Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors entrepans per emportar i a domicili de Barcelona
Sants Es Crema
Foto: Maria Dias Sants Es Crema

Els millors entrepans per emportar i a domicili de Barcelona

Italians, asiàtics, nord-americans, vegans ... Barcelona va plena d'entrepans excel·lents, cuina de la bona entre pans!

Per Ricard Martín
Advertising

Quin és el plat de menjar per emportar per excel·lència? ¿L'artefacte de menjar de carrer més icònic de tot el món? L'entrepà, és clar. Des que el baró de Sandvitx tingués la feliç idea de demanar un tros de carn entre dues llesques de pa –el molt ludòpata ho va fer perquè feia 24 hores que estava assegut en una taula de joc i no es volia aixecar– el bocata ha acompanyat  la humanitat. Un bon entrepà garanteix 15 minuts de mastec místic. Aquí en teniu vuit que cal provar tant sí com no (si truqueu als locals, veureu que els podeu encarregar menjar per emportar o demanar a domicili). O menjar-los al mateix restaurant, esclar. 

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona a domicili o per emportar.

Els millors entrepans per emportar i a domicili de Barcelona

Nomad Road
Foto: Maria Dias

El 'banh mi' de Nomad Road va amb tu

Restaurants Sud-asiàtica Sant Antoni

Nomad Road: un bar de menjar al carrer del sud-est asiàtic connectat per la cuina amb un dels grans bars de tapes de Barcelona, el Sant Antoni gloriós. El seu 'banh mi' és una versió de l'entrepà vietnamita que hauria de convertir-se en icona de l'entrepà a Barcelona: amb saborós magre de porc a baixa temperatura, acompanyat d'encurtits, coriandre, i el mític allioli de les seves patates braves (clar que la jugada també és encarregar –i passar a recollir per la mateixa finestreta– l'entrepà i les seves braves 'bohèmiques').

Mirch
Foto: Ivan Giménez

El bocata Indi de pollastre indi del Mirch

Restaurants Índia El Raval

Ivan Surinder va obrir el Mirch dos minuts abans del que ja sabeu, al febrer de l'any 2020. Surinder és hereu de la primera família que va obrir un restaurant de cuina índia a la ciutat. Després de modernitzar el Tandoor, fa la seva versió del menjar de carrer a Mirch: només coneixia el 'street food' indi per les pel·lícules, diu.

El gran èxit de la casa és la versió carnívora de l'entrepà vegetarià indi típic, el 'vada pav'. En aquest cas és un 'chicken butter pav': la conversió en entrepà de pollastre del 'chicken butter curri', que en bol no va funcionar per ser massa pesat. La 'burger' està feta amb contracuixa de pollastre al forn tendur, i una salsa de iogurt amb comí, barrejada amb un chutney de menta i coriandre i un de tamarinde. Cremós, àcid, fresc i equilibrat, i amb pa de Cloudstreet. Una meravella.

Advertising
Sant Es Crema
© Maria Dias

Papada de porc mexicana a Sants Es Crema

Restaurants Bar d'entrepans Sants - Montjuïc

Contra la incertesa, no hi ha res millor que les concrecions bàsiques. Com la que proposen a Sants Es Crema: aquest exquisit restaurant, obert el 2017 com a lloc de brasa creativa, s'ha reconvertit en un bar d'entrepans a la brasa. El xef va passar anys cuinant per la jet-set de països musulmans i potser per això fa porcades d'alt nivell gastro. Com un generós entrepà de papada de porc amb 'achiote' i enciam en pa de focaccia: valoro el contrast perfecte de la part torrada i la melosa de la papada, cruixent i de sabors inseparables. El paladar em fa un deliciós 'headbanging'. Per acompanyar els set entrepans (vegans, no s'obliden de vosaltres), una escalivada acabada de fer, patates i moniatos fregits, la cervesa de la casa, i a córrer. Simplicitat brutal.

Santo Porcello
© Maria Dias

El de mortadel·la de veritat del Santo Porcello

Restaurants Bar d'entrepans Sant Antoni

Parlem de catalans que fan coses italianes: en Toni Pol –que amb la seva dona Nicoletta Acerbi van obrir el Due Spaghi, excel·lent encreuament italocatalà– ara regenten Santo Porcello, un bar d'entrepans italians que és una benedicció, perquè a Barcelona “amb prou feines existeix la cultura de l’entrepà italià. Hi ha llocs d’entrepans cuinats, però pocs que tinguin aquesta cura italiana de fer una mescla d’embotit, verdura, formatge i salseta”.

I quan tastes una meravella com el Bologna Grossa –amb pesto de pistatxo, mortadel·la de veritat, suau formatge scamorza fumat i oli balsàmic– entens què vol dir. Pol és un filòsof i erudit de l’entrepà i vehicula aquest coneixement en unes deu receptes exquisides (el Gambardella, amb porchetta i verdures brasejades és l’altre must de la casa).

Advertising
Entrepanes Díaz
Foto: Entrepanes Díaz

El bocata de calamars d' Entrepans Díaz

Restaurants Bar d'entrepans Dreta de l'Eixample

Molts en diuen "entrepans d'autor". A nosaltres ens agrada més pensar en un bar d'entrepans amb aires madrilenys dels anys 50 però a Barcelona, és clar. Això és Entrepanes Díaz, bon menjar i bon servei, com els de la capital del regne. El mateix propietari que el Bar Mut i el Bar Mutis presenta una carta d'una vintena d'entrepans que fan salivar només de llegir-la. El clàssic de la casa des de fa anys és l'entrepà de calamars: porta un fregit cruixent i lleuger, gairebé andalús, i una maionesa de la seva pròpia tinta, condimentat de julivert. Infinitament superior a tots aquests totxos insípids que la gent s'esforça a mastegar en els bars més venerables de Madrid.

La Porca
© Iván Moreno

El més porc de la Porca

Restaurants Bar d'entrepans El Poble-sec

Aquí tot és bo i té bona pinta: des del logotip –un morro de porc frontal que sintetitza a la màxima, de Carles Murillo– fins als magnífics dibuixos d'Olga Capdevila que acompanyen la carta. A La Porca s'hi deixen la pell i es nota l'amor en cada detall.

El supervendes és el de la casa: un entrepà de sucós porc rostit forn. La base és costella de porc desossada. Quatre hores a baixa temperatura fan que es desprengui de l'os amb la vista. I va acompanyat de la seva pell cruixent, tota una llaminadura per adults, ceba vermella marinada amb llima i coriandre i maionesa de tomàquet sec amb ruca en pa de coca d'oli.

Advertising

La 'schiacciata' del Narciso

Restaurants Tavernes

El toscà Francesco Giusti i el colombià Javier Pedrosa van refer una piadineria ruïnosa en un bar italià, especialitzat en entrepans de 'schiacciata', focaccia toscana que vol dir 'comprimida'. "Cada entrepà es fa des de zero davant teu, en diem 'art fast food'", diuen orgullosos. Amb raó: un dels grans forns de la ciutat els fa el pa segons la seva recepta. I de les nou 'schiacciata', no puc oblidar la de porchetta amb crema de nous, tant saborosa com suau, extraordinària. L'horari és intensiu, tan apte per al 'Takeaway' com per al 'delivery'. Costa aguantar les ganes de menjar-te'l abans d'arribar a casa.

Bar Torpedo
Foto: Bar Torpedo

El biquini de pastrami de llengua del Torpedo

Restaurants Bar d'entrepans

Rafa Peña (Gresca) va obrir un bar d'entrepans, el Torpedo. ¿Homenatge a Chiquito? Al 'gàngster de Bernet i Abulí? Biel Gavaldà (ex-Gresca, exhotel Empúries i al davant del Gresca càtering) ens explica que el nom ve d'una pluja d'idees: "Això esclatarà com un torpede". Operació biquini: un quart del repertori d'entrepans, dos, són biquinis.

Un exemple de bikini: el de pastrami de llengua, amb pa de motlle croissant de Triticum i una mostassa d'herbes; el paladar et xuta, directe al cervell, tots els ingredients en un únic sabor càlid, picant i mantegós.

I l'entrepà d'albergínia rostida amb tomàquets secs –pa d'hamburguesa del forn Sant Josep– és tan pecaminosament bo que sembla que no pugui ser vegetarià.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising