Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cadaqués, Costa Brava
ShutterstockCadaqués, Costa Brava

Aquests són (aparentment) els tres municipis més feliços de Catalunya

Les localitats han destacat pel seu entorn natural i el clima, entre d'altres

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Coincidint amb el Dia Internacional de la Felicitat (20 de març), la consultora YouGov, per petició de l’empresa Azucarera, va publicar un estudi que determinava quins eren els municipis 'més feliços' de l’Estat espanyol. L’enquesta, que es va fer el novembre del 2023, va interrogar més de mil persones que van haver de dir un lloc on percebien que els seus habitants eren particularment feliços, independentment de si havien estat o no. El resultat de la votació es va traduir en un llistat de 35 municipis, considerats els més feliços de tot l’Estat, d’entre els quals hi ha tres localitats catalanes.

El primer municipi català en aparèixer és Sitges, en setzena posició. En concret, el 50 % dels enquestats han destacat que la bellesa del lloc, el clima i les festes i activitats són els factors que fan que els habitants d’aquesta ciutat de la costa del Garraf siguin més feliços. També han destacat elements com els seus habitants (un 38%), l’entorn natural (37%), la seva filosofia de vida (35%) i el patrimoni cultural (33%).

Sitges
Sitges / © Agència Catalana de Turisme,

El segon municipi és Salou, que se situa en 18a posició. El 50% dels preguntats han destacat de la localitat de Tarragona pel seu clima, i també per les festes i activitats (39%) i l'entorn natural (34%). 

Finalment, i en 25a posició en el rànquing estatal està Cadaqués, que ha despuntat per la seva bellesa (segons el 75% dels enquestats) i l'entorn natural (74%). Els participants també han remarcat que aquesta població de la Costa Brava és una localitat tranquil·la (49%) i té un bon clima (49%).

Tot i les diferències entre les localitats, l’estudi ha pogut concloure que a totes es presenten unes condicions molt concretes que faciliten i afavoreixen el benestar dels habitants. En el cas de les tres localitats catalanes, veiem que concorda l’entorn natural i el clima, així com la gastronomia, el ritme tranquil i la calidesa de la gent.

La comunitat més feliç

Si bé els 35 municipis del rànquing estan àmpliament repartits arreu del territori espanyol, Andalusia és la comunitat autònoma amb més localitats en el llistat: en té 13. De fet, les quatre primeres poblacions de la llista són andaluses.

Aquest és el rànquing sencer:

  1. Ronda (Màlaga)
  2. Nerja (Màlaga)
  3. Chipiona (Cadis)
  4. Tarifa (Cadis)
  5. Peníscola (Castelló)
  6. Santillana del Mar (Cantàbria)
  7. San Vicente de la Barquera (Cantàbria)
  8. Sanxenxo (Pontevedra)
  9. Ribadesella (Astúries)
  10. Zahara de los Atunes (Cadis)
  11. Mojácar (Almeria)
  12. Llanes (Astúries)
  13. Benalmádena (Màlaga)
  14. Dénia (Alacant)
  15. Conil de la Frontera (Cadis)
  16. Sitges (Barcelona)
  17. Cazorla (Jaén)
  18. Salou (Tarragona)
  19. Altea (Alacant)
  20. Calpe (Alacant)
  21. Comillas (Cantàbria)
  22. Cudillero (Astúries)
  23. Potes (Cantàbria)
  24. Astorga (León)
  25. Cadaqués (Girona)
  26. Vejer de la Frontera (Cadis)
  27. Baeza (Jaén)
  28. Zarautz (Guipúscoa)
  29. Albarracín (Terol)
  30. Chinchón (Madrid)
  31. Pozoblanco (Córdoba)
  32. La Alberca (Salamanca)
  33. Frigiliana (Màlaga)
  34. Aïnsa (Osca)
  35. Allariz (Orense)

NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de conèixer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat