Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Teatre i dansa

Teatre i dansa

Estrenes, crítiques i la cartellera de teatre i dansa de Barcelona

Qui coi és Albert Quesada?
Dansa

Qui coi és Albert Quesada?

El coreògraf és la nova gran aposta de la dansa catalana: presenta 'Flamingos' al Mercat de les Flors

10 coses per fer el Dia Mundial del Teatre
Teatre

10 coses per fer el Dia Mundial del Teatre

Invitacions, idees, alguna tonteria divertida i inspiració per gaudir d'una gran setmana

Obres que has de veure si tens menys de 30 anys
Teatre

Obres que has de veure si tens menys de 30 anys

Increïble, però cert.... La cartellera de Barcelona va carregada d'obres de teatre dirigides als joves

Les estrenes de la setmana
Teatre

Les estrenes de la setmana

Aquestes són les estrenes més destacades que arriben a la cartellera de Barcelona al llarg d'aquesta setmana

Musicals a Barcelona
Teatre

Musicals a Barcelona

De 'El despertar de la primavera' a 'Rent', fins als musicals que vindran

Últimes crítiques

Suite Toc núm 6

Suite Toc núm 6

El romanticisme no ha mort. Viu pur, sense sucres afegits ni succedanis mel·liflus, a la Sala de Dalt de la Beckett. S'ha encarnat en un narrador amb boca i veu (Pau Vinyals), una narradora amb boca i mans (Èlia Farrero) i en dos cossos entrenats per expressar-se amb el gest lliure. Un molt proper –fins la 'abrasió emocional– al punt zero de 'Suite Toc núm. 6 '(Ariadna Peya) i un altre d'òrbita una mica més llunyana (Adrià Viñas). Viu sobretot en la intensa relació que Clara Peya estableix entre el seu "jo" i el seu alè creador.

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Comprar
Akelarre

Akelarre

¿Pot funcionar un espectacle amb una copa menstrual, princeses Disney, la Caputxeta Vermella, un vell verd, tres 'Teresines ', Medea, Hermione Granger, un dit miraculós i una vagina gegant vellutada? Sí, sempre que els ingredients d'aquesta explosiva poció morada estiguin lligats pel conjur irònic-musical de les tres Circes (Laia Alsina Riera, Maria Cirici i Laura Pau) que en anteriors reencarnacions artístiques ja es presentaven com The Feliuettes.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
L'aniversari

L'aniversari

Tot veient la proposta d’Hèctor Mellinas, Albert Adrià i Josep Guerra em venien al cap unes paraules de la fins fa ben poc directora d'El Graner de dansa i ara codirectora del nou Teatre de L’Artesà del Prat del Llobregat, Cristina Alonso, que plantejava que no sempre els processos creatius de recerca i investigació acaben en un espectacle per contrastar amb el públic.

Time Out diu
2 de 5 estrelles
Comprar
Andrea Pixelada

Andrea Pixelada

Cristina Clemente està efervescent. Guanyadora de l’últim combat de Temporada Alta ha estrenat o estrenarà tres obres en menys de tres mesos a la cartellera de Barcelona. El seu teatre també te alguna cosa d’efervescent perquè s’ha decantat clarament per la comèdia, més o menys convencional com 'Lapònia' o més ambiciosa formalment com aquesta 'Andrea Pixelada' que explora, o diu que explora, el món dels booktubers, és a dir, els o les youtubers que parlen de llibres en les seves emissions, en un interesant joc de ficcions.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Comprar
Totes les crítiques

Les obres que venen

Un, ningú i cent mil
Teatre

Un, ningú i cent mil

Com pot una persona desconèixer-se fins a l’extrem? És possible que els altres ens coneguin millor que nosaltres mateixos? Quants Vitangelo Moscarda existeixen, llavors? Un, cap o cent mil? A partir d’una anècdota aparentment trivial i humorística, Vitangelo Moscarda, el protagonista d'aquesta obra, s’adona gràcies a la seva dona, que el seu nas s’està corbant. Luigi Pirandello aprofita aquesta anècdota per a fer una reflexió sobre la identitat i els seus límits.

Com els grecs
Teatre

Com els grecs

Un dels pares de l’església cristiana deia que Homer maleducava el poble amb els seus mites perquè el poble els entenia de manera literal i irreverent. Despullats de religió i irreverents com els grecs, són aquí els mites creats per Steven Berkoff el 1980, en plena era Thatcher, presentats per Josep Maria Mestres.

