1 M'encanta
Guarda-ho

Els millors restaurants gallecs de Barcelona

Repassem on s'ha instal·lat la bona cuina gallega a Barcelona

Recordem la dita: el gallec no es queixa, emigra. Això ha fet que una bona part dels restaurants i bars de Barcelona siguin gallecs. I no ens queixem, ans el contrari: la cuina gallega és de les que millor sap ressaltar les virtuts del producte. I quin producte: amb el pop i la vaca com a emblemes, tenen el millor del mar i de les pastures i un repertori guisats i tapes imbatibles. Repassem la llista d'on es menja millor gallec, des del lloc més humil fins al favorit del Júlio Iglesias.   

Dotze gallecs per a totes les butxaques

Los Cachitos

4 de 5 estrelles
Recomanat

Una taverna gallega que cal conèixer: la seva cuina és senzilla, però exquisidament gustosa i de bona qualitat. El seu brou gallec és molt bo i l'amanida de ventresca i tomàquet raf està molt ben preparada. Hi ha una llarga llista de plats molt bons, com ara el panadó gallec, les gírgoles a la brasa, el lacón amb 'cachelos', el brou gallec, la sopa de peix i els fideus negres amb gambes i cloïsses.

Llegir-ne més
El Raval

Escairón

Recomanat

L'Escairón destaca sobretot pel seu entrecot provinent de Galícia i pel seu 'pote', el brou gallec. En Jorge i la Pilar atenen com si fos casa seva i la clientela es gairebé fixa. Els seus plats forts són l'entrecot o qualsevol de les seves carns a la brasa, però també els plats guisats, el 'lacón' i, sobretot, algunes postres com l'anomenada Escairón (crema catalana amb una mena de crocant gelat). Però immillorables i úniques són les patates fregides que acompanyen les carns, entre les quals també destaca l'escalopa milanesa. Aquest és un lloc ideal per gaudir del millor de la cuina gallega i de mercat, on la qualitat, el bon preu i el magnífic servei fan les delícies dels paladars més exigents.

Reserva ara Llegir-ne més
El Poble-sec
Advertising

Casa Freixo

Quan trobem un restaurant gallec com Déu mana, sempre ens emociona. El seu entrecot de vedella és d'una qualitat i gust que costa trobar en aquesta ciutat. Les altres seves especialitats són ostres i percebes, a un preu molt més assequible del que ens pensem.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Los Cachitos

4 de 5 estrelles
Recomanat

Una taverna gallega que cal conèixer: la seva cuina és senzilla, però exquisidament gustosa i de bona qualitat. El seu brou gallec és molt bo i l'amanida de ventresca i tomàquet raf està molt ben preparada. Hi ha una llarga llista de plats molt bons, com ara el panadó gallec, les gírgoles a la brasa, el lacón amb 'cachelos', el brou gallec, la sopa de peix i els fideus negres amb gambes i cloïsses.

Llegir-ne més
El Raval
Advertising

Cera 23

A més d'oferir un menú diari a bon preu amb especialitats gallegues –lacón, vedella, lluç...– els amics del Cera 23 obsequien els clients amb una tapeta gratis amb cada consumició. També funcionen com a bar nocturn, amb una carta de vins molt ben triada i una cocteleria trempada.

Llegir-ne més
El Raval

Bar Centre Gallec de Barcelona

3 de 5 estrelles
Recomanat

Heu menjat mai llamprea, aquell peix primitiu sense cap que fa mitja basarda? Voleu afartar-vos de lacón o pop del bo i no voleu deixar-vos-hi el sou? Sabeu què és el raxo? És llom de porc adobat amb pebre vermell, et poden contestar els amables cambrers del bar del Centre Gallec de Barcelona, una espècie de vestigi del vint en plena urbs del vint-i-u.

Si baixes la rambla dels Caputxins, a mà dreta, entre botigues de records, hostals i tablaos, hi ha un portal ample, de sostres alts, marbre blanc i antiga solera. Al primer pis, com d’amagatotis, hi trobareu una casa regional de les més actives de la ciutat, la de Galícia, que ha celebrat 120 anys d’existència, cosa que es diu ràpid. 

Per als parroquians del Centre i per a tothom que hi vulgui menjar o fer un beure, el bar ofereix un racó tranquil i familiar on degustar plats típics gallecs o fins i tot, de tant en tant, en una de les seves espaioses sales interiors, poder veure tocar músics com el genial Raimundo Amador, l’aflamencat Javier Ruibal, els sonats de Manos de Topo o els excitats Mujeres. Els migdies fan suculents menús a 10 euros (plat del dia a 8).

Llegir-ne més
El Raval
Advertising

A Gudiña

La Pulpería A Gudiña és un d’aquells restaurants en el qual el menjar de qualitat encara està lligat a un preu raonable. Aquest establiment de tracte cordial i d’aire familiar, serveix delicioses tapes de marisc i peix gallec, tot regat amb un bon albariño i rematat amb una copa d’orujo. Deliciós pop a la gallega, empanada, pebrots de Padrón i costellam gallec amb all.

Llegir-ne més
Sant Antoni

Cervecería Brasería Gallega

Recomanat

Quina sorpresa a la part alta de la ciutat! Bones mariscades a preus raonables. Excel·lent producte del mar i carns, i un ambient molt distès i agradable. Senzilla cerveseria gallega, sempre plena. Imprescindible reservar. En una part del restaurant exhibeixen el prodcute que cuinaran aquell dia.

