Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cinema
Foto: Shutterstock

Tornen les entrades de cinema a 2 euros un dia a la setmana per a tots els majors de 65 anys

La iniciativa afecta 9,5 milions de persones arreu de l'Estat que podran adquirir les entrades tant a taquilla com en línia

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La gent ha tornat a les sales de cinema. L'assistència a les sales d'arreu de l'Estat està en auge des de fa tres anys i el passat 2023 es van registrar 77,8 milions d'espectadors, un 22% més que el 2022. Tot i que encara no s'han recuperat les dades de prepandèmia, cada cop hi ha més gent que compra una entrada per veure una de les pel·lícules de la cartellera a la pantalla gran. Ara, per impulsar i fomentar aquesta activitat també entre la gent gran, el Govern espanyol ha anunciat que celebrarà la segona edició del 'Cinema Sènior', una iniciativa que afectarà 9,5 milions de persones arreu de l'Estat.

El programa tornarà a posar les entrades de cinema a 2 euros tots els dimarts per als majors de 65 anys. El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha anunciat en roda de premsa que la mesura "garanteix el dret a l'accés a la cultura a tots els ciutadans (...) i que pretén ajudar a les sales de cinema, que són un autèntic patrimoni cultural a Espanya". Urtasun ha afegit que el cinema va ser un dels sectors més afectats per la pandèmia i "al que més li va costar recuperar-se, entre altres raons, per la caiguda del públic de 65 anys o més".

Durant la primera edició del 'Cine Sènior', l'assistència a les sales de cinema els dimarts es va disparar un 49% en comparació al 2022, de 2,7 a 4 milions d'espectadors. En aquesta pròxima edició, es mantindrà el preu rebaixat i les condicions per gaudir del descompte, tot i que també hi ha novetats com l'augment del 20% sobre el pressupost destinat que ha augmentat fins als 12 milions d'euros.

El programa d'aquest 2024 també tindrà altres millores com la possibilitat d'adquirir les entrades tant a taquilla de forma presencial com en línia. Un altre canvi serà el repartiment dels diners a les sales de cinema, ja que l'any passat algunes es van quedar sense crèdit i no van poder dur a terme la iniciativa fins quan estava previst. A més, també s'ha creat un fons de reserva per assegurar que cap de les sales es quedi sense crèdit.

Quins cinemes participaran en el programa?

El ministre de Cultura ha avisat que no tots els cinemes de l'Estat participaran en el programa i que, de moment, encara no se sap ni la data d'inici de la segona edició de la iniciativa ni quines sales en formaran part. Urtasun ha recomanat a totes les persones beneficiades per la mesura que s'assegurin que el seu cinema de proximitat ofereixi el descompte abans d'anar-hi.

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera d'abril als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat