Els millors canelons

Els 15 millors establiments per menjar canelons a Barcelona
Canelons
Per Montse Virgili |
Advertising

Són el plat estrella de Sant Esteve i una de les fites de la cuina tradicional catalana. Posem a taula els canelons que ens porten al paladar els sabors familiars i aquells que ens sorprenen amb farcits d'avantguarda. De carn, de peix o de verdures, aquí teniu una selecció de 15 establiments de Barcelona on els preparen com cal!

Restaurants, Catalana

Can Culleretes

icon-location-pin El Gòtic

Per aquest restaurant del Gòtic hi ha passat la flor i nata dels toreros i les folklòriques, només hi falteu vosaltres. Amb les parets farcides de fotografies en blanc i negre i l’orgull de ser el restaurant més antic de Barcelona, val la pena tastar els seus fantàstics canelons. Podreu triar entre els d’espinacs amb brandada de bacallà, melosos i exquisits, i els de carn, que fan olor de sopa de Nadal.

Time Out diu
Restaurants, Catalana

Cal Boter

icon-location-pin Gràcia

Hi ha coses que fan festa, la primera és una ampolla de cava i la segona, un plat de canelons. Si sortim de treballar pansits i amb ganes d’afecte, la solució ens l’ofereixen a Cal Boter. Hi ha un caliu en aquest restaurant a l’hora dels migdies que només hi trobareu a faltar una mare recriminant-vos com aneu vestits. Els canelons són boníssims, amb un punt picant, i sobretot surten molt bé de preu.

Advertising
Restaurants, Catalana

Freixa Tradició

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Els fogons de Josep Maria Freixa són el preàmbul d'un festival de bona cuina tradicional, enfocada des d'una òptica d'alta cuina i un toc de renovació, però sense passar-se: ha abocat en una cuina catalana renovada tota la seva saviesa, amb plats com els canelons de rostit de tres carns o bacallà amb tomàquet, prunes i allioli. No li agrada posar-hi ni fetge ni altres menuts perquè sinó queden massa fort. A la base de pollastre, llom de porc i vedella només hi afegeix un xic de beixamel. Aquí, cada dia és festa major.

Restaurants, Mediterrània

Bosco

icon-location-pin El Gòtic

Només per assaborir aquest fantàstic caneló en una de les millors cantonades de Barcelona, bé ens mereixeríem que Hopper ressuscités. Al Bosco, enmig de la llista de tapes creatives, hi trobem la seva contribució al caneló. Una barbaritat de pollastre de corral amb ceps i beixamel trufada. Una proposta hivernal que farà una companyia perfecta amb algun vi del Montsant. Es preveu guerra de forquilles. No us feu mal. Es pot repetir.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Catalana

Casa Agustí

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Si els canelons de l’àvia són els millors, els de Casa Agustí vénen del mateix món que va veure néixer les iaies. El xef, l’Álvaro Caparrós, continua amb la recepta original i assegura que el secret per fer els seus canelons consisteix en unes sopes de pa sec i llet que es barregen amb la carn. Canelons, tothora, tothom: la cuina és ininterrompuda de 10 a 24 h.

Restaurants, Cuina contemporània

Topik

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Topik ja no és la bacanal dels canelons que era abans (la desgràcia era haver-ne d’escollir-ne un. Només perquè saliveu, n’hi havia un de paper d’arròs amb ventresca, un de llamàntol amb bolets, un altre de bacallà amb figues, amb albergínia confitada... Cal que continuï?). Però han quedat en la carta un caneló fred de tonyina amb guacamole i salsa ponzu que és un paradigma de la mestria d'Adelf Morales. I pels de la carn, doncs un caneló de cua de bou.

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs, Bars de tapes

El Celler del Nou Priorat

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Darrere d’unes portes de celler antic, s’hi amaga una de les bones sorpreses de Sants. L’altra és el plat de canelons d’aquest restaurant. Amb verdures, beixamel de bolets i parmesà, no s’ha vist cosa més fina. Són especialistes a sorprendre, el servei és molt amable i en acabat l’àpat ens espera una bona carta de gintònics per pair aquest bé de Déu.

Time Out diu
Restaurants, Vegetariana

Teresa Carles

icon-location-pin El Raval

Si encara sou d’aquells que quan us parlen de restaurants vegetarians, arrufeu el nas, és perquè no heu trepitjat el Teresa Carles. El seu caneló és una demostració inapel·lable que perquè alguna cosa sigui saborosa i contundent, no cal que hi hagi carn pel mig. 'Oju al datu': un caneló XXL de gírgoles, xampinyons, xiitake i beixamel trufada és el caneló resident.

Advertising
Restaurants, Catalana

Petit Comité

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Nando Jubany és un dels cuiners d'alta cuina que més s'identifiquen amb el caneló. De fet, el cuiner de la Catalunya central és el gran culpable de la 'canel·lonització' recent de Catalunya. A la carta del Petit Comité sempre hi trobareu una o dues receptes suculentes de caneló, sempre de festa major: aquesta temporada, uns canelons de carbassó farcits de brandada de bacallà i all negre, i uns altres de pollastre de corral i rossinyols a la crema.

Time Out diu
Restaurants, Catalana

El Racó d'en Cesc

icon-location-pin Eixample

El Racó d’en Cesc té dues coses que em roben el cor a la Barcelona d’avui: hi ha una distància meravellosa entre les taules que ofereix una intimitat poc usual als restaurants, i és un dels pocs locals amb sommelier de cerveses, l’Edgar Rodríguez. I la seva carta amaga un caneló memorable: el caneló cruixent d’anec amb salsa de foie 

Com els de la iaia

Botigues, Vins i licors

Vila Viniteca

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Cada Nadal, conviden un xef de renom perquè elabori els canelons que s’inclouen, si voleu, en un menú de festa. És gairebé impossible que marxeu d’aquesta botiga sense firar-vos-hi. Amb la selecció d’un bon cava podeu rematar la festa.

Time Out diu

Xarcuteria Hom

Els canelons de la casa, els d’espinacs i també de marisc: n’hi ha per triar i remenar. Valen 2 euros la peça. Ens enduem un cremat de formatge per postres i que cuini Rita. Nosaltres a gaudir fins que s’acabi el món!

Advertising
Restaurants

Celentano

icon-location-pin Vila de Gràcia

Aquesta botiga de pasta fresca al mercat del Clot, ofereix pasta fresca elaborada diàriament. I com ells expliquen, farceixen a mà els seus raiolis, individualment, amb una màniga pastissera: en aquest apartat excel·leixen, i en trobareu de sobrassada i ricotta, o un deliciós tàndem de brandada de bacallà amb pebrot escalivat. Cada dia disposen de set o vuit varietats farcides, i els caps de setmana fins a deu. I els seus canelons segueixen la mateixa ètica artesana, de fer-los un a un amb delicadesa.

Time Out diu
Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com