Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Albert Adrià en Pakta el 2015
© Ivan GiménezAlbert Adrià en Pakta el 2015

Quins restaurants Michelin de Barcelona estan tancats?

Quasi el 30 % dels locals de més alta gastronomia de la ciutat han baixat la persiana temporalment

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Tota la restauració està patint el cop duríssim de la crisi, però sobretot el model de negoci d'aquest sector dedicat a la part alta de la gastronomia. Dels 22 restaurants amb estrella Michelin de Barcelona, ara mateix n'hi ha sis de tancats: això quasi equival al 30 % de les estrelles Michelin de Barcelona. Tots són pesos pesants, esclar, però han abaixat la persiana temporalment els restaurants dels cuiners més influents i famosos d'Espanya: per començar, els quatre restaurants amb Michelin d'Albert Adrià a Barcelona: Pakta, Hoja Santa, Enigma i Tickets, i també la Bodega 1900 (sense estrella). La web del seu grup de restauració, ElBarrio, anuncia que estaran tancats fins a nou avis. 

També és tancat el restaurant Moments de Carme Ruscalleda i Raül Balam, dues estrelles Michelin, a Passeig de Gràcia, i encara no té previsió d'obertura. I un altre gran de la gastronomia mundial, Paco Pérez, té tancat l'Enoteca (dues Michelin) a l'Hotel Arts fins al proper vuit d'octubre. 

En el vessant positiu, esclar, cal destacar que la resta dels Michelin de la ciutat són oberts (alguns, com el Cinc Sentits, fins i tot s'han aventurat en el menjar per emportar assequible i el repartiment a domicili). La Inés Vázquez, cap de comunicació de l'hotel Condes de Barcelona, on hi ha el Lasarte –l'únic triestrellat de Barcelona– i l'Oria (una Michelin) explica que "la situació és poc favorable, però estem treballant. Entre setmana hi ha una assistència irregular, però els caps de setmana tenim una clientela fidel que torna i ens dona suport", explica. Lasarte afronta la gran dificultat inherent a un Michelin d'hotel: "obrir un restaurant amb l'hotel tancat. Et manquen dues coses que el fan funcionar: la clientela de l'hotel i l'engranatge de l'hotel", explica Vázquez. 

Lasarte
LasarteFoto: Lasarte

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat