Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

20 coses sorprenents que viurem aquest 2020 a Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Hi hagis entrat amb el peu dret, a l'altra punta del món o ofegant-te amb el raïm, el que és segur és que estrenem calendari i a dalt de tot hi posa 2020. Ningú s'escapa d'un nou any que alguns auguren apocalíptic, altres purificador i, en el cas de l'horòscop xinès, rosegador. Sí, el 2020 és l'any de la rata. Sigui com sigui, Barcelona seguirà omplint titulars i alguns d'ells ja s'han començat a escriure. Hem consultat la bola de cristall de Time Out i es preveuen 365 dies mogudets. Benvingut 2020!

1. Follarem

'Kultur' del Conde de Torrefiel
'Kultur' del Conde de Torrefiel
FOTO: Conde de Torrefiel

Sense embuts ni pudors, fem que sigui un any ple de trobades amb poca roba, fins i tot sobre l'escenari. El festival Sâlmon ens promet una parella follant en la peça 'Kultur' del Conde de Torrefiel. Per un 2020 que trenqui esquemes a baix i dalt de l'escenari!

2. Bufarem espelmes

Primavera Sound
Primavera Sound
FOTO: Timeout

Agafeu aire que és anys de números rodons com per exemple els 400 anys de la Revolta de les Quintes de Gràcia, 700 anys de la Processó de Corpus a la ciutat, 25 anys de la inauguració del MACBA o els 30 que ens va deixar el gran Gato Pérez. Fa vint anys començàvem el segle amb l'alarma que tots els sistemes informàtics saltarien pels aires a la vegada que arribava a la ciutat el Primavera Sound. Demaneu un desig!

3. Ens emocionarem

'Dolor y gloria'
'Dolor y gloria'

El 2019 ha sigut un any pletòric per al film autobiogràfic d'Almodóvar i el 2020 podria ser el del tercer Òscar pel director manxec. 'Dolor y gloria' representarà Espanya a millor pel·lícula de parla no anglesa i ja parteix com una de les favorites pels acadèmics. Tornarem a escoltar el gloriós "Pedrooooo"?

4. Transformarem

Reforma de La Model
Reforma de La Model
FOTO: Ajuntament de Barcelona

Serà any d'inici de grans i esperades reformes i la de La Model serà una d'elles. L'antiga presó, ara tancada i a l'espera de la primera pedra, preveu l'inici de la seva gran transformació aquest any. La idea que hi ha sobre la taula s'ha consensuat amb veïns, Ajuntament i entitats.

5. Ens mudarem

Nova Fundació Mapfre
Nova Fundació Mapfre

La Fundació Mapfre ja prepara les caixes per mudar-se de la senyorial casa Garriga Nogués al peu de la Torre Mapfre. Una vegada allí centrarà els esforços expositius en la fotografia amb la voluntat d'esdevenir un centre de referència local i internacional.

6. Viatjarem (sense moure'ns de casa) 

Festival Grec
Festival Grec
FOTO: Wikimedia

El Festival Grec, que va tancar l'edició del 2019 amb més de 180.000 espectadors, ha elegit com a eix temàtic pel 2020, l'Amèrica Llatina. El seu director, Cesc Casadesús, assegura que s'està preparant un festival més íntim, més pròxim i amb molt sabor llatí.

7. Estalviarem

Ave 'low cost'
Ave 'low cost'

O ho intentarem. Això és el que ens promet Renfe amb el llançament de la versió 'low cost' de l'Ave, l'AVLO. El primer viatge de Barcelona a Madrid es farà el pròxim 6 d'abril i s'espera que els bitllets valguin un 25% menys del que costen ara.

8. Tornarem

El Bulli reobre portes amb el nom d'El Bulli 1846 –en honor a la quantitat de plats que es van servir al restaurant laboratori al llarg de la seva història– i ho farà en el mateix indret que va veure néixer el geni, a la Cala Montjoi. El retorn arriba després d'anys de conflictes per l'impacte mediambiental d'un edifici que serà laboratori i casa museu.

9. Creixerem

Recreació de l'ampliació del MACBA
Recreació de l'ampliació del MACBA

El 2020 serà l'any que es posarà a concurs les idees l'ampliació del MACBA en l'edifici adjacent al Convent dels Àngels i el que es mourà el CAP Raval al complex de la Misericòrdia. Després de mesos de conflicte i dubtes aquesta notícia ens va fer especial il·lusió.

10. Estrenarem

La Vampira del Raval
La Vampira del Raval

La llegenda de la Vampira del Raval, tota una institució carregada de misteri, arribarà, per fi, al cinema de la mà del director Lluís Danés. Time Out va ser dels primers mitjans en anunciar quina actriu protagonitzarà el film; és a dir, qui es posarà en la pell d'Enriqueta Martí.

11. Respirarem

2020 per sempre més es recordarà com l'any que es va restringir l'accés de vehicles més contaminants a la ciutat i rodalies, en total 94 km quadrats afectats per la famosa Zona de Baixes Emissions. La mesura espera estalviar la circulació d'uns 125.000 vehicles (un 20% de la flota total) i la reducció d'un 6% del CO2 en un sol any.

12. Crearem

Acid House
Acid House
FOTO: Acid House

Bones notícies per la formació creativa i la innovació a la ciutat després que Elisava, l'estudi de disseny Folch Studio i la multinacional Vice anunciessin durant el 2019 una aliança per impulsar un nou model de formació en forma de 'hub' de creació. Apunteu-vos el nom i no perdeu de vista la fornada de creatius que sortiran de l'esperat Acid House Barcelona.

13. Remodelarem

Reforma de la Balconada
Reforma de la Balconada

El Moll de la Fusta viurà la transformació més important des que la gamba de Mariscal va aterrar al front marítim. L'objectiu és reduir l'impacte de l'activitat creuerista que, per cert, s'escapa de la famosa Zona de Baixes Emissions del punt número 11. El Port Olímpic també viurà una mutació pel que fa als usos dels seus locals i no quedarà rastre d'oci nocturn.

14. Visitarem

Els diumenges gratuïts d'alguns museus, per sort, són una herència que passa d'any en any. A Barcelona pots entrar gratis a molts museus els diumenges i, aquest 2020, s'hi suma el pavelló Mies Van de Rohe però, en aquest cas, només el primer diumenge de cada mes. Hi ha millor manera de celebrar els 91 anys d'aquesta joia? També serà any de bones exposicions: te n'hem recollit un bon grapat.

15. Anirem al cine

'Mulan'
'Mulan'

No hi ha un any sense cinema bo i el 2020 no en serà excepció. S'esperen grans estrenes que van des de '1917', obra mestra del cine bèl·lic signada per Sam Mends, fins al remake en carn i ossos del clàssic de Disney 'Mulan'. Les plataformes digitals dipositaran tota la confiança amb estrenes com 'Patria' (HBO), l'adaptació del best seller de Fernando Aramburu; i, en el cas de Netflix, l'adaptació en sèrie de la llegendària 'Drácula'. Ah, i serà l'any de l'arribada de Disney Plus. Que el sofà ens agafi confessats!

16. Menjarem

Necessitat i plaer primari. Time Out seguirà ajudant en l'elecció dels millors restaurants de la ciutat i, si pot ser, a estalviar. A més de les recomanacions setmanals que fem setmanalment la revista, i a totes les crítiques i articles que recollim la web, podeu trobar inspiració en la Guia de Restaurants, on hi ha els 400 millors restaurants organitzats per barris.

18. Vibrarem

Elton John
Elton John

Que seria un any sense els seus concerts més esperats? Us hem preparat una llista per trobar-hi aquell concert que us farà cremar totes les calories d'aquestes festes. Mites eterns com Elton John o Paul McCartney passaran per Barcelona aquest 2020. Ja tens el cartell de fan de carpeta a punt?

19. Aixecarem

Nou Camp Nou
Nou Camp Nou

Com va dir un dia en Pep, "si ens aixequem ben d'hora, ben d'hora, i sense retrets, som un país imparable". Frase cèlebre que l'estadi que va veure néixer l'entrenador no s'ha pres al peu de la lletra, però sembla que el 2020 serà l'any que es començaran les esperades i discutides reformes del Camp Nou.

20. Hi anirem

Què et sembla si hi anem? Aquesta és la pregunta que més feliços ens fa a tots els que estem darrere d'aquest mitjà i la que dóna sentit a tot plegat. Calculem que a Barcelona s'hi faran unes 45.978 activitats durant els més de 360 dies que ens esperen i, des de Time Out, esperem contribuir-hi remenant, triant i informant. Som-hi, i fem que el 2020 valgui la pena!

NO T'HO PERDIS: Els festius i els ponts del 2020

Últimes notícies

    Publicitat