Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants de cuina 'non-stop'

Els millors restaurants de cuina 'non-stop'

Per menjar a Barcelona sense tenir en compte l'horari

Per Ricard Martín |
Advertising

¿Sou d'aquells estressats que només mengeu quan la feina us ho permet? Malament. O al contrari: sou uns anarquistes de saló que no deixeu que la convencionalitat dels horaris i els àpats us tallin el rotllo. O sou d'aquells noctàmbuls que sortiu a sopar a les onze. Sigui com sigui, a Barcelona existeixen bons restaurants de cuina sense interrupcions, on podreu menjar sense mirar el rellotge. 

Deu restaurants on els fogons mai no s'aturen

Restaurants

Casa Alfonso

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

En un moment de la Barcelona daurada, Casa Alfonso era la primera etapa dels noctàmbuls abans d’acomiadar la nit a Bocaccio. “Encara s’hi deixa veure Oriol Regàs” (el creador de Bocaccio), ens relata el Sr. Alfonso. Si en el passat les glòries hi passaven a prendre el seu xerès amb pernil, avui Gabino Diego o Javier Bardem, cada vegada que vénen a Barcelona, visiten l’Alfonsito. “Lola Flores venia, s’asseia a esperar Manolo Caracol i feia que llegia el diari, perquè no sabia llegir i l’agafava del revés”, recorda el Sr. Alfonso… També van seure sobre els seus vímets Paco Rabal, Mario Cabré, Manolete o la Bella Dorita.

Es pot menjar bé des d’un entrepà, fins a capipota, tàrtar d’escalivada amb anxoves del Cantàbric, passant per carns i peixos salvatges a la brasa, peus de porc, tonyina fresca a la planxa o graellada amb xoriço crioll, botifarró i rostit de tira entre d’altres. Tot sense parar, cada dia, fins l'una de la matinada.

Time Out diu
Restaurants, Espanyola

7 Portes

icon-location-pin La Barceloneta

El 7 Portes, un dels restaurants més antics de Barcelona, amb 150 anys de trajectòria, segueix essent un lloc clau de la bona taula a la ciutat. Qui vulgui menjar uns canelons rossini com Déu mana, aquest és el lloc. Hi fan moltes altres coses, ben bones totes, però alguns recordem amb especial sentiment els entrants dels dinars de família: el pernil, les anxoves, les croquetes... I uns bunyols de bacallà que encara tenim gravats a les papiŀles. Sempre obert, amb cuina ininterrompuda durant tot el dia.

Advertising
Restaurants, Bar d'entrepans

El Pepito

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Aquest restaurant centrat sobretot en la carn, proposa una sèrie de tapes molt ben resoltes –molt bona la bomba de cua de bou– i sobretot entrepans de vedella de primera, el clàssic 'pepito' de tota la vida, preparat amb receptes tan atractives con el de bou d'Irlanda amb pebrots del Padrón, foie i bolets a l'allet. La carn és deliciosa i tendra, evita l'efecte estirada amb les mossegades.

Time Out diu
Restaurants, Hamburgueses

Oval

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta hamburgueseria gurmet pot esdevir punt de reunió 'indie': la llista musical és exquisida, els Mishima hi van de tant en tant i hi van portar a sopar Daniel Johnston. El client es pot confegir la seva pròpia hamburguesa triant els ingredients –hi ha un bilió de combinacions– o agafar una recepta fixada. Molt bones hamburgueses, també amb carn de Nebraska, i una petita i encertada carta de vi a preus assequibles. I el millor de tot és que tot això s'esdevé sense aturador ni pausa, fins que tanquen ben entrada la mitjanit.

Time Out diu
Advertising
Restaurants

Fantastico

El menú és interessant. Dues tapes, un plat, postres i beguda per 12,75 euros, IVA inclòs. Tot això seria foc d’encenalls si el contingut no superés l’oferta crematística, però és que el contingut és prou interessant. Entre les tapes, les quals no totes entren en el menú del dia, es poden elegir botifarró de Burgos i compota de pomes, unes croquetes d’ànec o pernil, unes albergínies de mel i llima, un lacón ibèric amb una base de patates, i entre els plats principals es pot elegir entre un parell d’ous, una truita o plats de tradició, com una una truita de bacallà amb mongetes blanques i botifarra negra. Entre setmana, sense parar fins l'una de la matinada.

Time Out diu
Restaurants, Xinesa

Chen Ji

icon-location-pin Eixample

Des de ja fa un temps el Chen Ji és conegut com el xinès-xinès de Barcelona. És a dir, un restaurant autèntic sense els habituals ornaments a base de llums vermells, dracs ni plafons lluminosos amb cascades. El local és del més normal que us podeu imaginar, molt senzill i pràctic. Els seus horaris, extensos. Des de les 9 del matí fins a ben bé mitjanit hom hi pot anar a fer un bol de fideus, una sopa o tastar el menú de self-service per uns 5 €. ¿Heu esmorzat mai a base de dumplings al vapor com fan ells? ¿Us ve de gust un bol de fideus amb costella de porc per berenar?

Advertising
Restaurants, Argentina

El Santo del Born

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Dos cuiner argentins regenten aquest petit i bufó espai on el que mana és la bona carn, sobretot en format entrepà. Hi podem trobar sandvitxos gurmet argentins, amb la dignificació de l'entrepà de milanesa, i reformulacions de clàssics com un brutal entrepà d' 'entraña' (vedella tendríssima, tomàquet, mesclum, chimichurri). Us hi podeu clavar fins i tot un entrepà d'entrecot! També per berenar o a l'hora del vermut, perquè obren a les 12 i tanquen a la una de la matinada.

Time Out diu
Restaurants, A la brasa

SAGARDI BCN Centre

La seva barra de pintxos està en constant evolució a qualsevol hora del dia, complint així la funció d'esmorzar, aperitiu, dinar o sopar informal: hi trobarem 80 varietats al més pur estil basc. El restaurant - braseria, amb el gran atractiu d'una graella amb fusta d'alzina, funciona de 13 a 16 i de 20 a 24 h.
Advertising
Restaurants, Mediterrània

Mirandoalmar

icon-location-pin Ciutat Vella

Restaurant de cuina mediterrània i tapes, especialitzat en arrossos, que compta també amb una oferta de música en viu en un ambient acollidor i amb vista al mar i al port de Barcelona. I el seu entrecot de vedella és impecable, sucós, apart d'unes braves i croquetes de nivell. Si mai esteu fent el guiri pel Maremagnum i us entra la gana, que sapigueu que aquí podeu menjar cada dia de 12 a 24 h.

Restaurants, Hamburgueses

Bernie's

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Aquesta és una acurada reproducció d'un diner nord-americà, fins al punt que el mobiliari s'ha exportat d'allà. El que els diferencia d'altres locals similars és que ells amplien l'oferta. No és només una hamburgueseria, és un restaurant nord-americà amb una graella per fer entrecots, costelles i filets, a més d'especialitats com l'escalopa a la napolitana.Això sí: ​​les hamburgueses, contundents i amb salses casolanes, no deceben en absolut. I la cuina obre fins tard. Fins tan tard com quarts d'una de la nit.

Time Out diu
Advertising