Abans

Abans

La Laia té 30 anys i viu al carrer. El Marc té 25 anys i viu a Escòcia. La mort del seu pare, ara fa uns anys, va fer que l'economia familiar trontollés i encara més quan poc després la seva mare es va quedar sense feina. La vida de la Laia i el Marc, el seu germà petit, va canviar rotundament. Calia portar diners a casa. La Laia va deixar els estudis i es va posar a treballar de valent. El Marc va seguir estudiant però va renunciar a la carrera que realment volia... Degut a la seva depressió i sense poder suportar-ho, la seva mare va decidir posar fi al seu patiment.   Dels reptes, de la superació a les adversitats i de la família tracta 'Abans', l'espectacle, dirigit per Daniel J. Meyer i interpretat per Laia Pellejà i Marc Pociello, amb música en directe. Vol reflectir la lluita i l'esperança d'aquella 'anterior classe mitjana' que avui dia viu una realitat crua, arrossegada a la precarietat, i, en molts casos, obligada a emigrar.

Comprar
Panoramix (1993-2003)
Dansa

Panoramix (1993-2003)

La ballarina i coreògrafa espanyola María José Ribot Manzano, coneguda com La Ribot, que ha modificat profundament el camp de la dansa contemporània porta al Mercat aquest espectacle de 3 hores concebut com una antologia que aplega, reorganitza i recol·loca les 'peces distingides' de les tres primeres sèries/espectacles, creades entre el 1993 i el 2000. Presentat per primera vegada l’any 2003 a l’exposició Live Culture (Tate Modern, Londres), l’espectacle es va poder veure després al Museo Reina Sofia (Madrid) i al Centre Pompidou (París), entre altres espais insòlits.

El millor teatre d'abril

El millor teatre de Barcelona

Obres recomanades
Teatre

Obres recomanades

El que hi ha a la cartellera de Barcelona i que no et pots perdre de cap de les maneres

Els més sexis
Teatre

Els més sexis

Descobreix quins són els intèrprets més guapos del país

Teatre infantil
Nens

Teatre infantil

Els espectacles que faran parar boig els nens de Barcelona

Escrit a BCN
Teatre

Escrit a BCN

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera

Què passa al Lliure?

Krystian Lupa, Bernhard i els nazis
Teatre

Krystian Lupa, Bernhard i els nazis

Krystian Lupa demana silenci, que ningú no parli a la sala d’assaig del Lliure mentre fem l’entrevista. És alt, va vestit de negre i inspira respecte. És tota una institució del teatre europeu. Va néixer a Polònia el 1943 i ens té acostumats a espectacles tan densos com genials. Els seus actors volen, amb ell. I ha triat Marta Angelat, Pep Cruz i Mercè Arànega per fer el seu primer muntatge català, 'Davant la jubilació', de Thomas Bernhard, una peça en la qual tenim un jutge i les seves dues germanes que celebren l’aniversari de Himmler i que podem veure al Lliure després d'estrenar-se fa uns mesos a Temporada Alta. Pell de gallina... Que parli el mestre.

Mar de fons
Teatre

Mar de fons

La companyia degana del teatre illenc i el Teatre Principal de Palma porten a escena la història de la repressió feixista a Mallorca, un dels territoris més immediatament castigats per l’alçament franquista del juliol del 1936. Dramatúrgia: Pere Fullana, Jaume Miró, Carme Planells i Aina Salom. Intèrprets: Maria Bauçà, Rodo Gener, Lluqui Herrero, Albert Mèlich, Carles Molinet, Rosa Serra. Músics: Agustí Aguiló i Miquel Àngel Aguiló.

Lehman Trilogy

Lehman Trilogy

Brillant crònica de la nostra època signada per Stefano Massini (l'autor de CrecEnUnSolDeu i Dona no reeducable) que ajuda a reflexionar sobre el fracàs del sistema, i que té tot el potencial per convertir-se en un clàssic del teatre universal. Autor: Stefano Massini. Adaptació i direcció: Sergio Peris-Mencheta. Amb: Aitor Beltrán, Víctor Clavijo, Litus, Pepe Lorente, Darío Paso i Leo Rivera.

Comprar
El somriure al peu de l'escala
Teatre

El somriure al peu de l'escala

Havia de ser a l’Espai Lliure la temporada passada, però un accident va impedir a Jordi Martínez de seguir assajant. Convençuts que el pallasso místic de Henry Miller només el podia encarnar ell, l’espectacle va ser ajornat i arriba ara al Lliure de Montjuïc. Autor: Henry Miller. Director: Ramon Simó. Traducció: Màrius Serra. Amb: Joan Arqué, Oriol Boixader, Tanja Haupt, Griselda Juncà i Jordi Martínez.

Què? On? Quan?

Teatre Lliure: Montjuïc

Teatre Lliure: Montjuïc

Teatre Nacional de Catalunya

Teatre Nacional de Catalunya

Mercat de les Flors

Mercat de les Flors

Teatre Tivoli

Teatre Tivoli

Teatre Romea

Teatre Romea

La Villarroel

La Villarroel