Port cable car Barcelona
Photograph: Shutterstock
Photograph: Shutterstock

5 coses per fer avui a Barcelona

Aprofita el temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast

Publicitat

Què fer avui a Barcelona? Les coses per fer a Barcelona no descansen ni un dia. Cada setmana, trobareu centenars d'activitats increïbles per tots els racons de la ciutat, per no parlar dels plans a Barcelona que hi ha els caps de setmana. Cinema alternatiu, l'exposició imperdible, l'obra de teatre de la qual tothom parla, mercats, activitats familiars... Us oferim tota la informació per gaudir de Barcelona i de la seva enorme activitat cultural, avui i cada dia. No cal moderació, la podeu gaudir a l'engròs. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai que acull una acurada selecció de xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats, el mercat ofereix una programació de cultura i espectacles, molts d'ells gratuïts. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any!

Què fer avui a Barcelona

  • Què fer
  • Ciutat

El Raval torna a ser un dels grans escenaris de l’estiu barceloní del 10 al 13 de juliol. Coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu del Carme, aquest barri de Ciutat Vella s’omple d’activitats que són un reflex de la diversitat cultural del barri i l'ambient vibrant que desprèn. Gegants, castellers, havaneres, àpats populars, cultura gitana, música filipina, flamenc, òpera, hip-hop, jam-sessions, DJ sets, projeccions, visites a museus: una autèntica celebració multicultural que fa del Raval un lloc únic per viure les vibracions festives al carrer.

Les activitats es reparteixen per més de 20 espais del barri i omplen cada racó amb propostes per a tots els gustos i edats. Si cliqueu a 'Llegir-ne més' tindreu el resum del més destacat de la programació.

  • Art
  • Art

Des del 15 d'abril, el Museu Picasso ha renovat l'horari d'estiu: obre més aviat i tanca més tard i, la novetat més rellevant és que l'entrada és gratis tres dies a la setmana. Els dijous, divendres i dissabte tothom pot accedir al museu de forma lliure i gratuïta de les 19 h a les 21 h sense necessitat de reservar prèviament. La resta de la setmana, l'equipament manté el preu habitual de les seves entrades i roman obert des de les 9 h fins a les 20 h. L'objectiu del canvi d'horari i l'ampliació dels dies gratuïts és fer més accessible l'art a tothom i apropar-lo al públic local. Aquest horari de portes obertes estarà actiu fins al 12 d'octubre. 

Publicitat
  • Sants - Montjuïc
  • Crítica de Time Out

El segon capítol de la trilogia Cadela força es titula La germandat. L'autora i directora teatral brasilera Carolina Bianchi, juntament amb la seva companyia Cara de Cavalo, s'endinsa en la complexitat dels pactes de masclisme, els possibles orígens de la fraternitat i els seus codis, molts dels quals estan inscrits en la violència i perpetuen la violació i la violència sexual com a part del seu vocabulari. Bianchi emmarca aquesta investigació sobre l'art contemporani, especialment el context teatral. L'objectiu està lluny de simplificar el tema: l'espectacle reconeix l'admiració que aquesta confraria ens pot provocar quan es relaciona amb la història de l'art, de manera que el text s'apropa constantment a la confusió entre aversió i fascinació per les dinàmiques de poder masculí.

  • Música
  • Sant Martí

El Cruïlla celebra la 15a edició del 9 al 12 de juliol –com sempre al Parc del Fòrum–, amb caps de cartell com Gracie Abrams, Sex Pistols feat. Frank Carter, Thirty Seconds to Mars i Alanis Morissette. Però hi ha molt més: Girl in Red, St. Vincent, Seu Jorge, Goran Bregovic, Ben Harper & the Innocent Criminals, Texas, Kaiser Chiefs i Hermanos Gutiérrez són altres dels artistes internacionals que actuaran al festival.  

Pel que fa als artistes de Catalunya i la resta de l'Estat, destaquen els dos concerts de Love of Lesbian, un d'ells presentant el seu últim treball Ejército de salvación (2024) i l'altre "amb amics", per celebrar el 15è aniversari del festival; Fermin Muguruza, que ve d'omplir el Sant Jordi amb el concert dels seus 40 anys de carrera; i també Lia Kali, Marina Hein, Sandra Monfort, Remei de Ca la Fresca, Quimi Portet, Alcalá Norte, Biznaga i Maika Makovski, entre molts d'altres. 

