Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Feria de Abril de Catalunya 2016
Arxiu Feria de Abril

La Fira d’Abril de Barcelona incrementa l’aforament un 20% (i inclou una nova zona de restauració)

La 51a edició de la festa de primavera també acull una caseta de suport a la candidatura de la rumba catalana com a Patrimoni Cultural de la Unesco

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El mes d’abril està a punt d’acabar, però les seves celebracions no perquè aquest divendres arrenca la 51a edició de la Fira d’Abril de Catalunya al parc del Fòrum de Barcelona. Organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), aquesta festa de primavera tan aclamada a Sevilla, però també en molts altres racons de la Comunitat d’Andalusia i replicada en altres llocs de l’Estat, se celebrarà fins al diumenge 5 de maig amb un increment de l’aforament respecte a altres edicions i una novetat en restauració: la 'zona village'.

El cas és que en aquesta edició s’ha augmentat l’aforament fins a 31.000 persones (un 24% més que en anys anteriors) i s’ha canviat la configuració de l'emplaçament dels vials i de la ubicació de les casetes dins del Real, l’espai de 54.500 m² on es troben el centenar de parades de les entitats, les zones de restauració i espais comercials. De més, també han augmentat el nombre d’entitats associades a la fira, que se sumaran a les habituals casetes d’escoles de ball i sales 'rocieres' i a l’espai de les cases regionals a Catalunya on s’exhibeix la seva cultura tradicional i hi actuen els seus respectius grups.

Com a novetat, aquest any també s’instal·la una caseta de suport a la candidatura de la rumba catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO: 'Rumba Beach Festival'. En l’espai, que es duran a termes diferents actes durant cada dia, s’homenatja els grans noms de la rumba i es realitzaran tallers infantils i concerts d’aquest gènere fusió del flamenc i ritmes caribenys amb Sicus Carbonell, del grup Sabor de Gràcia, i Triampa, entre d’altres.

Fira d'Abril
Parc del FòrumFira d'Abril

Acte d’inauguració de la Fira 

El tret de sortida d’aquesta festa de primavera serà divendres 26 d’abril amb l’acte inaugural. Hi participaran el president de la Generalitat, Pere Aragonès, els alcaldes de Barcelona i Sant Adrià, Jaume Collboni i Filo Cañete, respectivament; el delegat del Govern, Carlos Prieto; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, i el secretari general d'Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació de la Junta d'Andalusia, Enric Millo.

Tots ells, juntament amb el president de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya, premeran el botó que il·luminarà l’entrada central i tot el recinte per inaugurar la Fira. Després, dins la caseta institucional ubicada al Real, tindran lloc els discursos pertinents. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat