companyia de pallassos més extraordinària dels últims temps tanca trilogia al Lliure investigant sobre què ens fa riure

Les estrenes de la setmana
Teatre

Les estrenes de la setmana

Aquestes són les estrenes més destacades que arriben a la cartellera de Barcelona al llarg d'aquesta setmana

El millor teatre de Barcelona

Obres recomanades
Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Els més sexis
Teatre

Els més sexis

Descobreix quins són els intèrprets més guapos del país

Teatre infantil
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Escrit a BCN
Teatre

Escrit a BCN

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Últimes crítiques

Pel Davant... i pel darrera

Pel Davant... i pel darrera

La hilarant comèdia de Michael Frayn és una enciclopèdia de com fer riure. Ho fa des del que hem après dels clàssics i el seu genial invent de poder assistir a la rebotiga d'una companyia de teatre de tercera que recorre províncies amb un tòpic vodevil. Mirar sense dissimular com el desgast de la convivència humana –presionada per les penúries, dificultats i misèries individuals– degenera en un divertit pandemònium. Una obra que comença com la típica comèdia de com s'aixeca una producció amb un grup d'artistes sense cap talent, per després evolucionar cap al més esbojarrat i físic screw ball i slapstick.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
Poe. El cabaret macabre

Poe. El cabaret macabre

Després de 'Flor de Nit', Gataro (companyia resident de l'Almeria Teatre) ha tornat a recórrer al catàleg musical de Dagoll Dagom per proposar una versió cabaretera de la gran producció que saquejava el fosc univers d'Edgar Allan Poe –sobretot l''Estrany cas del Sr. Valdemar'– per construir una història d'amor i terror. Si la primera adaptació lluïa i fluïa per les naturals concomitàncies entre el cabaret i l'homenatge al Paral·lel, aquest segon intent presenta més dificultats.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
Alba

Alba

Què serà de les relacions humanes en un futur on els robots estaran tan humanitzats com per mantenir relacions sexuals amb els humans? Marc Artigau ho planteja en un text en què confronta una dona de 60 anys que conviu amb una androide i el seu antic amant, qui voldria recuperar la relació i que sent rebuig per aquest robot que s'assembla rabiosament a l’Alba quan era jove.

Time Out diu
2 de 5 estrelles
Comprar
4D òptic

4D òptic

El mateix text, el mateix director i la mateixa companyia, llevat d'una trista absència. Han passat quinze anys i Javier Daulte s'ha deixat convèncer pel repartiment que va estrenar '4D Òptic' per regalar-li al públic barceloní el més espectacular 'déjà vu' de la cartellera. El temps ha estat un factor a favor del projecte. Els intèrprets –més enllà de les complicitats personals represes– han madurat per acomodar-se millor als seus dobles papers. Es percep un control més gran de l'energia i el coreogràfic caos i ritme que exigeix ​​aquesta producció. I la comèdia no ha perdut ni un gram de la seva capacitat de sorpresa.

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Comprar
Escape Room

Escape Room

Els escape room estan de moda. N'hi ha de tota mena, per a tots el gustos i per a totes les emocions de manera que no és gens estrany que finalment hagi arribat als escenaris. I ho fa amb forma de comèdia de “terror” firmada per Joel Joan (que també actua i dirigeix) i Hèctor Claramunt i amb la decidida voluntat de fer riure caigui qui caigui i peti qui peti. I no es pot negar que els guionistes reparteixen joc i cops tot retratant perfils socials, força tòpics, i polítics de referències nostrades.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
Totes les crítiques

Les obres que venen

Alba

Alba

La realitat virtual ens aïlla de la realitat física? Les relacions són alguna cosa que neix, creix i madura en el nostre cap? Els processos d’enamora­ment s’activen en l’absència de l’objecte o la persona estimada? Amb aquesta història de robots que ofereixen companyia a les solituds humanes, el dramaturg Marc Artigau reflexiona entorn de les noves maneres de relacio­nar-se i de gestionar la situació -sovint aïllada- de l’individu dins la societat. Com funcionen els mecanismes de l’amor, l’amistat, la família i la fe en la societat que estem construint?

Comprar
Carrie El Musical

Carrie El Musical

Adaptació en format musical de la popular novel·la de terror d'Stephen King, Carrie White és una jove marginada pels seus companys d’institut i sobreprotegida per la seva religiosa i fanàtica mare. Una jove que acaba deslligant el terror amb el seu poder telequinètic al petit poble on viu quan és portada al límit en el ball de finalització de curs.

Comprar
L'habitació del costat

L'habitació del costat

Segona meitat del segle XIX, als afores de Nova York, durant l’anomenada 'època victoriana'. Un metge fascinat pel progrés científic i tecnològic, el doctor Givings, experimenta amb l’ús d’un insòlit aparell elèctric que hauria de servir per curar tot tipus de disfuncions i neurosis de naturalesa sexual: un vibrador (en la seva versió més primitiva). Mentrestant, la seva jove i vital esposa, la senyora Givings, està patint serioses dificultats per alletar i alimentar convenientment el nadó d’ambdós, cosa que la té molt preocupada.

Comprar
4D òptic

4D òptic

Un grup de científics, dedicats a assajar protocols òptics d’alt refinament tecnològic, descobreix per accident una porta que duu a la quarta dimensió, una altra realitat en què una subtrama ens presenta una diva de la cançó que ha d’oferir un recital exclusiu en un castell al peu dels Alps i un grup de delinqüents contractats per una discogràfica per assassinar-la. Però què passaria si les dues realitats tinguessin un punt en comú?

Comprar
El millor teatre de novembre

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Teatre Lliure: Montjuïc

Teatre Nacional de Catalunya

Teatre Nacional de Catalunya

Mercat de les Flors

Mercat de les Flors

Teatre Tivoli

Teatre Tivoli

Teatre Romea

Teatre Romea

La Villarroel

La Villarroel