Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festes de Primavera
Ajuntament de L'HospitaletFestes de Primavera

Així seran les Festes de Primavera de L'Hospitalet: música en viu, activitats gratis i cultura popular

Els esdeveniments tindran lloc del 18 al 21 d'abril en diferents indrets de la ciutat

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Un any més, l’Hospitalet del Llobregat acull les Festes de Primavera, un recull d’esdeveniments diversos per a gaudir de la temporada que acaba de començar. Des de música en viu fins a activitats participatives, del 18 al 21 d’abril podreu gaudir d’un extens programa a l'aire lliure i gratuïtament. Però això no és tot perquè, un cop passat el cap de setmana, també s’han planejat propostes per la diada de Sant Jordi, a banda de les tradicionals paradetes de llibres i roses que omplen la rambla de Just Oliveras.

El tret de sortida de les Festes és amb la tradicional lectura del pregó, que enguany és a càrrec del cantautor hospitalenc Dani Flaco el dijous 18 a les 20 h. A partir d’aquí, i durant els següents tres dies, diferents indrets de la ciutat s’ompliran amb activitats. Per exemple, a la rambla de Just Oliveras hi haurà les tradicionals paradetes de la Fira de Manualitats dels casals de la gent gran; a la de Marina, la Fira d’Artesans, l’Espai de Convivència i Civisme i l’Espai aigües de Barcelona, i, a la plaça Lluís Companys, la Fira de la Cervesa Artesana. A més, qui ho vulgui podrà participar en la ruta gastronòmica Primavera de Tapes en una trentena d’establiments.

Pel que fa a activitats específiques, el divendres 19 d’abril, a les 9 h, entitats i grups escolars confeccionaran la catifa floral que, a les 18 h, gegants i capgrossos trepitjaran al ritme de la música i més tard, a les 20 h, les bèsties de cultura popular i de foc desfilaran pels carrers. L’endemà, a les 17 h, tindrà lloc la cavalcada mitològica, on diverses colles desfilaran pels carrers de l’Hospitalet. Per acabar, el diumenge 21, a les 10 h, hi haurà la galejada trabucaire pel nucli antic i la 36a edició de la tradicional trobada de gegants, així com altres activitats de cultura popular. 

Catifa floral
Ajuntament de L'HospitaletCatifa floral

D’altra banda, en el transcurs de les jornades també s'oferiran diferents activitats per a tota la família com una proposta participativa de circ (al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala el 19 i el 20, a partir de les 17 h) o tallers, jocs i espectacles de divulgació científica per tots els públics (al parc de les Planes el dissabte de 10 a 14 h) entre moltes d’altres.  

Festes de Primavera
Ajuntament de L'HospitaletFestes de Primavera

Per acabar, no es pot completar una celebració sense música, per això les Festes de Primavera han programat un ventall ben ampli d’actuacions en directe, com per exemple un concert de Juan Magán (divendres 19, a les 21.30 h, a La Farga) i un altre de Shego (divendres 19, a les 20 h, al parc de la Remunta), entre molts d’altres. Per la seva banda, al parc de Can Sumarro tindrà lloc la Primavera in Black, un espai per a la música negra amb actuacions de petit format de jazz i blues (el 19 i el 20 a partir de les 20 h) i al parc de la Torrassa tornarà el festival Meeec!, amb propostes d’àmbit urbà i de carrer (divendres 19 a partir de les 18 h). 

Tota la programació de les Festes es pot consultar a través del web de l’Ajuntament de L’Hospitalet, a més es podran seguir les activitats a través de les xarxes socials amb el hashtag #PrimaveraLH.

Diada de Sant Jordi

Les tradicionals paradetes de llibres i flors es col·locaran a la rambla de Just Oliveres per la diada de Sant Jordi, on també hi haurà signatura d’exemplars de les autores i autors hospitalencs. A banda, a totes les biblioteques de la ciutat se celebrarà la Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses, a partir de les 17.30 h, a la Regidoria del centre es durà a terme la Mostra Floral de Sant Jordi i, als jardins de Ca n’Arús, es mostrarà l’exposició de Bonsai i Kusamono.

Diada de Sant Jordi L'Hospitalet
Ajuntament de L'HospitaletDiada de Sant Jordi L'Hospitalet

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat