Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Som Cultura
Javi Cabrera

Cinc propostes de tardor a la Costa Brava i al Pirineu de Girona

Gastronomia, wellness, contacte amb la natura, museus, escapades culturals...

Time Out en col·laboració amb Patronat de Turisme Costa Brava Girona
Publicitat

La tardor és l’estació ideal, ja que arrenca amb el bon temps però sense la xafogor de juliol, i poc a poc ens prepara per a un altre ritme de vida, una altra mentalitat. Aquest és un temps per començar un viatge, per redescobrir la natura, per introduir-te en el patrimoni d’un lloc desconegut i per tastar productes locals amb personalitat. I si aquesta és la mentalitat que us escau més i penseu en la tardor com un temps d’oportunitats i d’exploració, esteu en el lloc correcte, que és la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i el seu festival d’experiències culturals Som Cultura, que enguany arriba a la seva vuitena edició. Si us ve de gust començar a planejar escapades i activitats, us volem inspirar amb aquestes cinc propostes.

1. Natura, benestar i moments per connectar amb el jo interior

Si us agrada la natura i la pau interior, esteu en el lloc ideal, sobretot si us ve de gust passar uns dies a un balneari, on les aigües termals us ajudaran a recuperar l’energia i us faran recarregar les bateries. La Costa Brava té moltes opcions, els podeu localitzar a Cala del Pi (Sallés Hotel & Spa), a la platja de Santa Cristina de Lloret de Mar (Hotel Santa Marta), Ribes de Freser (l’Hotel Rural & Spa Resguard dels Vents) o inclús a Girona capital, on es poden visitar les antiquíssimes termes romanes, rehabilitades com a Aqva Banys Vells, per a un bany reparador. També podreu fer amb altres activitats complementàries, com la connexió amb els boscos gràcies a les activitats d’Aromes al Bosc o diversos retrets per practicar 'mindfulness'.

2. L’emoció del vi: un espai perfecte per a l’enogastronomia

L’enogastronomia és una activitat que temporada rere temporada millora, s’amplia i concentra tota mena d’experiències al voltant d’aquest elixir mil·lenari que és el vi. La Costa Brava és una zona important en la geografia vinícola de Catalunya, amb una denominació d’origen –la DO Empordà– , varietats sorprenents de raïm i, sobretot, un teixit de cellers que ofereixen molt més que fer un tast i una visita guiada. Recomanem Beu-te el museu, una iniciativa que uneix el món del vi i el patrimoni cultural connectant 12 cellers amb 12 museus. Es tracta d’un cicle de visites combinades –arquitectura, art, exposicions i vi– durant els caps de setmana d’octubre. S’acostuma a dir que moltes iniciatives culturals entren millor amb una copa a la mà, i aquesta és una oportunitat perfecta per confirmar-ho. Podeu reservar les vostres entrades en aquest enllaç. I és que l’enogastronomia a la Costa Brava és molt més que el vi: és l’experiència de tastar-lo i compartir-lo amb la cultura i, també, entre paratges naturals als que podem arribar fent una ruta de senderisme, en bicicleta o en barca.

3. Girona ciutat: un paradís ‘foodie’

Si sou foodies, esteu en el lloc ideal. La zona de la Costa Brava i el Pirineu de Girona és un espai farcit de restaurants amb les millors acreditacions –n’hi ha 13 amb estrelles Michelin que sumen un total de 18–, i més concretament els trobareu a Girona, un paradís pels qui s’estimen cuidar el paladar. Per exemple, teniu el restaurant Terram, que proposa una cuina creativa, honesta –és a dir, a partir de producte proper, de qualitat– i saborosa, que cerca reinventar la tradició. O Divinum, que també treballa amb materials de primera, idees d’alta cuina i l’estret maridatge entre el producte cuinat i els millors vins del seu celler.

4. Gastronomia local: un festival paral·lel de sabors intensos

La Costa Brava i el Pirineu de Girona abunden en productes locals amb molta història i prestigi, com els plats de mar i muntanya, la poma de Girona, les castanyes o licors com la ratafia. El marisc i el peix són superbs, els embotits tenen una qualitat enorme... Per exemple, cal tastar els formatges de la zona, i la formatgera de Mas el Mir proposa menús molt especials. També es pot planejar una escapada d’oleoturisme, que tracten com ningú a Can Barrull. I, finalment, no hi ha gastronomia local sense el marisc i l’arròs. L’arròs de Pals és la joia de la zona, i el podreu gaudir a Es Portal, un hotel-boutique amb totes les comoditats.

5. Teatre, museus, música: la cultura no s’atura

És important cuidar el cos, però no menys important és conrear també l’esperit i alimentar la ment, així que, a més de la gastronomia i el repòs, el festival Som Cultura és una gran proposta pels qui voleu sentir una manifestació creativa de l’enginy humà en forma de teatre, art plàstic i música. En destaquem tres activitats. La primera: un recorregut nocturn pel cementiri de Figueres en companyia de Narcís Bardalet. També la 'Verema de fil i vinya de pedra': un tast a la catedral de Girona el dia 4 de novembre. Finalment, 'Els museus surten al carrer', enguany a Palamós el dia 19 de novembre. I si no en teniu prou, una de les cites importants de la temporada d’escenaris a la Costa Brava és el festival Temporada Alta, una institució del teatre en totes les seves vessants que enguany presenta una programació molt destacada.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat