Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors llocs per prendre un Aperol Spritz

Els millors llocs per prendre un Aperol Spritz

Bars i restaurants recomanats per beure l'aperitiu italià de moda

Aperol Spritz Sound
Per Time Out Barcelona en col·laboració amb Aperol |
Advertising

És una de les begudes de moda i un còctel perfecte per a l'estiu. L'Aperol Spritz, un aperitiu d'origen italià, amenaça amb arraconar el gintònic en els afterworks i al clàssic vermut en els aperitius del migdia dels caps de setmana. El seu exòtic color taronja i el seu toc amarg però dolç són dos dels ingredients del seu èxit. Es prepara combinant Aperol amb cava (o amb prosecco o vi blanc) i afegint un toc de soda. Té un sabor lleuger i és ideal per acompanyar unes tapes. A Barcelona cada vegada es pot degustar a més llocs. Us presentem 12 locals on us podreu refrescar amb aquesta beguda cada cop més popular.

Restaurants

Bacaro

icon-location-pin Ciutat Vella

L’Aperol és una beguda amb molta història. Va néixer el 1919 a la Fira Internacional de Pàdua i va ser creada per una parella de germans anomenats Barbieri. Com la recepta de la Coca-Cola també s'ha mantingut invariable i secreta fins avui. Al Bacaro podreu gaudir de la beguda en una autèntica taverna veneciana. De fet, bácaro és com denominen a aquest tipus d'establiment a la ciutat dels canals. En aquest establiment l'oferta gastronòmica és excel·lent i els preus més que raonables.

Time Out diu
Bars i pubs, Lounges

Blue

El gust de l'Aperol s'assembla una mica al de Campari (de fet, el 2003 Campari va comprar la marca Aperol), però té una graduació alcohòlica bastant menor: 11% de volum. És una beguda perfecta per prendre-la al costat del mar. Al xiringuito Blue, a la platja de Sant Sebastià, podreu gaudir d'aquest refresc acompanyat d'algunes tapes. El local està ambientat seguint l'essència marinera però sense oblidar el costat cosmopolita i urbanita característic de Barcelona.

 

Advertising
Bars i pubs

Bonavida

El característic gust de l’Aperol, lleuger i refrescant, prové de la seva recepta original, que s'ha mantingut invariable fins avui, i que combina la infusió de diverses herbes i arrels d'alta qualitat. Al Bonavida us el serviran a l'hora del afterwork. Si teniu gana, no deixeu de provar les seves fantàstiques focaccies. Els dimecres a l'hora de l'aperitiu també podreu gaudir de concerts de jazz.

Cactus Bar

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L’Aperol Spritz és la forma de consum d'aquesta beguda que ha fet de la marca un referent en molts països europeus. Al Cactus Bar, al barri del Born, ho saben i són autèntics experts en aquest combinat. No us perdeu els afterwork que organitzen. Tant a l'interior com a la terrassa ofereixen un entorn ideal per passar una agradable vetllada. Solen comptar amb música en viu i sessions de DJ, la millor selecció musical per acompanyar el vostre spritz.

Time Out diu
Advertising
Bars i pubs, Lounges

La Deliciosa

Per preparar un Aperol Spritz es posen tres parts de cava (o prossecco o vi blanc); dues parts d’Aperol; un toc de soda; gel i una rodanxa de taronja. Es prepara en una copa de vi o en un got amb gel, abocant primer el cava o prosecco i finalitzant amb l’Aperol, per evitar que aquest toqui el fons. El toc de soda fa que tots els ingredients es barregin entre si. Apropeu-vos a la platja de Sant Miquel i descobriu com preparen els cambrers de La Deliciosa el combinat. El podeu acompanyar de la millor cuina mediterrània en un xiringuito decorat seguint la filosofia del reciclatge.

Bars i pubs, Bars de tapes

La Llibertària

icon-location-pin El Raval

Un Aperol es pot gaudir amb gel, agitat, o com a base de diferents còctels, i marida molt bé, per exemple, amb unes tapes. A La Llibertària, una pintoresca cerveseria, podreu tastar plats excel·lents per acompanyar el vostre combinat. El local té una particularitat: és un petit museu que recorda la Barcelona anarquista dels anys 30 i 40. Hi trobareu cartells -alguns originals- fotografies d'època, diaris i quadres. Tot plegat resulta un collage molt atractiu.

Advertising
Restaurants, Italiana

Mamarosa Beach

icon-location-pin La Barceloneta

Sorprenentment, l'element que predomina a l’Aperol Spritz no és l’Aperol, sinó el vi blanc escumós. A la Mamarosa Beach coneixen tots els secrets de la beguda i la preparen de forma excepcional. Amb unes impressionants vistes de la primera línia de mar, el local és un enclavament imprescindible per dinar, sopar i prendre bones copes, als baixos de l' hotel W. En un ambient modern, el Mamarosa ofereix pastes, pizzes i plats clàssics de la cuina italiana, a més d’una zona chill out a la nit.

Bars i pubs, Lounges

Mokaï Beachbar

La paraula “spritz" ve de l'alemany i significa "capbussar-se". Això és el que fa l’Aperol dins de l’escumós. Al Mokaï Beachbar també us podreu capbussar a la platja després de prendre el vostre Aperol Spritz. Situat a la platja de Nova Icària, a tocar del Port Olímpic, aquest bar és ideal per prendre una copa en una atmosfera relaxada mentre proveu la millor cuina de fusió amb influències orientals.

Advertising
Nose
© Maria Dias
Clubs

No Sé

No hi ha una única composició per al spritz, sinó que els propis cambrers dels bars tenen les seves receptes particulars. El denominador comú entre les variants és la presència del vi blanc sec o del cava i d'aigua mineral amb gas o aigua de seltz (es pot utilitzar també tònica) que deu ser almenys entre 4 i 3 parts. Les altrse 3 parts restants es completen amb Aperol. Al No Sé, al Born, tenen la recepta molt clara. Preparen l’Aperol Spritz com ningú. Si teniu gana també ofereixen un menú de tapes per acompanyar amb la beguda.

Restaurants, Italiana

Santa Marta

icon-location-pin La Barceloneta

Ja fa un temps que l’Aperol és un dels espirituosos més venuts a Itàlia. És una beguda molt popular, especialment entre els més joves. Això ho saben molt bé al Santa Marta, un desenfadat bar a tocar del mar a la Barceloneta, amb esperit 100% italià. Com si fóssiu joves venecians, aquí us podeu refrescar amb un bon Aperol Spritz i calmar la gana amb els seus sandvitxos especials, panini i tramezzini, molt diferents als nostres entrepans. També trobareu plats del dia com el bacallà mantecato i tot tipus d'aperitius.

Mostra'n més

També t'agradarà

Restaurants, Italiana

Mamma mia! Cuina italiana

I Buoni Amici Aquest superb restaurant del xef friülès Daviano Neri acaba de complir deu anys. Ho han celebrat amb magnificència amb un festival basat en la tòfona blanca, que en Daviano obté directament des d’Itàlia i proclama que els restaurants haurien de mostrar la seva certificació d’origen. En Daviano procedeix de la regió italiana del Friül, Venècia Giulia, a la frontera amb Eslovènia i Àustria, i amb la Montse es van instal·lar a Barcelona el 1982, quan va obrir el seu primer restaurant, Il Doce, més enllà del pont de Vallcarca, del qual els seguidors de la cuina italiana tenim excel·lents records. Mandi Mandi 'Mandi mandi' és la salutació típica del Friül, d'on són originaris en Miki, el xef, i la Noemí, l'encarregada de la sala, que porten aquest restaurant de gran calidesa i excel·lent acollida, en el qual es pot gaudir del menjar d'aquesta zona privilegiada del nord d'Itàlia. Els friülans són gent que en saben molt, de la bona taula, i que són molt exigents amb la beguda. Una manera pràctica de confirmar-ho és visitant aquest petit local i encertar amb la polenta o qualssevol de les pastes que prepara en Miki. En el camp de la polenta, el plat estrella és el 'frico', un menjar d'origen camperol preparat amb patates i enriquit amb formatge Montàsio i mantega. Bacaro No és un restaurant italià. No és, tampoc, una trattoria italiana. És una taverna veneciana i porta el nom amb què anomenen aquests llocs a la ciutat dels canals, Bacaro. Els venecians són diferents de

Restaurants

La pizza nostra

Murivecchi Tenen un mèrit innegable: van obrir l’any 2004 i en un panorama superpoblat per la pizza napolitana s’han sabut fer un nom que ja té ressò de clàssic. Irene Herrera ens explica que no hi ha secret: “Fer les pizzes amb ofici, amb bona farina i mozzarella de vaca de la bona”. Ara bé, aquí guarden una petita revelació: la pizza fregida. Es tracta d’una especialitat de Nàpols que no ha sortit gaire de l’àmbit casolà. Bastant hardcore: es tracta d’una pizza tancada i crua, que es fregeix. Alerta: va farcida de ricotta, pròvola, tomàquet, salami picant i un conglomerat de cansalada viada especiada. Bomba! NAP No, no és una pizzeria vegana. És un acrònim que respon a les sigles de Neapolitan Authentic Pizza, i existeix on hi va haver l’excel·lent i bufó Rococó. No ploreu la pèrdua, val molt la pena: el propietari, l’Antonello, ens explica que la seva intenció és “traslladar aquí la pizza napolitana amb els preus d’allà”. Han seguit obsessivament els requisits de la DO –forn de llenya, temps de cocció, farina i tomàquet italià–  i el resultat és una pizza superlativa i barata en un lloc sorollós: ple de jovent italià, ja està tot dit. La Verde Umbria La pizza és el punt fort d’en Federico Blondi, que amb la seva dona Sandra van obrir fa gairebé un any aquest local acolorit i ple de referències italianes. Originari d’Úmbria, el cor verd d’Itàlia, Blondi proposa amb èxit la pizza tortell, denominada així per la seva forma característica. A més dels condiments bàsics, es pot

Advertising

Pasta: els 15 millors plats de BCN

Els restaurants italians amb més traça de la ciutat i els seus plats estrella Botigues de pasta fresca Ficus La peripècia de la taverna Ficus mereixeria una novel·leta: un matemàtic i una llicenciada en audiovisuals obren un estudi de gravació, i alhora compren el petit restaurant de davant del negoci. La indústria musical ha caigut, però la teca cotitza a l'alça: cada cap de setmana, quan tanquen l'estudi, la taverna Ficus ofereix plats de pasta casolana que fan ells mateixos –rigatonis farcits de llonganissa fresca de Térmens i pèsols del Maresme– i de cuina mediterrània ben entesa, amb coques, platillos i arrossos. Tot és casolà i fet per ells. La Màquina Pasta Bar Aquest indret de menjar ràpid està presidit per una màquina de pasta que, segons m’informen, n’escup de fresca al matí i al migdia. El funcionament és senzill: al taulell triem la pasta, una salsa i un entrant. La pasta s’escup i es salseja davant nostre en un moment, i qui vulgui hi afegeix ingredients.  Per 9 euros podeu endrapar, per exemple, una crema de verdures divertida, i uns tagliatelle la mar de competents amb una salsa de tomàquets i verduretes picanteta. Il Magazzino És entrar a Il magazzino i sentir-se al bell mig de la Itàlia profunda. Aquesta botiga-restaurant-cafè convida a arribar-hi a mig matí i, per què no, començar el dia amb un limoncello, dinar un menú italià al seu menjador i, finalment, comprar una de les seves pastes (consells: provolone i xicoira; tòfona i fontina) importades d

Restaurants, Italiana

Restaurants de pasta 'low cost'

Cinc opcions per menjar bona pasta per pocs calés No cal cremar la targeta de crèdit per assaborir una bona pasta. Us proposem algunes bones opcions per endrapar a preus ben econòmics Sarrieto Ens resistíem a fer públic un dels nostres italians de referència, al Putxet, però com voleu que no compartim amb els amants de la Bell’Italia les bondats de les seves salses amb tomàquet i ricotta, pesto, carbassó... combinades amb diferents tipus de pasta? Dimecres ho tindrem complicadíssim: és el dia de la lasanya. Woki Organic Market Tot el que menjarem en aquest cèntric mercat ecològic és bio. El Woki consta de diverses parades de menjar, des de woks fins a carns, i la seva secció de pasta ens permet triar la pasta per una banda i les salses per una altra, des de bolets fins a carbonara. Fans dels raviolis de gorgonzola i pesto amb nous. La Màquina Pasta Bar Com gairebé tot el que succeeix al carrer d’Astúries, el Macchina ha estat un èxit des del principi. La seva fórmula “fes-te el plat a mida”, el seu local trendy i el seu ambient informal han fet d’aquest establiment l’opció ideal per un abans o després dels Verdi, un lloc on sabrem que menjarem bé, molt i a bon preu.Astúries, 17 Pasta Bar Si un dia ens agafa un desig irrefrenable de pasta artesana a l’estil de la nonna i són, posem per cas, les 12 de la nit, no tot està perdut. És qüestió d’apropar-se al carrer d’Escudellers i ocupar una taula del petit Pasta Bar: bona pasta, bona qualitat, a bon preu... i (gairebé) a totes ho

Advertising