Can Kenji

Restaurants, Japonesa Eixample
Recomanat
4 de 5 estrelles
5 de 5 estrelles
(2Comentaris)
Can Kenji

Ja se sap el bon nivell que té la ciutat en matèria de cuina japonesa, una situació bastant envejable respecte d’altres capitals. Però això no impedeix que continuem parlant de bones cases de cuina nipona quan les detectem. Kenji és un dinàmic xef que ha passat per les millors cuines japoneses de Barcelona, fins que fa molt poc es va decidir a muntar la seva pròpia taverna, amb la filosofia tan rica i vàlida de la senzillesa aferrada a la qualitat. Perquè no solament la qualitat dels plats que serveix Kenji es deu al bon producte, sinó, sobretot, al bon tracte que hi dóna i al toc d’originalitat sense excessos que practica. “No volia fer una cuina només japonesa, sinó recrear-la amb algunes coses que m’agraden molt d’aquí”. En són dos exemples els dos primers entrants que figuren a la carta –escrita en japonès i català–, la tempura de calamar sec i la patata amanida amb sardina. En un espai reduït, però suficient, aquesta izakaya (taverna japonesa) brinda alguns plats que freguen la perfecció, com l’hamburguesa Can Kenji, on es resumeixen no se sap si els set pecats capitals, perquè ells afortunadament no els tenen en compte, però sí tot el que al bon comensal li agrada rebre a la boca: una explosió de plaer.

La carn, d’extrema qualitat, està molt ben condimentada i reposada. Quan s’assalta amb la forquilla o un escuradents, l’hamburguesa esclata i segueix amb les seves traques a la boca. El foie gras, que hauria de ser el protagonista del plat, s’agraeix però passa gairebé desapercebut. Un plat superb, preparat amb aquestes misterioses combinacions, que per més que les estudiem, no aconseguim el sabor que els japonesos hi imprimeixen.

El dia del descobriment ens vam delectar també amb una amanida de peix fresc, ben condimentat amb una salsa picant que va servir per macerar el producte i un sashimi petit, també molt recomanable, i també les verdures amb navalles al vapor amb brou fred de bonítol. Un festival de contrastos, gustos i temperatures. Ens va agradar molt el pastís de sushi de llagostí cuit, senzill però molt agradable. Van quedar per tastar unes recomanacions de Kenji, com el tataki d’ànec o la tempura de sardina amb puré d’albergínies, miso i anxoves, plat que il·lustra la filosofia de barreges del xef. Podem menjar a la barra i divertir-nos veient el ritme a què es mouen Kenji i els seus quan preparen aquestes delícies. Té un menú de 10,80 euros, menú sushi a 13,80 euros i menú degustació de 15 a 20 euros. Un comentari final: el millor, la nota, habituats com estem als atracaments sense sentit.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Lloc de la ubicació Can Kenji
Contacte
Adreça Rosselló, 325
Eixample
Barcelona
08037
Horaris Cada dia de 13 a 15.30 h i de 20.30 a 23.30 h
Transport Verdaguer (M: L4-L5)
Preu 20-25€
Static map showing venue location

Average User Rating

5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:2
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|2
1 person listening

El mejor japonés de la zona con diferencia. Súper recomendable pero ojo, si no reservas no encontraras casi nunca mesa.