Adreces bones, boniques i barates Encara que sembli que assistim a l'any zero de la cuina peruana a Catalunya i a Espanya -Tanta, primera ambaixada de Gastón Acurio, imminent obertura de Pakta, el peruà nikkei dels germans Adrià, el Perú com a gastronomia convidada a Madrid Fusión- no creiem que us descobrim la sopa d'ají de gallina si diem que a Barcelona, abans d'aquesta fal·lera, ja hi havia vida andina comestible i saborosa, i molt més econòmica que la del visionari Acurio. El símbol dels pebrotsSobre Acurio hi ha diversitat de criteris, esclar. Patricia Oliveros, que va obrir el restaurant El Señorío fa cinc anys -immillorable opció per dinar al tristoi tram muntanyós de Còrsega-, només té bones paraules: "És un cuiner diferent i creatiu, cal tastar allò que fa, bé siguis peruà o català. La nostra és una cuina massa rica per estar tan apartada de tot; Acurio ha fet molt per ella". I està encantada que un excuiner seu hagi anat a treballar a Tanta. Encara que puntualitza que a casa seva només hi trobarem cuina criolla, "allò que els peruans mengen a casa". La carta, entenedora, dividida en entrants, cuina criolla i cebiches, té plats del dia i de festa major. I de la vasta cuina peruana Oliveros especifica que la seva màxima influència és la xinesa, que es fa evident en plats com un barroc arròs d'ànec o el wantun farcit de marisc. Qui ja estigui familiaritzat amb el repertori d'entrants on es tracta amb virtuosisme la patata, l'ají -salsa de gallina polvoritzada, amb ou
La gastronomia peruana està de moda. A Barcelona, proliferen restaurants que barregen la tradició amb la modernitat i utilitzen productes de gran qualitat per crear una cuina que no deixa de sorprendre. Marisc, cebiche, tàrtar i l'imprescindible pisco sour, són les bases d'aquesta gastronomia que creix en adeptes.
Hem preparat un curs de cuina de la mà del Ceviche 103 situat al carrer Londres 103 i un dels màxims referents dels fogons peruans a Barcelona. En aquest curs de 4 hores aprendreu receptes i claus per poder cuinar els plats més emblemàtics d'aquesta cuina.
El curs se separa en dues sessions: dilluns 28 i dimecres 30 de 19.30 a 21.30 h o dimarts 29 i dijous 31 de 19.30 a 21.30 h. A la primera sessió aprendreu a cuinar un cebiche clàssic, tiradito (peix cru tallat en forma de sashimi amb una salsa àcida), tàrtar i la beguda estrella: pisco sour. El segon dia del curs preparareu una 'causa' de llagostins, makis, pop al olivo i chiclano de canyella i poma, una sopa molt consumida al nord de Perú, que a la cuina del Ceviche 103 es converteix en unes delicioses postres dolces. Els grups seran de només 20 persones així que tindreu tota l'atenció dels xefs del restaurant que us donaran totes les claus per aprendre com es fan els principals plats de la cuina peruana. Ah, i després de la classe podreu fer-vos un bon tiberi amb tot el que hagueu cuinat.
Entreu a entrades.timeout.cat i apunteu-vos a aquest excepcional curs de cuina peruana per només 58 euros! Us assegurem que els vostres amics i familiars al·lucinaran si els convideu a sopar i els descobriu les noves receptes que heu après a fer amb Time Out Barcelona!