Publicitat
  • Art
  • Art

De petit, a casa de Masayoshi Sukita eren molt pobres, però quan va demanar una càmera de fer fotos, la seva mare va fer tot el possible perquè la tingués. "Sabia que no era un caprici", explica el fotògraf japonès al text introductori de Bowie x Sukita, la mostra que ha portat a Barcelona una setantena d'instantànies que li va fer a David Bowie durant els 40 anys que el va fotografiar. És, a més, la primera vegada que es porta un arxiu complet de Masayoshi Sukita a l'Estat espanyol. 

El nou espai de FotoNostrum, al número 19 del carrer Princesa acull fins al 15 de setembre aquesta retrospectiva que inclou algunes de les imatges més icòniques del músic anglès i d'altres de pràcticament desconegudes. Les preferides del fotògraf, que no ha pogut viatjar a Barcelona per la seva edat avançada, són la que va acabar apareixent a la portada del disc Heroes (1977) i la de la seva mare, fotografiada l'any 1958 amb un barret característic de l'època.   

Altres plans a Barcelona

  • Què fer

Apunteu-vos Osona al radar per descobrir-la aquest estiu en el seu màxim esplendor. Situada a l’extrem nord de la província de Barcelona, tocant amb la de Girona (de fet, un parell de municipis ja en formen part), aquesta és una comarca de gran riquesa natural i paisatgística, amb una combinació única de boscos, muntanyes, cingleres i vall. Explorar Osona és, també, un compromís amb la preservació del seu entorn i la natura que el fa únic. I, a l'estiu, cada poble s’engalana per oferir un programa farcit de música, gegants, correfocs, balls de plaça, menjar de festa i molt més. Us fem un recull de les cites imprescindibles d’aquest estiu!

Festes Majors destacades a Osona

La ciutat de Vic, per exemple, celebra la seva festa major al voltant del 5 de juliol, coincidint amb Sant Miquel dels Sants, el patró local. A Torelló, la gresca arriba a finals de juliol, Sant Julià de Vilatorta també s’hi apunta, amb deu dies de festa del 18 al 28 de juliol i cap a finals d’agost arriba el torn de Centelles, que celebra la seva festa gran entre el 28 d’agost i l’1 de setembre.

A Manlleu, la festa major comença el 8 d’agost i s’allarga fins al dia 17, amb activitats que combinen la modernitat amb l’esperit més tradicional, com la popular Festa del Serpent, el gran símbol de la celebració i una de les cites més icòniques de l’estiu que es celebra el 14 d’agost. Un espectacle de carrer que recupera una llegenda local i la transforma en una nit màgica plena de teatre, foc i emoció.

I també a finals d’agost, Taradell es transforma per uns dies amb activitats per a tots els públics dins la seva festa major, incloent-hi l’esperada Festa de Toca Sons , el 24 i 25 d'agost, una recreació històrica amb tot luxe de detalls, que omple el poble de personatges, misteri i espectacle. És com caminar per un conte, amb actors i personatges que ocupen els carrers i us conviden a descobrir qui era en Toca Sons, entre intrigues, llum i música.

Més propostes culturals i tradicionals

Ho passareu de valent a les Nits de Serrallonga, on la llegenda del famós bandoler cobra vida en un espectacle nocturn que es mou entre els boscos i el Monestir de Sant Pere de Casserres, un espectacular monestir d’ordre benedictí estratègicament situat a la punta d’un dels meandres més emblemàtics del riu Ter a la cua del Pantà de Sau. És una experiència teatral immersiva que us farà sentir part d’una història de bandolers, misteri i aventura, sota la llum de les estrelles.

Si sou amants de la delícia gastronòmica que és la tòfona, la Fira de la Tòfona d’Estiu de Centelles, el 5 de juliol, és parada obligada. Un espai on es reuneixen productors, xefs i curiosos per tastar, comprar i aprendre tot sobre aquest producte tan preuat.

Per als que busqueu música entre paisatges tranquils, el Cantilafont al Lluçanès (11 i 12 de juliol) és un festival que marida cançons, entorns rurals i bon ambient, amb concerts en espais singulars que us sorprendran.

També podeu viatjar en el temps amb la Festa del Segar i el Batre a Santa Eulàlia de Riuprimer, el 26 de juliol. Veureu com es treballava el camp a l’antiga, amb eines i maquinària de l’època, i tot l’esperit d’una jornada rural com les d’abans.

La música tradicional puja el volum al Rodafolk, els dies 12 i 13 de juliol a Roda de Ter. Aquest festival ofereix concerts, ballades i activitats que celebren la cultura d’arrel amb un toc actual. I, l'últim cap de setmana de juliol podeu gaudir del So de les Pedres de Rupit.

Podreu consultar el calendari sencer a la pàgina oficial d'Osona. És moment de recòrrer la comarca veïna de festa en festa!

Contingut patrocinat
  • Música
  • Festival de música

Cada estiu des del 2016, Madrid acull un dels festivals de música més importants de l’Estat. El Mad Cool va néixer per convertir-se en el macroesdeveniment que la capital necessitava després d’anys sense un festival d’aquesta magnitud. Vuit edicions (la del 2020 es va cancel·lar per la pandèmia) i tres ubicacions diferents després, el Mad Cool s’ha consolidat com una cita imprescindible dins del calendari musical estatal, gràcies a un cartell potent que combina llegendes internacionals amb artistes emergents del país. No deixeu que la distància us freni, Madrid us hi espera!

Quan i on?

L’edició del 2025 tindrà lloc del 10 al 13 de juliol, ampliant-se a quatre dies de música en directe, en comptes dels tres habituals d’anys anteriors. El recinte escollit és l’Iberdrola Music, situat entre Villaverde i Getafe, amb capacitat per a més de 100.000 assistents. Un espai modern i ampli, pensat per a grans esdeveniments, que garanteix un festival còmode i espectacular.

Quins artistes hi actuaran?

El cartell del 2025 presenta una gran varietat d’estils i artistes. Entre els caps de cartell hi trobem Muse, Gracie Abrams, Iggy Pop, Weezer, Nine Inch Nails, Noah Kahan, Alanis Morissette, Benson Boone, Olivia Rodrigo, Justice i Thirty Seconds to Mars. A més, el diumenge 13 estarà dedicat a la música electrònica amb el Brunch Electronik x MAD COOL, que comptarà amb artistes com Peggy Gou, Jungle DJ Set, MAU P i Macarena Hoffmann. La baixa de Kings of Leon ha estat substituïda per Muse, una banda que mai falla.

Horaris i entrades

Tot i que encara no s’han publicat els horaris oficials del 2025, a l’edició del 2024 els concerts començaven cap a les 18:00 h i s’allargaven fins a les 2:00 h aproximadament. L’abonament per als quatre dies es pot comprar des de 199 €, mentre que les entrades d’un sol dia comencen en 89 €. Si busques una experiència més exclusiva, l’abonament VIP parteix dels 399 € i les entrades VIP de dia comencen en 155 €, amb accés prioritari i zones reservades.

Com arribar-hi des de Barcelona

Si sou a Barcelona i dubteu si baixar fins a Madrid, penseu que el viatge és ràpid i còmode: en poc més d’una hora pots agafar un vol directe, o si preferiu viatjar per terra, el tren d’alta velocitat us deixa al centre de Madrid en menys de tres hores. Així podreu combinar l’emoció del festival amb una escapada per conèixer o redescobrir la capital. A més, el recinte Iberdrola Music està molt ben connectat amb metro, rodalies i llançadores, així que la mobilitat està assegurada.

Com arribar al recinte?

Així va funcionar el transport en l’edició del 2024, i s’espera un pla similar per aquest any:

Metro: línia 3 fins a la parada Villaverde Alto. Serà també la parada de tornada. Des de la parada fins al recinte hi ha uns 15 o 20 minuts a peu. La línia va romandre oberta fins a les 2:00 h el dimecres 10 i fins a les 4:00 h el dijous, divendres i dissabte, amb sentit Sol i parades úniques a Legazpi, Embajadores i Sol.

Rodalies: es pot arribar al festival amb les línies següents: C3 (San Cristóbal Industrial), C4 (Villaverde Alto) i C5 (Villaverde Alto). L’horari habitual és de 05:30 h a 23:30 h. Per tornar, la C5 es va ampliar fins a les 2:00 h el dimecres i fins a les 4:00 h els altres dies, amb parada fins a Atocha.

Llançadores gratuïtes: per tornar a casa hi va haver un servei gratuït de busos EMT, que van connectar Getafe amb l’Iberdrola Music de 18:00 h a 22:00 h els dimecres, i de 18:00 h a 21:00 h dijous, divendres i dissabte. Per tornar, sortien des de Villaverde Alto amb parades a Legazpi i Atocha: dimecres, de 00:00 h a 1:30 h; de dijous a dissabte, d'1:00 h a 3:30 h.

Autobús EMT:

Línia 22: Legazpi – Villaverde Alto (5:30 h – 23:45 h)

Línia 79: Legazpi – Villaverde Alto (6:00 h – 23:30 h)

Línia T41: Villaverde Alto – Polígon Industrial La Resina (6:30 h – 21:00 h)

Línia N14: Cibeles – Villaverde Alto (23:40 h – 05:50 h)

Taxi i VTC: hi havia punts específics tant per als que arribaven com per als que marxaven del recinte.

No deixeu que la distància us freni. El Mad Cool 2025 és una oportunitat perfecta per sortir de la rutina i viure quatre dies plens de música, cultura i energia en una de les capitals musicals de l’Estat. Si us agrada la música en directe i voleu un festival amb un cartell de traca, Madrid és a tocar. Feu la maleta i viviu aquesta experiència inoblidable!

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Què fer
  • Exposicions

L’exposició Com dissenyar una revolució: La via xilena al disseny obre les portes fins al 16 de novembre i retrata com, durant el govern de Salvador Allende, el disseny gràfic i industrial va jugar un paper clau en la construcció d’un model de societat més just i equitatiu a Xile.

La mostra, que ja va triomfar al Centro Cultural La Moneda de Santiago coincidint amb el 50è aniversari del cop d’estat cívic-militar, arriba ara a Barcelona gràcies al treball conjunt del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, l’Ajuntament i el DHub. I no només parla de política o història, sinó del poder del disseny com a motor de canvi real. A través de cartells, objectes i projectes visuals, veureu com el disseny es va posar al servei del poble, en un context ple d’idealisme, innovació i resistència.

Comissariada per Hugo Palmarola, Eden Medina i Pedro Ignacio Alonso, es complementa amb un llibre amb el mateix títol, editat per Lars Müller Publishers, que aprofundeix en aquest fascinant episodi de la història del disseny. 

Una exposició que demostra que el disseny pot canviar el món. Apunteu-la a l'agenda!

Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Festivals
  • Sant Martí

Esteu cansats de concerts massius, pantalles gegants i cues interminables? Us agradaria escoltar el vostre artista preferit a pocs metres, sense intermediaris i en un ambient íntim i acollidor? Doncs preneu nota: del febrer al novembre, torna el Festival Íntims de Casino Barcelona, i promet ser més intens i especial que mai.

Amb només 250 localitats per concert, aquest festival és una oportunitat única per veure grans noms de la música en format acústic i en una sala pensada per sentir fins al darrer acord. Aquí no hi ha presses ni masses: hi ha silenci, respecte, emoció i una connexió directa entre artista i públic.

La programació d’aquest 2025 no us deixarà indiferents. Hi passaran artistes com Macaco, que portarà la seva energia mestissa i el seu missatge positiu a un format íntim; Chucho Valdés, llegenda viva del jazz llatí que farà sonar el piano com ningú més; o Pasión Vega, amb la seva veu profunda i emocionant, que acarona cada paraula. També hi seran Blaumut, Mayte Martín, Alfred García, Steffen Morrison i Gonzalo Hermida. Una llista pensada perquè cada concert sigui diferent, però tots igual d’intensos.

I si voleu que la vetllada sigui rodona, teniu la possibilitat de completar l’experiència amb sopars especials als restaurants de Casino Barcelona, amb propostes gastronòmiques que us faran salivar abans o després del concert. Perquè aquí la música no només es sent: també es degusta.

Us agraden els concerts que deixen empremta? Les nits que recordeu durant mesos? Les cançons que tornen a sonar dins vostre molt després d’haver marxat? L’Íntims és tot això… i més. Feu-vos un regal o sorpreneu algú especial: compreu entrades abans no s’esgotin i viviu la música cara a cara.

Contingut patrocinat
Publicitat
  • Música
  • Sants - Montjuïc

Eros Ramazzotti torna als escenaris amb la seva gira Una Historia Importante, que farà parada al Palau Sant Jordi de Barcelona el 2 de maig de 2026. Una nova experiència en directe de l’artista italià, que sempre ha estat molt ben rebut a la capital catalana.

Una Historia Importante, nom d’una de les seves cançons més emblemàtiques, dona nom a una gira que referma el lligam estret entre Eros i els seus seguidors, una connexió genuïna i perdurable que transcendeix el temps, les fronteres i les generacions.

Una trajectòria construïda a base de música i sentiments que continua desenvolupant-se amb la mateixa intensitat de sempre, avalada per més de 80 milions d’àlbums venuts i més de 9.300 milions de reproduccions a nivell mundial.

Les entrades es posen a la venda el dijous 17 d’abril a les 10 h.

Contingut patrocinat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat