Nadal

Sopars de grup per a totes les butxaques

Una petita llista de recomanacions per sortir a menjar amb els de la feina i no palmar en l'intent

Publicitat

Els sopars de feina acaben com el rosari de l'aurora sí o sí. El tema desembocarà en un empatx o una diarrea en el millor dels casos; i en l'acomiadament si el mam us puja malament i us deixa la llengua solta (només en casos extrems, espero). Entremig, un ventall d'opcions que inclouen les emprenyades, les malalties venèries i els silencis incòmodes. I totes, absolutament totes, tenen el comú denominador de la ressaca d'elefant. Ara bé, si la cosa ha d'anar pel pedregar, almenys que el menjar sigui bo: aquí teniu un bon grapat d'opcions de sopars grupals per a totes les butxaques. 

RECOMANAT: I si n'esteu farts de grups, aneu a fer un sopar romantic! I si no us la voleu jugar, trieu i remeneu entre els 50 millors restaurants

Límit 25 €: 'low cost' de qualitat

La Querida
La Querida

Què és? Un bar-restaurant on podreu fer tots els àpats del dia.

Per què hi heu d'anar? De dilluns a divendres, fan un menú de migdia a preus molt competitius, de 9,50 a 11,50 euros segons si teniu molta gana o una mica menys. Tenen també un menú de grup a base de tapes i plats per compartir per uns 20 euros sense beguda que us farà sortir rodolant. Inclou, per exemple, patates braves, ensaladilla russa i nachos que haurien de sortir als rànquings dels millors, hummus, croquetes i costelles teriyaki.

No t'ho perdis: Sigui amb el menú de grup o per berenar o esmorzar, demaneu un trosset d'alguns dels pastissos casolans que fan. Ja ens donareu les gràcies.

  • Mediterrània
  • preu 1 de 4
La Lluna
La Lluna

De què va? Decorat a l'estil belle époque, amb una lluminosa sala amb claraboia, La Lluna presenta una cuina que ens ofereix plats de base mediterrània però sempre elaborats amb imaginació i ànsia creativa. Destaca per una bona relació qualitat-preu: no ofereix material molt car, però el tracta amb imaginació i cura.

I per a grups? I això ho trobem reflectit en un menú per a grups de 27,50 €, amb vi i cafès inclosos. No dubteu que la quiche de gambes i alls tendres amb veloute de marisc i brots verds tenen l'ofici d'un restaurant que fa molts anys que es dedica als àpats de grup.

Publicitat
  • El Raval
  • preu 1 de 4
Sagarra
Sagarra

De què va? A vint metres de La Rambla també s'hi pot menjar bé. Aquest restaurant casolà ofereix cada dia de la setmana un menú immillorable, on s'ajunten preu ajustat, bon producte i racions generoses. És un lloc ampli, còmode i amb bon servei, més visitat pels locals que pels turistes.

I per a grups? S'han empescat un menú de grups a 25 € on hi ha bon mam sense límit (blanc i negre Sumarroca) i un pica-pica d'hummus amb oli verge, llimona i torradetes, patates braves de la casa, xips de carxofes i musclos bouchot a la planxa amb farigola. De segon, salmó a la crema de porro i anet o cuixa d'ànec amb fruits del bosc. Amb gana no quedareu, i la qualitat és més que bona. Per pocs euros més (30 i 35 €) tunegen dos menús amb més opcions, com mandonguilles amb sípia (aquí això ho toquen molt bé) o civet de senglar, un dels plats fetitxes del xef.

  • Horta - Guinardó
  • preu 2 de 4
El Jardí de l'Àpat
El Jardí de l'Àpat

De què va? No cal anar a Valls per fer una calçotada. De fet, no cal ni creuar Collserola. Només cal apropar-se a aquest restaurant situat a tocar del Parc del Carmel. En tenen més de deu menús. Amb una cuina casolana d'arrel catalana i mediterrània, amb la mà trencada amb tot el que està relacioant amb les brases, el Jardí de l'Àpat té unes vistes espectaculars.

I per anar-hi en grup? Doncs clàssics dels sopars de grup: podeu anar des d'un humil àpat amb segons com dues botifarres (això sí, d'Aiguafreda) i llobarro al forn per 19,50 € amb vi de la casa, cafè i cava, fins a piscar entrecot o fricandó de segon, en un menú de 27. De primer, sempre hi ha un pica-pica a base d'embotit ibèric, amanida, croquetes i calamars a la romana.

Publicitat
  • Eixample
  • preu 2 de 4
L'Antic Magatzem
L'Antic Magatzem

Menys conegut del que seria just, aquest restaurant proper al Paral·lel amb esperit de casa de menjars ofereix un menú i una carta que és com menjar a casa l'àvia. Bons canelons i uns bunyols de bacallà que val la pena tastar. Tenen diversos menús de grup: per 25 €, si sou de 4 a 46 persones, podeu gaudir d'aperitius com el carpaccio de bacallà o els musclos al vapor, d'un segon plat a escollir, postres i beguda i cafè inclosos. Si voleu una coseta més lleugera, per només 15 € podreu tastar una llarga llista de plats per picar abans de les postres. Per pocs euros més, trobareu 4 menús més de grups.

Atapa-it
Atapa-it

De què va? El restaurant Atapa-it utilitza la barreja d'aliments, sabors i sensacions. La innovació també consisteix a barrejar la cuina tradicional per crear un nou producte i servei, d'aquesta forma barreja la innovació de la cuina moderna amb un estil vintage afegit a l'amor per la cuina i el bon menjar. La filosofia és la de compartir, viure i gaudir i l'especialitat són les tapes de disseny amb un producte fresc i de qualitat.

I per a grups? Tenen diversos menús per a grups, tres d'ells pensats especialment per Nadal, un de 23 €, un de 32 € i l'últim de 35 €. Si escolliu el primer menú, podreu compartir unes broquetes de mozzarella i tomàquet xerri, unes braves de la casa, un arròs de ceps, una amanida de temporada, croquetes de rostit i pollastre cruixent amb mostassa d'anet.

  • Mediterrània
  • Gràcia
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Disbarat
Disbarat

Afortunadament encara queden llocs com el Disbarat, al cor de Gràcia. Perquè llocs com aquesta taverna permeten gaudir als joves i als no tan joves, als qui els agrada sortir i menjar bé, animats, i per un preu ajustat a les seves necessitats. Ofereixen dos menús de grup amb els quals no passareu gens de gana: el primer, 25 € per persona, compta amb aperitius com les Patates Disparate, un clàssic. Entrants per compartir i segons com ara el llom de bacallà al Romesco o el Secret de Porc Ibèric. També podreu escollir entre 4 postres, i acompanyar-ho tot amb bon vi.

Una cosa molt apanyadeta

  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

De què va? Aquest restaurant de producte de proximitat ha sabut combinar una oferta gastronòmica amb un toc autoral –divertit i fàcil d'entendre– i que alhora sedueix un públic familiar, que vol cuina de la terra però amb ganes de fer un pas més enllà.

I per anar en grups? Doncs gens malament. Us agafaran si sou un mínim de sis i un màxim de 15. Aquí la cosa va de fer tastets. Però així com en alguns restaurants per 28 euros us fan desfilar una vulgaritat de fregits infames –no direm noms!– el Menú Pepa és un festival de cuina fresca i curosa, amb esperit de platillo català. Exemples: entrants d'ensaladilla russa i pa de coca, i sis passes a compartir que inclouen bunyols d'espinacs amb allioli de mel, calamars a la romana amb maionesa de cítrics o mandonguilles amb sofregit i parmentier. Una ampolla de vi entre cada tres i postres, per 28 €.

  • Argentina
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
El Foro
El Foro

De què va? Podria ser un clàssic del Born després de vint anys d’existència. Però la vitalitat que hi imposen Claudio Wainberg i Xavi Creus confirma amb escreix la filosofia resumida en la seva definició: és un punt de trobada entre la gastronomia, l’art i la cultura.

I per a grups? Tenen menús que van dels 26 € als 42 € i han trobat un bon equilibri entre la cuina creativa i la contundència. De primer, delicadeses originals com les croquetes de wagyu amb ceba caramelitzada o amanida de rúcula, tomàquet sec, formatge parmesà i kalamata. De segon no us trenqueu el cap: demaneu un 'bife de chorizo', que no és cap altra cosa que el tall argentí per a l'entrecot. I per a les copes ja sou al Born.

Publicitat

De què va? Això és una supercerveseria artesana, oberta per la mateixa empresa que Biercab: té set tancs de fermentació on fan la seva pròpia cervesa i dotze tiradors per a tastar-la. I de la cuina s'encarrega en Miquel Aldana (Michelin al Tresmacarrons del Masnou) amb plats d'alt nivell.

I per a grups? També deu haver supervisat els menús de grup d'aquest Nadal i la veritat és que és llegir-lo i fer-se la boca aigua: per 40 €, tindreu aperitius de delicadeses com vieira amb cansalada o terrina de foie, i segons potents potents com el filet de bou i el bacallà al pil-pil. Cuina sense ximpleries, potentíssima, i ben feta. I la seva capacitat d'absorvir grups és infinita: a partir d'onze persones, podeu demanar el que volgueu.

  • El Gòtic
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Agut
Agut

De què va? Barcelona té la riquesa de disposar d’alguns llocs que el pas dels anys millora. Moltes vegades oblidats, alguns tenen, a més, el plus d’haver-se modernitzat sense excessos, per posar-se al dia amb l’exigència de qualitat i bons productes que demana la clientela. Un d’aquests pocs casos és l'Agut del carrer d’en Gignàs

I per a grups? El seu menú de grups (38,5 €) no decebrà ningú. Són els reis d'allò arrebossat i melós, i després de compartir entrants com les carxofes del Prat laminades o bones croquetes de pernil ibèric, us podeu clavar un entrecot a la brasa de carbó, un turbot a la brasa amb alls, o la seva paradigmàtica cua de bou. Postres i vins excel·lents inclosos.

Publicitat
  • Bars de tapes
  • Sants
  • preu 1 de 4

Pan & Oli encapçala l’onada de cuiners joves que recuperen la tapa en clau catalana amb imaginació i bon producte. Ofereixen molt a canvi de poc: per 35 € justos, tastareu un petit menú degustació que comença per la seva esqueixada i les seves bravas i passa per set platets amb sabor clàssic, com els profiterols de bacallà o el ravioli de patata i desemboca en una 'cochinita pibil'.

  • Esquerra de l’Eixample

De què va? Uns altres que també haurien de ser patrimoni protegit: a Can Boneta de tant en tant s’hi colen turistes que s’escapen de la ruta immunda de la Rambla, que es pensen que això és una aixecada de camisa. Doncs, no, és real: aquí conflueixen la cuina mamada de pares i sogres amb la tècnica moderna.

I què fan, per a grups? Doncs és, com diría Marlon Brando, una oferta que no podreu rebutjar. Per 39 € fareu un passeig per els millors plats de la casa, amb sis primers i quatre segons (un rere l'altre, no pas per triar, ep). Estem parlant de meravelles com pop amb crema de patata, pebre vermell i cansalada cruixent, o caneló de confit d’ànec amb salsa de foie. Són generosos: per aquest preu, vi, aigua i pa de coca, per 39 €. Tot inclós. I si sou entre 18 i 24 persones, us tancaran el restaurant per a vosaltres!

Lliguem els gossos amb llonganisses

  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Windsor
Windsor

De què va? Dóna bo comprovar com, en alguns casos (pocs), el pas del temps pot convertir-se en un aliat de la perfecció. És el cas del Windsor, que viu la seva millor temporada, sobretot des de la nova concepció que en Joan Junyent, jove emprenedor, li va saber donar per adaptar-lo als gustos i necessitats d'una clientela cada cop més fidel. Una obra d'art.

I per a grups? A més de la carta, ofereixen fins ¡tretze! menús per a grups, que van des d'aperitius de vint euros per cap (amb bunyols de patata i bacallà fets al moment, o croquetes de lluç i rap) fins a sumptuoses desfilades de pica-pica de vuit passes, més una espatlla de lletó rostida 12 hores amb parmentier de patata i el suc de la cocció. Un ampli ventall d'alta cuina burgesa que va des dels 57 al 100 €.

  • Italiana
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

De què va? Un espai ampli i còmode, molt ben il·luminat i que serveix un menjar italià variat i amè. I de nivell d'alta gastronomia, amb plats com un 'vitello tonnato' molt bo i molt ben presentat, els nyoquis a la romana, o la focaccia que et deixen a taula com a piscolabis i amb un oli excel·lent. Les pastes, òbviament, són un dels seus forts. És el restaurant d'un dels grans clubs privats de Londres, obert a tohtom.

I per a grups? Doncs pel menú més econòmic, 50 €, us emportareu un festí de delicadeses, totes per compartir. D'aquelles de la cuina italiana en la millor de les seves versions. Nou passes que inclouen plats com el nyoquis a la romana al forn, un risotto de bolets silvestres amb formatge 'taleggio'. Si passeu al següent pas, un menú a 70 €, entra en joc la tófona negra. 

Publicitat
  • Catalana
  • Sant Gervasi - Galvany
La Despensa de Mitre
La Despensa de Mitre

De què va? Poca broma amb La Despensa de Mitre: ha aconseguit que una cantonada tan poc simpàtica pel passejant com la de Mitre amb Mandri –sis carrils de trànsit!– sigui un punt de peregrinació 'gastro' a la zona alta. La seva fórmula no és nova però sí molt efectiva: el local disposa de capacitat per a 70 comensals i és allò que diem un restaurant versàtil; funciona tant com a bar local de diari –excel·lent menú de migdia– com a lloc per anar a sopar de vint-i-un-botons amb la família o la parella.

I per a grups? Doncs fantàstic. Per a ells un grup ja són tres persones, tenen un reservat amb capacitat fins a 18 comensals, i dues habitacions on hi poden menjar amb calma 30 persones dividides en quatre taules. Disposen de dos menús, un de 35 € i un de 50 €. I hi trobareu un xic de tot però molt ben fet i en raccions abundants: com un caneló de pollastre rostit amb salsa de múrgoles i pistatxos o una burrata amb pesto d'alfàbrega i tomàquet. De segon, passaports de primera al paradís de la melositat carnívora; com un filet de vedella amb una reducció de salsa de carn per sucar-hi pa. Aquí són experts en els plaers de la carn ben feta. 

  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Fonda Espanya
Fonda Espanya

De què va? Als fogons hi ha Germán Espinosa, un xef barceloní que ha assimilat al 200% la filosofia de Berasategui, la de mesclar l'avantguarda lúdica amb el sabor i la tradició. "Tenim les arrels en la tradició, però amb molts de sabors forts, plens de contrastos", explica el xef.

I per a grups? Podeu escollir entre 4 menús per a grups: el Ramón Casas (49 €) amb plats com la tonyina vermella amb mongetes fines i el pollastre de corral farcit de panses i pinyons, espinacs i suc del seu rostit. El Sirenes (59 €) que a banda de l'entrant, el segon plat i per postres compta amb les delícies de la Fonda, una llista on destaquen el pernil ibèric o el pa de coca amb tomàquet. I si no us voleu complicar la vida, doncs per 63 € un pica-pica fastuós de nou passes tradicionals (calamars andalusa, llagostins a la brasa amb suc de suquet...) que culmina en una cuixa de xai desossada amb mel de canya , cuscús de verdures i menta.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat