Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors canelons de Barcelona

Els millors canelons de Barcelona

14 establiments perquè gaudiu del plat estrella de Sant Esteve gairebé qualsevol dia de l'any!

Canelons
Per Montse Virgili |
Advertising

Són el plat estrella de Sant Esteve i una de les fites de la cuina tradicional catalana. Posem a taula els canelons que ens porten al paladar els sabors familiars i aquells que ens sorprenen amb farcits d'avantguarda. De carn, de peix o de verdures, aquí teniu una selecció de 14 establiments de Barcelona on els preparen com cal!

Recomanat: Els millors restaurants de cuina catalana

Restaurants, Catalana

Can Culleretes

icon-location-pin El Gòtic

Per aquest restaurant del Gòtic hi ha passat la flor i nata dels toreros i les folklòriques, només hi falteu vosaltres. Amb les parets farcides de fotografies en blanc i negre i l’orgull de ser el restaurant més antic de Barcelona, val la pena tastar els seus fantàstics canelons. Podreu triar entre els d’espinacs amb brandada de bacallà, melosos i exquisits, i els de carn, que fan olor de sopa de Nadal.

Time Out diu
Restaurants, Catalana

Cal Boter

icon-location-pin Gràcia

Hi ha coses que fan festa, la primera és una ampolla de cava i la segona, un plat de canelons. Si sortim de treballar pansits i amb ganes d’afecte, la solució ens l’ofereixen a Cal Boter. Hi ha un caliu en aquest restaurant a l’hora dels migdies que només hi trobareu a faltar una mare recriminant-vos com aneu vestits. Els canelons són boníssims, amb un punt picant, i sobretot surten molt bé de preu.

Advertising
Restaurants, Catalana

Petit Comité

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Nando Jubany és un dels cuiners d'alta cuina que més s'identifiquen amb el caneló. De fet, el cuiner de la Catalunya central és el gran culpable de la 'canel·lonització' recent de Catalunya. A la carta del Petit Comité sempre hi trobareu una o dues receptes suculentes de caneló, sempre de festa major: aquesta temporada, uns canelons de carbassó farcits de brandada de bacallà i all negre, i uns altres de pollastre de corral i rossinyols a la crema.

Time Out diu
Restaurants, Mediterrània

Bosco

icon-location-pin El Gòtic

Només per assaborir aquest fantàstic caneló en una de les millors cantonades de Barcelona, bé ens mereixeríem que Hopper ressuscités. Al Bosco, enmig de la llista de tapes creatives, hi trobem la seva contribució al caneló. Una barbaritat de pollastre de corral amb ceps i beixamel trufada. Una proposta hivernal que farà una companyia perfecta amb algun vi del Montsant. Es preveu guerra de forquilles. No us feu mal. Es pot repetir.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Catalana

Casa Agustí

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Si els canelons de l’àvia són els millors, els de Casa Agustí vénen del mateix món que va veure néixer les iaies. El xef, l’Álvaro Caparrós, continua amb la recepta original i assegura que el secret per fer els seus canelons consisteix en unes sopes de pa sec i llet que es barregen amb la carn. Canelons, tothora, tothom: la cuina és ininterrompuda de 10 a 24 h.

Restaurants, Espanyola

7 Portes

icon-location-pin La Barceloneta

Un dels restaurants més antics de Barcelona i, encara ara, lloc de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la ciutat. Els canelons trufats de festa major es barallen amb els arrossos i les paelles per veure quin és el plat de més èxit d’aquest establiment. No cal apuntar a l’alta cuina: uns senzills bunyols de bacallà d’aquest local emblemàtic us faran plorar.

Advertising
City Bar & Restaurant
© Miquel Coll Molas
Hotels, Hotels boutique

Grand Hotel Central

icon-location-pin Ciutat Vella

El restaurant de l’hotel Grand Central ofereix uns plats de temporada potentíssims. L'aposta aquí passa per una cuina mediterrània basada en el millor pordcute de temporada i trobar el punt idoni de cocció. Quelcom que sembla de calaix, però no sempre ho és. Cuina sofisticada, però seriosa. Un exemple ideal són aquests canelons de galta de vedella, confitada durant set hores, que són tan melosos que us faran plorar (d’alegria). 

Restaurants, Catalana

La Despensa de Mitre

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Poca broma amb La Despensa de Mitre: el local disposa de capacitat per a 70 comensals, i és allò que diem un restaurant versàtil; funciona tant com a bar local de diari –excel·lent menú de migdia– com a lloc per anar a sopar de vint-i-un-botons amb la família o la parella, també per a grups (perquè agrupa tres antics locals diferents, i té sales privades amb capacitat de fins a 36 persones). Doncs un xic de tot però molt ben fet i en raccions abundants. L’estrella és aquest caneló de pollastre rostit, amb salsa de múrgoles i festucs, un platàs d''agafa-pa-i suca'. 

Advertising
Restaurants, Cuina contemporània

Topik

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Topik ja no és la bacanal dels canelons que era abans (la desgràcia era haver-ne d’escollir-ne un. Només perquè saliveu, n’hi havia un de paper d’arròs amb ventresca, un de llamàntol amb bolets, un altre de bacallà amb figues, amb albergínia confitada... Cal que continuï?). Però han quedat en la carta un caneló fred de tonyina amb guacamole i salsa ponzu que és un paradigma de la mestria d'Adelf Morales. I pels de la carn, doncs un caneló de cua de bou.

Time Out diu
Restaurants, Vegetariana

Teresa Carles

icon-location-pin El Raval

Si encara sou d’aquells que quan us parlen de restaurants vegetarians, arrufeu el nas, és perquè no heu trepitjat el Teresa Carles. El seu caneló és una demostració inapel·lable que perquè alguna cosa sigui saborosa i contundent, no cal que hi hagi carn pel mig. 'Oju al datu': un caneló XXL de gírgoles, xampinyons, xiitake i beixamel trufada és el caneló resident.

Com els de la iaia

Botigues, Vins i licors

Vila Viniteca

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Cada Nadal, conviden un xef de renom perquè elabori els canelons que s’inclouen, si voleu, en un menú de festa. És gairebé impossible que marxeu d’aquesta botiga sense firar-vos-hi. Amb la selecció d’un bon cava podeu rematar la festa.

Time Out diu

Xarcuteria Hom

Els canelons de la casa, els d’espinacs i també de marisc: n’hi ha per triar i remenar. Valen 2 euros la peça. Ens enduem un cremat de formatge per postres i que cuini Rita. Nosaltres a gaudir fins que s’acabi el món!

Advertising
Restaurants

Celentano

icon-location-pin Vila de Gràcia

Aquesta botiga de pasta fresca al mercat del Clot, ofereix pasta fresca elaborada diàriament. I com ells expliquen, farceixen a mà els seus raiolis, individualment, amb una màniga pastissera: en aquest apartat excel·leixen, i en trobareu de sobrassada i ricotta, o un deliciós tàndem de brandada de bacallà amb pebrot escalivat. Cada dia disposen de set o vuit varietats farcides, i els caps de setmana fins a deu. I els seus canelons segueixen la mateixa ètica artesana, de fer-los un a un amb delicadesa.

Time Out diu
Advertising