The Dirty South [TANCAT]

Restaurants, Cuina dels nadius americans Dreta de l'Eixample
5 de 5 estrelles
(1Comentari)
The Dirty South
1/5
The Dirty South
The Dirty South
2/5
The Dirty South
The Dirty South
3/5
The Dirty South
The Dirty South
4/5
The Dirty South
The Dirty South
5/5
The Dirty South

Aquest local està tancat.

La dictadura de l’hamburguesa no ha esmenat una 'gastrodisfunció' grossa a Barcelona: no hi ha cap restaurant de cuina nord-americana. Com si el pa amb tomàquet i fuet haguessin conquerit els EUA, però ni rastre de fricandó ni res. Fins que va obrir The Dirty South. Els propietaris podrien ser personatges de Faulkner: els O’Donnell, un matrimoni format per la Katie, una dona de Carolina del Sud –lloc de realisme màgic glossat en mil cançons– i en Theo, un exbanquer irlandès.

La Katie explica que els va sorprendre que “una ciutat amb una escena de menjar tan potent com Barcelona negligís tota una gastronomia”. I que han fet “una declaració d’intencions en no incloure ni hamburgueses ni 'nachos'”. En Theo parla amb la fascinació de l’'outsider': “La cuina del sud, la criolla, té fortes arrels mediterrànies. I és curiós que a Barcelona tinguem cuina peruana, amb un fort rastre colonial espanyol. Però es desconeix la 'cajun'. El 'gumbo' és una sopa que s’origina en la sopa de peix catalana i la bullabessa francesa, enriquida per les aportacions dels esclaus africans”, reflexiona.

Són conscients que tindran un arsenal de visitants que han vist 'Treme'. I perquè la cosa no acabi en drama sureny, la Katie ha recollit un grapat llarg de receptes pantanoses, cruixents i picants de la família, vehiculades pel cuiner Shaw Prescott, amb un perfil ideal: el seu pare és d’Atlanta i ell té el cul pelat de fer brunch, cuina basca i mediterrània. Prepareu-vos per esmicolar tòpics amb delícies de fregit profund, com els tomàquets verds fregits i els 'hushpuppies' (bunyols de blat de moro amb salsa criolla 'rémoulade').

La Katie hi troba punts de contacte amb la cuina catalana: “Fem molta 'soul food', la cuina dels esclaus. Talls barats, coccions llargues i molt sabor”. Al migdia la carta és més de carrer, d’embrutar-se les mans –'po’boy sandwich', brutal entrepà de gambes arrebossades (mai més 'bocatacalamares'!), tres receptes d’aletes o un viciós entrepà de cansalada rostida amb melmelada de bourbon. De nit, barbacoa i cullera: el 'gumbo', l’icònic mar i pantà de Louisiana, tan proper als nostres guisats però amb totes les espècies que els manquen. Conclusió: a aquestes altures, només un pobre home pot menystenir la cuina dels EUA.

Per Ricard Martín

Publicat

Lloc de la ubicació The Dirty South [TANCAT]
Contacte
Adreça Bruc, 46
Eixample Dreta
Barcelona
08010
Horaris Dl. tancat. De dt. a dj. de 12 a 1 h. Dv. de 12 a 3 h. Ds. de 11 a 3 h (brunch: de 11 a 17 h). Dg. de 11 a 18 h (brunch: de 11 a 17 h)
Transport Tetuan (M: L2), Urquinaona (M: L1, L4), Girona (M: L4)
Static map showing venue location
LiveReviews|1
1 person listening

Está cuidado al más mínimo detalle. Los entrantes están sabrosos y las raciones son muy generosas. Juegan con la mezcla entre dulce y salado, como el pollo rebozado con sirope de arce y gofres que está delicioso.Tardaron bastante en servirnos la comida, pero al ser todo casero merece la pena esperar. Volveremos seguro.