Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La senyora Florentina i el seu amor Homer

Tres grans (i joveníssimes) actrius

Aquestes tres actrius de menys de 25 ays han estat les sorpreses més esclatants de la temporada que s'acaba

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

No tenen ni 25 anys i són els noms que han donat la nota aquesta temporada. Actrius que han parlat amb el cos, del drama a la comèdia, acompanyats de grans intèrprets consolidats en muntatges que han destacat per la qualitat dels actors i actrius. Parlem d'Elena Tarrats, Elisabet Casanovas i Gal·la Sabaté. Quedeu-vos amb els seus noms.

Elena Tarrats
© Ros Ribas

Elena Tarrats

No era la protagonista de 'L'ànec salvatge' d'Ibsen que va meravellar el Lliure, però encarnava un paper potser més difícil: era el mirall del drama que estàvem veient en escena. Era qui reblava el clau, en qui s'expressaven els efectes de la conxorxa destructiva de Gregor per treure-li la bena als ulls a Hialmar. Tot el que parlaven els dos vells amics, ho vèiem en els seus ulls, en la seva desolació, en com el seu futur per decidir s'anava ennegrint així que passaven les escenes. Elena Tarrats té tan sols 23 anys i ja compta amb un gran paper damunt les espatlles, de filla de (de Hialmar i Gina), sense el qual la peça que va dirigir Julio Manrique no seria el millor muntatge de la seva carrera... Ja li vam posar l'ull a sobre a l'últim 'Mar i cel' i a 'Joc de miralls', l'havíem vista a la tele de molt joveneta ('Ventdelpla') i al cine a 'Barcelona, nit d'estiu', però fins ara no ens hi havien fixat. Quina manera de mirar a la platea mentre li destrueixen la vida...

Elisabet Casanovas

Sergi Belbel ens va explicar que va trigar dos mesos bons a trobar la seva Zerafina, l'actriu que havia de fer minyona jove en una obra de dones grans fellinianes i es va decantar per una actriu de 22 anys, que molta gent coneixia pel seu paper a la sèrie 'Merlí'. No ens estranya que Belbel trigués tant, ja que el personatge que feia Elisabet Casanovas a 'La senyora Florentina i el seu amor Homer', al TNC, era d'aquells de tot o res, ja que havia de ser el contrapunt del drama. Davant de les desgràcies de les tietes, ella ens havia de fer riure i, de fet, la clavava en cada gag. A més, era l'encarregada d'obrir camí, d'oferir esperança a les dones viudes i/o rebutjades, de fer veure al públic que hi ha una altra via a la vida. Aquesta temporada, a més, ha estat molt profitosa per a Casanovas, ja que també ha fet 'Paradise' al Poliorama.

Publicitat
Gal·la Sabaté

Gal·la Sabaté

Aquí sí que hi havia un os dur de rosegar, ja que Raimon Molins va convertir 'La gavina' de Txékhov en un monòleg amb fantasmes protagonitzat per Nina, la ingènua noieta de qui està malauradament enamorat el suïcida Treplev. A més, la feia anar a Moscou, cosa que no havia passat mai en Txékhov. Gal·la Sabaté, però, va entomar el repte i ens va presentar una dona jove turmentada pel que acaba de passar a casa seva, d'on fuig per engegar una nova vida. Però el passat pesa massa i, com Treplev, acabarà en un cul-de-sac. L'actriu, de 23 anys. aconsegueix brillar en un muntatge irregular que encara és en cartellera. També va participar a 'Nora', la versió de Molins de 'Casa de nines'. I té al darrere una curta trajectòria que l'ha feta bellugar pels escenaris alternatius de Madrid i Barcelona.

I tres més que semblen veteranes

Laura Aubert

Laura Aubert

Producte de la primera Kompanyia del Lliure, Aubert porta un parell de temporades glorioses. I només té 30 anyets. Acaba de fer 'Galileu' al Condal que ja la tenim a 'Somni d'una nit d'estiu' a La Seca amb la seva companyia de tota la vida, Els Pirates. No para...

Mima Riera

Mima Riera

Una altra actriu de la fornada inicial de La Kompanyia, que està fent 'Vides privades' al Borràs i a finals de juny la tindrem a 'Paraules encadenades'. I no ens oblidem del gran paper que feia a 'La treva' i del gran èxit 'El test'.

Publicitat
Vicky Luengo

Vicky Luengo

L'acabem de veure a l''Ivànov' d'Àlex Rigola al Lliure després de descobrir-la a 'hISTÒRIA', de la companyia Sixto Paz. Té 27 anys i ja no és una simple promesa, sinó una realitat de l'alçada d'un campanar. Ara és a la Flyhard amb 'Life spoiler'.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat