En Jordi Vilà serveix la mateixa recepta a tots els seus locals (Al Kostat, Vivanda, Va de Cuina, Mucho). “No és un plat infantil. Els italians es posen 'estupendus' amb com fem la pasta. Però la profunditat d’uns bons macarrons a la catalana és espectacular” diu el Premi Nacional de Gastronomia 2021. A partir de la recepta d’Ignasi Domènech, broda un rostit de pollastre amb botifarra i un xic de vedella, amb una interacció de sofregit i beixamel virtuosa.
“Demanaràs macarrons? De debò?” Doncs sí! Els macarrons són un plat de resistència de la cuina catalana que cal reivindicar. Ben fets, tenen una profunditat gastronòmica de la millor cuina de cassola. A Itàlia en diran ‘penne’, però a nosaltres ens porten l’alegria! I sí, els italians ens tiren a la cara que la cocció està massa passada, i que per acabar-ho d'adobar els recremem al forn (en el fons és enveja perquè la melmelada vermella d'uns bons macarrons és molt millor que la seva salsa 'pommodoro'). Però a nosaltres això ens és igual: qui té un bon plat de macarrons a taula té Nadal cada dia! I si no sou de macarró, fot-li caneló!
NO T'HO PERDIS: La millor cuina catalana de Barcelona