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Casa de Tapes Cañota

Recomanat

El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per resoldre un àpat de celebració o el sopar després de sortir del Lliure, el Mercat de les Flors i del BTM, que li queden al costat.

Reserva ara Llegir-ne més
El Poble-sec

Rías de Galicia

Recomanat

La gran cita permanent que proposa la família Iglesias amb els millors productes del mar. A la seva carta destaquen el llamàntol del cantàbric amb allets, el gall de Sant Pere i els canelons de txangurro. I quan és temporada disposen de l’exquisida llamprea a la bordelesa.

Reserva ara Llegir-ne més
El Poble-sec
Advertising

També t'agradarà

Menjar pintxos a Barcelona

Gran plaer basc en petit format Esmolem l'escuradents i fem el rànquing dels pintxos més saborosos de Barcelona. Prepareu els colzes per fer-vos lloc a les barres basques amb més bon gust de la ciutat! Coneixes més llocs de pintxos indispensables? Ens ho pots dir als comentaris de sota. El més vist Els actors i les actrius catalans més sexis Descobreix quins són els intèrprets més guapos del país El blog de teatre Brutus Per Andreu Gomila La cartellera de Barcelona El més vist 10 edificis d'arquitectura singular Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxols on s'adotzenava la classe treballadora fins a les grans infraestructures faraòniques. Perquè, contra la voracitat del totxo pel totxo i la tendència, tan catalana, de tapar els problemes amb formigó, a Barcelona sempre hi ha hagut moviments a contracorrent, com el GATCPAC, arquitectes preocupats per obrir horitzons, per repensar la ciutat i reformar-la des d'un urbanisme integrador. Hem volgut fixar-nos en petits edificis on s'hi han fet grans revolucions. I per fer-ho, hem parlat amb arquitectes joves (Carles Enrich, David Bravo i el col·lectiu MAIO) que han seleccionat deu intervencions intel·lig

Llegir-ne més

La bona teca dels Encants Nous

Immillorable menjar de carrer al nou mercat de Glòries L'arquitectura enlluernadora dels nous Encants de Barcelona és un bon reclam per a turistes i autòctons, i la coberta dissenyada per Fermín Vázquez s'emporta tots els flaixos. A dins, l'activitat del mercat s'organitza en carrers i a la planta baixa té lloc la subhasta i venda de peces úniques. Però avui ens centrem en la seva oferta gastronòmica. Són sis llocs de bon menjar, a preus més que competitius i amb garanties. I alerta que una de les parades és del crack Albert Marimón, cuiner de l'any al Fòrum de Girona.   También t'agradarà Els 100 millors bars de Barcelona Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pi

Llegir-ne més
Advertising

Maridatge de bon menjar i cervesa artesana

Aquesta nova tendència puja com l’escuma Menú degustació cerveser El Racó d'en Cesc pot treure pit: fa tres anys que ofereixen un menú degustació d'alta cuina maridat amb cervesa, són els pioners d'aquesta tendència. Edgar Rodríguez, el sommelier de l'establiment, explica que "amb les nostres 150 referències de cervesa, podem cobrir qualsevol plat". La birra mana: "Tastem la cervesa. I a través del que ens descobreix, dissenyem un plat amb maridatge". Festival: alguns plats del menú són el tataki de tonyina amb una cervesa Racó d'en Cesc 25 aniversari, dissenyada per Rodríguez. El pap torradet amb all cremat s'ajunta amb una cervesa alemanya ben fumada.I fins i tot un plat amb tanta potència com el fricandó, que ens fa pensar en vi negre, s'ajunta amb una rabassuda stout irlandesa. "El diòxid de carboni, com passa amb el vi escumós, té el punt de bombolla que acaba netejant greixos i et dóna una sensació de frescor" (recordem que en els tastos de pernil s'afavoreix el cava o la cervesa, no pas el vi negre). També per postres, cervesa negra i dolça per acompanyar un bescuit de xocolata amb espècies. Tot un festival d'alta cuina, de set plats per 62 euros . Maridant amb vi pujaria quasi el doble. Era lògic. Després que la cervesa artesana ensenyés la seva poteta rossa i sense pasteuritzar a les barres de bon beure, el pas següent era que els restaurants es preocupessin per fer un maridatge llépol de llúpol i bona teca. El casori entre birra i menjar tot just acaba

Llegir-ne més

De canyes per Barcelona

Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Sembla una tècnica senzilla, però no tothom serveix les canyes amb alegria i precisió. Perquè no patiu decepcions innecessàries, la Montse Virgili ha localitzat 10 establiments de Barcelona que dominen l’assortidor a la perfecció. Coneixeu més llocs imprescindibles a l'hora d'anar de canyes? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Gata Mala La Trinity i la Lucy són les reines d’aquest cau que amb prou feines ocupa una barra. Fan allò tan passat de moda d’oferir bona teca i bon servei. I sense avisar prèviament, et disparen al cor als cinc minuts d’haver-te conegut amb una tapa d’albergínia que es desfà a la boca o uns tomàquets secs escandalosos. Cada cop que les brànquies se’t mouen un pèl, ja t’han servit una canya. Ofereixen una marca coneguda però la gràcia és la barreja que serveixen a mig camí entre els dos assortidors. S’hi veu una cervesa torrada, però és un misteri com el de la Santíssima Trinitat. Mosquito El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el q

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

2 comments
Guillem H

Nanos, us heu deixat el Por Venir i el O'Retorno.