Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adéu a dos grans cuiners

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Amb el fred més cru de l'hivern ha arribat la mort de dos cuiners i empresaris de la restauració remarcables de Barcelona. Hem de lamentar la mort d'en Joan Manubens, propietari d'el Passadís del Pep i un dels personatges més idiosincràtics d'una manera d'entendre el restaurant a Barcelona. Manubens, que va morir el passat 10 de gener als 61 anys, va obrir el Passadís del Pep –un restaurant al costat d'un caixer automàtic, sense cartell, al que s'accedia per un llarg corredor– l'any 1980, molt abans que Barcelona fos una referència habitual a les pàgines de gastronomia de la premsa internacional. Manubens, germà i veí del Pep de Cal Pep, abans de cuiner va ser mecànic, i pel seu restaurant va passar la reialesa de Hollywood (Coppola, Woody Allen, Harrison Ford...) a gaudir d'una cuina que anava directa al sabor del millor producte, amb plats com el rap allagostat i servit a manera de rosbif. Les seves famoses croquetes no eren a la carta, només les portaven a taula per afalagar els clients.

Joan Manubens
Joan Manubens

L'altre mort encara és més prematura: divendres 13 passat va morir, a conseqüència d'un aneurisma, en Manel Marqués a l'edat de 47 anys. Marqués, xef del Suquet de l'Almirall i soci dels restaurants Pepa Tomate –no tenia cap parentesc amb en Quim Marqués, propietari del Suquet de l'Almirall i soci seu– va entrar com a rentaplats en aquest darrer restaurant l'any 1988. Allà va aprendre l'art de fer paelles i l'escudella i carn d'olla, el seu plat favorit. El seu talent i atreviment el van portar a convertir-se en xef en cap i mà dreta de Quim, amb plats pel record com la paella DO o els bunyols d'espinacs amb allioli de mel. Els dos Marquès i Nacho Prats l'any 2013 van obrir Pepa Tomate a Gràcia, una translació urbana del receptari i les tapes del Suquet que es va convertir en un dels restaurants més exitosos de la ciutat en un temps rècord. Tant, que el 2016 van obrir Pepa Tomate Mandri. Manel, amb arrels i lligams a Menorca i Mèxic, no feia ni tres mesos que s'havia casat amb la periodista especialitzada en gastronomia Ana Luisa Islas.

Últimes notícies

    Publicitat